Merhaba, kafa şekillendirici yastıklar var. Ben kullanmadım ne kadar işe yarıyor bilmiyorum ama bir bakın isterseniz.Hanımlar aralık anneleri grubundan geldim. Sorum var izniniz olursa: tam üç aylık bebeğim var. Doğduğunda harika olan kafası sürekli düz yatırdığımız için (doktor önerisi biliyorsunuz) arkası düzleşmeye başladı ve kafası sivrileşti.
Tamam artık üç ay doldu deyip bugün yan yatırmaya çalıştım ama kesinlikle beş dakika sonra uyanıyor. Arkasına yorgan desteği yaptım ama nafile. Başka öneriniz var mi ?
Yarın doktor randevumuz var biz bu durumu bir ay önce farkettik ama doktor gelecek muayenede yani yarın yeniden değerlendirme yaparız gerekirse fizik tedaviye yönlendiririz dedi.
Kız bebek saçı kapatır falan demeyin . Topuz bile yapamayacak kızım güzel durmaz diye.
Doğum günü kutlu olsun, çoook güzel ve mutlu yaşları olsun inşallahKızlar bebislerin Doğum günleri başladı yine sessiz buralar benim paşanın yarın doğum günü artık 1 yaşında
Merhaba benim oğlumunda sola doğru yattığı için sol tarafında düzlük var .. çok araştırdım istanbulda yaşıyorum, cranial diye bir merkez var orda ölçümler yapıldı gerekli olup olmadığını hakkında bilgi verdiler..Hanımlar aralık anneleri grubundan geldim. Sorum var izniniz olursa: tam üç aylık bebeğim var. Doğduğunda harika olan kafası sürekli düz yatırdığımız için (doktor önerisi biliyorsunuz) arkası düzleşmeye başladı ve kafası sivrileşti.
Tamam artık üç ay doldu deyip bugün yan yatırmaya çalıştım ama kesinlikle beş dakika sonra uyanıyor. Arkasına yorgan desteği yaptım ama nafile. Başka öneriniz var mi ?
Yarın doktor randevumuz var biz bu durumu bir ay önce farkettik ama doktor gelecek muayenede yani yarın yeniden değerlendirme yaparız gerekirse fizik tedaviye yönlendiririz dedi.
Kız bebek saçı kapatır falan demeyin . Topuz bile yapamayacak kızım güzel durmaz diye.
Bebiş bol ağlamalı bir dönemden geçiyor .. sıralıyor hatta adım atıyor ama asla yürümüyor:)) tembel yaaZynp22 Nasılsın bebiş nasıl yürümeye başladı mı
Merhaba benim oğlumunda sola doğru yattığı için sol tarafında düzlük var .. çok araştırdım istanbulda yaşıyorum, cranial diye bir merkez var orda ölçümler yapıldı gerekli olup olmadığını hakkında bilgi verdiler..
sonuç olarak minimal düzeyde asimetri vardı kask yapıldı 2 haftadır takıyor ,1,5 mm ilk hafta düzeldi .. gelecek hafta kontrole gitcez inş düzelir .. isterseniz ayrıntılı yazarım
Çok teşekkür ederim, lütfen
Benimki yürüyor artık son bir ayda baya bir değişti şükür iyi olsunlarda yürürler de koşarlar daBebiş bol ağlamalı bir dönemden geçiyor .. sıralıyor hatta adım atıyor ama asla yürümüyor:)) tembel yaasizde durumlar nasıl ?
Ay ne güzel maşallah ona :) yürüyünce özgüvenleri gelişiyor :) darısı benim oğluma :)Benimki yürüyor artık son bir ayda baya bir değişti şükür iyi olsunlarda yürürler de koşarlar da
Bebeğinin kafası düzeldi mi çevrim içi görünce sormak istedimHanımlar aralık anneleri grubundan geldim. Sorum var izniniz olursa: tam üç aylık bebeğim var. Doğduğunda harika olan kafası sürekli düz yatırdığımız için (doktor önerisi biliyorsunuz) arkası düzleşmeye başladı ve kafası sivrileşti.
