• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
2.kez düşürdüm çocuğumu 6 ayda😔.Ana kucağına 2 dakika koydum baktım güm diye bir ses ,atmış kendini.Elimde telefon😡 bir mesaj atmam gerekiyordu sadece ,salak kafam
Allah korusun bağlamadan bırakmamak lazım bunları artık yapmadıkları şeyleri bir anda yapıveriyorlar

Bizde meme sağım mama ek gıda allah ne verdiyse var 🤣 bu kadar karışık beslenmeye adepte olmak zor. benm kızım 6,5 aylık aç ise bile 60-100 cc arası içiyor. Ben bu kadar az beslenmesine takıyorum ama çocuğumun kapasitesi bu kadar ne yapabilirim. Son ay 700 gr almıştı. 6. Ay kontrolünde 7 kg civarıydı kızımda 2850 doğdu. Ben yine buna şükür diyorum çnkü ben bu kadar az beslenmeye kilo vermemesine bile şaşırıyorum.
Valla bu kdr az ml ler içipte 700 gram almış ise cok iyi biz o kdr mama meme gıdyoruz ki 150 ccler ıcıyo aksam saatlerı dha rahat uyku oncesı vs ona ragmen 500 gram almısız bu ay , suan ek gıda ne verıyorsunuz nasıl bı beslenme duzenınız var demekkı ek gıdadan da alıyor acıkcası.. bızde meme reddi basladı resmen bıberonla mamaya baslayınca bgun cok netleşti ama atak haftasındayız ! 3 gun kalmıs atak bıtmesıne belkıde bundqn kaynaklı bu huysuzluk ıstahsızlık cooook zor uyudu mesela.. mamaya baslafık dıye meme reddi olursa coook üzülürüm gercekten napcam ben🙁🙁😢

Allah korusun bağlamadan bırakmamak lazım bunları artık yapmadıkları şeyleri bir anda yapıveriyorlar
Aynen valla ,bunu cok iyi biliyorum durmuyor, durmayacak ama iki dakika sadece mesaj aticam, cingirakla oynar ,yerde üşümesin dedim ,o iki dakika da halletti yani😔suç benim

Peki icinizde hic mama vermeyen yok mu ,herkes mi mama veriyor.Inanin dun gece kesin 10 kere kalktim ,esim ısrarla mama vermek istiyor ,ben vermiyorum.Sütüm yok degilki neden mama vereyim ama cok yorgunum artık hem is hem diğer cocuk hem uykusuzluk ,bitik hissediyorum.

Peki icinizde hic mama vermeyen yok mu ,herkes mi mama veriyor.Inanin dun gece kesin 10 kere kalktim ,esim ısrarla mama vermek istiyor ,ben vermiyorum.Sütüm yok degilki neden mama vereyim ama cok yorgunum artık hem is hem diğer cocuk hem uykusuzluk ,bitik hissediyorum.
Ben henüz hiç mama vermedim. Bu aya kadar gece emerken tek meme veriyordum emerken uyuyor diye. Son zamanlarda sık uyanmaya başlayınca uyusa da iki memeyi de vermeye başladım. Şu an 2 ya da 3 kere uyanıyor. Ama yine de doymazsa mamaya başlarım en azından gece. Bence aç olduğu için mi uyanıyor yoksa başka bir sebep mi var onu gözlemleyin. Sizin psikolojiniz de önemli. Benim fikrim kendi ruh ve beden sağlığımız açısından bazı konularda taviz verilmesi gerekiyorsa verilebilir. Annelik serüveni çok uzun ve herşeyi malesef ki dört dörtlük yapamıyoruz.

