2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Hayırlı cumalar herkese 😊 S Spagetti Bolonezz canım aynı durum bende de var. Gündüz belki yarım saat belki 20 dk zor uyuyor. Üstelik elimde sallamaya alışık kollarım kopuyor 😔sen bebeğini nasıl uyutuyorsun? 1 saat uyutmaya çalışıyorum uykusu çok hafif tık sese uyanıyor o kadar salladığım boşa gidiyor ya da çok kısa uyuyor gündüz iş yapmak çok Zor. Uyandığında bazen oyun halısında güzel vakit geçiriyor o zaman işimi hallediyorum.
Bu aralar çok salyası arttı mama önlüğü kullanıyorum sizlerde de aynı mı acaba?
Birde emziren anneler bebekleriniz günde ya da kaç günde bir kaka yapıyor? Benim kızım rutin 5 6 günde bir kaka yapıyor. Anne sütü ile beslenip hergun kaka yapan var mı büyüdükçe mi kaka yapması azalıyor yoksa benim bebeğime Has bı durum mu anlamadım.
Benim kızımda aynı sorun var hatta bazen 10 gün oldu

Dr u ne diyor ? Çok üzüldüm sizin için :KK43:
Dr kilo alimi normal deyip cikiyor isin icinden ama ben çok kotuyum hem alerjisini cozemiyorum hem emziremiyorum hem uyutamiyorum. 1 ayda 8 kilo verdim bitmis durumdayim. Hayatim sadece onu uyutup beslemeye calismaktan ibaret markete bile gitmiyorum aylardir.
Benim ufaklık parmak emiyor yaaa :KK43: Öyle de güzel emiyor ki. Parmağını emmeye başladığından beri huyu suyu düzeldi çocuğun. Çeşit çeşit emzik aldım hiç birini tutmadı illa parmağını emmek istiyor. Çok kararsızım izin versem mi vermesem mi? Siz olsanız napardınız? :KK43:
Sakın engel olma. Engel olursan doyuma ulaşamayıp daha fazla emer ve süre uzar. Okul onceci olarak cok sahit oldum. Su an oral donemdeler cok normal emecek ve doyuma ulastiginda birakacak 1 yasindan once ama ben eger engellersek sureci uzatiriz. Benim oglumda cok tatli emiyor bu arada :)
Allah yardımcımız olsun 🥹bu ataklara ilave ben covid atlattım bi de . Hamileyken olmustum şimdi yine geçirdim ay bi ağır geçirdim anlatamam. Bugün test yaptım nihayet negatife döndüm ama aklım çıktı çocuğa bulaşacak bişey olacak diye . Valla cok dikkat edin kendinize hastalık gene cok yayıldı 😔
Benim covid ile olan hikayemi hatirlarsin yogun bakim vs. Ödüm kopuyor hala cok gecmis olsun
Bebeğim 4.5 aylık bizde aynı durumdayız, eds, kaşık, biberon herşeyi denedim. Birde alerjik bebek. Boyu kilosu filan doktorun hoşuna gitmiyor. Mama ver diyip duruyor e yemiyor çocuk nasıl vereceğim. Mart annelerinden geliyorum. Biraz burda da takılayım dedim.
Bizimki de alerjik gel sarilalim. Off ne alerjisi var belli mi?

Dr kilo alimi normal deyip cikiyor isin icinden ama ben çok kotuyum hem alerjisini cozemiyorum hem emziremiyorum hem uyutamiyorum. 1 ayda 8 kilo verdim bitmis durumdayim. Hayatim sadece onu uyutup beslemeye calismaktan ibaret markete bile gitmiyorum aylardir.
Kilo alımı normal ve bebek huzurlu ise kafana neyi takıyorsun ?
Benim oğlumun kilosunu az buluyorlar asla mama da almıyor,, zorla verince kabızlık gaz sıkıntısı yaşıyor, gündüz uykusu diye bir şey zaten yok ..
alerji için bebeğini iyi izle , yediklerini kaydet demişti bir doktor..
bence çık dışarı biraz rahatlarsın, 10 dk da olsa bebeğinle markete gidebilirsen dene .. benimkide ağlıyor ama her gün çıkıyorum, bazen kucağımda daha uzun vakit geciriyor ama yılmadım çıkacağım ..

Dün rota ikinci doz ve ilk doz bexsero aşılarını olduk. 1300 tl tuttu ikisi. Ateş yapacak aşıdan iki saat sonra calpol verelim birde aksam verirsin dedi doktorum. Şükür ki 37 lerde atlattik geceyi ama yorgun kızım vurdu aşı belli.
65 cm 7400 gr çıktı kontrolde. Destekli oturmaya da izin verdi başladık yavaştan bakalım. Covit aşı hakkım çıktı emzirirken bir sorun olmayacağını söyledi ki hamileyken de ikinci dozumu olmuştum, haftaya da kendim aşı olurum🙏🌺 bizden haberler böyle kızlarcım