Hayır aynı . Yan yatmayı sevmiyor , tummy time sevmiyor . Hamak bile aldık . Tummy time yapsın diye piyano , pilates topu . Akla gelen herşeyBebeğinin kafası düzeldi mi çevrim içi görünce sormak istedim
Kafa şekillendirici yastıkları araştırdınız mı?Hayır aynı . Yan yatmayı sevmiyor , tummy time sevmiyor . Hamak bile aldık . Tummy time yapsın diye piyano , pilates topu . Akla gelen herşeyBiraz daha hareketlenmesini bekliyorum . En kötü ihtimalle kask terapisine kadar gidecek gibi. Kocam da bıktı artık her gün aynı konuyu konuşmaktan
2 yaşa kadar düzelme sürüyormuş düzelir inşallahHayır aynı . Yan yatmayı sevmiyor , tummy time sevmiyor . Hamak bile aldık . Tummy time yapsın diye piyano , pilates topu . Akla gelen herşeyBiraz daha hareketlenmesini bekliyorum . En kötü ihtimalle kask terapisine kadar gidecek gibi. Kocam da bıktı artık her gün aynı konuyu konuşmaktan
Kullandık çok işe yaradı diyememKafa şekillendirici yastıkları araştırdınız mı?
Anladım, inşallah kolay bir yöntemi vardırKullandık çok işe yaradı diyemem
Daha zamanı var kullanmaya devam edinKullandık çok işe yaradı diyemem
Kafa şellillendirici yastığın şöyle bir handikapı var. Bir anlamda bebeğin sağa sola dönmesini de engelliyor . Yani daha fazla aynı pozisyonda kalmasına da sebep oluyor aynı zamanda . Mümkün olduğunca uyanıkken yatar pozisyonda kalmaması için elimden geldiğince uğraşıyorum. Kucakta gezmeler, uçak pozisyonu, dızlere yatırmalar, yuvarlanma egzersizleri vs . Maksat yatılı kalmasın uzun süre. Soytarı olduk resmen :)))Daha zamanı var kullanmaya devam edin
DDoğum günü kutlu olsun paşanınMerhaba kizlar. Oglumla 1 seneyi geride biraktik. Mucize gibi birsey hala inanamiyorum buyudu sipaTutunarak yuruyor, yurume arkadasiyla. Ayakta desteksiz 10-15saniye duruyor. Sanirim 1 aya yurumeye baslar. Ve bizimkinin disleri o kadar gec cikti ki Tam 1 yasinda ilk disi cikti. Ust sol. Ilk yas atagi ve dis huzursuzlastirdi. Hep pesimde ve uyumak istemiyor. Ben de bi yandan evden calisip bi yandan oglumu buyutuyorum. Sukur genel olarak uyumlu bi bebek. Sizler nasilsiniz bebisleriniz nasillar ?
Genişleme kaç mm ben 15 haftalık gebeyim 21 mm stent takmadılar riskli diye ağrılarım var çok korkuyorum. Sizin kaç mm diBen de kontrolden geldim kızlar . Haberlerim pek iyi değil. Sağ böbreğimi kaybetme riskim var . Hidronefroz ilerlemiş 2.evrenin sonunda şu an . Eğer 3.evreye geçerse stent takılması gerekirmiş ama stent için doğru zaman 20 li haftalarmış . Ben su an 34.haftamda olduğum için doktorum sıkı takip edip ters durumda doğumu gerçekleştirmeyi daha doğru buluyor. Bebeğim cok şükür iyi, geçen haftadan beri 300 gram almış. Şu an sadece bağırsakları doğum için hazır değilmiş ama böyle olması cok normal 2 hafta daha bekleyebilirsek bağırsak gelişimimiz de tamamlanacak dedi. Astım hastası olduğum icin doktorum direk sezeryan dedi bana . Nefes problemi yaşayan bir hastama ıkın diyemem,mümkün mü böyle bir şey o riske girilmez dedi . 8 Nisana gün verdi ama bu tarihi öne çekmemiz çok muhtemel tamamen böbreğini takip edicez artık en ufak ilerlemede alıcaz bebeği dedi . Dua edin bize de olur mu en azından 2 hafta daha içerde kalsın bebeğim biraz daha gelişsin