Bizde de var. Üzülme bu kadar kötü bir şey değil. Ben de başlarda çok aşırı korkuyordum, üzülüyordum. En son gastrocu bayağı rahatlattı beni. Çocuk gastro prof'u adam. Annenin yediğinde risk o kadar da büyük değil dedi. Tabii ciddi reaksiyon olmadıkça. ki diyorum ya bizde kan bile çıktı. Sen dert etme. Doktoruna söyle yine de istersen. Bize söylediği şu. Aslında anne yesin de istiyoruz bir yandan çünkü yemedikçe mutsuz olacak. Mutsuz anne istemeyiz bebek için. Hem de anne yesin ki sütünden bebek azar azar da alsın vücut tolere etmeyi öğrensin. Tabii ek gıdaya geçince durum farklı. Mesela yoğurdu muhtemelen bize hemen başlatmayacaklar. İsterseniz hastaneye gelirsiniz beraber deneriz, o zaman gelsin konuşuruz yine dediBizde mukus hep var da arada yeşilleniyo. Ayran yogurt tuketince ekstra mukuslaniyo bi de. Yuketmiyorum pek. Mukus karnini ağritiyo mudur
Ben örtü atma sorununa şöyle bir çözüm buldum şimdilik. En ince müslinin 120 cm'liğinden aldım. Kol altlarından geçirip beşiğin kenarlarına sıkıştırıyorum
Limon , sarı bi kız
Bizde de var. Üzülme bu kadar kötü bir şey değil. Ben de başlarda çok aşırı korkuyordum, üzülüyordum. En son gastrocu bayağı rahatlattı beni. Çocuk gastro prof'u adam. Annenin yediğinde risk o kadar da büyük değil dedi. Tabii ciddi reaksiyon olmadıkça. ki diyorum ya bizde kan bile çıktı. Sen dert etme. Doktoruna söyle yine de istersen. Bize söylediği şu. Aslında anne yesin de istiyoruz bir yandan çünkü yemedikçe mutsuz olacak. Mutsuz anne istemeyiz bebek için. Hem de anne yesin ki sütünden bebek azar azar da alsın vücut tolere etmeyi öğrensin. Tabii ek gıdaya geçince durum farklı. Mesela yoğurdu muhtemelen bize hemen başlatmayacaklar. İsterseniz hastaneye gelirsiniz beraber deneriz, o zaman gelsin konuşuruz yine dedi
Offf sen de bendensin , gel limon partisi verelimOo iyi fikir
Limonu da cok severim ki bentuzlayip yerdim hem de
Ben çok okudum bir ara bunları. Süt ürünlerinin fırınlanmış olanlarına en az reaksiyon gösteriyorlarmış. Yoğurtla poğaça, sütle kek falan debeyebilirsin ama ben peynir, yoğurt, yoğurtlu çorbalar falan da tüketiyorum çünkü kalsiyum eksikliği de tehlikeli. Bir de hepsi lazım bebeğe. Bunlar sütün besleyiciliğini de artırıyorYaa yogurt yedirecektim ben de yavruya gecen guniyi ki yedirmemisim. Sut urunlerine geç başlatiyoruz o zaman anladim canim tesekkur ederim
Cok giydirmiyor musun cnm? Bizim oda max 26 derece su sıra kısa kollu zıbınla yatırıyorum üstüne 2 kat muslin örtüyorum, terliyor bile bazenHanimlar benim kizi klimali odada yatirmaya basladim. Şu tabloya gore 24derecede kizima kisa kol zibin+ ayaksiz tulum yetiyor.
Ben atlet, uzun kol zibin+pijama giydirdim. Ust sirti terledi,hemen bez attim aman uyumaya dvm etsin dedim uykusu kacmasin diye ustunu degistirmedim. Ama üşütmüş. Kakasi yeşil ve kokuyo.
Kisa kol zibinla yatirinca da kollari buz gibi oluyo örtmeme izin vermiyor.. nasil giydirecegimi şaşirdim var mi fikriniz?
