• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kızlar nereden nereye burada neler konuşuldu kese görme, kalp atışlari, ay ay boyları, kg lari doğum günleri, aşılar, ek gıda süreci derken bugüne geldik şükür Rabbim'e🤲 biraz duygasalligim üstümde sanırım minigim bugün alt iki dişini çıkardı darısı Mayıs annelerindeki tüm arkadaşlarına😍☺️
Masallah masallah bizim de dün farkettik ilk incimiz geldi şükür darısı diğerlerine sağlıkla kolaylıkla insallah

Evet bizimkiyle benziyor baya bende bu sekilde yapiyorum ama sabah 2 2.5 saat sonra uykuya gecmek istediginden yetistiremiyorm bazen emince tok oldugunda istemeyebiliyor ama halledicez böyle böyle bizde 3 defa ek gıda yiyoruz günde ama sizin uyku rutininiz cok guzel oturmus bizimki 3 uykuyu istiyor mutlaka bu sebeple gece 12 de geciyo gece uykusuna bazen daha geç oluyo ne yapsam erkene cekemiyorm 2 uykuya dussek hersey cok guzel olacak
Oturtsan kadar canım çıktı canım. Mama gece uykusunu uzun tutuyor. Doktor verme ek gıdaya geçtin dedi ama ben cesaret edemedim günde 1 kere 150 cc yiyor gece uykusu için

İade edin bence ne kadar darmış kalıbı. 24 36 çok büyük olursa sonra yine giydiremezsiniz bide bedeni olduğunda da yaza gelirse sonra kalır elinizde.
Bence çok büyük olabilir. Eğer alıp iade şansınız varsa yine de şansınızı deneyin. Ama yoksa başka marka bakın 🫠
Kızlar sağolun iade ettim.
İstediğim beden gelmiş yeniden almayı düşünüyorum ama bazi arkadaşlarım gerek yok mont al diyorlar. Ama 7.5 aylık bebeğe de mont olmaz sanki.
Sizler ne aldınız? Astronot tulum ise nereden aldiniz? Fikir verirseniz sevinirim. 🫠🌹

Kızlar sağolun iade ettim.
İstediğim beden gelmiş yeniden almayı düşünüyorum ama bazi arkadaşlarım gerek yok mont al diyorlar. Ama 7.5 aylık bebeğe de mont olmaz sanki.
Sizler ne aldınız? Astronot tulum ise nereden aldiniz? Fikir verirseniz sevinirim. 🫠🌹
Ben lcw nin cift yönlü fermuarlı kalın olan astronot tulumunu aldım 9.12 ay bu kisi rahatlikla cikartir kaliplari genis cunku kolu bacaginda birsuru bolluk kaliyor icine sokup atip arbaya vınlıyorum aksamları cok tatli duruyor 😂 oglumdada onlardan kullanmistim cok memnunum mont bana göre şu zaman icin hic kullanisli degil bunlar daha guzel koruyor mont seneye ayaklanınca

Ben lcw nin cift yönlü fermuarlı kalın olan astronot tulumunu aldım 9.12 ay bu kisi rahatlikla cikartir kaliplari genis cunku kolu bacaginda birsuru bolluk kaliyor icine sokup atip arbaya vınlıyorum aksamları cok tatli duruyor 😂 oglumdada onlardan kullanmistim cok memnunum mont bana göre şu zaman icin hic kullanisli degil bunlar daha guzel koruyor mont seneye ayaklanınca
Hayırlı olsun güle güle kullanın😻
Öyleyse astronot tulum bakayim yeniden.
Ben lcw mağazasına ikidir uğruyorum ama pek bi seçenek yoktu. İnternet üzerinden mi satın aldınız?

Benim bebeğe 2 gündur bi haller oldu 5 6 saat uyanik kalip 1 1.5 saat uyuyor sonra yine 5 6 saat oturuyor kafayi yemek uzereyim mizmiz surekli asla uyutamiyorum umarim distendir

Benim bebeğe 2 gündur bi haller oldu 5 6 saat uyanik kalip 1 1.5 saat uyuyor sonra yine 5 6 saat oturuyor kafayi yemek uzereyim mizmiz surekli asla uyutamiyorum umarim distendir
4. Aydan sonra bi şey oldu bizim bebelere 😅😅bi daha yüzümüz gülmedi

