• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Kızlar merhaba dün ikili test sonucum için doktoruma gittim akrabam zaten ultrason ölçümleri iyi ense kalınlığı 0.8 burun kemiğide var fakat papp-a düzeltilmiş Mom 0,27 çıktı Free beta normal yaş riski 1:779 bunlar iyi dedi doktorum papp-a çok düşük olduğu için riskide etkilemiştir yaşında 28 olduğu içim böyle çıkmıştır iyi dedi ama papp-a düşüklüğü için bebek ilerki haftalarda beslenemez yüksek tansiyon yaşayabilirsin erken doğum olabilir dedi sadece bunlar bir ihtimal tedbir amaçlı tedavi başlıycaz dedi coraspin ve oksapar iğne başladı başına böyle birşey gelen varmı acaba aynısını yaşayan varsa bilgi edinmek isterim

Kızlar dün 15 haftalık bebeğim suni sancı ile tahliye edildi.. sonuç ta çıktı trizomi 21 maalesef..ense kalınlığı 10 hafta 4 günlükken 2.2 mm 13 haftalıkken 3.5 mm idi ilk öyle başladı sonrasında bir dr nazal kemiği göremeyince nifty testi verdim sonuç maalesef trizomi 21… yaşadığım boşluğu ve öncesinde yaşadığım tarifsiz acıyı anlatmama gerek yok..
Allah yerini en güzel şekilde doldursun canim cok üzgünüm

Canim esim askerde hatta bugün nereye verecekleri belli olacak neresi olursa ben oraya gidicem evimden baya uzaklasicam bebis 6aya kadar kullansa kafi evime geçince oda yapmayi dusunuyorum oyun parkı büyük gittigim yerde 1+1esyali ev tutucam malum onlar da genis olmuyor. Bu baktigim beşiğin videoları yorumlari var herkes cok beğenmiş
Bu kararına cok sevindim bebeginle eşinin yanına gideceğine inşallah her şey gönlünce olur beraberken büyütmek daha keyifli olacak inşallah size

Berilyumm Berilyumm B Birmuhendisinruyasi P Poouh
Kızçeler şimdi sağlık ocağından geldim de idrarı herhangi bir enfeksiyon var mı diye bakıyolarmış benim de en cok kafama takılan konuydu😊 Bir de tetanoz aşısı yapıcam dedi sonuçları almaya gelince
Hepimiz enfeksiyon var mı diye korkup duruyorduk zaten iyi olmuş canım demek ki ilgili doktorun ve hemsiren irtibatı koparma mutlaka fikirlerini al farklı bakış açısı cok iyi oluyor dogumdan sonra

Canım benim değil ama yaş dışında bir arkadaşımın sonuçları böyle gelmiş dr u normal demiş hiçbir şey önermemiş fetal dna falan bende kızın aklına bir şey sokmadım onun yaş 1:413 tü ama diğerleri senin gibiydi hatta daha düşüktü
Ay inşallah cnm gece sabaha kadar rüyalarıma girdi sürekli ağlayarak uyandım..Allahım hayırlara çevirsin.

Günaydın kızlar. 13+2yim bugün. Dün sinovac oldum hafif basimda sızı var. Ası olanlar var mı bir sıkıntı yasadınız mı? Asıdan sonra muayene olup bebeginde Allah korusun sıkıntı yasayan oldu mu? 😚 herkesi opuyorum
Ben de dün Biontech 2. dozumu oldum. İlkinde hafif ateş ve halsizlik olmuştu. Bunda kas ağrısı daha fazla. İlk dozdan sonra muayene olmuştum, bebekte bir sıkıntı yok. Hatta dün gece tekmelerini hissettim.

Kızlar çevrenizden kullanılmış bebek ürünleri alacak mısınız? Görümcemle kardeş gibiyiz bebegin küvetini kullanmıyorum göğüs pompasını falan veririm sana dedi bizde onlara bebek arabası falan almıştık yardımlaşma olur hep aramızda. Ufak tefek şeyleri alsam mı sıfır mı alcaksınız herşeyi
Gogus pompası almak mantıklı bence Benim etrafımda malesef hic yok öyle yakın bebek sahibi olan oyle ihtimal varsa değerlendir canim

Daha cok var tabi alışverişe ama hani ufaktan birşeyler alırsak olanı almam diye bakim dedim😂 bencede ya alsak nolcak ki pompayı falan kaç ay kullanıcaz sanki boşuna masraf
Ablam diyorki benim vereceklerim yerine bebise şıkır şıkır kiyafetler al mantikli geldi bana😅🤗