İkisinde de ustunu cift kat muslinle orttum bu arada
Burası aşırı sıcak klimayı 23-24 derece yaptım normalde Oda Isısı yatırdığım saatlerde klimasız 28-29 derece oluyor. Tüm pencereler açık yatırıyorum. Gece sabaha karşı serinliyor pencereleri kapatıyoruz. Üstünü de her seferinde ince müslin örtü ile örtüyorum ama açıyor tabi. Kolları bacakları soğuk oluyor ama göğsü hep sıcak. Göğsü üşümeyince üşütmezmiş.Kac derecede yatiriyosun? Terlicek mi üşüyecek mi stresi basiyor ya beni
Ablasini isirirdim ben deadi ne kedinin(cok severim ya)
Çok güzel güle güle kullan
Onu ben hep yapıyorum , renk seçmeyi unutupÇok güzel güle güle kullanbizim de park yatağımız geldi beğendiğim ürünü değil başka modelini sipariş etmişim yanlışlıkla
HahAranızda uyuyanlar var biliyorum. O kadar ayıp ediyorsunuz ki hayret bir şey ya
Çooook sevindimBiz geldiiik. Göz tansiyonu bu sefer iyi çıktı. Kontroller ayda birden üç ayda bire düştü. Göz numarasını da ölçmeye çalıştı ama izin vermedi göz titremesi çok, bir de hala bazen yukarılara çok bakıyor. Bir de iris olmadığı için alet daha zor ölçüyormuş. Daha geniş siperlikli bir şapka alacakmışız. Güneş gözlüğü verdi. Wilms tümörü en kötü senaryoydu. Onunla ilgili genin temiz çıkmasına çok sevindi. Şu anlık risk göz tansiyonu. O da takip altında olacak. Aniridide görme %10-20 arasında kalıyor genelde ama şu an çok erken olduğu için bir şey diyemeyiz dedi. 4 yaşını bekleyeceğiz. Oyuncağını takip ettiğini gördü. Onu da beğendi. Nörolojik bir şey de görünmüyor. Yaşıtlarıyla aynı zamanda aynı şeyleri yapacak diye bekliyorum, sadece görmeyle ilgili şeylerde biraz geriden gelebilir onlarda da teşvik edeceksiniz dedi
Güle güle kullanın. Nasılmış? Denedin mi? Bizimki de gelecek ama biz bi çılgınlık yapıp hastaneden çıktığımız gibi İnegöl'e geldik babaannesiyle dedesinin yanına
Offf sen de bendensin , gel limon partisi verelim
Cok giydirmiyor musun cnm? Bizim oda max 26 derece su sıra kısa kollu zıbınla yatırıyorum üstüne 2 kat muslin örtüyorum, terliyor bile bazen
Burası aşırı sıcak klimayı 23-24 derece yaptım normalde Oda Isısı yatırdığım saatlerde klimasız 28-29 derece oluyor. Tüm pencereler açık yatırıyorum. Gece sabaha karşı serinliyor pencereleri kapatıyoruz. Üstünü de her seferinde ince müslin örtü ile örtüyorum ama açıyor tabi. Kolları bacakları soğuk oluyor ama göğsü hep sıcak. Göğsü üşümeyince üşütmezmiş.
Bir de erkek bebekler sıcağı hiç sevmiyor. Benimki de öyle.
Ooo gezmelerdesiniz . İyi gibi duruyor , denemedim önce yıkamam lazımGüle güle kullanın. Nasılmış? Denedin mi? Bizimki de gelecek ama biz bi çılgınlık yapıp hastaneden çıktığımız gibi İnegöl'e geldik babaannesiyle dedesinin yanına
Dönenceyi bizimki de indiriyor aşağı artık. Yatağı eğer kademelilerdense artık en alta indirmeliyiz sanırım ben hala üstte kullanıyorumHahsabah 5 de mıkırdandı benimki. Cumartesi kontrole gitmiştik, doktor gece yarısından sonra iki kere kendi isteğiyle emdiğini duyunca daha fazla isterse emzik ver yeterince yaşıtlarının ilerisinde bir çocuk dedi Bende verdim emziği bi yandan uyuyorum bir yandan dinliyorum ne zaman sızıcak diye. Bir çığlık bir çığlık allahım dedim noluyo Eşimle nasıl fırladık ışığı açtık hatırlamıyorum. Sen uzan dönencenin oyuncağını yakala çek. Dönence yerinden çıkmış bunun üstüne devrilmiş. Tabi dönence aşırı hafif bişey o kısımda hiç sorun yok ama korkmuş bizimki. Bi eliylede dönencenin ayıcığını sıkı sıkı tutuyo, zor aldım elinden dönenceyi. Babası kaptı hemen pışpışladı. Aradan zaman geçti baktım ayıcık hala elinde sıkı sıkı tutuyo Amaaa hata bende Hani şu bileğe takılan çıngıraklı bantlar var ya. Dönencenin minik ayıcıklarının poposuna o bantları cırtlarından iliştirmiştim. Ayaklarıyla çıngıraklı bantlara uzanıp oynuyodu çok hoşuna gitmişti. Gece görüşü mü var nedir bu çocukta, onlara uzanmış çekmiş. Bantları çıkarmayı unutmasaydım keşke Zaten ikide uyumuştum beşte kalktım. Ona kadar uyumadı ar ara hep ağladı asabı bozuldu yavrumun
Çooook sevindim
*** Kalsiyumlu takviye alan var mı? Ben çocukla uğraşmaktan kahvaltıyı bile 12-1 gibi anca yiyorum sonra eşim gelene kadar aç kalıyorumOsteolu bir şeyler alıyorduk hamileyken. Hala kullanan var mı?
