2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Biz de yeni başladık 4 aylık oldu, 2 gündür bestiron kullanıyoruz. Bizde herhangi bir sorun olmadı kakada bi iki koyuluk vardı siyah değilde kahve rengi lekeler şeklinde . Kaka da demir ilaci sonrası siyahliklar olabilir korkmayın demişti doktorumuz.

Bende acaba demir ilacindan mi yaptı diye şüpheye düştüm. Hani aglak bi bebek ama bu denli şiddetli katilircasina ve bi anda ağlamazdı. Ağlamaya başlamasıyla katılması bir oluyo nerdeyse. Bi kaç gün vermeyip denesem mi hiç bilemedim

En son çarş günü kaka yaptı daha yapmadı renk değişikliği olacağını tahmin ediyorum ah bi yapsa da rahatlasa yavrum

Dayanamadim yazlık tulumun içine uzun kollu giydirdim
kv mi Antalya'daydi ?

Dayanamadim yazlık tulumun içine uzun kollu giydirdim
kv mi Antalya'daydi ?
Yok eşimin kuzeni geldi. Kızla ilgileniyor da akşam rahat ettik biraz.
Ben bayramlık alamadım çünkü uzun kollu yeni bişey almak istemedim. Kısa kollu da alsam giydiremem diye düşündüm.

Kızlar kızımın kaşının altı konak mı, cok ovusturuyordu iki haftadir felan ilk kez böyle oldu, yoksa ovusturdufu için tahriş mi?
Canım benimki de öyle olmuştu hatta ilerledi sarı sarı kabuğa dönmüştü. Mustelanın steletopia kremi var göz kapağına da sürülenden. Onu söyledi doktor. Sürdükten sonra yumuşayınca usul usul kepek tarağıyla kaldırıyordum kaşındakileri. Ama göze yakın olunca tarakla yapamayınca ellerimi, tırnaklarımı güzelce yıkayıp fırçalayıp tırnağımla alıyordum konakları. Maşallah boncuk gözlüye

Evet ancak öyle anlayabilirsin verme dene bakalım demirden mi oluyor

Bu alerji beni o kadar yordu ki anlatamam artık mukuslu kakalardan kurtulduk diyet açma başlayacak derken sulu kakalar başladı ne yediysem yazıyorum değişik bişey yok çok yoruldum.instagramda hastalanmayancocuk diye bi sayfa keşfettim mukuslu kaka için kadın yanlış beslenme diyor helede anne zayıfsa diyor proteinden eksik beslenince olurmuş boşa alerji diyeti yaptırıyorlar bu kişilere diyor birsuru kişi yazmış protein ağırlıklı beslenmeye başladım düzeldi diye ek gıdaya başlayınca genelde düzelmiş bu kişilerin sizce denemelimiyim protein ağırlıklı beslenmeyi diyetle bi arpa boyu yol alamadık üstelik kilo alımı yavaşladı sanki sütümde artık azalmaya başladı çok zor bu sefer annelik serüvenim

Kaşındaki durum nemlendirici ile geçer ağlayınca falan o kısım kızarıyor mu benimkilerinde yüzlerinde hep elleri hatta nemlendiriciyi gözüne sürdüğü oluyor ozaman kızarıyor gözü hemen kaynamış soğutulmuş su ile siliyorum uyuyup uyanınca geçiyor zaten tırnaklarınıda bebek törpüsü kullanıyordum bir gün oğlum kalktım heryerini çizmiş şok oldum şimdi bebek makası ile kesiyorum çokta rahat oluyor ondan sonra çizik yaşamadık ama tırnakları çabuk uzuyor sürekli bakıyorum

Eklentiler

• IMG_1357.png
    606,1 KB · Görüntüleme: 49
Yok eşimin kuzeni geldi. Kızla ilgileniyor da akşam rahat ettik biraz.
Ben bayramlık alamadım çünkü uzun kollu yeni bişey almak istemedim. Kısa kollu da alsam giydiremem diye düşündüm.
Ben bütün maaşı yatırdım toptan aldım yazlıgini, simdi düşününce içine zıbın giydirdim mis gibi baharlık oldu, yazın tek giydircem yazlik olcak, kiyafetlerin hakkını cikarticam bu sefer
Bayramlık sorununu da harika bi elbise almıştım annemde görünce bunu giydir dedi, unicornlu tütülü fln, bide anne kız elbisem vardı. Annemin aldıklarını iade ettik yerine anneme bayramlık aldık, herkes mutlu oldu
Teşekkür ederim canım, peki senin bebiste cok kaşıyor muyu?

