2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Takviye derken bebek için degil size kastetmiştim ben d vitamini ve kalsiyum kullanıyorum doktorumuz önerdi
Aa anlamamışım kusura bakmayın. Bana da kalsiyum verdi. D vitaminim de var onu ihmal ediyodum biraz. Devam ediyim. Bir yerde kalsiyum takviyelerinin de içeriğinde alerjen olabileceğini okumuştum. Sizin bebeğinizin neye alerjisi var?

Bizim kilomuz da 5300 çıktı 2 kilo doğdu doktor normal dedi
Benim kızda 16 haftalikken 5830 gr olmuş doğum kilosu 3425gr ilk 2 ay çok az kilo alıyordu şimdi haftalık 200 gr alıyor doktor iyi dedi tek annesütü alıyor eğer yediklerinize atiliyorsa sebze lere baharatsiz yemeklerden başlayabilirsin dedi ben biraz daha bekliyecem ama bir kaç haftaya başlıyım diyorum denemeye doyumluk değil yani ebemize kalırsan 6 ay olsun öyle başla diyor

Ben ek gıda muhabbetini okuyorum bir süredir, 6. ayı bitirene kadar vermeme kararı aldım. Diş kaşınmaları olursa bu süreçte buzluğa yeşil soğan ve kereviz sapı atıp onları vermeyi düşünüyorum, o kadar. Doğum kilosu 3400, 3050ye kadar düştü doğum sonrası ama hep emzirdim mama vermedim, mama vereceğim gece sütüm geldi almıştım hazırdı. Bu haftasonu 3 ayı bitecek 12buçuk haftalık şu an, 7 kiloyu geçmiş. Anne sütü benim bebeğime çok yaradı o yüzden ben ek gıdaya geçmek istemiyorum 6 ayı bitirene kadar. 4 ay falan hele bana çok erken geliyor ya.

Gece uzun süre uyutabilen var mı arkadaşlar 6 saat gibi deliksiz. Varsa nasıl başardınız?
Benim kızım sürekli meme de uyumak istiyodu ve uyanıyodu osman gönülal meme de uyutma demişti bu konu hakkında konuşmuştuk uyku saati gelince beşiğine yatırıyorum teması kesmeden bacağına koluna cs hafif piş piş yaparak uyutuyorum ve uyanmadan yatıyor 6/7 saat

İsterseniz yeni doğum yapacak annelerin (Haziran, temmuz vs) sayfasında paylaşın. Şu an çoğu anne ya aldı ya da ihtiyacı kalmadı.

Benim bebeğimin de uyku saati gelince koyuyorum. İlk 5 dk iyi sonra uyuyacağını anlıyor çığlığı koparıyor. Çığlık atıp ağladığında nasıl yapıyorsunuz.

Aksam saat 8bcukta yataga yatıyoruz kolumda oluyor. Ninni söyleyip yüzünü seviyorum gözünü kapatıyor hemen, en kolay uykuya geçtigi uykusu oldu, alıştı. Uyku arkadaşı benim yani iyi mi kötü mu bilmiyorum

Bizim doktorumuz da kesinlikle 6.ay dedi ek gıda için.Koplamaycak sebzeleri sogutup gozetim altinda verebilirsin dis icin dedi bu aydan itibaren.Ama ben knu da vermeyecegim Sophie La Giraffe gayet is goruyor biraz da sogutuyorum butun gun agzinda

Sivilce bizde de bir tane var burun üstünde
Bizim huzursuzlugun sebebi belli oldu 2 diş gelıyor uçları belirginleşmiş
Hadi hayırlı olsun

Rotadan önce her gün 4 kez kaka yapan çocuk şimdi 4-5 gündür yapmıyor
Az besleniyor
Alerjik gibi tıkanıklığı ciğere iniyor
Ya biz ne yapıcaz bilmiyorum
Alerji doktoruna götür dedi çocuk doktoru
Ben anlamadım bu rotayı ya büyük oğlumda da yan etkileri yapmıştı bunda da pek yaramadı sanki

Kızlar benim oğlanın burun tıkanıklığı hiç geçmiyor resmen
Hava verdim 5 gündür ciğer için ama burun aynı burun fış fış ediyor hep tıkalı horlar gibi nefes alıyor
Osman gönülal da dinlemiştim sanırım geçemeyen burun hırıltısı için hastalık falan yoksa burunda yapısal birşey olabilir demişti. Belki de öyle bi durum vardır. Doktorunuza danışıp bi K.B.B ye gösterebilirsiniz belki

Tam polen mevsimi alerjisi felan mi var ki,
Bide güzel cekmek önemli babyvac a baktın mi
Alerji doktoruna daha götüremedim
Ne olduysa rotadan sonra oldu ya
Çocugum çok sağlıklıydı

Ben henüz rota yaptırmadı bayram sonrası 3. Ay kontrolünde yaptiricam. Umarım bi degisim olmaz
Alerji teşhisi aldı mı bebeğiniz sizin?

Rota 3 4 gun gaz yaptı sadece bızde de.. Hem de baya gaz

Benim ilk kızımda hiçbir yan etki olmadığı için bebeğime rahatça yaptırmıştım ve şuan bir şok içindeyim. Böyle alerji oluşacağını bilsem asla yaptırmazdım.

Nasil gecis yaptiniz buna?
Benim bebeğim de cogunlukla memede uyuyor yatakta uyutmaya çalışıyorum olmuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…