Oğlum 5 yaşında ama kasım dogumlu oldugu icin seneye ilkokula vermeyecegim seneyede anasınıfına gidecek oglum kendiside gitmek istemiyordu feryat figan cok zor alistirmistik gecen sene zaten bu sene kardesi olunca hepten gitmek istemedi gönderirsem kendini soyutlanmış da hissedebilirdi hastaliktan cok cektik gecen sene alerjik öksürük alerjik burun kasintisi cocugu tikli zannettik meger okul hastaligiymis bebek ufakken tedavi gormeye basladi gecen ay bitti tedavisi duzeldi ben gondersem işime gelecek dogruya dogru ama o hastaliklari ufacik bebekle tek basima kaldirabilecek durumda degilim esim vardiyali calisan biri gece basedemezdim bide servis imkani yok burada okullarda kendim goturmek zorundayim arabayla oda bebekle mumkun degil surekli uyuyor vs. Cok zor olurdu bu sene benim icin Kimin ne dusundugunu onemsemeyin benim annem öğretmen teyzem ögretmen eğitimci insanlar ona ragmen gecen sene gönderince demedikleri kalmadı cocuk zaten hayati boyunca okula gidecek senin cocugun istemiyor evinde cok mutlu eziyet ediyorsun cocuga gariban sürekli hasta yazıktır virt zirt dogru olan tek sey evde daha mutlu olduguydu ama okuldada cok eglenerek sevincli cikiyordu sosyallesiyordu arkadaslariyla bebek olmasaydı götürürdüm yine kimseyi takmayın cocuk nasıl mutluysa öyle devam edin 🌼
Ayy bu ailelerimizin hepsi aynı demek ki. Bende bi benimkiler böyle sanıp üzülüyodum rahatladım valla 😅😅
Benim kızda kasım doğumlu 4 yaşında ben seneye anasınıfına yollayıp sonraki sene 1e başlatmayı düşünüyodum. Erken mi olur acaba 🤔 ama kızım şimdiden sayıları biliyor sayıları yazıyor. Çok güzel kalem tutuyor masa başımda oturup saatlerce etkinlik yapar kalemli. Öğretmen annelerimiz bi diyiverin hele 6 yaşta bire başlatılıyor değil mi?? 😅
2.kez düşürdüm çocuğumu 6 ayda😔.Ana kucağına 2 dakika koydum baktım güm diye bir ses ,atmış kendini.Elimde telefon😡 bir mesaj atmam gerekiyordu sadece ,salak kafam
İyi mi bebiş bi şeyi yoktur inşallah çok geçmiş olsun.
Ben mama vermiyorum. Ama ek gıda verseniz mama yerine yatmadan o zaman da mı olmaz acaba 🤔

Ben şuana kadar hiç mama vermedim bu aydan sonra başlamayın hiç mamaya mama yiyeceğine ek gıda yesin bunu benim doktorumda söyledi ama tabi kilo veren çok az kilo alan cocuklar icin konusmuyorum dedi onlara şart dedi geçen ay az kilo almıştık 300 gram ama ek gıda yok denecek kadar azdı tadım gibi ilerliyorduk bu ay ek gıda miktarı arttı ve çokdaha rahatladık süt varsa gerek yok bizimkide bazen çok uyanıyor ama emen çocuk uyanır derler sizinki bide gün içinde ayrı kaldığı için duurmu abartıyor gibi duruyor

Ayy bu ailelerimizin hepsi aynı demek ki. Bende bi benimkiler böyle sanıp üzülüyodum rahatladım valla 😅😅
Benim kızda kasım doğumlu 4 yaşında ben seneye anasınıfına yollayıp sonraki sene 1e başlatmayı düşünüyodum. Erken mi olur acaba 🤔 ama kızım şimdiden sayıları biliyor sayıları yazıyor. Çok güzel kalem tutuyor masa başımda oturup saatlerce etkinlik yapar kalemli. Öğretmen annelerimiz bi diyiverin hele 6 yaşta bire başlatılıyor değil mi?? 😅

Ben mama vermiyorum. Ama ek gıda verseniz mama yerine yatmadan o zaman da mı olmaz acaba 🤔
Benim oğlumda herseyi yaziyor sayi harf rakam hepimizin adini vs ilkokul cocugundan guzel kalem tutuyor ama ben yollamayacagim hakkimizda var imza ile ayları itibriyle gondermeme hakkimiz var dusunuyorum ocak subat dogumlu cocukla arasinda 10 ay olacak bu yas cocuklari icin hic azimsanacak bi fark degil kendi kendime dedimki benim cocugum bunlarin icinde algilamaya calisacagina yeri gelip zorlanacagina bi sene gec gidip o zeki kalsın içlerinde bu mantikla yaklastim bebim ogljm 2017 kasim dogumlu 2018 ocak dogumlu cocuktan 2 ay buyuk olmus olacak yyeri 2018 liler diye dusundum yoksa cocugun cok zeki olmasi vs bence biyere kadar 9 ay 10 ay cok fark ettirir o sebeple ben 1 yıl gec yollayacagim

