2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Ben anneminkini denedim, memede uyuduğu ve biberon almadığı için başka memelerde de uyur belki dedim, uyanırsa 2 dk meme alsın uyumaya devam etsin diye,kocişkomla akşam azıcık muhallebi yemeye gideriz dedim, kızım emmek istemedi, annem de “ben gıdıklanıyom yaahh” dedi.
Muhallebiyi mecbur eve söyleyeceksiniz. Yerler mi yav bugün tam 1,5 saat sol koluma yatık vaziyette memede uyudu. Uyanıp emip tekrar uyudu. Artık tuvaletini daha fazla tutamaz hale gelince eşimin kucağına bırakıp gittim. Uyanıp meme aramış göremeyince tamamen ayılmış. Daha 2 dk olmuştu ağlama sesi geldi
Hepsini mi almak lazım cnm ben başlıcam eylülde
Sen devlette miydin ?
Var da daha meyve vermedi
Ne zaman verir takriben?

Bize Dr oturtup baktı sonrada sık sık destekli oturtun dedi ama anneme kalsa yürütecek bile, örümcek alın artık diyor sürekli 🙈

Yaaa hadi inşallah iyi gelir inşallah ya, benimde kız emerken bi hareket yapiyor sonra tıkanıp sertleşiyor onu fark ettim
Nasıl bişey yapıyor
Gelmeyene limon ağlamayana meme yok
Şuan ağlıyorum ama gelemiyorum , yollaycan mı :mad:

Muhallebiyi mecbur eve söyleyeceksiniz. Yerler mi yav bugün tam 1,5 saat sol koluma yatık vaziyette memede uyudu. Uyanıp emip tekrar uyudu. Artık tuvaletini daha fazla tutamaz hale gelince eşimin kucağına bırakıp gittim. Uyanıp meme aramış göremeyince tamamen ayılmış. Daha 2 dk olmuştu ağlama sesi geldi

Sen devlette miydin ?

Ne zaman verir takriben?
Vermeyebilir pek bir çelimsiz

Sen devlette miydin ?

Ne zaman verir takriben?
Evet cnm öğretmenim ben

4. Aydan mart anneleri grubundan geliyorum 😄 kiz biz nolcaz uykusuzluktan aglama krizlerinden insanliktan ciktik. Yolun sonunda ışık var mııı önümüzdeki ay düzelir mii 5 aylıklar bi ses verin bir umuttt 😆
Tünelin ucu karanlık bacım 🙈 4 aya kadar gece cok güzel uyuyordu,simdi o da yok😵‍💫
Bebeğinizi destekli nasıl oturtuyorsunuz , oturtuyorum öne gelip ayaklarıyla oynuyor, üzerine yastık koydum oyuncak koydum yastığı ağzına almak için öne gidiyor, hiç bir şey bulamazsa yanındaki yastıklarla oynamaya başlıyor 1 2 dk anca oturur şekilde duruyoruz sürekli hareket,kalkmak istiyor zaten surekli gezinti halindeyiz, nasıl alıştıracagim bilemedim , annemde sürekli telefonda , çocuğu oturt grip olmasaydım gelir şimdiye kendi başına oturturdum çocuğu diyor sanki çocuğa kötülük yapıyormuşum gibi hissetmeye başladım
Kucakta oturuyor ben tutuyorum. Diğer türlü öne eğilip ayağı ile oynuyor, daha erken zaten merak etme.

Selam kızlar mart annelerinden geliyorum. Bebeklerinizi destekli oturtmaya yada tadım yaptırmaya başladınız mı? 5. Ay 4. Aydan kolay mı zor mu 😭
Bizim grup umutsuzluga kapildikca buralara döküldü 😂 ben daha sabah sordum bacım tünelin ucu gitgide daha da karanliklaşiyo kaç burdan dediler umut yok bize daha 🤪

Selam kızlar mart annelerinden geliyorum. Bebeklerinizi destekli oturtmaya yada tadım yaptırmaya başladınız mı? 5. Ay 4. Aydan kolay mı zor mu 😭
Büyüdükçe zorlaşıyor desem. Dişle beraber uykular mahvoldu, düzen şaştı. En kolayı 40lı halleriymiş, emzir uyut emzir uyut.

Kizlar bebenin azı dişi çıkmaya başlamış beyaz ucu görünüyor ama ilk çıkan diş ön dişler olmasi gerekmez mi üst azilarin olduğu yerlerde beyaz beyaz damaklari
Benimkininde yanda bir kabartı var 😶
uykusuz sebebler üretmeyi çok seviyoruz,

biz gece 2 saatte bir emmeye kalkıyoruz, gece mama verdim en fazla yarım saat uzattı
yarım saat uğruna da kalk mutfağa git mama suyu ısıt, hazır içir ile uğraşamayacağım.
emzir pışpışla yatağa koy iki tık tık vur uyusun

şimdiiiiiiiiiiiiiiiiii

emzir, pışpışla, iki tıktık vur
aradan 5 dakika geçsin ağlasın

pekiiiiiii nedeeeenn ?

