2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Sağolsun çevredekiler anlayış gösterdide
Kv yle anlaşamadık bana bebeğimi öptürmedi sende öpme dediğimdede benim ağzımda pislik mi var diye küstü ben depresyona girmeyeydimde kimler gireydi
Kuzum özellikle emziriyorsan kv de de ki, anne bebeğini öptüğünde, bebeğin yanağındaki zararları mikropları annenin vücudu tanır, bebeğe sütle antikor gönderir. O yüzden annelere bol bol öpmesi tavsiye edilir

Doktorum böyle dedi de tabi ona uğraşma çenesiyle

Bugun kayınvalıdeye ugradık, elını ve yuzunu opmuyoruz dedım, benım agzım pis mı dedı, bozuldu bıraz
Benim kayınvalidem öpüyor doğduğundan beri başlarda içim gidiyordu sonra daha rahatladım artık zaten bizimle kaldı uzun süre bir şey olmaz diye rahatlattım kendimi bir şey de olmadı şükür.

Benim kayınvalidem öpüyor doğduğundan beri başlarda içim gidiyordu sonra daha rahatladım artık zaten bizimle kaldı uzun süre bir şey olmaz diye rahatlattım kendimi bir şey de olmadı şükür.
Allah korusun canım suan ellerı cok tehlıkelı sureklı agzında, ben de opmuyorum.. Annesı öpmezken baSkasına da izin vermem
Kelini öptü bi iki kere ona ses etmedim, eve gelır gelmez banyo yaptırdım

Allah korusun canım suan ellerı cok tehlıkelı sureklı agzında, ben de opmuyorum.. Annesı öpmezken baSkasına da izin vermem
Canım bizim öpmemizde bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum

Kızlar kızımın kaşının altı konak mı, cok ovusturuyordu iki haftadir felan ilk kez böyle oldu, yoksa ovusturdufu için tahriş mi?

Eklentiler

• 20240408_081749.jpg
    54,5 KB · Görüntüleme: 64
  • 20240408_081746.jpg
    58 KB · Görüntüleme: 69
Anladım normalde kiloları aynı sayılır biz 4 aylık olduk 5300 olmuş erken doğum benim bebişim
Öyle hesaplanmaz ama o
2 kilo doğan bebeğin 5300 olmasıyıa
2650 doğan bebeğin 4700 olması, iki bebeğin gelişiminin aynı olduğunu göstermez
Sen şu an kiloları yakın diye öyle düşünüyorsun ama hayır. Seninkinin düzeltilmiş 3 ayda aldığı kilo 3.300. Benimkinin aldığı kilo 2.050. Seninki aya böldüğünde “normal” ilerlerken benimkinin aya böldüğünde “sınırda” ilerliyor
Aynı ayda , aynı kiloya sahip iki bebeğin birinin gelişimi çok iyiyken diğerine gelişim geriliği dahi denebilir. Bunlar doğum kiloları baz alınarak, toplamda aldığı kilo değerlendirilerek yorumlanır

Kızlar kızımın kaşının altı konak mı, cok ovusturuyordu iki haftadir felan ilk kez böyle oldu, yoksa ovusturdufu için tahriş mi?
Sanki orası kurumuş gibi görünüyor
Kuruyup kavlamış gibi
Ek gıda veriyorsun ya su da içiriyorsun değilmi

Günaydın hanımlar. Damdan düşer gibi olucak ama size bj sey danışman gerek..
Aranızda demir ilacına başlayanlar olmuştur sanirim. Kullandığınız süre boyunca bebekte şiddetli ağlamalar memeyi tutmama zor sakinleşmek gibi belirtiler gozlemlediniz mi? 4 gündür ocean microfer damla kullaniyoruz(doktor erken başlattı sanirim prematüre bebek olduğu için bilemiyorum) bu 4 günde şiddetli ağlaması vat. Seyrek diskilama var bide bebekte hani kabızlık yaptı da diyemiyorum. 5 7 gün aralığında ya kendisi yapiyo ya acilde lagman yaptırıyoruz ne yazikki. Varmi aranızda yol gösterecek birileri

