• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Kızlar ikili test sonucum 1:833 cıktı doktorum gri zonda oldugumu soyledi. Fetal dna testi onerdi. Cok endiseliyim sizce yaptirmali miyim? Sizin sonuclariniz nasildi?

Kızlar erkenden başlamışsınız alışverişe ne güzel . Ben daha bir iğne bile almadım , cinsiyet tam belli olsun öyle başlayacağım.
Benden tavsiye;bez,ıslak mendil gibi şeyleri stok yapmayın, her bez her bebege yaramıyor tecrübe ile sabit.
Zibin bol bol alınmalı,ilk aylarda kaka bezden dışarı çıkabiliyor. Malum kış ayı, kurutma makinesi yoksa hemen kurumaz. Göğüs pedi,kremi,emzirme sütyeni şart. Pompa oğlumda hiç kullanmadım hiç gerek olmadı ,şimdide almayı düşünmüyorum.
Çanta kesinlikle sırt çantası olmalı, biberon sadece ufak cam alacağım ben,sütümde sorun olsa bile ilk başta biberon vermek doğru değil bana göre.
Aklıma gelenler bunlar 😊
Ben 3 kere mastit oldum canım, sütüm çok geliyordu sağmadığım zamanlar iltihap olmuştu vs. O yüzden sana tavsiyem pahalı olmayan manuel olanlardan al, ben lansinohunkini kullanmıştım. Kızımda da hep cam biberon kullandım, onda da Dr.Browns öneririm, gazı önleyici bir mavi boru da var içinde, çok rahat etmiştim 👍🏻☺️ Şimdi aynı biberonu oğlum kullanacak inşallah. Sadece ucunu değiştiririm 😃 ( emme ucu da satılıyor 1-2-3 diye aylara göre 😉 )

Kızlar ikili test sonucum 1:833 cıktı doktorum gri zonda oldugumu soyledi. Fetal dna testi onerdi. Cok endiseliyim sizce yaptirmali miyim? Sizin sonuclariniz nasildi?
Hangi risk bu cnm? Bide ultrason bulguların nasıl

Bence mustela’dan ziyade unibaby ürünlerine de bakabilirsin canım…unibaby’nin bebek deterjanı ve yumuşatıcısı çok iyidir…👍🏻 Fiyatlar bilmiyorum ne oldu ama mustela 4 sene önce bile çok kazıktı fiyatı 😂 unibaby’nin şampuanı da çok güzeldir, kızım 4 yaşında hala onu kullanıyorum ve saç açıcı spreyini ( tabi prenses ya saçları belinde altın bukleler şeklinde 😂 ) daha dur ayrıca mama sandalyesi ve bebek arabası en pahalı kalemler 😁☺️
Ablam en iyisi diyince bende direk onlara gözümü kestirdim😂 mama sandalyesine cok para vermeyi düşünmüyorum canim bebek arabasi iyi bisey alicam ins🤗

Ben demir ilacını serum şeklinde damardan alıyorum canım, 3 ampül verdi doktorum, hem daha hızlı doluyor demir depoları tavsiye ederim, ilaçlar kabız da yapıyor 👍🏻
Bence varya tamamen kabizlik olayi bunye meselesi canim bende hap seklinde kullaniyorum hicbisi olmadi cok şükür yine ayni şeyi söylüyorum bol bol su icmek lazim😅

Ablam en iyisi diyince bende direk onlara gözümü kestirdim😂 mama sandalyesine cok para vermeyi düşünmüyorum canim bebek arabasi iyi bisey alicam ins🤗
Mama sandalyesi deyip geçme bence bizimki 3,5 yaşına kadar tepe tepe kullandı, sağlamdı neyseki ☺️😃 dayımız almıştı Chicco’nun, 4 sene önce 400 tl civarıydı şimdi ne bilmiyorum, oğlum da ablasınınkini kullanır artık ☺️😃 yatma pozisyonu bile vardı ve kademe kademe alçaltıp yükseltebiliyorsun 😉

Bence varya tamamen kabizlik olayi bunye meselesi canim bende hap seklinde kullaniyorum hicbisi olmadi cok şükür yine ayni şeyi söylüyorum bol bol su icmek lazim😅
Su içmek konusunda çok haklısın ☺️ Kaktüs gibiyim aklıma pek gelmez zorluyorum hep kendimi, ona rağmen pek kabız olmam, günde 2 kere söylemesi ayıp 😂😂😂

Mama sandalyesi deyip geçme bence bizimki 3,5 yaşına kadar tepe tepe kullandı, sağlamdı neyseki ☺️😃 dayımız almıştı Chicco’nun, 4 sene önce 400 tl civarıydı şimdi ne bilmiyorum, oğlum da ablasınınkini kullanır artık ☺️😃 yatma pozisyonu bile vardı ve kademe kademe alçaltıp yükseltebiliyorsun 😉
Haklisin canım ben simdi boyle diyorum gider birsuru para veririm kesin😂😂

Su içmek konusunda çok haklısın ☺️ Kaktüs gibiyim aklıma pek gelmez zorluyorum hep kendimi, ona rağmen pek kabız olmam, günde 2 kere söylemesi ayıp 😂😂😂
Benim yamacimda 2lt lik sürahi hep var gunde 4 lt iciyorum cok sukur meyvede yiyorum kabizlik falan yok muz kabiz yapar derler hergun muz yiyorum cok sukur bisey olmuyor 😂

Kızlar dün 15 haftalık bebeğim suni sancı ile tahliye edildi.. sonuç ta çıktı trizomi 21 maalesef..ense kalınlığı 10 hafta 4 günlükken 2.2 mm 13 haftalıkken 3.5 mm idi ilk öyle başladı sonrasında bir dr nazal kemiği göremeyince nifty testi verdim sonuç maalesef trizomi 21… yaşadığım boşluğu ve öncesinde yaşadığım tarifsiz acıyı anlatmama gerek yok..
Canımm çok üzüldüm, başın sağ olsun….umarım bu süreci çabuk atlatırsın, Allah sabır versin sana ve eşine….inşallah en kısa zamanda çok sağlıklı bir bebişin gelir annesi 🙏🙏🙏🙏🙏

Back
X