Valla bu kdr az ml ler içipte 700 gram almış ise cok iyi biz o kdr mama meme gıdyoruz ki 150 ccler ıcıyo aksam saatlerı dha rahat uyku oncesı vs ona ragmen 500 gram almısız bu ay , suan ek gıda ne verıyorsunuz nasıl bı beslenme duzenınız var demekkı ek gıdadan da alıyor acıkcası.. bızde meme reddi basladı resmen bıberonla mamaya baslayınca bgun cok netleşti ama atak haftasındayız ! 3 gun kalmıs atak bıtmesıne belkıde bundqn kaynaklı bu huysuzluk ıstahsızlık cooook zor uyudu mesela.. mamaya baslafık dıye meme reddi olursa coook üzülürüm gercekten napcam ben🙁🙁😢
Bizim mama çok minimum bir kez olablr mesela ek gıdada aldğı için genelde sağdığım yetiyor ve çalışıyorum bizim meme reddimiz baki kaldı uykulu uykusunda ve gece emiyor sadece. Aslında ek gıdada çok yemiyor zaten çok vermiyorum ben henüz kg nerden aldğnı çözemedm😅 ama ek gıdada çok besleyici şeyler vermeye çalışıuprum meyvesine bile ceviz ezip koyuyorum. Sabahları yumurta sarısı labne avokado bebe bisküvisi vs. Akşamlarıda sebze veya çorba yiyor. İşte meyve bi kere ana öğün iki kere almş oluyor. Üç kaşık yediğide oluyor minicik kaseyi bitirdiğide. Gece beni sömürüyo diyeblrm. Kızım nasıl isterse öyle şekillendiriyorum çnkü yemezse yemiyor asla ağzını açmıyor zorlayamıyorum mama yapıp döktüğüm oluyor. Açtğm kutu çöpe gidiyo diyeblrm🤣 ama bende çok zayıfım eşimde. Doktor kızında böyle olacak diyor. Bir de doğduğunda persentil %10. Şu an %25 doktor bu yüzden iyi değerlendiriyor kilosunu önemli olan persentil değerini koruması veya üste çıkmasıymış.

Ben henüz hiç mama vermedim. Bu aya kadar gece emerken tek meme veriyordum emerken uyuyor diye. Son zamanlarda sık uyanmaya başlayınca uyusa da iki memeyi de vermeye başladım. Şu an 2 ya da 3 kere uyanıyor. Ama yine de doymazsa mamaya başlarım en azından gece. Bence aç olduğu için mi uyanıyor yoksa başka bir sebep mi var onu gözlemleyin. Sizin psikolojiniz de önemli. Benim fikrim kendi ruh ve beden sağlığımız açısından bazı konularda taviz verilmesi gerekiyorsa verilebilir. Annelik serüveni çok uzun ve herşeyi malesef ki dört dörtlük yapamıyoruz.
Ya anlamiyorum sütüm var ve gece de uzun uzun emiyor bazen qrtik kendim ağzından çekip emzik verip yatiriyorum vicdanim sızlıyor ,sorun süt olmaması olsa ,mama vereceğim ama sorun sanirim o degil

Iyi cok şükür, mamayıdq vermek istemiyorum ama bakacağız bakalım

Benim oğlumda herseyi yaziyor sayi harf rakam hepimizin adini vs ilkokul cocugundan guzel kalem tutuyor ama ben yollamayacagim hakkimizda var imza ile ayları itibriyle gondermeme hakkimiz var dusunuyorum ocak subat dogumlu cocukla arasinda 10 ay olacak bu yas cocuklari icin hic azimsanacak bi fark degil kendi kendime dedimki benim cocugum bunlarin icinde algilamaya calisacagina yeri gelip zorlanacagina bi sene gec gidip o zeki kalsın içlerinde bu mantikla yaklastim bebim ogljm 2017 kasim dogumlu 2018 ocak dogumlu cocuktan 2 ay buyuk olmus olacak yyeri 2018 liler diye dusundum yoksa cocugun cok zeki olmasi vs bence biyere kadar 9 ay 10 ay cok fark ettirir o sebeple ben 1 yıl gec yollayacagim
Tabi canım evet o konuda çok haklısınız. E zaten göndermeme hakkınızda var.