Bende iki gecedir eşimi yolladım yanımda yatırıyorum bebeği ay vallahi rahat ettim. Büyük kızımda eşimle hiç ayrılmazdık hiç gitmezdi yanımdan ama bu bebeğimde yok yanıma yatırmadan uyuyamıyorum. Beşikte elli kere uyanıyo bütün gecem ayakta geçiyo. Yanıma yatırdığımda yastıkla yan yatırıyorum hasta bu ara çünkü geniz akıntısına yastıkla ve yan yatmak iyi geldi. Uyandığında sırtından pışpışlıyorum beni yanında görünce hemen dalıyo geri. Ama beşikteyken uyanıyo ağlıyo sakinleşmiyo 😅😅 inşallah iyileşince yine yatar beşiğinde.

4. Aydan sonra bi şey oldu bizim bebelere 😅😅bi daha yüzümüz gülmedi

Bende iki gecedir eşimi yolladım yanımda yatırıyorum bebeği ay vallahi rahat ettim. Büyük kızımda eşimle hiç ayrılmazdık hiç gitmezdi yanımdan ama bu bebeğimde yok yanıma yatırmadan uyuyamıyorum. Beşikte elli kere uyanıyo bütün gecem ayakta geçiyo. Yanıma yatırdığımda yastıkla yan yatırıyorum hasta bu ara çünkü geniz akıntısına yastıkla ve yan yatmak iyi geldi. Uyandığında sırtından pışpışlıyorum beni yanında görünce hemen dalıyo geri. Ama beşikteyken uyanıyo ağlıyo sakinleşmiyo 😅😅 inşallah iyileşince yine yatar beşiğinde.
Aynı durumdayiz bizde oglumda hic yanimiza almadik 2.5 yasinda kendi geldi hala birimizle uyumak istiyo suan yatagina koydugumda elli kere uyaniyo acayip huysuz oglumu hic almamstm ama kızımla yatiyoruz 3 gecedir daha iyi uyuyor bari umarim alismaz bide diş sancısı oldugunda insanin yatinca daha cok agriyor kan akimindan dolayi bende yastik koydum ince bitane daha rahat uyudu

Bugün fototerapiye çağırmadı, persembe gene kontrole çağırdı .Biliyorum ne dertler ne üzüntüler var ,isyan etmek istemiyorum ama sanirim benim ruhsal durumum pek iyi değil, zorlanıyorum, kaldıramıyorum. Ilk doğumumda kendi sağlığım ile ilgili cok problem yaşadım bunda sanırım kendimi cok şartladım her şey iyi olacak diye ,cok bunaldım. Bir sakinleşmem gerek ,napicam bilmiyorum .
Merhaba sizde sarılık yaşamışsınız sanırım önceki mesajlarınızı okudum. Bizimse grup uyuşmazlığından sarılığımız var iki kere yattık 23 peri gördük en son 10 a dustu bi gün sonra yine 12 çıktı pazartesi kontrol var cok korkuyorum. Nasıl atlattınız neler yaptınız yardımcı olabilir misiniz ?

Biz yine 18 sarilik degeri ile hastaneye yattik. Oynatmaya az kaldi cildiracagimmmm 😩😩😩😩😩
Merhaba önceki yazılarınızı gördüm sarılıkla basınız derde girmiş bizim gibi. Aklımı oynaticam ab0 uyuşmazlığı varmış değer bi yukseliyo bi dusuyo 23 e kadar çıktı 10 la taburcu olduk gene 12ye çıkmış. Siz nasıl kurtuldunuz neler yaptınız ne zaman geçti yardımcı olabilir misini ?

Merhaba önceki yazılarınızı gördüm sarılıkla basınız derde girmiş bizim gibi. Aklımı oynaticam ab0 uyuşmazlığı varmış değer bi yukseliyo bi dusuyo 23 e kadar çıktı 10 la taburcu olduk gene 12ye çıkmış. Siz nasıl kurtuldunuz neler yaptınız ne zaman geçti yardımcı olabilir misini ?
Ab0 uyuşmazlığı bizde de vardı 1 gece foto terapi aldık ardından meme mama ile destekledim çok uğraştım. Doktor tavsiyesiyle prematüre mamalar aldım vs sonra sarılık geçince mamayı azalttım. Yavaş yavaş. Şimdi 7 aylık uzuun zamandır günde 1 mama veriyorum. Hala emiyor o korku yüzünden günde 1 kere verdiğim mamayı kesemedim. Bize doktor aç kalmaması lazım beslenmeyi garantiye almamız lazım dedi hep kontrole gittik. Sıkmayım canınızı eninde sonunda geçecek. Ab0 uyumsuzluğunda sarılık süt sarılığına göre çok uzar ve hızlı yükselir ama korkmayın geçer.

