2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Ben de araştırırken karşıma bu çıktı. İnternetten sipariş vermiştik daha doğmadan. Yorumlarına bakarsın. Yaylılarda da bebek için olanlar var
Bakayim canim onlarada
Ben daha yanını bile kapatmadım , şu ahşaplardan benim . Kız dümdüz yatıyo :confused: yatak mı değiştirmek gerekiyormuş bir de yahu
Aklimda öyle kalmış ama burda okuduklarıma gore gerek yok sanki
Aynen var koku bizdede
Bizimde ondan o zaman buyuk ihtimal

Kızlar yoğurt mayaladim ana tutmadı ya bana güzel tutan bi tarif verir misiniz

Benim yoğurtlar bir tam oluyor, bir sulanıyor. SEK pastörize sütten yapıyorum. İki litre süte üç kaşık yoğurt koyuyorum ama ben kaynatıp soğutarak yapıyorum. cagilbilgin cagilbilgin Pastörizeyi bir daha kaynatmayın demişti. Bir kere öyle denedim doğru sıcaklığı yakalayamadım mı nedir. Olmadı :/

Benim yoğurtlar bir tam oluyor, bir sulanıyor. SEK pastörize sütten yapıyorum. İki litre süte üç kaşık yoğurt koyuyorum ama ben kaynatıp soğutarak yapıyorum. cagilbilgin cagilbilgin Pastörizeyi bir daha kaynatmayın demişti. Bir kere öyle denedim doğru sıcaklığı yakalayamadım mı nedir. Olmadı :/
42 derecede falan mayalamak lazım belki onu yakalayamadığın için olmamıştır

Çok kaynatmalisin sütü. Kaynarken kaşıkla savurmak sütün suyunu buharlastirir katı bi yoğurt olur böylece. Litre başına 1 yemek kaşığı yoğurt koyarım ben. Bide kavanozda yapinca süper oluyor.

Bende N Neal in dediği gibi sek günlük sütten yapıyorum tencere de kaynatmadan ısıtıp parmakla kontrol ediyorum parmağım 7 an dayanıyorsa yoğurttan mayalıyorsam 1 litre süte 1 tatlı kaşığı koyup karıştırıp bırakıyorum mayalanmaya

Burcu sana ayrintili bir sekilde yazayim. Ama ben ciğ köy sütüyle yapiyorum, hazir sute uygun degil.

1) sütü iyice kaynatman lazim. adzeynep adzeynep in dedigi gibi taşirmadan kepceyle havalandira havalandira bi bes on dk kaynatirim ben

2) sütün ılımasinı beklerim. Serce parmagimi koyarim, 3-4sn eğer hafif bir isirma hissedersem tamamdir. (Bazilari 7ye kadar sayar ama sütü kücük kaplara bölüştürürken isi kaybi olur ben onu da hesapliyorum. Eğer kaynattigin tencerede mayalayacaksan 7ye kadar sayman makbuldür)

3) sütü yapacağim kaplara bölüştürürüm. Cam kavanoz veya cam saklama kabi.
4) ilik sütten yarim su bardaği kadar ayirir, içine bir litreye bir tepeleme tatli kaşiği yoğurt koyar iyice çirparim, maya ilimiş olur.
5) mayayi da koyduğum kaplarin miktarina göre bölüştürüm. Ondan sonra kaplari hiç ellemem, kariştirmam. Sadece mayayi dökerim.
6) kavanoz basina süzgec koyabilirsin, delikli ortu koyabilirsin, tulbent bağlayabilirsin. Hava alirsa daha guzel olur. Direk kapak kapattigim bile oldu
7) alttan soguk almayacak, yanlardan, ustten.. iyice sararim sonra...

8) ben 6saat sonra buz dolabina koyarim, en az 6saat de orda bekletirim.

Bu sekilde cok cok buyuk oranda tas gibi yogurt cikar. Ama mayaladiğin yoğurdun da ev yoğurdu olacak. Hazir yoğurtsa eger muhallebi kivaminda bi yogurt gelebilir

Burcu sana ayrintili bir sekilde yazayim. Ama ben ciğ köy sütüyle yapiyorum, hazir sute uygun degil.

