Benim de senin gibi sol gogsumun hizasında sırtımda ağrım zaman zaman oluyor sonra geçiyor. Benim bebeğim sol tarafimi pek emmiyor zorla emziriyorum, süt birikiyor ağrı yapıyor diye tahmin ediyordum. Başka bir aciklamasi varsa bilemiyorum
Azizinsan
Ben oğlumda emzirmeyi bıraltıntan sonra da yaşadım bunu çok korltum ozaman tam bir ayrıntılı tarama yaptırdım sadece gastrit çıktı çok şükür. Sonra geçmişti.şimdi tekrar başladı
Sebepsiz ağlıyor ya. Emmek istemiyor çabuk mu doyuyo anlamadım. İnşallah geçer
Benimde var 3 gündür o sebepsiz ağlamalar
Kizlar bu arada diet vs asla yapmayin ben biraktim sut var ok ama sutun yag orani dustu kilo almadi suan hunharca yiyorum ve gercekten fark var emerek daha uzun saat duruyor vs. Gunde 1 veya 2 bez kullaniyordu suan 5 6 beze cikti cok sukur
birakin emzirme bitene kadar tombis olalim sonrasi allh kerim ben sahsim adina dietle xiddi hata yaptigimi dusunuyorum
Canım bende sana ne şunu diyim oruçken sütüm arttı, diyet yapmıyorım ama 14 saat açım kaliteli beslenince diyet bence azaltmaz çok, hamurun tatlının çocuğa ne faydası olacak ki
Ya oglum bile annee evimiz cok dagibik farkindamisin dio dusun
gerci ven yapiyorum ertesi gun ayni kisir dongu aslinda ama yaparak huzur buluyorum yoksa depresyondayim ama canim
Eşya at eşya. Az eşya kalsın. Ben sadeliğe geçtim kafam rahat
Bu bandanaları gördüm bende trendyolda sonra daha benekli falan aldım. Çok tatlı kız maşallah
Katı bir diyetim de yok ama gecen hafta aralikli oruç verdi,bu bana uygun degil emziriyorum dememe rağmen sütümün artacagını da üstüne basa basa söyledi.Yine dikkat ediyorum ama biraz daha porsiyonu arttirdım.
Ben yazdığında şaşırdım da dedim okumuş kadın yorum yapmiyim
aralıklı oruç olmazki emzirene, millet ramazanı tutmuyo sütüm gitmesin diye. Ben orucum sütümde sahurdan sonra resmen fışkırıyor çok su içiyorum gece. Ama benim porsiyonları yazsam bi bakın hele ben normalmiyim
Bi tabak çorba, bi tabak herhangi bir sulu yemek bol etli, yanına abartmadan pilav. Bir tabak salata. Üzerinede 2 tane tulumba ya da birer tane tatlı ne varsa. 11 gibi tekrar acıkıp bişeyler yiyorum. Sahurdada bir kase yoğurt, bir yumurta 3 ceviz bol zeytin. (Ekmek yok sadece
)
Sarılar kel doğar. Oğlumda böyleydi
Bir haftadır beşiğinde kendi kendine uyumasını öğretmeye çalışıyorum.. Tüm ihtiyaçlarını giderdikten sonra uyanık bir şekildeylem beşiğine bırakıyorum ağzına emziğimi koyuyorum odadan çıkıyorum.. Kamerayla takip ediyorum.. Bazen yarım saat içinde kendi kendine uyumayı başarabiliyor.. tabi her zaman uyuyamıyor ama ben ısrarla ve sabırla bırakıyorum.. En ufak bir huzursuzluk belirtisi gösterdiğinde hemen yanına gidiyorum.. Mesela bu akşam Uyku oyuncağının motor sesi seçeneği ile Saat 8:45’te Beşiğinde uyumaya bıraktım, 15 dakika içinde uykuya daldı. Biraz önce emziği ağzımdan düştü ellerini emmeye başladı hemen yanına gittim aldım emzirdim 4 dakika falan emdi.. Hatta ben emzirirken eşim de aynı odada sesli bir şekilde namaz kılıyordu..
duaları yüksek sesle tecvitli okuyor
Ben tekrar beşiğine koydum bebeği ve odadan çıktım.. Kamerayla takip ediyorum şimdi..
Gündüz uykuları çok düzensiz bazen 1saat uyuyor bazen yarım saat.. Değişiyor.. Ama ben gündüz uykularında da uykusunun geldiğini anladığım anda kendi halinde emziğiyle ya anakucağında ya da koltukta öylece bırakıyorum.. Uyuyamayıp huzursuzlanınca ayağımda sallıyorum uyur uyumaz da olduğu yerde bırakıyorum.. Bazen anakucağında da sallayarak uyutabiliyorum.. Benim şu andaki hedefim onu huzursuzlandırmadan tüm süreçlerini atlatabilmek.. 6aydan sonra ek gıdaya geçtiğinde bir tablo hazırlayacağım.. Kızımda da tablo hazırlamıştım ve saati saatine her öğününü uykusunu atlamadan yapıyordum.. Bunda da aynı düzende gitmeyi planlıyorum.. Şu aşamada bebekte ağlama durumunu alışkanlık haline getirtmezsek eğer 6aydan sonra çok rahat ederiz.. Benim bebek bakımını sevdiğimi çevremdeki herkes çok iyi biliyor ve benimle dalga geçiyorlardı hamileyken sen duuur diyorlardı Allah sana öyle huzursuz uyumayan bir bebek verirse bakalım ne yapacaksın diyorlardı.. Sonra Alp doğdu ve 50 gün hiç uyumadı
Ama ben o zamanlarda bile en ufak bir bunalma duygusu yaşamadım çok şükür.. Hiç istikrarımı Bozmadım… Sabrın sonu her zaman güzelliktir Rabbim sabrın karşılığını gerçekten çok güzel veriyor.. Tablo hazırlayacağım zaman buraya da paylaşırım tablomu.. Ama o tabloyu rahatlıkla uygulayabilmemiz için6aylık zamana kadar gerçekten bebeklerimizi büyük bir sabırla asla gerilmeden tüm süreçlerini atlatmamız gerekiyor.. Uyanacak diye hiç bir zaman kokmayacağız.. Varsın uyansın büyük bir keyifle tekrar uyutmaya çalışacağız.. Acele etmeden..
Ben de artık başlayacağım, zaten biz de bu minvalde ilerliyoruz sadece gece uykusuna öyle beşikte hiç tek bırakmadım pusetine koyıyorum genelde hafif sallıyoruz emzikle, ışığıda karartıyoruz yatıyor. Sonra beşiğe alıyorum.