• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
teşekkür ederim. 13 günlüğüz surekli Işık alıp dusuyo sonra yukseliyo. Yıprandım gerçekten artık. 4 5 ay cok uzun bi sure psikolojim yetecek mi bilmiyorum :( o zamana kadar sizin nasil Geçti surekli kontrol altindamiydiniz
25 günlük falandık en son doktor artık sorun olmaz dedi. Değeri 15 ti. Ama gözleri vucudu sarıydı hala. Sonra ayda bir kan testi verdik. Zaten 4.5 aylıkken tamamen düzeldi ten rengi. En son 2 çıkmıştı değeri, takibi bıraktık. Endişelenecek bir şey yok. Şu an sizin bol bol emzirmeniz gerekli çiş takibi yapın. Gerekirse mama verirsiniz. Alarm kuruluydu gece gündüz saat başı emziriyor dum. Birde evde floresanın altında yatırıyorduk. Gece falan hiç söndürmüyordum. Etkisi oluyor mudur bilmiyorum. 1/2 hafta kadar sürekli emzirin sonra atlatıyorsunuz zaten. Zararı olmuyor yani.

Ek gıdaları her öğünde ne kadar yedirebiliyorsunuz. Ben 12 de tek öğün ek gıda veriyorum ondada 3 kaşık anca yiyor. Aralarda yoğur meyve vs asla istemiyor
Yarım çay bardağı en fazla.

Ek gıdaları her öğünde ne kadar yedirebiliyorsunuz. Ben 12 de tek öğün ek gıda veriyorum ondada 3 kaşık anca yiyor. Aralarda yoğur meyve vs asla istemiyor
Bizimki sevdigi bisey olursa 1 bebek kavanozunu bitiriyor 3 kaşıkla bırakmıyor en kötü ihtimalle yarım çay bardağı yiyordur 3 defa ek gıda veriyorum ve eskisi kadar bol sütüm yok 2 saatte taş olan memelerden eser kalmadı herkestemi ayni bilmiyorm merak ediyorm soracaktm hatta

Bizimki sevdigi bisey olursa 1 bebek kavanozunu bitiriyor 3 kaşıkla bırakmıyor en kötü ihtimalle yarım çay bardağı yiyordur 3 defa ek gıda veriyorum ve eskisi kadar bol sütüm yok 2 saatte taş olan memelerden eser kalmadı herkestemi ayni bilmiyorm merak ediyorm soracaktm hatta
Bizde de durum aynı bayadir öyle dolmuyor ama artık daha da uzadı süresi.sanırım ek gıda aldıkları için emme aralıkları uzadigindan

Ben her gün 3 kere diye kasmiyorum kendimi bazen günde bir bazen iki kere yiyor. Üç kere çok nadir yemistir.bazen güzel yiyor bazen az bazen hiç tamamen oğluma odaklıyım.asla takmıyorum kafama bir iki teklif ediyorum üst üste reddediyorsa bırakıyorum.o yüzden tam bi ölçümüz yok ne kadar yediğine dair ölçümüz beyfendinin keyfi 😌

Bizde de durum aynı bayadir öyle dolmuyor ama artık daha da uzadı süresi.sanırım ek gıda aldıkları için emme aralıkları uzadigindan
Ben hep sık emzirmeye dikkat ettim ek gıda döneminde uyku öncesi hep teklif ettim süreyi uzatmadim ama yinede bariz bir sekilde azalma oldu anlayamadım hicbirsey geceleri ilk yattiginda 4 5 saat uyudugu oluyordu 10 gun oncesine kadar heralde ondan durum boyle oldu

Kızlar emziren arkadaşlarım çok emzirdigimi söylüyor bu ayda böyle yaparsan süt birikmemesi normal ek gida aliyor diyorlar 24 saatte toplaam 8 9 10 u buldugumuz oluyor haliyle siz asagi yukari kac saatte bir emziriyprsuniz sormaknistesim

Kızlar emziren arkadaşlarım çok emzirdigimi söylüyor bu ayda böyle yaparsan süt birikmemesi normal ek gida aliyor diyorlar 24 saatte toplaam 8 9 10 u buldugumuz oluyor haliyle siz asagi yukari kac saatte bir emziriyprsuniz sormaknistesim

Bana da hep memede diyorlar
İstiyor çocuk ne yapalım
Gündüz uyanıksa max 2 saat o da uykusu geliyor zaten direk meme arıyor uyanınca da istiyor
Gece daha uzun durabiliyor

Sütün neden birikmesi gerekiyormuş acaba? 1 yaşa kadar ana gıda anne sütüdür. Benim kızda sürekli emiyor. Hele bide diş çıkarmaya çalışıyorlar. Anne sütü, emmek bunlar bebekleri rahatlatan şeyler. Kimseyi dinlemeyin bu konuda emdikçe süt olur.