Kızlar merhaba dün ikili test sonucum için doktoruma gittim akrabam zaten ultrason ölçümleri iyi ense kalınlığı 0.8 burun kemiğide var fakat papp-a düzeltilmiş Mom 0,27 çıktı Free beta normal yaş riski 1:779 bunlar iyi dedi doktorum papp-a çok düşük olduğu için riskide etkilemiştir yaşında 28 olduğu içim böyle çıkmıştır iyi dedi ama papp-a düşüklüğü için bebek ilerki haftalarda beslenemez yüksek tansiyon yaşayabilirsin erken doğum olabilir dedi sadece bunlar bir ihtimal tedbir amaçlı tedavi başlıycaz dedi coraspin ve oksapar iğne başladı başına böyle birşey gelen varmı acaba aynısını yaşayan varsa bilgi edinmek isterim
Canım merhaba merhaba benimde papp-a 0,30 doktor down riski var dedi banada fetal dna yaptırdım sonuç bekliyorum.

Bu kararına cok sevindim bebeginle eşinin yanına gideceğine inşallah her şey gönlünce olur beraberken büyütmek daha keyifli olacak inşallah size
Aynen canım eşimle konustum yalovaya dusmus valla cok sevindim ablam ve abim izmitte 40 dakika yakinlik baya iyi oldu bana cok şükür ya🙏 oralarda olan varmi ki iyi bir doktor bulup dogumuda onunla yapmayi dusunuyorum 😅

Hepimiz enfeksiyon var mı diye korkup duruyorduk zaten iyi olmuş canım demek ki ilgili doktorun ve hemsiren irtibatı koparma mutlaka fikirlerini al farklı bakış açısı cok iyi oluyor dogumdan sonra
😊😊Evet yaa gerçekten mutlu oldum kafam rahat edecek inşallah temiz çıkarsa

Canım merhaba merhaba benimde papp-a 0,30 doktor down riski var dedi banada fetal dna yaptırdım sonuç bekliyorum.
Sadece papp-a sonucuna göre down sendromu riski var denmez diğer sonuçlarınız nasıldı ultrason ölçümünüz free beta yüksek çıkarsa sorunmuş o benim normal çıktı o yüzden risk görmüyorum dedi doktorum sadece plesenta yetmezliği var dedi

Ablam diyorki benim vereceklerim yerine bebise şıkır şıkır kiyafetler al mantikli geldi bana😅🤗
Aynen öyle herşey ateş pahası zaten kâr kârdır😄 Ah ah şu aylar geçse de şıkır şıkır alışverişler başlasa hayırlısıyla ya Allahım nasip et hepimize Yarabbim 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Aynen canım eşimle konustum yalovaya dusmus valla cok sevindim ablam ve abim izmitte 40 dakika yakinlik baya iyi oldu bana cok şükür ya🙏 oralarda olan varmi ki iyi bir doktor bulup dogumuda onunla yapmayi dusunuyorum 😅
Ya cok guzel şehir çok sevindim valla hemen al çantanı kac 🙄😂

Sadece papp-a sonucuna göre down sendromu riski var denmez diğer sonuçlarınız nasıldı ultrason ölçümünüz free beta yüksek çıkarsa sorunmuş o benim normal çıktı o yüzden risk görmüyorum dedi doktorum sadece plesenta yetmezliği var dedi
yukarda sonucumu ekledim bi sayfa önce falan .Yaşım 37 ama bu çok büyük bir risk değil dedi pap-a sonucum kötü çıktı ense kalınlığı normal burun kemiği var.İlk 3 ayda papp-a düşüklüğü down sendromu için önemli bir belirtiymiş.

Okuduğum bir makaleden.

Down Sendromu’ nda Hormonlar Nasıl Değişmektedir ?
1.Trimester Testlerinde : PAPP-A ↓

Free b-hCG ↑

2.Trimester Testlerinde : AFP ↓

uE3 ↓

hCG ↑

İnhibin-A ↑

Görüldüğü gibi, Down Sendromlu gebeliklerde 1.trimester testlerinden PAPP-A düzeyinde normal gebeliklere göre azalma, Free b-hCG düzeyinde artma görülmektedir. 2.trimester testlerinden ise AFP ve Free Estriol düzeylerinde azalma, hCG ve Inhibin-A düzeylerinde yükselme görülmektedir.

Back
X