Denemekten fayda var, ama ara sıra bizde de oluyor böyle şeyler. Moralini bozmamaya çalış. Birinde kaka sorunu oluyor birinde kaş göz. Allah dermansız dert vermesin sütünü de sev, o her yönden bebeğine şifa oluyor. Bilincalti öyle bir şey ki, çocuğuma sütüm alerji yapıyor diye bir kodlarsan sütünde kesilebilir.

Ağlayınca kızarması konaklama mi ilgili, bende teni öyle sanıyorum.
Ben tırnak makasıyla kesiyorum ama uçları sivri kalıyordu, simdi oraları da törpüluyorum. Aynen çok çabuk uzuyor. Kızın manikürune cok mesai harcıyorum

Bayram burnumdam gelecek yemeklerimi hep peşimde getirdim anneme gidince şimdi nasıl olacak 1 hafta kayınvalidemlerin orda bilmiyorum çok stres yaptım gitmeyelim diyorum eşim anlamıyor ben bebeğim sağlıklı olsun diye nerdeyse patates ve zeytin ekmekle yaşıyorum ama o bi gitmeyelim diyemiyor

En son çarş günü kaka yaptı daha yapmadı renk değişikliği olacağını tahmin ediyorum ah bi yapsa da rahatlasa yavrum
Belki de 4. Ay uyku gerilemesi atağı artık ne diyorlarsa ondan dolayıda olabilir. Bizde neredeyse 2 haftadır falan ağlamalar, uykuya geçmekte zorlanma , huysuzluk hali var .

Bizim erkek bebiş olunca bayramlık seçmesi de zor olmadı. Kız bebekler kadar seçenek yok hep aynı papyonlu takımlar falan var dümdüz giydiriyoruz bi şapka takabiliyoruz süsleme namına

Benimki olduğunda daha minikti ellerini keşfedememişti o yüzden kaşımamjş olabilir. Bir de hindistan cevizi yağı sürdüm hem kafasına hem kaşlarına ama dikkat et akıyor çok az sür. Bizimki de ağlayınca kaş göz çevresi kızarıyor doktora alerji mi diye sordum yok beyaz tenli ondan dedi.

Torpuyu bn de kullanmiyorum artik tirnaklarin kenarlari kaliyor onlarla kesiyolar kendilerini…
Ay cok tatli bu arada

Kaka dışında başka ne alerji belirtiniz vardı?
Diyet ile yaşamak kolay değil birde soruna çözüm olmuyorsa..
benim bebeğimin kakası çoğu zaman yeşil mukuslu arada bir sarı mukussuz üstüne kusması da çok ama beslenmemin çok bir etkisi olmadığını düşünüyorum bişeye alerjisi varsada artık çokda büyük etki etmediği sürece umursamıyorum
Huzursuzluğuda yok diye saldım artık

Aslında huzursuz bi bebek değil kakası mukuslu ve sulu yanı nerdeyse 1 buçuk aylıktan beri öyle emmede bi meme reddi durumu yaşadık ama aştık gibi bunun harici bi yanağı hafif egzama gibi başka belirti yok.24 nisanda başka bi alerji doktoruna randevu aldım bakalım o ne diyecek kendi çocuk doktorumuz kan görmedikçe mukusu önemli değil üzerine git diyet yapma ama abartılı da tüketme dedi başka bi doktor süt ürünleri dedi şuan ki eliminasyon diyetim öyle bi hal aldı ki bebeğin belirtiler gitmedikçe onuda kes bunuda kes dedikçe diyetisyen resmen yiyecek bişey yok yemeklerden salçayı bile kesti çoklu besin alerjisi muamelesi yapıyor yoruldum ben inanmıyorum çoklu besin olduğuna sadece bu belirtilerle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…