Bana da hep memede diyorlar
İstiyor çocuk ne yapalım
Gündüz uyanıksa max 2 saat o da uykusu geliyor zaten direk meme arıyor uyanınca da istiyor
Gece daha uzun durabiliyor
Bizde o durumdayiz ama böyle olmasina ragmen sutum azaldi gbi geliyor bana bide uzun saat emzirmesem blmiyorm nolacak gece 3 4 saat yatiyordu eskiden o yuzden mi boyle oldu blmiyorm

Sütün neden birikmesi gerekiyormuş acaba? 1 yaşa kadar ana gıda anne sütüdür. Benim kızda sürekli emiyor. Hele bide diş çıkarmaya çalışıyorlar. Anne sütü, emmek bunlar bebekleri rahatlatan şeyler. Kimseyi dinlemeyin bu konuda emdikçe süt olur.
Ben süt azaldı dedim ki gercekten azaldi eskiye göre bn öyle deyince onlarda bukadar sık emzirirsen birikmiyodur falan dedi hatta bi arkadasim ek gidaya gecince gunde 5 6 defa anca emziriyodum dedi vallahi anlamadim hicbirsey bukdr sık emzirirken de nsil azaldi o süt onuda anlamadim cocukta sıkıntı yok duruyor gayet sakin sekilde ama bariz bi azalma olduguna eminim sağacağım surekli olmadı belki artar

Merhaba sizde sarılık yaşamışsınız sanırım önceki mesajlarınızı okudum. Bizimse grup uyuşmazlığından sarılığımız var iki kere yattık 23 peri gördük en son 10 a dustu bi gün sonra yine 12 çıktı pazartesi kontrol var cok korkuyorum. Nasıl atlattınız neler yaptınız yardımcı olabilir misiniz ?
Gecmis olsun.Valla nasil atlattık bilmiyorum ,ne duyduysak yaptik .Sizin ki kan uyuşmazligindan ise farklı bir tedavi gerekebilir.Gunese çıkarmıştım ben faydası olduğunu düşünüyorum. Normalde ilk çocuğum 9 yasinda ona şekerli gıda vermem ama kizima şekerli su bile verdim 2 cay kaşığı korkudan ,çünkü 3.kere hastanede yatmak istemiyordum .Herkse oluyor ama hastanede yatınca bir de 2 kere yatınca insan cok geriliyor

Ben süt azaldı dedim ki gercekten azaldi eskiye göre bn öyle deyince onlarda bukadar sık emzirirsen birikmiyodur falan dedi hatta bi arkadasim ek gidaya gecince gunde 5 6 defa anca emziriyodum dedi vallahi anlamadim hicbirsey bukdr sık emzirirken de nsil azaldi o süt onuda anlamadim cocukta sıkıntı yok duruyor gayet sakin sekilde ama bariz bi azalma olduguna eminim sağacağım surekli olmadı belki artar
Benim emzirme danışmanım emziren anne hep şöyle der memeler depo değil fabrika dolmasını bekleme o hep üretiyor yumuşaklık boş olduğunu göstermiyor 👍🏼

Kızlar ilikli kemik suyu falan yaptınız mı yoksa aldınız mı
Biz 8. Ay dolunca baslayacagiz doktorumuz öyle söyledi ben kendim yapacağım ilikli kemik alıp ama instagramda merve var zayıflayan biliyosunuzdir belki pimpiriktir baya bu konularda o önerip duruyor oğlunada kullanıyor hasköylümden diye instagramda sitesi var bir bayan evinde yapiyormus alınırmı bilemedim 🤷 zor degil aslinda yapmak buzluk poşetlerine huniyle doldurup tablet tablet kırıyordum oğlum bebekken baya gidiyordu