Bende de benim çocuğum 2 seneye okula başlamaya hazır olur gibi geldi bana. Tabi bunu seneye sene sonunda öğretmeniyle de değerlendiririz.

Bide bazı çocuklarda ana sınıfında sıkılıyo o sene hep bildiği şeyler yapıldığı için. Bunuda çok duydum ben. Benim kız geçen dönem başladı kreşe eğer 6 yaşında 1e başlatmazsam 3 buçuk sene kreş anaokulu serüveni olacak. Yazık çocuğa 😅😅
Ama siz çok yollamamışssınız zaten ana sınıfında da sıkılmaz.

Böyle de diyorum ama işte bakalım seneye öğretmeni hazır değil başlatmayın derse başlatmam. Duruma bağlı. Ama ben kendimde 6 yaşında 1e başlamıştım hayatım boyunca arkadaşlarım benden hep 1 yaş büyüktü hiç bir sıkıntı çekmedim. O yüzden 2018lilerle başlatırım gibi ben.

Ne ara büyüdüler sıpalar yaaa şaka gibi 😅😅😅

Ya anlamiyorum sütüm var ve gece de uzun uzun emiyor bazen qrtik kendim ağzından çekip emzik verip yatiriyorum vicdanim sızlıyor ,sorun süt olmaması olsa ,mama vereceğim ama sorun sanirim o degil
Bencede arkadaşın dediği gibi sizi özlüyor olabilir. Yanınıza yatırdığınızda da çok uyanıyor mu?? Ben bazen çok uyandığında yanıma alıyorum yanımdayken o kadar çok uyanmıyor. Yani saatte bir değil iki saatte bir uyanıyo mesela 😂😂

Bizim mama çok minimum bir kez olablr mesela ek gıdada aldğı için genelde sağdığım yetiyor ve çalışıyorum bizim meme reddimiz baki kaldı uykulu uykusunda ve gece emiyor sadece. Aslında ek gıdada çok yemiyor zaten çok vermiyorum ben henüz kg nerden aldğnı çözemedm😅 ama ek gıdada çok besleyici şeyler vermeye çalışıuprum meyvesine bile ceviz ezip koyuyorum. Sabahları yumurta sarısı labne avokado bebe bisküvisi vs. Akşamlarıda sebze veya çorba yiyor. İşte meyve bi kere ana öğün iki kere almş oluyor. Üç kaşık yediğide oluyor minicik kaseyi bitirdiğide. Gece beni sömürüyo diyeblrm. Kızım nasıl isterse öyle şekillendiriyorum çnkü yemezse yemiyor asla ağzını açmıyor zorlayamıyorum mama yapıp döktüğüm oluyor. Açtğm kutu çöpe gidiyo diyeblrm🤣 ama bende çok zayıfım eşimde. Doktor kızında böyle olacak diyor. Bir de doğduğunda persentil %10. Şu an %25 doktor bu yüzden iyi değerlendiriyor kilosunu önemli olan persentil değerini koruması veya üste çıkmasıymış.
Ek gıdaya ne zmn başladınız peki doktor mu başlattı? Bu kdr hem sebze hem meyve yi taddıgına göre once baslamıs olmanız gerek doktorumus bıze 180 gün dolmadan ek gıdaya başlatmadı malesf.. aksam öğününde sebzeyi nasıl verıyorsunuz? Labneyi kendibi mi yapoyorsunuz yapmıyorsanız hangı marka kullanıyorsunuz labne veya lor da? Avokado vs hepsıbı tadım yaptırmısmıydınız sanırım aynı durumdayız kızım gece benı somuruyor uykulu uyuyorıken catır catır emıyor benı aMa gunduz bgun bı kere emdı mamaya alıstı cnku! Biberona alıstı gunduz sagdıgım verdıgımde oluyor nedense memeden koptu gunduz 5 . Ayda emzige pat dye alıstı asla almayan cocuk çat dye aldı suan uykuya dalarken gündüzlerı ,eskıden meme emerdı smdi illa emzık bnmkıde meme reddine dogru gdıyor cok korkuyorum ya bunun önüne nasıl geçicem?! baki kalmasın nolur sadece 2 aydır mama verıyoruz cnku hep anne sütü gittik meme emıyroudk cokta güzel..