Ben baya model farklı almışım ama iade etmeyeceğimOnu ben hep yapıyorum , renk seçmeyi unutup
Benim bir yere gitmeye cesaretim yokGüle güle kullanın. Nasılmış? Denedin mi? Bizimki de gelecek ama biz bi çılgınlık yapıp hastaneden çıktığımız gibi İnegöl'e geldik babaannesiyle dedesinin yanına
Hahsabah 5 de mıkırdandı benimki. Cumartesi kontrole gitmiştik, doktor gece yarısından sonra iki kere kendi isteğiyle emdiğini duyunca daha fazla isterse emzik ver yeterince yaşıtlarının ilerisinde bir çocuk dedi Bende verdim emziği bi yandan uyuyorum bir yandan dinliyorum ne zaman sızıcak diye. Bir çığlık bir çığlık allahım dedim noluyo Eşimle nasıl fırladık ışığı açtık hatırlamıyorum. Sen uzan dönencenin oyuncağını yakala çek. Dönence yerinden çıkmış bunun üstüne devrilmiş. Tabi dönence aşırı hafif bişey o kısımda hiç sorun yok ama korkmuş bizimki. Bi eliylede dönencenin ayıcığını sıkı sıkı tutuyo, zor aldım elinden dönenceyi. Babası kaptı hemen pışpışladı. Aradan zaman geçti baktım ayıcık hala elinde sıkı sıkı tutuyo Amaaa hata bende Hani şu bileğe takılan çıngıraklı bantlar var ya. Dönencenin minik ayıcıklarının poposuna o bantları cırtlarından iliştirmiştim. Ayaklarıyla çıngıraklı bantlara uzanıp oynuyodu çok hoşuna gitmişti. Gece görüşü mü var nedir bu çocukta, onlara uzanmış çekmiş. Bantları çıkarmayı unutmasaydım keşke Zaten ikide uyumuştum beşte kalktım. Ona kadar uyumadı ar ara hep ağladı asabı bozuldu yavrumun
Çooook sevindim
*** Kalsiyumlu takviye alan var mı? Ben çocukla uğraşmaktan kahvaltıyı bile 12-1 gibi anca yiyorum sonra eşim gelene kadar aç kalıyorumOsteolu bir şeyler alıyorduk hamileyken. Hala kullanan var mı?
Çok korkmuş Yaa yazık . Benim kızın da babası geçen gün yüzüne oyuncağını düşürdü sallarken , azıcık da sert , yarım saat ağladı .Hahsabah 5 de mıkırdandı benimki. Cumartesi kontrole gitmiştik, doktor gece yarısından sonra iki kere kendi isteğiyle emdiğini duyunca daha fazla isterse emzik ver yeterince yaşıtlarının ilerisinde bir çocuk dedi Bende verdim emziği bi yandan uyuyorum bir yandan dinliyorum ne zaman sızıcak diye. Bir çığlık bir çığlık allahım dedim noluyo Eşimle nasıl fırladık ışığı açtık hatırlamıyorum. Sen uzan dönencenin oyuncağını yakala çek. Dönence yerinden çıkmış bunun üstüne devrilmiş. Tabi dönence aşırı hafif bişey o kısımda hiç sorun yok ama korkmuş bizimki. Bi eliylede dönencenin ayıcığını sıkı sıkı tutuyo, zor aldım elinden dönenceyi. Babası kaptı hemen pışpışladı. Aradan zaman geçti baktım ayıcık hala elinde sıkı sıkı tutuyo Amaaa hata bende Hani şu bileğe takılan çıngıraklı bantlar var ya. Dönencenin minik ayıcıklarının poposuna o bantları cırtlarından iliştirmiştim. Ayaklarıyla çıngıraklı bantlara uzanıp oynuyodu çok hoşuna gitmişti. Gece görüşü mü var nedir bu çocukta, onlara uzanmış çekmiş. Bantları çıkarmayı unutmasaydım keşke Zaten ikide uyumuştum beşte kalktım. Ona kadar uyumadı ar ara hep ağladı asabı bozuldu yavrumun
Çooook sevindim
Oyh hayırlı olsun,dişleri hep inci gibi bembeyaz olsun inşallahbiz incilendik genşlerelime diş izini bile çıkardı minnoş
Ahh harikaa,gözümüz aydın cok mutlu oldumBiz geldiiik. Göz tansiyonu bu sefer iyi çıktı. Kontroller ayda birden üç ayda bire düştü. Göz numarasını da ölçmeye çalıştı ama izin vermedi göz titremesi çok, bir de hala bazen yukarılara çok bakıyor. Bir de iris olmadığı için alet daha zor ölçüyormuş. Daha geniş siperlikli bir şapka alacakmışız. Güneş gözlüğü verdi. Wilms tümörü en kötü senaryoydu. Onunla ilgili genin temiz çıkmasına çok sevindi. Şu anlık risk göz tansiyonu. O da takip altında olacak. Aniridide görme %10-20 arasında kalıyor genelde ama şu an çok erken olduğu için bir şey diyemeyiz dedi. 4 yaşını bekleyeceğiz. Oyuncağını takip ettiğini gördü. Onu da beğendi. Nörolojik bir şey de görünmüyor. Yaşıtlarıyla aynı zamanda aynı şeyleri yapacak diye bekliyorum, sadece görmeyle ilgili şeylerde biraz geriden gelebilir onlarda da teşvik edeceksiniz dedi