- 25 Mayıs 2020
- 4.351
- 2.799
- 28
Oviteellede var hcg evet onu biliyorum .Heösirem ve doktor bir iki tüp bebek tedavisi gören arkadaş gonapetly iğnede hcg yok dedi .5. Gün embriyo transferi oldum 4. GünümTüp bebek tedavisi mi oldunuz? Bu tür ilaçlarda genelde oluyor diye biliyorum ilacı kullanmayı bıraktıktan 10 gün sonrasında gerçek hcg değeri alabilirsiniz. Ben de gonalf ve ovitralle kullandığım için üzerinden 10-15 gün geçtikten sonra kandan takibini yaptım
Doktor ve hemşire daha bilgilidir o konuda yok demişlerse olmayabilir ilaç içeriğinde bu tür bilgiler yazmıyor zaten. Ne zaman kan vereceksiniz?Oviteellede var hcg evet onu biliyorum .Heösirem ve doktor bir iki tüp bebek tedavisi gören arkadaş gonapetly iğnede hcg yok dedi .5. Gün embriyo transferi oldum 4. Günüm
5 gün sonraDoktor ve hemşire daha bilgilidir o konuda yok demişlerse olmayabilir ilaç içeriğinde bu tür bilgiler yazmıyor zaten. Ne zaman kan vereceksiniz?
Benim cildim yağlı olduğu için tercih ettiğim ürünler hep yağlı ciltlere göre ama yine de ekliyorum görsellerini. (Aydınlatıcı hediyesi oldu) İnternet sitesinden alışveriş yapınca güzel puan da biriktirmiş oldum. Yves Rocher kartı almayı da ihmal etmemek lazım :)Aaa doğru olabilir doğal diye bende çok bişey olmaz diye düşünmüştüm bilgilendirme için sağolhangi ürünlerini aldın bana yazar mısın çıktığım da bakayım ben de. Benim pek sivilcelerim yok ama siyah noktam çok bir de cildim çabuk kuruyor.
Benim de midem ile ilgili hiç belirtim olmadı. Başlarda sorun mu var dedim ama doktorum bu duruma sevinmem gerektiğini söyledi. Ve bir sabah uyanmışsın bulantıların başlamış. Belli olmaz dediBen de senin gibiyim ne bulantım oldu ne başka bir şey hatta acaba hamile değilmiyim diye tedirgin oluyordumama çok şükür ki çok şanslıyız enazından bebişimiz yeterli besini vitamini alabiliyor.
herkeste hamilelik farklı seyredebilir ama şuan böyle olman çok normal inşallah böyle de sağlıklı sıkıntısız geçersen kendine iyi bakarsan bebişte iyi olur allahın izniyle
O zaman kan verdikten sonra değere bakmak lazım tabi, inşallah hayırlısıyla bebiş haberinizi alırsınız5 gün sonra
Amin inşallahO zaman kan verdikten sonra değere bakmak lazım tabi, inşallah hayırlısıyla bebiş haberinizi alırsınız
Teşekkür ederim fikir oldu en azından. Ben sürekli alışveriş yaptığım için kartım puanım baya birikti ama birebir gidip danışarak almak daha çok içime siniyor diğer türlü envai çeşit şey var hangisi alacağımı bilemiyorumBenim cildim yağlı olduğu için tercih ettiğim ürünler hep yağlı ciltlere göre ama yine de ekliyorum görsellerini. (Aydınlatıcı hediyesi oldu) İnternet sitesinden alışveriş yapınca güzel puan da biriktirmiş oldum. Yves Rocher kartı almayı da ihmal etmemek lazım :)
Benim de midem ile ilgili hiç belirtim olmadı. Başlarda sorun mu var dedim ama doktorum bu duruma sevinmem gerektiğini söyledi. Ve bir sabah uyanmışsın bulantıların başlamış. Belli olmaz dedi
Bana doktorumun söylediği kadarindan bahsedeyim size madem,Ne yemem gerekiyor bu dönemde sabah gece süt içiyorum et tavuk ceviz yumurta yiyorum peynir yiyorum meyve olarak seftali yiyorum başka onerecgnz şeyler var midir
Çok teşekkür ederim ilginiz için öncelikle bende günde 2 litre su içiyorum soda içiyorum günde bi avuc ceviz hurma yiyorum yatarken ve sabah süt içiyorum üçgen peynir yiyebiliyorum sadece et yiyorum balik Çok sevmesemdebaslicam artık tavuk yiyorum domates salatalık yiyorum folik asit kullanıyorum az ekmek ama çok öğün yiyorum yanlış bi beslenmem vRmi :)Bana doktorumun söylediği kadarindan bahsedeyim size madem,
Haftada en az 2 defa balık tüketmeniz gerekiyor, günde 2-3 ceviz mutlaka yemelisiniz. Günde 2 litre suyu aksatmadan içmelisiniz. Kalsiyum ihtiyacı için yoğurt süt peynir gibi ürünler tüketmelisiniz. Yumurta her kahvaltı da olmali. Sebze ve meyve mutlaka tüketmelisiniz. Et yiyebilirsiniz fakat iyi pişmesine dikkat edin. Benim doktorum tavuğu pek önermedi çünkü hormonla buyutuyorlar diye ama hakiki köy tavuğu bulursan ye dedi. Genel olarak yiyip icmen gerekenler bunlar fakat bunları yerken dikkat etmen gereken çok önemli şeyler var onları da yazayım sana.