Ek gıdaya ne zmn başladınız peki doktor mu başlattı? Bu kdr hem sebze hem meyve yi taddıgına göre once baslamıs olmanız gerek doktorumus bıze 180 gün dolmadan ek gıdaya başlatmadı malesf.. aksam öğününde sebzeyi nasıl verıyorsunuz? Labneyi kendibi mi yapoyorsunuz yapmıyorsanız hangı marka kullanıyorsunuz labne veya lor da? Avokado vs hepsıbı tadım yaptırmısmıydınız sanırım aynı durumdayız kızım gece benı somuruyor uykulu uyuyorıken catır catır emıyor benı aMa gunduz bgun bı kere emdı mamaya alıstı cnku! Biberona alıstı gunduz sagdıgım verdıgımde oluyor nedense memeden koptu gunduz 5 . Ayda emzige pat dye alıstı asla almayan cocuk çat dye aldı suan uykuya dalarken gündüzlerı ,eskıden meme emerdı smdi illa emzık bnmkıde meme reddine dogru gdıyor cok korkuyorum ya bunun önüne nasıl geçicem?! baki kalmasın nolur sadece 2 aydır mama verıyoruz cnku hep anne sütü gittik meme emıyroudk cokta güzel..
Ek gıdaya doktorumuz önersiyle beşinci ayda başladık. Doktorumuz ek gıda için 6. Ayın geç oldğunu savunanlardan bende zaten beşinci ayda başlamak istiyordum ve başladık. İlk yoğurt verdim alerjisi olmadı. Snra sebzeleri ve meyveleri verdm (ayına uygun şekilde) üç gün kuralı gibi değil ama kontrollü verdim. Altıncı aya girnce değişik hiç bir şey vermeden üç gün kuralı ile yumurta verdim. Alerjisi olmayınca oh dedik muhtemelen alerjisi yok çocuğumun. Sonrasınds zaten ayına uygun herşeyi yemiş oldu. Ordanda devam ediyoruz.labneyi pınar aldm loru kendim yaptım labne yapmayı bilmiyorm açıkçası. Ama deneyeceğim. Yoğurtlarnıda kendim mayalıyorum. Bizim üçüncü aydan sonra meme reddi başladı ve ben danışmanlık vs almama rağmen bu süreci aşamadık bende kabullendm emdiği kadar diyorum. Ama şu an bakıyorumda çok iştahsız bir çocuk bizde meme reddi olmasında kimde olsun🫠 emzik meme reddine yol açabiliyor diyorlar ama ek gıdaya geçen bebişlerdede olabiliyormş. Bizde direk beslenmeyi sevmemesiyle alakalı oldğnu düşünüyorum biberonla bile içmeyen bir bebek memeyle uğrasmak istemiyor.

Kızlar selam ya size danısmak ıstedıgım bı konu var , bizim kız bu ara coooook iştahsız sabah kalktık az cok az emdi oynamak ıstedı cok mutlu uyandı ama gercekten az emdi 6.39 da uyandık , sagılmıs sütüm vardı yarım saat sınra fln ıcırdım 70 cc ,kendıme kahvaltı hazırlarken yumurta tadımı yapıyorum 2 gundur onada yumurta sarısı yedırdım yarıma yakın yedi .. su da ıcırdım , mama+meme seklınde gdıyıeuz sonra akabınde uykusu geldı ama cooook uyumadı yanı en fazla 40 dk uyandı, kalkınca bı 11 gbi 90 cc mama yaptım az yaptım ki memeyi emsin dye ! Bu arada memeye koydum ılk bas etrafa bakmaktan kafasını cevırıp cevırıp durdu yıne coooook az emdı oyle cork cork degıl bde soylenmeye basladı kaldır benı dye, sallana sallna 90 cc yi zorlaa ıctııı zorla diş ckarıyıruz huysuzlugu ustunde acıkcası normalde kızım 150 fln ıcer rahatlıkla ac sa .. bu sekılde bu saat oldu ne dogru duzgun mama yedi ne dıgru duzgun meme , uyudu smdı tekrar ama bnm ıcın hiççç rahat degıl buarada 6 ay 6 günlüğüz.. ekgıdaya basladık kalkınca yogurtla havuc verıcem.. 6 aylık kontrolümizde kız bebek kilomu 6750 cktı bana gore az gbii boyda 66 cm , kilomuz düşük mü nolur bana bi yardımcı olun dogum kılosu 3 .. 6 aylık 6750 az di mi kilosu? 500 gram almış bu ayAma boyu var boylu bı bebek babaya cekmıs ınce uzun.. ama bana göre 7 nin üstüne ckmalıydı bu ay .. ( not;5. Aya kdr sadece anne sütü aldı basından beri mama değil 2 aydır verıyoruz acıkcası ) L Larissa
Kilosu ve boyu bebeğe özeldir canım benim hiç dert etme böyle şeyleri. Aylık kilo alımı sınırın altında değilse hele dert edecek hiçbi şey yok. Bak burda kaç kişiyiz hepimziinki birbirinden farklı. 500 gr almışsa gayet iyi benim kızım da ortalama öyle alıyor. Yalnızca bu ay ek gıdaya başladık bakalım ne kadar almış olacak. Dönem dönem iştahsızlık olabilir başka sıkıntılar olabilirr benimki de uyumuyor mesela 🫠 bunların hepsi geçici dönemsel üzme kendini

