2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Kızlar 16 mart tarihinde alınmış bebebao şarjlı süt sağma pompası var elimde ve sadece iki kez kullandım.Sütüm azaldığı için mama destekli ve azda olsa emme ile ilerlediğimizden hiç kullanamıcağım için satmayı düşünüyorum.İlgilenen olursa yazabilir.Fatura vs hepsi mevcut.

Kızlar kızımın kaşının altı konak mı, cok ovusturuyordu iki haftadir felan ilk kez böyle oldu, yoksa ovusturdufu için tahriş mi?
Kuruluk olabilir mi? Normal
Nemlendirici krem kullan canım bi gözlemle, bizim de yanağımız böyle kuruydu, Sebamed bu krem
İyi geldi hemen geçti kuruluk…

Eklentiler

• IMG_4130.png
    221,7 KB · Görüntüleme: 19
Kızlar 16 mart tarihinde alınmış bebebao şarjlı süt sağma pompası var elimde ve sadece iki kez kullandım.Sütüm azaldığı için mama destekli ve azda olsa emme ile ilerlediğimizden hiç kullanamıcağım için satmayı düşünüyorum.İlgilenen olursa yazabilir.Fatura vs hepsi mevcut.

Belki de 4. Ay uyku gerilemesi atağı artık ne diyorlarsa ondan dolayıda olabilir. Bizde neredeyse 2 haftadır falan ağlamalar, uykuya geçmekte zorlanma , huysuzluk hali var .
Ay biz daha yeni 3. Aya giricez. Düzeltilmiş 1 buçuk ay ataklar bitmiyor anladığım kadarıyla

Haftada bi kere de normal doktorum
Hep
Öyle diyo…
Evet bizde de hep normal denildi. Ama 4. Günle birlikte huzursuzluk sancilanma. Meme emmek istememe uykuya dalamama yada sancilanarak ağlamak vs çok artıyor. Yani agri sanci çekmese beslenmesinde zorluk uykuda verimsizljk olmasa asla kaka durumuna kafayı takmam

Kızlar başına gelmeden anlaşılmıyor bazı şeyler burada bebegi kucak isteyenler yazardı anlamazdim benimki kendi kendine oynardı bile. İşe başlayalı yavaş yavaş kucakcı oldu. Artık uyumak bile istemiyor sanki sırtında diken var yastiga bile koyamadim omzumda zorla uyudu artık. Bu bir dönem mi, kucak isteyen bebisler düzeldi mi sonradan ?

Merhaba hanımlar, 3.ay rota aşısından sonra bebeğimde mukuslu kakalar başladı derken kan da gördüm. Aşı alerjiyi tetiklemiş. Doktor önce süt ürünlerini kes dedi. Kestim değişmedi. Yumurtayı da kestim. Bir tık azaldı ama devam. En son dana eti, Kuruyemiş ve tahini de kes dedi. Ben bayaa bir araştırdım ve oldukça fazla alerjeni dünden itibaren kestim. Bol bol sebze ve fasulye tuketmeye çalışarak sütümün değerini korumaya çalışıyorum.
Tatlı yiyecek bir şey bulamıyorum bu çok zorluyor. Şuan kızım 4 aylık. Bu besin alerjileri ne zaman biter? Kakada kan kesilmezse ne olur? Bulamazsam o alerjeni diye endişeliyim. Bebeğimin genel hali ve kilosu iyi. Aynı durumu yaşayanlar var mı?

Diş sancısı olmasın, ben de ilk ağrısı filan var diye düşündüm ama diş sancısı başlayınca bu yazdıklarınızın hepsi meme reddi, uykuya geçişte zorluk ağlama vs hepsini biz de yaşıyoruz şu an… bunlar dış çıkarma belirtileri olduğunu anladım, sizde de olabilir mi? Biz tam 15 haftalığız bugün ve başladı mesela 1 haftadır böyle…

Aslinda ondan da suphelendim biliyo musunuz. Ama şuan için çok çok erken gibi de geldi. Salya artışı var bi kaç kez parmağımı tuttum ısırır gibi yaptı. Oral döneme de giriyo sanirim ağzına değen herseyi emmeye calisiyo. Tam bi meme reddi yok şükürler olsun ama bazen kriz anı oluyo almak istemiyo. Yoksa emzirmeye geç baslamama rağmen şükürler olsun memeyi emmeyi çok seviyo elhamdülillah. Kolik geç başlarmı onu bilmiyorum acaba kolige mi dönecek. 34 hafta doğumlu suan 3. Ayına giriyor şimdi kolik başlarmı bilgim yok. Bi kaç saat evvel doyuramayinca acile gittik ne yazikki yeniden lagman yapıldı. Bi miktar rahatladı. Demir ilacını da kesinlikle bırakma dedi doktor. Şüphelerimi anlattım kullandığım takviye en iyisiymis. Yan etki yapmaz dedi. İşin aslı bu denli aglamasindan yakinmamin sebebi bi yerinde binsey var da fark edemiyor muyum onu bulmaya çalışıyorum 3 4 gündür. Ciğerim parçalanıyor öyle ağlayınca. Sanki bi seyi yanlış yapıyorum diye içim içimi yiyor

