- 15 Aralık 2020
- 88
- 91
Sofraya beraber oturun, karşısında birileri biseyler yesin, istemediğinde zorla vermeye çalışmayın bekleyin daha sonra teklif edin tekrar, malesef sabır isiymis ek gıda. Daha olmazsa onun kasigiyla onun tabagindan siz yiyormussunuz gibi yapıp ona tekrar teklif edin, benimki öyle tatmaya başlamıştı.. Her verdiginizde sevmemiş gibi yüzünü burusturacak tatlı meyvelerde bile, siz o gün 3 kaşık verecekseniz sevmedi sanıp vermemezlik yapmayın yedikçe düzeliyor ifadesi, başta değişik geliyor sanırım. Kızım başta güzel yiyordu şuan diş geliyor diye sanırım, yemiyor.. kendinize stres yapmayın zaten şuan yüzde 80 anne sütü almasi lazim , dediginz gibi doyumluk değil,moralinizi bozmadan devam edin..bebe biskuvisine gelince paletli şeyleri vermeyi doğru bulmuyorum evde yapilabilecek tarifler var dilerseniz yapabilirsinizPekiii blw yi gectim, o benim icin hayal de, bebegi ek besine hic ilgi gostermeyen var mi? Hicbir sey yediremiyoruz, meyveleri zaten hic sevmedi, sebzelerden kabak ve bezelyeye cok az bi ilgi gosterdi, birkac mama kasigi yedirebiliyoruz onu da.. yogurt desen nefret etti galibaagzini oyle bir kitliyor ki zaten vermek imkansiz. Doktor bize bu ay icin sadece sebzeleri ve meyveleri + yogurt 3 gun kuraliyla doyumluk degil tadimlik vermemizi onermisti.
Biz cok sulu kaka yapiyot diye bir de ekstradan iyi bir enfeksiyon uzmani cocuk doktoru profa goturduk 6. ayda, cok sukur bir problemi yok bebegin. Prof doktor sabah 1/8 yumurta vermemizi de onerdi hatta bebe biskuvisiyle ve cevizi un haline getirip karistir dedibebe biskuvisi ceviz filan 6 aylik bebek icin uygun mu ki kafama hic yatmadigi icin kendi doktorumuzun verdigi listeyle devam ettim. Prof yasli, cok deneyimli, unilerde kürsüler kurmus biri ama... Ne bileyim.. eski usul yontemler daha mi verimli oluyor nedir.. temkinli baslayan ek gida surecimiz hic basarili olmadi. Bu gune kadar hep anne sutuyle devam ettik ama sanki bu ay kilo da almadi ptesi 7. ay kontrolu var, muhtemelen mamaya geceriz gibime geliyor
Ek gidada sorun yasayip taktik gelistiren arkadaslar bi akil verinsadece suyu sevdi benim bidik
Pekiii blw yi gectim, o benim icin hayal de, bebegi ek besine hic ilgi gostermeyen var mi? Hicbir sey yediremiyoruz, meyveleri zaten hic sevmedi, sebzelerden kabak ve bezelyeye cok az bi ilgi gosterdi, birkac mama kasigi yedirebiliyoruz onu da.. yogurt desen nefret etti galibaagzini oyle bir kitliyor ki zaten vermek imkansiz. Doktor bize bu ay icin sadece sebzeleri ve meyveleri + yogurt 3 gun kuraliyla doyumluk degil tadimlik vermemizi onermisti.
Biz cok sulu kaka yapiyot diye bir de ekstradan iyi bir enfeksiyon uzmani cocuk doktoru profa goturduk 6. ayda, cok sukur bir problemi yok bebegin. Prof doktor sabah 1/8 yumurta vermemizi de onerdi hatta bebe biskuvisiyle ve cevizi un haline getirip karistir dedibebe biskuvisi ceviz filan 6 aylik bebek icin uygun mu ki kafama hic yatmadigi icin kendi doktorumuzun verdigi listeyle devam ettim. Prof yasli, cok deneyimli, unilerde kürsüler kurmus biri ama... Ne bileyim.. eski usul yontemler daha mi verimli oluyor nedir.. temkinli baslayan ek gida surecimiz hic basarili olmadi. Bu gune kadar hep anne sutuyle devam ettik ama sanki bu ay kilo da almadi ptesi 7. ay kontrolu var, muhtemelen mamaya geceriz gibime geliyor
Ek gidada sorun yasayip taktik gelistiren arkadaslar bi akil verinsadece suyu sevdi benim bidik
Cok tesekkurler, bizim gunler cok telaslj ve duzensiz geciyor. Ayni anda sofraya oturma duzeni gelistiremedik, mama sandalyesine oturmayi da hic sevmiyor. Zorlastirmak icin elinden geleni yapiyorSofraya beraber oturun, karşısında birileri biseyler yesin, istemediğinde zorla vermeye çalışmayın bekleyin daha sonra teklif edin tekrar, malesef sabır isiymis ek gıda. Daha olmazsa onun kasigiyla onun tabagindan siz yiyormussunuz gibi yapıp ona tekrar teklif edin, benimki öyle tatmaya başlamıştı.. Her verdiginizde sevmemiş gibi yüzünü burusturacak tatlı meyvelerde bile, siz o gün 3 kaşık verecekseniz sevmedi sanıp vermemezlik yapmayın yedikçe düzeliyor ifadesi, başta değişik geliyor sanırım. Kızım başta güzel yiyordu şuan diş geliyor diye sanırım, yemiyor.. kendinize stres yapmayın zaten şuan yüzde 80 anne sütü almasi lazim , dediginz gibi doyumluk değil,moralinizi bozmadan devam edin..bebe biskuvisine gelince paletli şeyleri vermeyi doğru bulmuyorum evde yapilabilecek tarifler var dilerseniz yapabilirsiniz
Ayy fistik ezmesi ve fistik ben hunharca tuketiyordum, galiba ondan oluyordu sulu kakasi. Kesince biraz kivam aldi kakaAllah kolaylık versin. Kesinlikle olumlu yaklaşın. İçinizden hep bunu yiyecek bunu çok sevecek diye hazırşayın yemeğini. Ona da şirin şirin bunu çok seveceksin, sana şunu veriyorum, çok güzel, bebekler için çok faydalı, seni çok büyütecek gibi motive edici cümlelerle verin.
