2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
yemez benim kız öyle şeyler

Merhaba bilmiyorum nasıl gidiyor bebeğinizle süreciniz ben çok bakamıyorum telefonum kadınlarkulbünü çok sevmiyor mudur nedir okumamam için her türlü şeyi yapıyor sürekli kayıyor gidiyor ekran bu yüzden e tabi bir de bebeğimden dolayı zaten çok bakamıyorum da telefona…bu yüzden arada bir okuduğum oluyor yazılanları..ama son zamanlar hiç bakmadım…umarım herşey yolundadır benekleriniz mutlu bebeklerden olmuştur benim bir sıkıntım var…gündüz uyumalarımız yok gibi…emzirme destekli uyuyor bebeğim ve kanguru veya oturarak emzirmediğim taktirde asla uyumuyor tüm gün huysuz huysuz geçiyor gidiyor..oturarak da olmuyor yapılacak bir dolu iş oluyor bu yüzden kanguruda uyutayım diyorum uyuduktan sonra bırakıyorum yatağına..ya yatırırken ya da yattıktan 2-3 dakika sonra yine uyanıyor bu yüzden ben de kanguru da kalsın yeterki uyusun diyorum ama artık yorulduğumu hissediyorum (( Bir çok şeye çözüm buldum gaz pişik sorununu tuvalet iletişimi ile engel olduk…ek gıdaya BLW ile yol alarak ilerledik bu sayede bebeğimin peşinde kaşıkla koşmadan iştahlı bir bebek olduğunu gördüm…yıkanabilir bebek bezine yeni başladık o da fena değil iyi gidiyor ama bez almam lazım onlar da çok pahalı şimdilerde lazımlığı bırakıp tuvalet aparatlarını araştırıyorum…dediğim gibi herşeyin bir matematiği yolu yöntemi usulü var ama uykunun…yok güldüğüme bakmayın sıkıntıdayım ağlamasın ağlatmayayım diyorum ama öyle olunca da hiçbir şey yapamıyorum sadece bebek büyütüyorum…ciddiyim…yaptığım işler o kadar az ki..7.5 aydır kuaföre gitmedim kaş saç sakal bıyık aldı başını gidiyor diyeceğim o ki sizin uykularınız nasıl?hele birden fazla çocuğu olanlar siz ne yapıyorsunuz?gerçekten sizi tebrik ediyorum ben 1 tanesiyle böyleysem siz ne yapıyorsunuz..bana bir öneriniz tavsiyeniz var mı

Bir de sen alıştırdın kucağından indirmedin ondan böyle oldu diyen eşim annesi ve annem var ki…anlamıyorlar anlatamıyorum…doğduğunda sütüm azdı sütü arttıran tek şey emzirmek dediler ben de bebeğim istedikçe emZirdim o da sürekli emmek istedi bu yüzden de hep kucağımda ya da kangurudaydı..mamayı bırakabilmek için tek çarenin bu olduğunu düşünüyordum..gerçekten de sütüm arttı ve bir emzirme danışmanının yardımıyla mamayı bıraktık…ama dediğim gibi şimdi de böyle bir derdin içindeyim..gerçi buna şükür tek sağlıklı olsun da diyorum geçecek bu süreçler de diyorum..diyorum da…biraz sıkıldım galiba…evde hiçbir şey yapamamaktan evin darmaduman haline yapılacak işlere hazırlanacak yemeklere öyle bakmaktan ((

Merhaba ocean demir damlası kullananlar kaç damla vereceğinizi aya göre nasıl hesaplamıştınız

Merhaba ocean demir damlası kullananlar kaç damla vereceğinizi aya göre nasıl hesaplamıştınız
Doktor söylemedi mi? Aya değil kilosuna göre söylüyorlar demir damlasını. Sonrasında da kan tahliline bakıp ihtiyaç durumuna göre ayarlıyorlar

Hanımlar merhaba,

Nasılsınız?

Dişler çıktı mı? Yürüyen var mı? Ne durumda bebişlerimiz :)
Bizim 6 tane çıktı, 7 8 yolda, artık çok zorluyor her yeni diş.. çok yakında yürüyecek gibi ama bakalım, peşinden ayrılamıyorum sürekli kalkmaya koltuğa çıkmaya çalışıyor..senin bebegin nasıl

Maşallah bizde daha diş yok. Hasta bu ara, çok hırıltısı var ama neşesinde sıkıntı yok. Yürümeye de çok hevesli, sürekli ayakta, adimlar deniyor. Bal damlasi

Bebege uygun mukus sokucu tarifiniz var mi? Ihlamur veriyorum. Pekmez verdim. Kemik suyu, tavuk suyu, limon suyu veriyorum.

Geçmis olsun, biz de yeni hastalıktan çıktık, üst solunum.yolu enfeksiyonu ile başlayıp sinüzite döndü, burun tıkanıklığı, öksürük ve geniz akıntısı çoktu, geniz akintisindan uyuyamıyordu. Bizim Dr, ıhlamur ( 1/4 çay bardağı kadar en fazla ), tarçınlı ıhlamur, ara da da karanfilli olarak verebilirsin dedi, karanfilli vermedim ama ıhlamur tarçın rahatlatıyor

Hanımlar merhaba,

Nasılsınız?