Kilo alımı normal ve bebek huzurlu ise kafana neyi takıyorsun ?
Benim oğlumun kilosunu az buluyorlar asla mama da almıyor,, zorla verince kabızlık gaz sıkıntısı yaşıyor, gündüz uykusu diye bir şey zaten yok ..
alerji için bebeğini iyi izle , yediklerini kaydet demişti bir doktor..
bence çık dışarı biraz rahatlarsın, 10 dk da olsa bebeğinle markete gidebilirsen dene .. benimkide ağlıyor ama her gün çıkıyorum, bazen kucağımda daha uzun vakit geciriyor ama yılmadım çıkacağım ..
Canim kilo alimi normal cunku ben gunum 24 saati onu emzirmek icin takla atiyorum. 2.5 saat kollarimda salliyorum 10 dk emsin diye kan ter içinde butun gun kucagimda azicik uykuya dalsinda beslensin diye uğraşıyorum. Sonra bu döngü tum gun devam ediyor. Patates havuc zeytinle besleniyorum vucudum bitik sinirlerim harap. Ne dokunuyor denemeler yapmaya calisiyorum butun gece tepiniyor ona cok üzülüyorum.

Canim kilo alimi normal cunku ben gunum 24 saati onu emzirmek icin takla atiyorum. 2.5 saat kollarimda salliyorum 10 dk emsin diye kan ter içinde butun gun kucagimda azicik uykuya dalsinda beslensin diye uğraşıyorum. Sonra bu döngü tum gun devam ediyor. Patates havuc zeytinle besleniyorum vucudum bitik sinirlerim harap. Ne dokunuyor denemeler yapmaya calisiyorum butun gece tepiniyor ona cok üzülüyorum.
Omega 3 alıyor musun ? Doğum sonrası dr um tavsiye etti kaygı düzeyini kontrol altına alır dedi
Sanırım senin yapın da kaygılı , benim minik kilo da almıyor, uyumuyor , mama da almıyor .. sürekli kucak istiyor tüm günüm benimde seninki gibi onla uğraşmakla geçiyor , ama çıkarıyorum dışarı ağlasada gezdiriyorum kucağımda da olsa ..
of nasıl büyüycek bu bebekler ..

Aksilikler hep üst süte gelir. Bu kadar yıpratmayın kendinizi.

Benim de bebeğimde alerji çıktı. İlk etapta laktoz intoleransı olarak düşünüp hareket edelim dedi doktor. Ben laktozsuz kefir falan içiyorum çok dikkat etmiyorum yediklerime buna rağmen baya düzelme sağladı. Emzirme konusu tam bir işkence, ben alerji geçirirken kızımda meme reddi gelişti. 2 aydan fazladır sağarak besliyorum. Emzirmek gerçekten çok keyifli ve çok güzel bir duyguydu ta ki meme reddine kadar. Kendimi de kızıma da çok hırpalamadım bu süreçte. Ve sonucu yine değiştiremedim. 53 kiloya düştüm. Sonra oluruna bırakmaya karar verdim. Arada teklif ediyorum nadiren kabul ettiği oluyor, o da ayakta müzik eşliğinde vs ama çok istekli emmiyor sanki sadece şekil yapıyor. Sütüm azaldı tabi. Günde 3 kere mama veriyorum 90cc. Sağlıklı olduğu için şükrediyorum. Bazı şeyler elimizde değil maalesef

Benim de bebeğimde alerji çıktı. İlk etapta laktoz intoleransı olarak düşünüp hareket edelim dedi doktor. Ben laktozsuz kefir falan içiyorum çok dikkat etmiyorum yediklerime buna rağmen baya düzelme sağladı. Emzirme konusu tam bir işkence, ben alerji geçirirken kızımda meme reddi gelişti. 2 aydan fazladır sağarak besliyorum. Emzirmek gerçekten çok keyifli ve çok güzel bir duyguydu ta ki meme reddine kadar. Kendimi de kızıma da çok hırpalamadım bu süreçte. Ve sonucu yine değiştiremedim. 53 kiloya düştüm. Sonra oluruna bırakmaya karar verdim. Arada teklif ediyorum nadiren kabul ettiği oluyor, o da ayakta müzik eşliğinde vs ama çok istekli emmiyor sanki sadece şekil yapıyor. Sütüm azaldı tabi. Günde 3 kere mama veriyorum 90cc. Sağlıklı olduğu için şükrediyorum. Bazı şeyler elimizde değil maalesef
İyi akşamlar herkese ben de Nisan 11 de oğlumla kavuştum gerçekten bu 4. Ay atağı zor ve meme reddi yapıyor bir çok kişiden de öğrendiğim ve benim oğlumda çok zorluyor benim deneyimlerdgm uykuluyken ben emziriyorum çok inatlasmadan sık sık teklif ediyorum memeyi ama daha çok gece beslenme yapıyorum uyku sersemi memeyi kabul ediyor ve genelde reflunun de meme reddi yaptığı söyleniyor daha dik konumda.beslemeye özen gösterdim ben de ise yaradi gerçekten bebek büyütmek Zor işmiş Allah yardımcımiz olsun

