2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Ben hemen sorayim sorumu ozaman.alerjiniz nasılsın şuan.kaka da kan mukus düzeldi mi? Şimdilik bu kadar. bu arada geçmiş olsun covid yine hortladı cok.herkes hasta.
Kan varsa da görmüyoruz. Malum tuvaletin formu değişti biraz ek gıdadadan sonra. Mukus da yok. Sadece cildinde belirip 1-2 saat sonra kaynolan alerjiler başladı tekrar. Sanırım yoğurttan ama devam ediyorum vermeye. Covid bizi ezdi geçti. 5 gece kaldık hastanede

büyük oğlan ilkokula başladı, rahat edersiz dedik ama
okula götür getir , uyum haftası daha da perişan olduk

sürekli anne oynayalım mı diyor,
homeofise çalışıyorum küçüğü boş bırakmıyor o uyuyanca hemen bu üstüme atlıyor

en son az önce ben tuvaletteyken kapıyı çalıp
- anne daha ne kadar kalacaksın çıkta oynumuza devam edelim dedi

sonra üstüne, acaba sen oyun oynamamak için bahaneler mi üretiyorsun dedi

Çocuk mu kandırıyorsun sen kimi kandırıyorsun bacım, hayırdır

Cok gecmis olsun.covid aynı şiddette devam ediyor o zaman.ilk kez mi yakaladınız.ben 2 aşı da kaldım daha gidip yaptiramadim bi tane daha.bu alerjiler döküntü şeklinde mi oluyor yoksa egzama mi.biz konya ya döndük tekrar vücudunda kuruluk başladı bebegimin.

Gebito bebeğin ne kadarlık oldu?
Ben de 3 gün kuralı hiç yapmadım herseyi veriyorum sayılır. Ama diş döneminde çok iştahı gitti seçici oldu. Tatlıysa anında ağzını açıyor. Yemeklere kapalı özellikle yumurtaya. İstemiyor zorlamakta istemiyorum

21inde 7aylık olacak. Geç başladım bir de ben ek gıdaya bir hafta kadar. Daha diş yok bizde. Ben dün somon verdim yanında taze fasülye ve havucla, balıkları güzel yemedi misal, fasülyeyi daha çok yedi. Bir de ben marketlerden aldığım hazır çorbaları da pişiriyorum, mesela bu paylaştığım çorbayı çok beğendim içinde irmiği, mısır unu, sebzesi var.
Ben çok meyve vermemekten yanayım tatlı bilmesim diye ama dün güzel şeftalim vardı ondan verdim.

Hippin 5 tahıllı mamasını falan veriyorum yoğurtla. Siz hiç böyle pişmeyen hazır şeyler kullanıyor musunuz?

Eklentiler

• FEC86B12-9AB6-4435-B74E-DC1CAECA4EE1.jpeg
    131,3 KB · Görüntüleme: 72
Açıkçası tatile gittiğimizde kavanoz mama vermiştim. Hipp in tavuklu çorbası vs sevdi. Aynı sekilde meyve pürelerini ve kaşık mamasınıda denedim. Ama tatil dışında hiç vermedim. İlk etapta sürekli Meyve vermemek en doğrusu. Ben yoğurt ile karıştırıp veriyordum tatlılığını azaltsın dengelesin diye. Ama bi şekilde meyveye alıştı. alıştırmak istemezdim 8.aya girer ayak huyu değişti. Dişleri yeni cıkıyor ondan sanırım. Bu arada sadece balığa geçiş yapmadım en yakın zamanda buğlama tarzıyla baslayacağım. Genelde kemik sulu çorbalar yoğurt meyve bu sekilde gidiyoruz. Pütürlü şeyleri çiğnemek istemiyor. Ben hiçbirşey ayırt etmeden veriyorum yemeklerimizden . Yurt dışında kavanozlar daha yaygın diye biliyorum. Belki oradakiler daha organiktir . Türkiyedekilere pek güven olmuyor. Mesela hero baby nin kaşık mamasını almıstık içinde bir ton zararlı şey vardı. Hemen hipp organik aldık

11 aylık yiğenim var. Türkiyedeyken çocugu bize/anneme bıraktıklarında vermek için hazır kavanoz mama ve çorba almıştım. Annem onu vermiş bu hafta; iştahlı çocuk yememiş. Annem sonra köpeğimize vermiş, güya kemik sulu çorbayı, o bile yememiş. Annem sulandırıp tuvalete dökmüş. Jokerden almıştım, sizlerin de haberiniz olsun almayın bu markayı.

Tavuk kemiği satıyorlarmış markette; boyundan kuyruga omurga, ben de 2 tane ondan aldım, 5 saat düşük ısıda pişirdim. Sonra suyunu süzüp dondurdum. Kızın çorbalarını onunla yapıcam. Bi markete gittiğimde de kıyma alacağım. Belki bulgurlu minik köfteler yaparım. Yiyebilir mi acaba?