Yumurta türevi şeyleri mutlaka iyi pişir çünkü salmonella virüsü bulaşabilir bu da bebeğe zarar verir. Çiğ yumurta olan ürünleri yeme
Et mutlaka iyi pişecek aksi taksirde toxoplazma denen bir parazit bulaşabilir bu da bebeğin engelli doğmasına veya düşmesine sebep olabilir Allah korusun.
Aynı şekilde meyve ve sebzeleri de çok iyi yıkaman lazım yine onlar da da toxoplazma riski var.(kedi ve köpek dışkısından geçen bir parazit bu)
Ayrıca folik asit içeren yiyecekler tuket mutlaka bebeğin gelişimi için çok önemli eğer takviye folik asit hapı kullanmiyorsan bence hemen baslamalisin.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Benim de kalp atışı duyulana dek her haftaydi ama gelişimini güzel bulacak olmalı ki doktor, bir ay sonra görüşelim tekrar dedi. Bende bir sizlere danışayım dedim acaba normal mi bu durum diye. Demekki süreç bu şekilde işliyormus. Çok teşekkür ederim cevabınız için Rabbim size de hayırlı bir hamilelik süreci nasip etsin inşallahHayırlısı olsun allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinbenim kontroller ilk haftalarda her haftaydı daha sonra 3 haftada bire düştü sağlıklı bir gebelik ise zaten doktor çok sık görmek yerine 3 hafta yada 4 hafta sonra görmek isteyebilir bu süreçte bebiş sağlıkla büyüyor zaten
Hurma son zamanlarında yeniyor hamileliğin, açılmayı kolaylaştırıyor sanırım. Ama bir çok yiyecek için miktarının da önemli olduğu söyleniyor çok fazla yenmezse sıkıntı olmaz gibi. Yine de araştırın hurmayı.Çok teşekkür ederim ilginiz için öncelikle bende günde 2 litre su içiyorum soda içiyorum günde bi avuc ceviz hurma yiyorum yatarken ve sabah süt içiyorum üçgen peynir yiyebiliyorum sadece et yiyorum balik Çok sevmesemdebaslicam artık tavuk yiyorum domates salatalık yiyorum folik asit kullanıyorum az ekmek ama çok öğün yiyorum yanlış bi beslenmem vRmi :)
Genel anlamda beslenmeniz benim gibi. Ama ben hurma konusunda biraz şüpheliyim bir yerde okumuştum kadınlar doğumu yaklaştıkça rahat doğum yapmak için bol bol yiyorlarmis doğum kanallarını aciyormus diye. Yani belki düşüğe sebep olabilir ne kadar doğrudur bilmiyorum isterseniz bir doktorunuza danışın bu konuyu. Ha bir de yememeniz gerekenleri de yazayım, abur cubur yemeyin, paketli gıdalardan uzak durun, şekerli gıdaları az tüketin, kafein içeren şeyleri de az tüketmeye çalışın(çay,kahve,kakao), asitli içecek içmeyin(gazoz kola gibi) ve bitki çaylarından da mümkün mertebe uzak durun düşüğe sebep olabilir.Çok teşekkür ederim ilginiz için öncelikle bende günde 2 litre su içiyorum soda içiyorum günde bi avuc ceviz hurma yiyorum yatarken ve sabah süt içiyorum üçgen peynir yiyebiliyorum sadece et yiyorum balik Çok sevmesemdebaslicam artık tavuk yiyorum domates salatalık yiyorum folik asit kullanıyorum az ekmek ama çok öğün yiyorum yanlış bi beslenmem vRmi :)
Bakalım bende bırakmaya çalışıyorum akşamları falan içmiyorum sabah da içmiyorum peki Sizde de agizinizin içi zehir gibi mi boyle acımsı bı tat oluyor muBende çayı çok severdim ama şimdi bulantı yapıyor içemiyorum. Hamileliklerim de çayı az içmeye özen gösteririm kan degerlerimi, vitamin degerlerimi degistirmesin diye