Sakın engel olma. Engel olursan doyuma ulaşamayıp daha fazla emer ve süre uzar. Okul onceci olarak cok sahit oldum. Su an oral donemdeler cok normal emecek ve doyuma ulastiginda birakacak 1 yasindan once ama ben eger engellersek sureci uzatiriz. Benim oglumda cok tatli emiyor bu arada :)

Benim covid ile olan hikayemi hatirlarsin yogun bakim vs. Ödüm kopuyor hala cok gecmis olsun

Bizimki de alerjik gel sarilalim. Off ne alerjisi var belli mi?
Sarılalım. 😭 Değil. Yani sütü bıraktım yumurtayı bıraktım tavuğu eti kuru yemişi herşeyi. Bana mısın demedi. En son bir alerji doktoruna gittim. Bi ay hiç diyet yapma bide öyle deneyelim şikayetleri artarsa test yapar baştan başlarız aynı olursa boş yere diyet yapma dedi. Vücudun alışması lazım dedi. Bıraktım valla bu ay. Ben çocuk alerji mamasını sevmiyor yemiyor sanıyordum. Meğer mama yemiyormuş 🤣

İyi akşamlar herkese ben de Nisan 11 de oğlumla kavuştum gerçekten bu 4. Ay atağı zor ve meme reddi yapıyor bir çok kişiden de öğrendiğim ve benim oğlumda çok zorluyor benim deneyimlerdgm uykuluyken ben emziriyorum çok inatlasmadan sık sık teklif ediyorum memeyi ama daha çok gece beslenme yapıyorum uyku sersemi memeyi kabul ediyor ve genelde reflunun de meme reddi yaptığı söyleniyor daha dik konumda.beslemeye özen gösterdim ben de ise yaradi gerçekten bebek büyütmek Zor işmiş Allah yardımcımiz olsun
Uyku öncesi, uykuluyken, sonrasında da denedim duşta emzirmeyi her yolu denedim ama almıyor. 2. aya girmeden başladı. 4.ay atağı başlamadı henüz kızım erken doğmuştu. Ne gibi süprizler bekliyor acaba. Bu ataktan sonra huniyle gezerim artık 😄

Aylar sonra selam kizlar 😄 Bikac sayfa okudum geneli ayni meme reddi konusu, bende yasiyorum oglum zorla aliyor gece uykuda sorun yokta gunduz istemiyor agliyor verince mama anne sutu karisik ilerliyoruz. Haftaya sunnet yaptiricam herkes kendi anlamadan yaptir diyor buyudukce zorlasiyormus.
Annelik kolay degil kizim buyudu bana bir engeli yok ama tum gun bebekle ugrasmaktan onunla ilgilenecek gucum kalmiyor. Burda herkesin benzer seyler yasadigini gormek iyi hissettiriyor. Gelip gececek kizimin bebekligini unutmaya bile basladim hicbir anini unutamam derken 😊

Uyku öncesi, uykuluyken, sonrasında da denedim duşta emzirmeyi her yolu denedim ama almıyor. 2. aya girmeden başladı. 4.ay atağı başlamadı henüz kızım erken doğmuştu. Ne gibi süprizler bekliyor acaba. Bu ataktan sonra huniyle gezerim artık 😄
Ayyy ataklar bitecek , sendromlar başlayacak :) bence biz hunileri peşinen takalım :)

Ayakli kuvet almadigima bin pismanim. Artik belim sirtim kopacak sanki. Eşim bedelli askerlik icin gitti. Annem yanimda. Aslinda guzel bakiyor ama ben pimpirikliyim rahat edemiyorum. Illa bebegimin herseyini ben yapacagim. Esim varken esime birakirdim dinlenirdim ama 3 cocuk buyutmus oz anneme guvenemiyorum ne sacma degil mi ? Puseti arabadan cikar, tekrararabaya koy, bebegi eve gotur yika besle derken cok yoruluyorum. Esimin gelmesine 2 hafta kaldi. O zamana kadar su pimpirikli halimi biraz birakmam lazim 😔

Kizlar ise baslayan oldu mu ? Benim 21 temmuzda ucretli iznim bitti. Ama ucretsiz izin istedim Ekim ayinda is basi yapacagim. Tabi Eylul sonu gibi ise donmeye kendimi hazir hissetmezsem Ocak ayina kadar ucretsiz iznimi uzatabilirim. Gunluk 1bucuk saat sut iznimi de her pazartesi toplu kullanacagim. 4 gun iş, 3 gun izin yaparak bebegime bakicisiz kendim bakmayi hedefliyorum. Tabi evden calistigim icin. Baktim olacak gibi degil ya istifa ya bakici. K.validemin bakmasini kesinlikle istemiyorum.

Saçları akan var mı? Dökülme değil çünkü bu akıyor resmen. Neler yapıyorsunuz önlemek için? Kel kalcam diye korkuyorum.

Benimki de öyle dahiliyeye gittim bunun için. Normalmiş. Ama yinede tahlil yaptırdım
Benim normalde de dökülürdü. Hamilelikte durdu ve çok güzel uzamıştı. Şimdi her yerden saç topluyorum. Oğlum elini her attığında 3-4 tel alıyorum elinden, kopanlar geliyor. Bıttım sabunu iyi geliyormuş herhalde onu deneyesim var

X