2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Hanımlar merhaba , ben haftasonu dizlerimin üstüne doğru düştüm ellerimle tutundum yere . Hiç ağrım ya da kanamam olmadı. Baktım internette karın üstü düşülmediyse ve kanama yoksa sorun olmaz yazıyor hep. Randevum cuma günü biraz tedirginim .

Var mı bu tarz düşme yaşayan ?
Rahiminiz sarsılmadıysa belinize darbe gelmediyse sıkıntı yaratmaz sanırım. Ama kasılmalar sancılar yaşarsanız kanamanız yoksa bile gidin doktora

Bulantı ilaçları zararlı mı bilmiyorum ama gözlemimi söylemek istedim. 8 yıl önce hamileyken sadece sürekli kusan, hiç besin ve su alamayan ve hastanelik olanlara veriliyordu ilaç. Onun dışında ne kadar bulantı olsa da ilaç verilmezdi. Bu hamileliğimde bu kadar çok kullanan olunca eskiyi düşünüp şaşırmıştım.
Aynı ilac miydi peki ben bu ilacı daha oncekinde hic duymamıştım metpamid veriyorlardı gram etki etmiyordu bana aynı devam ediyordu kusmam

Aynen bende öyle düşünüyorum ama zaten bırakamıyorum ki kendimi 😂 sürekli çaba halindeyim bunu mu yesem iyi gelir şunu mu içsem geçer bulantim diye ki zaten evde çocuk var onunla sürekli ilgilenmeye çalışıyorum görmüyor cabami ilkinde olsa tamam derim senin gibi ama neyle uğraştığımın farkında değil görmedi bile beni bir aydır konuşuyor canımı sıkıyor
Allah yardımcın olsun cnm evde bide çocuk olunca haklısın gerçekten cok zor olur, bide bazen naparsam yapayım geçmiyor bulantı,bazı günler ağladığımı biliyorum cok zor.. İkinci çocuk için cok ara vermek istemiyoduk biz yaşımdan dolayı ama şimdi korkuyorum gerçekten, kendimle ilgilenemedim aylardir, bide çocuk olsa napardım..

Hanımlar merhaba , ben haftasonu dizlerimin üstüne doğru düştüm ellerimle tutundum yere . Hiç ağrım ya da kanamam olmadı. Baktım internette karın üstü düşülmediyse ve kanama yoksa sorun olmaz yazıyor hep. Randevum cuma günü biraz tedirginim .

Var mı bu tarz düşme yaşayan ?
Ben gebeligin ilk haftalarinda sandalyeden dusmustum, sukur bir sorun olmadi 🌻 gecmis olsun

Ben de tedaviyle hamile kaldım, bugün ense kalınlığı kontrolü vardı🥰 bugünkü kontrolde bu konuyu soracaktım ama çekindim biraz, biraz da korkuyorum açıkçası bişey olacak diye, 12. Haftadan sonra sorun olmaz diyorlar genelde ama yine de doktordan duymak daha iyi olur🥰
Tabii sen yine doktorundan al bilgiyi. Benim doktorlarim rahat ama bir o kadar da gercekci, temkinli tipler. Herhangi bir kanama, lekelenme gorursen iliskiyi kesin diye uyardilar ama serbest biraktilar neredeyse basindan beri ☺️ ben de cok temkinliyimdir, ama biraz rahat olmakta fayda var. Stres bana da cevreme de iyi gelmiyor 😁

MoonfacedMom MoonfacedMom ve bugün kontrole giden diğer arkadaslar, güzel haberlerinizi bekliyoruz 💙💖

Aynı ilac miydi peki ben bu ilacı daha oncekinde hic duymamıştım metpamid veriyorlardı gram etki etmiyordu bana aynı devam ediyordu kusmam
Çok net hatırlamıyorum ismini. Uzun zaman oldu. Acaba çok etkili olmadığı için mi vermiyorlardı bilmiyorum ama dikkatimi çekti.

Bulantı ilaçları zararlı mı bilmiyorum ama gözlemimi söylemek istedim. 8 yıl önce hamileyken sadece sürekli kusan, hiç besin ve su alamayan ve hastanelik olanlara veriliyordu ilaç. Onun dışında ne kadar bulantı olsa da ilaç verilmezdi. Bu hamileliğimde bu kadar çok kullanan olunca eskiyi düşünüp şaşırmıştım.
Aynen öyle bende 8 yaşında ve 6bucuk yaşında iki oğlum var ikisindede sadece metpamit vermişti ve ben onu bile kullanmamıştım ki isede yaramıyordu zaten şimdi cocuklarim için biraz ayakta kalabilmek için mecburen içiyorum bulantı hapı ve kusma fobim var bide ama sanırım artık kullanmayacağım zaten inşallah bu bir kaç hafta içinde geçer bulantı

Allah yardımcın olsun cnm evde bide çocuk olunca haklısın gerçekten cok zor olur, bide bazen naparsam yapayım geçmiyor bulantı,bazı günler ağladığımı biliyorum cok zor.. İkinci çocuk için cok ara vermek istemiyoduk biz yaşımdan dolayı ama şimdi korkuyorum gerçekten, kendimle ilgilenemedim aylardir, bide çocuk olsa napardım..
Yine unutuyor insan canim ben 2 yaşını geçince istemeye başlamıştım ki.mantikli dediğin en azından 5. Aydan sonra geçiyor diyorsun. Gerçekten öyle oluyor ben kusarken koşup geliyor yazık anne iyimisin diye ama yapacak bisey yok onun için daha diri durmaya çalışıyorum açıkçası ilk daha zordu su an avunuyorum onunla