Benim toxoplazma pozitif çıktı ama daha önceden geçirmişim şuan negatifti onların 2 türüne bakıyorlar biri şimdiki diğeride geçmişte bulaşmı diye. Şükür sıkıntı yokmuş bu ara kafamı karıştıran şey kan uyuşmazlığı oldu benim negatif eşimin pozitif. Kan testi yapıldı bana kan uyuşmazlığı negatif çıktı ama geçen gittiğim doktor ara ara yine kontrol edilmesi gerekiyor dedi. Bu konuda bilgin var mı? Benim asıl kendi doktorum en başından beri hiç bunla ilgili bir şey demediBana doktorumun söylediği kadarindan bahsedeyim size madem,
Haftada en az 2 defa balık tüketmeniz gerekiyor, günde 2-3 ceviz mutlaka yemelisiniz. Günde 2 litre suyu aksatmadan içmelisiniz. Kalsiyum ihtiyacı için yoğurt süt peynir gibi ürünler tüketmelisiniz. Yumurta her kahvaltı da olmali. Sebze ve meyve mutlaka tüketmelisiniz. Et yiyebilirsiniz fakat iyi pişmesine dikkat edin. Benim doktorum tavuğu pek önermedi çünkü hormonla buyutuyorlar diye ama hakiki köy tavuğu bulursan ye dedi. Genel olarak yiyip icmen gerekenler bunlar fakat bunları yerken dikkat etmen gereken çok önemli şeyler var onları da yazayım sana.
Yumurta türevi şeyleri mutlaka iyi pişir çünkü salmonella virüsü bulaşabilir bu da bebeğe zarar verir. Çiğ yumurta olan ürünleri yeme
Et mutlaka iyi pişecek aksi taksirde toxoplazma denen bir parazit bulaşabilir bu da bebeğin engelli doğmasına veya düşmesine sebep olabilir Allah korusun.
Aynı şekilde meyve ve sebzeleri de çok iyi yıkaman lazım yine onlar da da toxoplazma riski var.(kedi ve köpek dışkısından geçen bir parazit bu)
Ayrıca folik asit içeren yiyecekler tuket mutlaka bebeğin gelişimi için çok önemli eğer takviye folik asit hapı kullanmiyorsan bence hemen baslamalisin.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Canım bu toksoplazma testini ne zaman yaptı doktorun? Ya ben de burada çok bahseden gördüm de benim doktor yapmadı henüz. Hiç bahsetmedi de. Aile hekimine sordum biz bakmıyoruz dedi.Benim toxoplazma pozitif çıktı ama daha önceden geçirmişim şuan negatifti onların 2 türüne bakıyorlar biri şimdiki diğeride geçmişte bulaşmı diye. Şükür sıkıntı yokmuş bu ara kafamı karıştıran şey kan uyuşmazlığı oldu benim negatif eşimin pozitif. Kan testi yapıldı bana kan uyuşmazlığı negatif çıktı ama geçen gittiğim doktor ara ara yine kontrol edilmesi gerekiyor dedi. Bu konuda bilgin var mı? Benim asıl kendi doktorum en başından beri hiç bunla ilgili bir şey demedio da bi acayip başka doktorlar hemen sormuştu haftaya gittiğimde sorucam ona da bakalım ne diyecek.
İlk sağlık ocağında yapıldı benim 7. Haftada sanırım sonra 9. Hafta hastanede kendi doktorum hem idrar hem kan testi alırken hepsine baktı. Eskiden kedi bakıyordum muhtemelen ondan bulaşmıştır. Şimdi de gerçi köpüşümüz var ama ben çok haşır neşir olmuyorumCanım bu toksoplazma testini ne zaman yaptı doktorun? Ya ben de burada çok bahseden gördüm de benim doktor yapmadı henüz. Hiç bahsetmedi de. Aile hekimine sordum biz bakmıyoruz dedi.
Acaba belli bir zamanı mı var diye merak ettimhaftaya kontrolde soracağım en olmadı
Benim doktorum 5. Hafta ilk kontrolumde yapmıştı. Bağışıklığım var mı diye bakmisti hiç gecirmemisim negatif çıkmıştı sonuç. Aslında çok önemli bir test niye istemedi acaba ilginç.Canım bu toksoplazma testini ne zaman yaptı doktorun? Ya ben de burada çok bahseden gördüm de benim doktor yapmadı henüz. Hiç bahsetmedi de. Aile hekimine sordum biz bakmıyoruz dedi.
Acaba belli bir zamanı mı var diye merak ettimhaftaya kontrolde soracağım en olmadı