Kızlae bu sabah kahvaltisini emzirip mi veriyorsunuz yani sabah uyandi önce emiyormu benim kız emince güzel yemiyor ama uyanincada direk emmek istiyor yumurta haslanana kadar bekleyemiyor neyapsam bilemedim siz nasil yapiyorsnz
Sabah genelde 7-8 kalkıyor emiyor saat 9.30-10 ek gıda 11 emme 12 yatış. 13.00-13.30 kalkıyor emiyor 14.00-14.30 ek gıda 15.00-16.00 gibi emip yatıyor. 17.00-17.30 gibi kalkış emiyor 1 saat sonra ek gıda oyun moyun akşam 19.30-20.30 arası mama veriyorum yatıyor. Gece 5.00 gibi kalkarsa uyku arası emiyor. Bizim düzen aşağı yukarı böyle.

Kızlar nereden nereye burada neler konuşuldu kese görme, kalp atışlari, ay ay boyları, kg lari doğum günleri, aşılar, ek gıda süreci derken bugüne geldik şükür Rabbim'e🤲 biraz duygasalligim üstümde sanırım minigim bugün alt iki dişini çıkardı darısı Mayıs annelerindeki tüm arkadaşlarına😍☺️

Sabah genelde 7-8 kalkıyor emiyor saat 9.30-10 ek gıda 11 emme 12 yatış. 13.00-13.30 kalkıyor emiyor 14.00-14.30 ek gıda 15.00-16.00 gibi emip yatıyor. 17.00-17.30 gibi kalkış emiyor 1 saat sonra ek gıda oyun moyun akşam 19.30-20.30 arası mama veriyorum yatıyor. Gece 5.00 gibi kalkarsa uyku arası emiyor. Bizim düzen aşağı yukarı böyle.
Evet bizimkiyle benziyor baya bende bu sekilde yapiyorum ama sabah 2 2.5 saat sonra uykuya gecmek istediginden yetistiremiyorm bazen emince tok oldugunda istemeyebiliyor ama halledicez böyle böyle bizde 3 defa ek gıda yiyoruz günde ama sizin uyku rutininiz cok guzel oturmus bizimki 3 uykuyu istiyor mutlaka bu sebeple gece 12 de geciyo gece uykusuna bazen daha geç oluyo ne yapsam erkene cekemiyorm 2 uykuya dussek hersey cok guzel olacak

Kızlar nereden nereye burada neler konuşuldu kese görme, kalp atışlari, ay ay boyları, kg lari doğum günleri, aşılar, ek gıda süreci derken bugüne geldik şükür Rabbim'e🤲 biraz duygasalligim üstümde sanırım minigim bugün alt iki dişini çıkardı darısı Mayıs annelerindeki tüm arkadaşlarına😍☺️
Oy maşallahh onaa bizde cikarsak cok guzel olacak gece uykularimiz berbat durumda acıklı acıklı bagariyor artik ciksada rahatlasak yaa nerelerden nerelere maşallah bize 😍🙏🌼

Back