1) sütü iyice kaynatman lazim. adzeynep adzeynep in dedigi gibi taşirmadan kepceyle havalandira havalandira bi bes on dk kaynatirim ben

2) sütün ılımasinı beklerim. Serce parmagimi koyarim, 3-4sn eğer hafif bir isirma hissedersem tamamdir. (Bazilari 7ye kadar sayar ama sütü kücük kaplara bölüştürürken isi kaybi olur ben onu da hesapliyorum. Eğer kaynattigin tencerede mayalayacaksan 7ye kadar sayman makbuldür)

3) sütü yapacağim kaplara bölüştürürüm. Cam kavanoz veya cam saklama kabi.
4) ilik sütten yarim su bardaği kadar ayirir, içine bir litreye bir tepeleme tatli kaşiği yoğurt koyar iyice çirparim, maya ilimiş olur.
5) mayayi da koyduğum kaplarin miktarina göre bölüştürüm. Ondan sonra kaplari hiç ellemem, kariştirmam. Sadece mayayi dökerim.
6) kavanoz basina süzgec koyabilirsin, delikli ortu koyabilirsin, tulbent bağlayabilirsin. Hava alirsa daha guzel olur. Direk kapak kapattigim bile oldu
7) alttan soguk almayacak, yanlardan, ustten.. iyice sararim sonra...

8) ben 6saat sonra buz dolabina koyarim, en az 6saat de orda bekletirim.

Bu sekilde cok cok buyuk oranda tas gibi yogurt cikar. Ama mayaladiğin yoğurdun da ev yoğurdu olacak. Hazir yoğurtsa eger muhallebi kivaminda bi yogurt gelebilir
Yoğurt mayalayasım geldi çok tşk 🌹

Dedim ben sona biz kalacağız diye. Yanlara dönmeye yeni başladı 8-10 gündür
Senin adam işini sağlama alıyor , önce alıştırma yapıyor demek ki :KK45: benim kız daha dün akşam bir yan yan döndü o kadar , öncesinde hiç kıpraşmıyordu . İki deneme yapıp yeter bu kadar dedi , anası gibi sabırsız :KK70:

Dedim ben sona biz kalacağız diye. Yanlara dönmeye yeni başladı 8-10 gündür
Sona kalma diye bir sey yok ki.. Hepsinin kendi farkli ozellikleri var. Yegenim komşu kizindan taa 6 ay sonra yürüdü. Yapili bir bebekti zar zor donerdi, zorla totosunu kaldirirdi. Ve geç konuştu 😆
Ama gel simdi gor, evet ikisi de yrüyor konuşuyor ama yegen şiir gibi konuşur, bilmis cevap vermeler... Kendini sevdirmelerrr, yabanci şarkilari taklit etmeler.. inanamazsin. Son noktasi neresi bilemezsin 🧿

Senin adam işini sağlama alıyor , önce alıştırma yapıyor demek ki :KK45: benim kız daha dün akşam bir yan yan döndü o kadar , öncesinde hiç kıpraşmıyordu . İki deneme yapıp yeter bu kadar dedi , anası gibi sabırsız :KK70:
Sona kalma diye bir sey yok ki.. Hepsinin kendi farkli ozellikleri var. Yegenim komşu kizindan taa 6 ay sonra yürüdü. Yapili bir bebekti zar zor donerdi, zorla totosunu kaldirirdi. Ve geç konuştu 😆
Ama gel simdi gor, evet ikisi de yrüyor konuşuyor ama yegen şiir gibi konuşur, bilmis cevap vermeler... Kendini sevdirmelerrr, yabanci şarkilari taklit etmeler.. inanamazsin. Son noktasi neresi bilemezsin 🧿
ANKHESPAATEN ANKHESPAATEN En son benim kız dönecek diyordu ya ondan dedim. Acelem yok ya sağlığı yerinde olsun da hepsini yapar inşallah düdük makarnam 💪🏼

Selam kızlar. Klâsik cümlemi kurayım;"uzun zaman oldu buralara uğramayalı".3 saattir aralıklı olarak mesajları okumaya çalışıyorum çoğunu atlamış da olabilirim. 5 aylık olduk bizde. Ağzının suyu hiç durmuyor,herşeyi ısırmak istiyor. Isırdığı şey tatmin etmezse çığlığı basıyor. Uyku halâ problem salla salla titret oldum artık.

X