Adet döneminiz falan mı acaba? Adet dönemlerinde sütte azalma olabiliyor. E bizde fabrika değiliz ki her zaman aynı verim alınamayabilir 😅😅 az su içmişsinizdir belki ya da tek başına stres bile sütü azaltabilir. Ama bebeğinizde de sıkıntı yokmuş. Süt az olsa ve doymasa huzursuz olurdu demek ki sorun yok 😊
Arkadaşınız az emziriyormuş bence bide 😅😅 ne güzel yani bebesi duruyorsa benimki bakın daha sabah oldu şimdiden 3 kez emdi nerdeee akşama kadar 5 kere emsin 😅😅 habire emiyo.
Sağımla ilgilide emzirmenin yanında yapılan gereksiz sağım sütü çok arttırıyo ve o zamanda süt fışkırarak çıkmaya başlıyo yani bebeğe çok basınçlı gidiyo çocuk ememiyor gibi bir sorun oluyor. Emzirme kesinlikle en iyisi.
İnstagramda emzirenanne var takip etsenize. Ben bütün bu bilgileri ondan öğrendim insanın içini çok rahatlatıyor bu tarz konularda gerçekten.

Adet döneminiz falan mı acaba? Adet dönemlerinde sütte azalma olabiliyor. E bizde fabrika değiliz ki her zaman aynı verim alınamayabilir 😅😅 az su içmişsinizdir belki ya da tek başına stres bile sütü azaltabilir. Ama bebeğinizde de sıkıntı yokmuş. Süt az olsa ve doymasa huzursuz olurdu demek ki sorun yok 😊
Arkadaşınız az emziriyormuş bence bide 😅😅 ne güzel yani bebesi duruyorsa benimki bakın daha sabah oldu şimdiden 3 kez emdi nerdeee akşama kadar 5 kere emsin 😅😅 habire emiyo.
Sağımla ilgilide emzirmenin yanında yapılan gereksiz sağım sütü çok arttırıyo ve o zamanda süt fışkırarak çıkmaya başlıyo yani bebeğe çok basınçlı gidiyo çocuk ememiyor gibi bir sorun oluyor. Emzirme kesinlikle en iyisi.
İnstagramda emzirenanne var takip etsenize. Ben bütün bu bilgileri ondan öğrendim insanın içini çok rahatlatıyor bu tarz konularda gerçekten.
Evet takip ediyorum kendisini benim süt akisim zaten cok hizli geliyor alisti o sekilde hart hart emmeye 😂 o seviyede bi artmaya ulasabilecegimi hic sanmiyorm zaten 🙈 vallahi bende veriyorum istedikce yapacak bsy yok ama uzun emmiyor beni hele boşalmis memeyi dogdugundan beri asla emmeye devam etmiyor saldım gitti ne oluyorsa olsun gercekten

Evet takip ediyorum kendisini benim süt akisim zaten cok hizli geliyor alisti o sekilde hart hart emmeye 😂 o seviyede bi artmaya ulasabilecegimi hic sanmiyorm zaten 🙈 vallahi bende veriyorum istedikce yapacak bsy yok ama uzun emmiyor beni hele boşalmis memeyi dogdugundan beri asla emmeye devam etmiyor saldım gitti ne oluyorsa olsun gercekten
Akıllı çocuk boş memeyi emip gaz yutmuyor. Benimki yatak odasındaysak ve evde kimse yoksa akşama kadar emer 😅 ama artık etraf ilgilerini çekiyor ya yatak odasının dışında ve etrafta ses varken asla emmiyor sürekli kafasını kaldırıp arkaya bakıyor. Ablası evdeyse onun en ufak sesine kafayı kaldırıp bakıyor o sırada her yer süt oluyo tabi. Ya da oturma odasında flnda emziremiyorum tv açıksa sürekli dönüp sesine bakıyor.
Ayy bide sensörlü bebek bakım odaları var hiç denk geldiniz mi bilmiyorum. Oralarda emzirmek zulüm. Ya neden hareket sensörlü bebek bakım odası yaparsın emerken sürekli ışık sönüyo en ufak bi harekette ışık yanıyo sonra çocuk her ışık yanıp söndüğünde emmeyi bırakıp etrafa bakıyor 😒😒😒

Back