MoonfacedMom MoonfacedMom ve bugün kontrole giden diğer arkadaslar, güzel haberlerinizi bekliyoruz 💙💖
Bende haberler güzel canm bebişin kalp atışlarını dinledk sağlıklıydı çok şükür. Vitamin başlatmadı folik asite 16.haftaya kadar devam dedi ekstra vitamine gerek yok dedi. Cinsiyet için şimdi bişey demicem 2 hafta sonra tekrar gel yine düşündüğüm gibiyse söylücem dedi

Yanlis hatirlamiyosam iceriginde de hamilelere özel olarak üretilmiştir yazıyor
Aynen üzerinde de hamile logosu var.Bende 8 yıl önce hamileydim ve ağır bir hamilelik geçirmiştim araba tutması için verilen ilaç dışında birşey vermiyordu doktorlar.Oda bir işe yaramıyordu.Aslında sanırım doğru olan kendi doktorumuzu dinlemek fazla zihin bulandırmamak..

Benim de 3 gün önden çıktı🥰 biz de bugün ense kalınlığı ve burun kemiği baktırdık, sorun yokmuş çok şükür🙏🏻🧿🥰 fetal dna testi yaptırdım bir de, sonucunu bekleyeceğiz. Herkes sorunsuz sıkıntısız atlatır inşallah bu muayeneleri🙏🏻 Yüzde 51 ne yaa, bursa bile nub teorisinde ramzide daha yüksek oranlar veriyoruz birbirimize😂 hayırlısı olsun, sağlıklı olsun en önemlisi o
Hayirli olsun sorun cikmamasina cok sevindim. Bu fetal dna yi kendi isteginizlemi yaptirdiniz halen yaptirip yaptirmamakla cok kararsizim ya :(

Merhaba hanımlar. Bu bulantı ilacı ile ilgili söylenen şey çok saçma geldi bana. Bundan 5 yıl önce 2.oğluma hamileyken 5 ay boyunca çektim bulantı ve kusmayı. İlaç olarak metpamid veriyordu doktorum ama zerre faydası olmadığı gibi birde depresyona sokuyordu beni. Prilam hamilelere özel geliştirilmiş bir ilaç diye biliyorum ki şiddetli seyreden bulantı ve kusmalarda zofer bile yazabiliyor doktorlar. Zofer kemoterapi hastalarında kullanılan ağır bir ilaç olmasına rağmen kullanılmasına sakınca görmeyen doktorlar var. Sonuçta anne sağlıklı olursa sağlıklı bebek dünyaya getirebilir diye düşünüyorum...

Ben de şimdi geldim doktordan, ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümleri yapıldı, çok şükür normal çıktı ölçüler, kan verdim bir hafta sonra çıkacakmış sonuçlar, 12+5mişiz her şey yolunda şimdilik 🙏🙏 yalnız benimki uykucu çıktı yan gelmiş yatıyo maşallah 😂😂 doktor enseyi göremiyorum sen git biraz tatlı birşeyler ye yarım saat sonra gel dedi, yiyip gittim zıp zıp zıplıyodu 😂😂😂 aklınızda olsun annişler 👍

Hayirli olsun sorun cikmamasina cok sevindim. Bu fetal dna yi kendi isteginizlemi yaptirdiniz halen yaptirip yaptirmamakla cok kararsizim ya :KK43:
Teşekkür ederim, inşallah sağlıkla alırız kucağımıza hepimiz🙏🏻 Ben türkiyede değilim şu anda, bulunduğum yerde doktorum önerdi ben de düşünmeden yaptırdım, tedaviyle hamile kalınca bi de ilk bebek olunca doktor ne dese yapıyoruz🥰 ücreti biraz fazla evet ama kesin sonuç çıkıyor diyorlar, maddi açıdan sizi çok sarsmayacaksa yaptırın derim, yoksa 2li taramada da risk analizi yapıyorlarmış, Allah korusun onda bir risk çıkarsa yüne bu testi öneriyorlar sanırım

Evt kesinlikle oyleydi 4 yil once de herkese verilmezdi bulanti ilaci zofer varfi oda artik kilo kaybi olana vrrildi filan. Ben hatirlamiyotim o zaman prilam yoktu bence. Ben oglumda 4 yil once perisan idim 2 gunde 1 serum aliyordum nerdeyse bulanti ilaci kullanmamistim zofer ağır diye.
Ama simdi prilam kullaniyolar daha hafif deniliyor onun icin bu konu hakkinda yazmim diyordum. Sizin yorum benle ayni olunca yazdim.

Hayirli olsun sorun cikmamasina cok sevindim. Bu fetal dna yi kendi isteginizlemi yaptirdiniz halen yaptirip yaptirmamakla cok kararsizim ya :KK43:
Canım bende bugün yaptırdım eve gelip kan aldılar.
Bana doktor söylemedi araştırmıştım kendim sordum doktor eşim hamile olsa bende direk bu testi yaptırırdım dedi.

Back