Kozlar selam yüzük parmağım bu sefer de başka yerinden kırıldı. Yarın Prof görcek. Dua edebilir misiniz? Bebek arabasını rampaya çıkartıyım derken kırık olan parmağımın başka bir eklem yeri kırıldı. Eski kırık yeri daha tam kaynamamışfı 😢

Kan uyuşmazlığından olan sarılık uzun sürüyo maalesef. Canınızı sıkmayın stres yapmamaya çalışın. Bol bol emzirin ama sarılığı olan bebek uykuya meyilli oluyor memede uyuyor falan doğru düzgün ememiyor. Emzirdikten sonra sütünüzü sağıp parmağınızı bebeğin damağına yerleştirin bebek parmağınızı emerken parmağınızın yanından da şırıngayla bebeğe sağdığınız sütü içirin. Böylece emmeyide unutmuyorlar ve iyice beslenmiş oluyorlar. Gerekirse mama takviyesi de yapılabilir bu dönemde sütünüzün durumuna göre. Çünkü ne kadar çok beslenirse o kadar çabuk atıyor sarılığı.

13 günlük olmuşsunuz zaten 20. Günden sonra bebeğin beyin bariyeri güçlendiği için sonrasında sarılık zarar vermiyor bebeğe. 20 günlük olana kadar bizim sürekli yükseldi ışın aldık düştü o şekilde ilerledi 20 günlük olunca tamam artık bundan sonra zarar vermez dediler zaten yavaş yavaşta düşmeye başlamıştı. Yani şu 1 hafta çılgınlar gibi besleyin bebeğinizi çişle atsın sarılığı. 20 günlük oluncada korkmayın artık allahın izniyle atlatırsınız. Bizim değerlerimiz çok çok yüksekti. Atlatılıyor hepsi geçiyor 😊

Merhaba sizde sarılık yaşamışsınız sanırım önceki mesajlarınızı okudum. Bizimse grup uyuşmazlığından sarılığımız var iki kere yattık 23 peri gördük en son 10 a dustu bi gün sonra yine 12 çıktı pazartesi kontrol var cok korkuyorum. Nasıl atlattınız neler yaptınız yardımcı olabilir misiniz ?
Bizim kan uyuşmazlığından uzamış sarılığa döndü. 4.5 aylıkken atlattık ama doktor ilk 28 günü atlatınca bebeğe zararlı etkisi olmuyor demişti. Siz kaç günlüksünüz. Çok geçmiş olsun. Bende çok panik olmuştım ama gerek yokmuş. Geçti gitti çok şükür.

Bizim kan uyuşmazlığından uzamış sarılığa döndü. 4.5 aylıkken atlattık ama doktor ilk 28 günü atlatınca bebeğe zararlı etkisi olmuyor demişti. Siz kaç günlüksünüz. Çok geçmiş olsun. Bende çok panik olmuştım ama gerek yokmuş. Geçti gitti çok şükür.
teşekkür ederim. 13 günlüğüz surekli Işık alıp dusuyo sonra yukseliyo. Yıprandım gerçekten artık. 4 5 ay cok uzun bi sure psikolojim yetecek mi bilmiyorum :( o zamana kadar sizin nasil Geçti surekli kontrol altindamiydiniz

Sabah genelde 7-8 kalkıyor emiyor saat 9.30-10 ek gıda 11 emme 12 yatış. 13.00-13.30 kalkıyor emiyor 14.00-14.30 ek gıda 15.00-16.00 gibi emip yatıyor. 17.00-17.30 gibi kalkış emiyor 1 saat sonra ek gıda oyun moyun akşam 19.30-20.30 arası mama veriyorum yatıyor. Gece 5.00 gibi kalkarsa uyku arası emiyor. Bizim düzen aşağı yukarı böyle.
Ek gıdaları her öğünde ne kadar yedirebiliyorsunuz. Ben 12 de tek öğün ek gıda veriyorum ondada 3 kaşık anca yiyor. Aralarda yoğur meyve vs asla istemiyor

Back