Benim kızım uzun uzun fasulye, ne deniyor bilmiyorum ama kabuklu ince bezelye yemeği çok sevdi mesela, kendi kontrolünde olduğu için.
Sonra ben tarhana sevmeyen bebek görmedim.
Benim gözlemim çocuklar düz tatları seviyorlar. Ben fıstık ezmesi falan verdim googleliyprum google ok derse veriyorum. Özellikle ingilizce kaynaklar daha rahat geliyor bana, türkiyede çok detaycıyız.
Benim pasa da 7 buçuk aylık, uyanınca kahvaltı istiyor, hazırlarken de sabırsızlanıyorArkadaşlar benim kız 21inde 7aylık olacak sabah uyanınca biberonu almıyor ille kahvaltı istiyor. Yani bu bebek büyük çocuk gibi. Ne istediği çok net, kendini çok iyi ifade ediyor. Resmen ben bebek değilim mama değil kahvaltı istiyorum diyor. Var mı sizde böyle durumlar? Sabah yumurta kaynayana kadar evde çığlıklar, azarlar. Resmen ben kalktığımda kahvaltım hazır olacak azarı yiyoruz. Bu sabah yetişemedim babasını uyandırdım kalk küçüğü doyur diye :) adam tuvalete gitmeden çocuk yedirmeye başladı. Ne babalar var
Sanirim o telaşe ve düzensizlik hepimizde var, Aynı anda Sofraya oturmasaniz bile biri sizle otursun karşısında ekmek yesin mesela , hiç kimse yoksa siz dediğim gibi onun yemeğini yiyormus gibi yapın, mama sandalyesi sevmiyorsa kucağınıza alin, her şey onlar için çok yeni, hepsini incelemek istiyorlarCok tesekkurler, bizim gunler cok telaslj ve duzensiz geciyor. Ayni anda sofraya oturma duzeni gelistiremedik, mama sandalyesine oturmayi da hic sevmiyor. Zorlastirmak icin elinden geleni yapiyorama yazdiklariniz hep icimi rahatlatan seyler oldu 7. ayda kahvaltiya gecersek o zaman duzenimiz de olacak gibime geliyor, bu ay alistirma turuydu esas simdi basliyoruz sanki
Bebe biskuvisi konusuna ben de katiliyorum, bir doktordan gelince bu oneri cok tuhafsadim..