KV ye neler dedikde anlatamadık maalesef hep bir kavga
Aa neden miş acaba hemde ayçiçek yağıda olur demiş o kalitesiz yağ
İlk aylar tehlikeliydi belki şimdi dünyaya daha fazla alıştılar ama öpen kişinin temizliğine çok dikkat eden biri olması lazım
Benim kv ne banyo yapar ne elini yıkar hiç öyle huyları yok birde ben bukadar titizlenirken bana kendi bebeğimi öptürmemesi kadar saçma bişey görmedim daha bunun gibi başıma saçma sapan şeyler çıkardı kendisi
Boşanma sebebi olacak kadar ileri gitti

5. Aya girdik ama biz henüz başlamadık daha oyüzden bilemiyorum

ç
Benim kızımdada vardı porselen çatlağı gibi dimi kaşında ben düzenli nemlendirici(bebekler için kullanılan) ile geçirdim bir çeşit bebek egzaması demişti doktor

ç

Benim kızımdada vardı porselen çatlağı gibi dimi kaşında ben düzenli nemlendirici(bebekler için kullanılan) ile geçirdim bir çeşit bebek egzaması demişti doktor
Sanki kurumuş toprak gibi. Fotografta sanki yukari kalkmis parca gibi çıkıyor ama öyle değil. Böyle miydi sizinde. mustela nemlendirici kullanıyorum temiz içerikli gözümün icine sürdüm hafif yaktı. Kızda terledikce gözünün içine giriyordur,

Sizin de cok ovusturuyor muydu? Gözü her tarafı çizik , doktorada 4 gün önce götürdüm enfeksiyon yok tırnaği hep kesili olsun yapacak bi sey yok dedi sadece. Ama o zaman böyle gözükmüyordu

Eklentiler

• 20240408_081436.jpg
    119,8 KB · Görüntüleme: 55
Sanki orası kurumuş gibi görünüyor
Kuruyup kavlamış gibi
Ek gıda veriyorsun ya su da içiriyorsun değilmi
Ek gıda konusunda biraz duruldum. Ama kız durulmuyor. Dün misafir var güzel bi yemek varken illa sofrayagelmek istiyor. Annemde bende durduramadik. Normalde de ağlamaz fln. O yüzden sofra istediği cok belli oluyor. Verebilecegim hicbi sey yoktu. Köfteyi güvenli hale getirip yalattım. Salatanın içinde mor lahana uzun kalmıştı. Onu agzina verdim biraz taktak yaptı yaladı. Sonra ferahladı, yetti

Biz de erken başladık demire. 3.5 aylık olduk şu an. 3 haftadır bestiron damla kullanıyorum günde 10 damla bir sıkıntı olmadı bizde. Ben de kabızlıktan korkmuştum günde 1 kez sulu yapıyordu kullanmaya başladıktan sonra da ayni devam etti. Bir dün yapmadı bugün sabah yine yapmış. Belki damlanın markasıyla alakalı olabilir bilemiyorum.Değişik bir belirtimiz olmadı.

Zeytinyagi asitli ondan mı oyle dıyo acaba
Valla canım ne olursa olsun, bırının tukurugunun cocugumın agzına girmesini ıstemem, belkı dişi curuk, belkı mıde problemi var, ne mikrop var bilemeyiz, ben kendim de öpmüyorum elını, genelde boynunu, ensesini öperim..
Senın yasadıgın benzer durumu ben de gorumcem ıle yasadım saolsun geldı yardım etti hakkını odeyemem ama bebegı benden kıskanıyordu, benı bebekle yalnız bırakmıyordu, gozunu kapattığım anda besıgı önüne cekerdı.gazını cıkarmaya basladıgım anda kucagımdan cekıyor du oyle olmaz diye.. Bi de benım dolaptaki kolostrumu dokunce bagırdım agladım demedıgımı bırakmadım, ondan sonra düzeldi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…