Gaz sancısı da olabilir, süt ve süt ürünlerini bi müddet tüketmeyin, belki o gaz sorunu yapıyordur, benim de bebeğimin gaz sancısı vardı 2 ay sürdü ama doktor arada yine gaz sancısı çekebilir dedi aynı biz yetişkinlerdeki gibi bebeklerinde arada gaz sancısı olur dedi, ayaklarını karnına çekiyorsa durmadan ağlayarak gaz sancısıdır… Ama salya vs başladıysa dişleri kaşınıyor olabilir… Mesela uykuya geçerken tek geçmiyo kucakta ağlayarak geçiyor ve sinirli sinirli davranıyo, ninni ya da sakince şarkı söylüyorum susuyo dinliyor öyle de uykuya geciyo… öyle bi deneyin? Merak etmeyin, hepsi gelip geçici ve bebekler sadece ağlayarak kendini ifade edebildiği için biz çaresiz hissediyoruz ama hepimiz çok iyi anneleriz, elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz…

Maalesef canım, dogdugundan berı kucakta.. Kol kalmadı artık, kaburgalarım agrıyor..uyku egıtımıne nasıl gecıcez bakalım

Gaz sorunu çok yasiyo malesef. Doktora ne sikayetimden bahsetsem erken doğdu ondan böyle diyo. Çeşitli damlalar kullandık ama pek verim alamadık. Süt ürünleri perhizi yaptım bi sure ama çok bi değişiklik olmadı. Doktor yedikelrinden gaz geçmez sütün çoğalsın iyi beslen dedi. Saldim bende o konuyu.

Hep şarkı söylerim hiç susmam konuşurum. Kucakta çok hafif tempo ile sallayarak pis pis yaparak uyutuyorum. Aksam 7 ila 9 arasında gece uykusuna geçirmeye başlıyoruz. En geç 9 dan sonra bebekle sözel iletişimi kesiyorum sabah 6 ya kadar. Genel ihtiyaçlar dışında bebekle iletişim kurmuyoruz.

Dis gerçekten 3. Ayda sancısı başlar mı ki acaba yeğenim 4. Ayda başlamıştı sancısı ama o tek anne sütü ile besleniyordu. Diş için başka belirtiler varmiydi hatırlayamıyorum.

Evet annelik zor kendimi kötü yetersiz anne kuyusuna atmıyorum ama işte insan arada tökezliyor. Desteginiz için çok çok teşekkürler

Tabi ki gelişim açısından öyle doktor da iyi dedi. Ben kilo olarak aynı demek istedim

Ah kuzum ya maalesef bizimki de öyle bi sabah kalktım sanki faça atmış kendine, Emerken benim göğüslerimi falan hep tırnakladı Tırnak makasıyla kesersen kenarlarını törpü ile geç bence öyle yuvarlaklaştırıyorum ama çok çabuk uzuyorlar be canım

Biz başından beri aynıyız. Kucağımda uyuyor gündüzleri hep, bugün yine denedim uyuduktan sonra yatağa bıraktım hemen uyanıyor

Bize doktorumuz rota aşısı yaptırmadı alerjisi olduğu aşıdan önce bilinmiyormuydu.size tavsiyem diyetisyenle ilerlemeniz kendiniz bu süreci ilerletmeye çalıştıkça daha zor ve stresli ayrıca ek takviye kullanmanız gerekebilir

Hayır hiçbir alerji belirtisi yoktu. Rotadan sonra oldu. Doktor rota tetiklemiş dedi. Kilosu iyi olduğu için diyet yapıp emzirmeye devam etmemi söyledi. Yani mamaya gerek duymadı. 4 aylık 7 kilo şuan. Kusma egzama tarzı bir şeyleri de yok.

Takviye derken bebek için degil size kastetmiştim ben d vitamini ve kalsiyum kullanıyorum doktorumuz önerdi

Bilmiyorum ki, diş sancısıda olur, gaz sancisi da eğer başka belirtiler yoksa ateş kusma gibi çok endiselenecek
Bisi değildir diye düşünüyorum ama tabi ki siz kendiniz bebeğinizi görüyorsunuz, hasta olduğunu vs düşünüyorsanız bir kere fazla doktora gösterin merak etmeyin, kötü bişi değildir… Benim
Oğlumun diş sancısı 1 hafta 10 gün filan önce başladı…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…