Ağlıyor gidiyim de bakim ne derdi var

Eklentiler

• 7BA45204-8E8E-4C2D-A1D0-914675D16BF5.png
    571,9 KB · Görüntüleme: 71
Köpek bile yemediyse bişey vardır mutlaka. Geçen markette bende bakındım ilik suyu alsammı diye sonra boşver dedim hergün kemik kaynatırım bunu almam diye düşündüm. Bazen gerçekten çok ihtiyaç oluyor hazır şeylere . Bizim Kemik suyu buzluğunda hazır hep önceden kaynatıp atıyorum buzluğa 1 kepçe şeklinde . Bir de şeftaliyi seviyor bizimki, şeftali alıp kaynattım azıcık şeker katıp kavanozladım. Kışın da yesin diye. Yoğurt ile ezince çok seviyor. Doyurucu olsun diyede bazen haslanmıs irmik ekliyorum . Yaz meyvelerini kavanozlayabilriz aslında

BLW yöntemini çıkartanın.... söyleyecek söz bulamadım

Son düzenleme:
Kimi zaman kaşıkla yedirince de heryer batabiliyor. Ek gıda pis bir süreç. Neredeyse her öğünden sonra çocugu yıka, masayı temizle size küçük masa tavsiye ederim, bumbo, mamas oaps gibi. Yere örtü yayıp, sandalyeyi ortasına koyunca sonrasında temizlemwai daha kolay oluyor. Ben büyk mama sandalyelerinden nefret ediyorum.

Anneanne / Babaannelerimizin , annelerimize : bebekken elimize kuru ekmek kabuğu ve dişimiz kaşınıyorsa 1 adet soğan kabuğu vermesini söylemeleri ve vermelerinin yabancı dildeki karşılığı da denilebilir aslında.

Aradaki fark, bizim büyükler her tarafı batıracak gıdayı 6 aylık bebenin eline vermiyormuş.

Ya ben hem böw hem kaşık veriyorum. Şu ana kadar en kirlendiği öğün benim beslediğim bir sebze püresi ay o ağzı açık kaşığa atlaması yok mu, ben de ona atlıyorum

Benim burada hermevsimde herşey bulunuyor. Malesef öyle mevsimi geldi şu mevye/sebze çok güzel gibi bir durum olmuyor. Bi domates bi çilek bir de yaban mersini tarlaları var çevrede onlar da bebeğe vermeşil değil. 2020 yazında gidip domates toplayıp menemen harcı hazırlamışk eşimle, onlar bitmedi hala :))

Ya ben hem böw hem kaşık veriyorum. Şu ana kadar en kirlendiği öğün benim beslediğim bir sebze püresi ay o ağzı açık kaşığa atlaması yok mu, ben de ona atlıyorum

Eskilerin usulüne ne dersiniz ? Klasiklerin klasik olmasının da bir sebebi vardır. Çocuğun eline dişini , damağını kaşısın diye çarliston biber , soğan kabuğu , ekmek kabuğu verseniz de bebek liderliğinde , kendi kendine yeme eğitimi almış sayılmaz mı ?

Çocuğunun mama sandalyesinden makarna yeme denemesini videoya çeken hevesli anneler oluyor , o videolardan gördüklerime bakarak; bazı yiyecekler için kaşık tutana kadar da beklenebilir gibi geliyor. Sizlerin de canına yazık.

Allah herkese evlatlarını sağlık , huzur , mutlulukla büyütmeyi nasip etsin.

Teşekkürler. Evet ilkti ama beni değil bebeği yatırdılar maalesef. Sinek ısırığına çok benziyor. Bunun dışında aylardır biri karın biri bacakta iki tane yerleşik egzaması da var. Nem yok diye normal ya. Nemlendirici krem kullanıyor musun banyo sonrası

Benim kizim gec dogdugu icin egzamasi vardi. Yazin kaplica tatiline gitmistik. 3. Gun farkettim benim cocuk yumusacik. Sudaki kukurt iyi gelmis kizima. O gun bugundur de olmadi tekrar egzama.
Bir de mustelanin bir kremi var onu surekli suruyorduk iyi olsun diye. Ama kaplica tavsiye ederim sizlere.

Pekiii blw yi gectim, o benim icin hayal de, bebegi ek besine hic ilgi gostermeyen var mi? Hicbir sey yediremiyoruz, meyveleri zaten hic sevmedi, sebzelerden kabak ve bezelyeye cok az bi ilgi gosterdi, birkac mama kasigi yedirebiliyoruz onu da.. yogurt desen nefret etti galiba agzini oyle bir kitliyor ki zaten vermek imkansiz. Doktor bize bu ay icin sadece sebzeleri ve meyveleri + yogurt 3 gun kuraliyla doyumluk degil tadimlik vermemizi onermisti.
Biz cok sulu kaka yapiyot diye bir de ekstradan iyi bir enfeksiyon uzmani cocuk doktoru profa goturduk 6. ayda, cok sukur bir problemi yok bebegin. Prof doktor sabah 1/8 yumurta vermemizi de onerdi hatta bebe biskuvisiyle ve cevizi un haline getirip karistir dedi bebe biskuvisi ceviz filan 6 aylik bebek icin uygun mu ki kafama hic yatmadigi icin kendi doktorumuzun verdigi listeyle devam ettim. Prof yasli, cok deneyimli, unilerde kürsüler kurmus biri ama... Ne bileyim.. eski usul yontemler daha mi verimli oluyor nedir.. temkinli baslayan ek gida surecimiz hic basarili olmadi. Bu gune kadar hep anne sutuyle devam ettik ama sanki bu ay kilo da almadi ptesi 7. ay kontrolu var, muhtemelen mamaya geceriz gibime geliyor

Ek gidada sorun yasayip taktik gelistiren arkadaslar bi akil verin sadece suyu sevdi benim bidik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…