çünkü dönmeyi öğrendi, dönüyor, karnının üzerine geldiği için sinirleniyor, ağlıyor.
tekrar al emzir sakinleştir, uyutmaya çalış falan filan
Ayyyynısı aynısı👌🏻🤦🏻‍♀️ Kundaksız asla uyumuyor, kundak diye tepiniyor, kundakla fok balığı gibi dönüyor yuvarlanıyor, ağlıyor zırlıyor veya çok mutlu sesler çıkarıyor😅
Yaa biZim de uykular mahvoldu, 1 ay önceye kadar ben uyandırırsam gece uyanıp emen bi bebekti, ne olduysa dişlerden sonra oldu, bazen saat başı, bazen 1 saatte 2 defa uyanıyor. En uzun uyuduğu 2 saat🤦🏻‍♀️ Bi de memede uyuyor, herkes yanlış yapıyorsun diyor ama başka türlüsünü beceremiyorum
Evet neden ya neden🥺 Nazar ettiniz be püüü be 🤣
Bebeğinizi destekli nasıl oturtuyorsunuz , oturtuyorum öne gelip ayaklarıyla oynuyor, üzerine yastık koydum oyuncak koydum yastığı ağzına almak için öne gidiyor, hiç bir şey bulamazsa yanındaki yastıklarla oynamaya başlıyor 1 2 dk anca oturur şekilde duruyoruz sürekli hareket,kalkmak istiyor zaten surekli gezinti halindeyiz, nasıl alıştıracagim bilemedim , annemde sürekli telefonda , çocuğu oturt grip olmasaydım gelir şimdiye kendi başına oturturdum çocuğu diyor sanki çocuğa kötülük yapıyormuşum gibi hissetmeye başladım
Öne doğru orangutan gibi duruyordu kızım🤣 o bile faydalı. Yavaş yavaş daha dik duruyor aha diyorum tamam kaptı bu işi hoop bir yana devrilip kahkaha atıyor🤣🤣🤣
D Denizyildizi21 e vitamini kapsülü aldım , uçlara sürüyorum birkaç gündür . Yanıyor yine kapatınca ama kırmızı değiller artık , iyi geliyor olabilir mi acabaaa
E vitamini deriyi kalınlaştırıp sağlamlaştırıyormuş. Hatta bir sır vereyim, vajina girişine de sürülüyor çatlama patlama hassasiyet oluyor ya cinsel ilişkiden🙈
Çok sağolun kizlar kendimi biraz daha iyi hissediyorum. Sık sık uyuyorum terliyorum. Öyle böyle toparlanacagim inşallah
Geçmiş olsun, bol su iç, maden suyu iç.
Yok öyle öndeki arkadaki guruplardan kopya çekmek🤣 Biz çektik mi, başımıza geleni çektik biz🤣
Bizim grup umutsuzluga kapildikca buralara döküldü 😂 ben daha sabah sordum bacım tünelin ucu gitgide daha da karanliklaşiyo kaç burdan dediler umut yok bize daha 🤪
Ne gelirse tanrıdan dicen 🤣 Allahım şükür bu günümüze dicen🤣

Covid geçirmiştik ya bayramdan önce. Geçen cumartesi kontrole gittik. Benim kız her ay en az 1 kg alıp 4cm uzuyordu. Bu ay 2 buçuk cm uzamış 250gr almış☹️ Artık büyümesi yavaşlar tabi ama üzücü☹️ Genede persantili değişmemiş, büyüme yüzdesi düşmemiş. O nasıl oluyo anlamadım. Doktor mamaya gerek yok, ateşten kilo almamış, hastalık geçirdiniz normal dedi.
Ek gıdayı anlattı iki kere. Yazdı elime de verdi. Ay hiç bir şey anlamadım 😌🤣 O kadar yorgunum ki artık anlayamıyorum🤣 Bana liste verdi o tamam ama neyi ne kadar başlıcam hiç hatırlamıyorum. Sabah bi emzir sonraki öğüne de ek gıdaya başla dedi o kaldı aklımda bir tek. Bir fincan da su içircekmişim ek gıdaya başlayınca😶

Hepsini mi almak lazım cnm ben başlıcam eylülde
Onu hiç bilmiyorum canım ama mesela biberon termosu yeterli ısıda tutuyorsa tek başına yeter heralde , yorumlarına falan bak istersen
İnceleyeyim bu termosları teşekkür ederim
Rica ederim
Nasıl bişey yapıyor
Nasıl anlatsam, böyle memeyi alttan alıp ağzında çeviriyor gibi bir şey
Ya benim annemle eşim kollarından tutup yürütüyor çocuk acayip mutlu öyle 😂
Bende denedim çok şaşkın baktı yavrum da bıraktım 🙈

Covid geçirmiştik ya bayramdan önce. Geçen cumartesi kontrole gittik. Benim kız her ay en az 1 kg alıp 4cm uzuyordu. Bu ay 2 buçuk cm uzamış 250gr almış☹️ Artık büyümesi yavaşlar tabi ama üzücü☹️ Genede persantili değişmemiş, büyüme yüzdesi düşmemiş. O nasıl oluyo anlamadım. Doktor mamaya gerek yok, ateşten kilo almamış, hastalık geçirdiniz normal dedi.
Ek gıdayı anlattı iki kere. Yazdı elime de verdi. Ay hiç bir şey anlamadım 😌🤣 O kadar yorgunum ki artık anlayamıyorum🤣 Bana liste verdi o tamam ama neyi ne kadar başlıcam hiç hatırlamıyorum. Sabah bi emzir sonraki öğüne de ek gıdaya başla dedi o kaldı aklımda bir tek. Bir fincan da su içircekmişim ek gıdaya başlayınca😶
Bebekte uyku gerilemesiyle beraber annede beyin durması diye bir şey gelişiyor olabilir mi acaba ya 🤔 Ben doktorların odasına girip söyledikleri her şeyi unutarak çıkıyorum. Bir de sorgulayan yerlerim de bozulmuş. Aklımda kalan saçma sapan şeyleri "Böyle dememiştir ya böyle saçmalık mı olur?" diye sorgulayamıyorum. Hüüp diye emikliyor kafam süzmeden. Sonra eve gelince "Ne yapsam ki şimdi ya? Doktoru dinlesem mi ki?" diye kalakalıyorum

X