Aa siz uyanınca önce tuvalete mi giriyorsunuzArkadaşlar benim kız 21inde 7aylık olacak sabah uyanınca biberonu almıyor ille kahvaltı istiyor. Yani bu bebek büyük çocuk gibi. Ne istediği çok net, kendini çok iyi ifade ediyor. Resmen ben bebek değilim mama değil kahvaltı istiyorum diyor. Var mı sizde böyle durumlar? Sabah yumurta kaynayana kadar evde çığlıklar, azarlar. Resmen ben kalktığımda kahvaltım hazır olacak azarı yiyoruz. Bu sabah yetişemedim babasını uyandırdım kalk küçüğü doyur diye :) adam tuvalete gitmeden çocuk yedirmeye başladı. Ne babalar var
Bize tarhanayı 8 aylık olunca verin dedi doktorAyy fistik ezmesi ve fistik ben hunharca tuketiyordum, galiba ondan oluyordu sulu kakasi. Kesince biraz kivam aldi kakaben cok ama cok heyecanliydim mesela ilk defa muz yemek ne kadar muhtesem bir deneyim olur kimbilir diye onun adina heyecanlaniyordum ama hic sevmedi ben de insan muzu sevmezse neyi sever diye biraz umutsuzluga kapildim sabirli olmam gerek tabii ki. 7. ayinda yeni bir sayfa aciyormus gibi yapacagim
Bebek tarhanasi super fikir. Ben de biraz biraz bizim doktorun asiri temkinli programindan cikip kacamaklar yapmayi planliyorum... Bu sekilde bu hizla zor ilerleyecegiz
Bizimki yaşında ver filan derBize tarhanayı 8 aylık olunca verin dedi doktor
Bize tarhanayı 8 aylık olunca verin dedi doktor
Bize tarhanayı 8 aylık olunca verin dedi doktor
O yuzden invilizce kaynaklari, yurtdisindaki doktorlari seviyorum. Cok rahatlar. Bu zamana kadar neyi googlelasam hep 6 aylikken verilebilir cikti. Doktora somon, tavuksuyu, kiyma, brokoli, fasulye, bezelye, yumurta, peynir, fistik ezmesi verdim dedim; bebek yediyse ve tepki vermediyse hersey ok dedi. Tarhana bilmez o yuzden soylemedim :))Bizimki yaşında ver filan der
Erkeklerin evdeki tahti klozet biliyorsun, girdi mi cikmaz!Aa siz uyanınca önce tuvalete mi giriyorsunuz
"Elimi yıkamam lazım" diye kapıya gidersin de benim asıl sorduğum o değildi. Ben bazen günün yarısından sonra yüzümü yıkayabiliyorum. Sizde bu işler uyanır uyanmaz mı oluyor diye espri yaptımErkeklerin evdeki tahti klozet biliyorsun, girdi mi cikmaz!
Onu diyorum ben de :) bana doktor idrar kacirma sikayetim icin cisini tuta tuta yap dedi ben aceleden iterek yapiyorum. Beyefendi sabahlari kalkiyor cikip gunaydin/benlik bisi var mi bile demeden tuvalet/dus sonra cikiyor pasa"Elimi yıkamam lazım" diye kapıya gidersin de benim asıl sorduğum o değildi. Ben bazen günün yarısından sonra yüzümü yıkayabiliyorum. Sizde bu işler uyanır uyanmaz mı oluyor diye espri yaptım
Taciz et, sürekli kapıya git, rahat verme. Bizde de oralara yeltenen biri var. Bu sabah gazetesini alıp banyoya girip çıkmayan babalar gibi telefonunu alıp tuvalete girdiOnu diyorum ben de :) bana doktor idrar kacirma sikayetim icin cisini tuta tuta yap dedi ben aceleden iterek yapiyorum. Beyefendi sabahlari kalkiyor cikip gunaydin/benlik bisi var mi bile demeden tuvalet/dus sonra cikiyor pasa
Buraya gelince başladık nemlendirici kullanmaya.Sizde bu egzama lar kaşıntı yapiyormu.bizde kaşıntı yok ondan biraz daha rahat. Suan tek sıkıntı uyku.geceleri hala uyumuyor.ben beceremedim ikinci çocuk olmasına rağmen gece uyutmayi.Teşekkürler. Evet ilkti ama beni değil bebeği yatırdılar maalesef. Sinek ısırığına çok benziyor. Bunun dışında aylardır biri karın biri bacakta iki tane yerleşik egzaması da var. Nem yok diye normal ya. Nemlendirici krem kullanıyor musun banyo sonrası
sevmiyo tarhana yaaAllah kolaylık versin. Kesinlikle olumlu yaklaşın. İçinizden hep bunu yiyecek bunu çok sevecek diye hazırşayın yemeğini. Ona da şirin şirin bunu çok seveceksin, sana şunu veriyorum, çok güzel, bebekler için çok faydalı, seni çok büyütecek gibi motive edici cümlelerle verin.
Benim kızım uzun uzun fasulye, ne deniyor bilmiyorum ama kabuklu ince bezelye yemeği çok sevdi mesela, kendi kontrolünde olduğu için.
Sonra ben tarhana sevmeyen bebek görmedim.
Benim gözlemim çocuklar düz tatları seviyorlar. Ben fıstık ezmesi falan verdim googleliyprum google ok derse veriyorum. Özellikle ingilizce kaynaklar daha rahat geliyor bana, türkiyede çok detaycıyız.
Eli gitmiyor oralara ama ona ramen kaşıntı varsa bilmiyorum. Uyku bizde hep sıkıntı oldu. Ara ara düzene girer gibi yapıp bırakıyor. Kısa bir dönem güzel gece uykusu uyudu. Az uyanıyordu ama uyku süresi kısaydı işte. Gündüz uykusu yok gibi zaten. Memede uyuyor. Bir de dışarı çıkarsa bebek arabasındaBuraya gelince başladık nemlendirici kullanmaya.Sizde bu egzama lar kaşıntı yapiyormu.bizde kaşıntı yok ondan biraz daha rahat. Suan tek sıkıntı uyku.geceleri hala uyumuyor.ben beceremedim ikinci çocuk olmasına rağmen gece uyutmayi.
Çocuğuma verdin köy meyvelerini verdin dutları. Şimdi niye tarhana yiyecekmişim diyor. Köy tavuğu vereceksin mecbursevmiyo tarhana yaa