Bizim 12 gün önce çıktı ilk diş. İkinciyi de dün akşam fark ettim. Üçüncüden şüpheleniyorum. Bir yerlerden çıkmaya çalışıyor galiba çünkü çok huysuz, uyuyamıyor, yiyemiyor.
Yürüme mürüme yok bizimkinde. Emeklemiyor bile. Sürünüyor. Arada da dizleri üstünde durmayı deniyor
Geçmiş olsun. Bizimki alerjik. Kafama göre bir şey veremiyorum. Doktor da hep serum fizyolojikle temizleyin diyor :/

Aynen dr sadece serum sikin burnuna dedi.
Benim bidik aceleci. Ablasina yetismeye calisiyor. Gelisim uzmani emeklemrsini desteklemek icin kollarinin altina rulo havlu koyabilorsin demisti.
Gecenlerde koca kutuyla kargo geldi. O kutuya tutunup tutunup adim atiyor. Yurutec gibi :) atamadim kutuyu oyle olunca

Merhaba uzun zaman olmuş yazalı , bende çok sık giremiyorum foruma , bebekler çok akıllı varlıklar tensel temasa bayılıyorlar ve çabuk alışıyorlar zaten de evet alışsınlar güvenli bağlanma önemli kesinlikle ama tsbiki aması var ilerleyen dönem fazla anne beğımlısı bebekler sosyalleşip keşif yapamıyorlar Böylelikle anneye de rahat vermiyor kendisi de rahat olamıyorlar , sizden başka yakınlarınızla anneniz kardeşiniz eşinizle de bebek vakit geçirmesi gerekiyor diyorlar hatta bana dedi bir Doktorum çok kucağa alışmış inanın yerde bile yanında isem duruyor . Uyku problemi de ara ara olması normal ama şuna 9 aylık bir bebeğe göre kıyaslayacak olursak uzmanlar gece 10-11 saat uyumalı gündüzde 2 kez 1,5 saatlik uykuları olmalı diyor , uyku uykunun mayasındedikleri bu olsa gerek Benim 2 kızım daha var 12-14 yaşlar 3 çocukluyum, ama inanın bebeğin derdi bişey değil büyüdükçe dertleri de büyüyor huyları da büyüyor sorunlar da büyüyor , koca koca çocuk oluyorlar sorumlulukları artıyor zaman vr etraf kötü korumaya çalışıyorsun bi yandan vs vs yani demem o ki “ eeeennn güzel zamanlarımız , tadını çıkaralım “

Merhaba kızlar, çok sık girer okur yazmaya çalışırdım bende gruba herkesi pek severdim okurken bi sevinir bi üzülürdüm geldim gördüm ki eylüldrn beri grubumuzda bi sakinlik var herkes elini eteğini çekmiş sanki topluca bi yere gitmişler gibi sözüm meclisten dışarı 3-4 arkadaş yazmış sonrasında . Üzüldüm tabi haliyle . Olan arkadaşlarımızla yazışmaya devam edelim bari tam küçüklerin en hareketli zamanları daha yazacağımız çok güzel şeyler olur inşallah. Hepinizi sevgiyle öpüyorum

Hanımlar merhaba,

Nasılsınız?

Merhaba canım şükür iyiyiz , bebeklerle iş yapmaya gezmeye yemek yapmaya hayata hızlı bileklide karışmaya devam etmeye çalışıyoruz , siz nasılsınız benimki yürütece koyduk arada 20 dk falan onda yanımıza uçuyor biz nereye o olduğumuz odaya geliyor , emekleme pozisyonu alıyoruz bir iki gidip göbek üstü düşüyoruz henüz emeklemiyoruz , göbek üstü düşünce de arada kolu vr kafasıyla solucan gibi gelmeye çalışıyor SMS ağlıyor alın düzeltin diye geçenlerde , öyle yüz üstü pozisyondan geri geri gelip oturdu, oturur vaziyetteysen emekleme pozisyon alıyor ordan tekrar kendini geri salıyor , emekleme gibi değil ama ayakta durma isteği var birde elimden tutunca yürüme isteği var koltuk kenarında ben yanındayken ayakta durabiliyor bi nesneye girmek için 3-4 adım sıralıyor koltuğa tutunarak korku dolu bi tiple titreye sallaya ama genelde kucak alıştı felaket , Baya baya emekleme yok bizde zamanla olur inşallah ya nr diyelim sağlık olsun da tek sizinki neler yapıyor annesi

Geçmiş olsun canım bizde hastaydık, kuzenin çocuğundan bronşit bulaştı bize 10 gündür çocuğum mahvoldu ki başta tespit edildi hiç anlamazdım ben hemen ciğerlerine inmiş , burun tılsnıklığı kuru öksürük oldu aynı zamanda burnu altı hapşırık oldu allan Allah herşade nezle olacak yada üşütme oldu dedim ama ilerledi bi anda kuru öksürük arttı burun tıkalı serum suları işe soğuk buhar makinesi ile açılmıyor doktora götürdüm inmiş ciğerime hafif ses alıyorum annesi hemen antibiyotik başlıysam ilerlemesin diye kullandım mecbur üç günde Nebül ile evde hava verdi doktor hemen düzledi ilerlemeden yoğunlaşmadan , aman sizde bi iki şey artarsa hemen doktorumuza gidin ciğer dinletmeye ilerlemesin tam hastalık havası havalar

Kendine düşük bütçeli yürüteç yapmış akıllı kız

Geçmiş olsun. Biz ağustos ayında hep beraber covid olduk. Bebeği hastaneye yatırdılar. Karaciğer enzimleri yükseldiği ve ateş düşmediği için beş gece kaldık. Sonra hep beraber öksürüklü başka bir şey yaşadık. Antibiyotik kullanmak zorunda kaldık. Bağırsakları bozuldu onunla da. Üstüne böbrek taşı. O da gitti çok şükür. Hiçbirine bir şey olmasın

cankm benim de adet tarihimde düzenleme yaptı korktumbende bir sorun olmuyor değil mi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…