2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Ben doğumdan sonra 2 kere adet oluyorum sandim sadece lekeleme oldu meğerse 1,2 gün.Ay başıma bir iş gelse bile anlamayacağım Allah korusun rabbim isteyene versin

Daha sıra ona gelmedi

Ben doğumdan sonra 2 kere adet oluyorum sandim sadece lekeleme oldu meğerse 1,2 gün.Ay başıma bir iş gelse bile anlamayacağım Allah korusun rabbim isteyene versin
Aynen canım Allah evlatlarımıza sağlıklı güzel ömür versin yeni bebişleri de tedavi kapılarında uğraşan insanlara nasip etsin

Emzik aldı diye geçenlerde erken sevinmişim 2 gün emdi şimdi yine yüzüne bakmıyor

Ek gıdacı annelerim azcık örnek menüler paylaşsanıza başlayacağım artık tadımları yaptıkk
Mesela avokadoyu neyle tatlandırıyorsunuz
Un olarak da hangisini sizce yulaf tam buğday vs bide irmik alayım başka başkaa
Hurma özü falan mı yoksa pekmezmi katıyosunuz
Kahvaltıda yumurtaya ne zaman başladınızz bla blaaa siz bizden büyüksünüz gerçi biz daha yeni 6 ayı dolduruyoruz

Bizim doktor buğday ununu 8.ay demişti yulaf irmik pirinç unu veriyorum avokadoyu öyle seviyor zaten bişi yapmıyorum yumurta sarısını 7.ayda başlattı bize soğuk pres üzüm pekmezi kullanıyorum bu hurma keçiboynuzu vs. bir dahaki gidişimde sorcam

Hımm sağol canım
Biz doktor değiştiricez daha bulamadım
Gidene kadar sizden faydalanayım
Bilgi aldıkça burda da paylaşırsanız çok sevinirim

Birde arkadaşlar bi süredir başını sağa sola sallama çıktı bişeye tepki olarak yapıyor genelde hayır anlamında gibi heyecanlandıysa yada uykusu geldiyse falan
Başı dursa kolunu yada bacağını sallıyor aşağı yukarı varmı sizin bebelerde

Biz yumurtayı da denedik canım malum her şeyin içinde olduğu için doktorumuz bu şekilde ilerlemek istedi. Avokadoyu çok seviyor ben içine kendi yaptığım lordan koyuyorum, yumurta sarısı koyuyorum. Her gün aynı şeyleri karıştırmıyorumki sıkılmasın. Öğlen de sebze haşlaması ondan bana gına geldi ama çocuğa gelmemiştir inşallah patates kabak havuç bal kabağı buharda haşlayıp veriyorum 2 sebzeyi karıştırıyorum. Yanına da yoğurt ardından biraz meyve veriyorum. Sabah kahvaltıdan sonra kuru kayısı buharda haşlayıp veriyorum kabız olacak gibiyse yani kıvamı azıcık katılaştıysa, zorlanmasın diye. O zaman öğlen meyve vermiyorum. Bir de dün sebzeli erişte denedik “makarna lütfen” markasının onu da sevdi bıdık. Ama asla su içmiyor ne biberondan ne suluktan bizde durumlar böyle

Ben doktorun verdiği tarifle yediriyorum Avakadoyu. Avakado,muz ve keçiboynuzu ununu blendar'dan geçiriyorum. Bebek çikolatası oluyor ara öğün olarak yediriyorum,şimdilik seviyor.

Yulaf ezmesini pişirip üzerine labne muz ve biraz elma püresi ekliyorum çok severek yiyor.

P Purple07

Bebişlere neler yediriyorsunuz mesela birkac tarif paylaşır mısınız lütfen?
Farklı tarifler denemek istiyorz

Benimkide su içmiyo yaa tükürüyo suyu bi şekilde ağzına akıtırsam ama ben bardakla su içerken bardağa nası saldırıyo kucağımdaysa görmeniz lazım bardakla diş kaşıyacak kendince bende hazır fırsat su içiriyorum kaldırıp bardağı ama onuda tükürüyo bide suyumada tükürüyo hep

Ne güzel hazırlamışsın kız ek gıdaları maşallah bende işte dün kendimize yaptığımız patates püresi vardı ondan yedirdim nası sevdi yavrum tabi tadı tuzu var brokoli haşlamıştım bide üzerine zeytinyağı limon nar ekşisi sos yapmıştım (buda kendimizeydi aslında) onuda bir yedi cok cok eme eme iyice saldım ben artık hakkımızda hayırlısı

Siz benim yaptığımı yapmayın arkadaşlar bu bir tavsiye değildir söyleyeyimde

Teşekkür ederim kızlar
Bugün bende avokado muz yapıcam
Dün balkabağı verdim, yoğurt patates havuç brokoli elma armut muz denedik şimdiye kadar
Sevmediği olmadı şimdilik baya istekli
Ama suyu hala içmiyor kaşıkla verirsem anca
Kaşığa zaafı var çocuuumun

Doktor çorba verebilirsin dediği için denedim çok sevdi çorbaları sanırım sıvı olduğu için brokoli havuç Patatesi zeytinyağında kavurup üzerine su koyup pişiriyorum sonra blender edip veriyorum güzel yiyor tarhana yayla çorbası yaptim bunların haricinde sabh kahvaltisinda yumurta sarısı verebilirsin diyince verdim kayısı kıvamında labne ve pekmez ile sevdi onun dışında muzu çok seviyoruz ve gün içinde yogurt veriyorum iki ana bir ara öğün şeklinde veriyorum
Sabah kahvaltı saat 10 da gibi veriyorum sonra saat 2 gibi yoğurt veya meyve akşamda çorba veriyorum genelde çünkü çorbaları çok sevdi benim için iyi oldu en azından hergun bı çorba fikri oluyor.
Biz bu şekilde gidiyoruz yaklaşık 20 gün sonra falan corbalarina kıyma koymayı dusunuyorum yada kemik suyu yinede doktor sorar öyle denerim

Bahardan göğüsüm yandı güldüğüme bakmayın mahvoldum,malum memikler kocaman olunca koruyamadık.
Bu arada benim kiz kulaklarını cok çekiştiriyor, baska bir enfeksiyon belirtisi olmadığı için dişe yoruyorum, çok cok kaşınıyor dişler ama görünürde bir sey yok

Ek gıda da başarılı değiliz ama gene de örnek olarak paylaşayım, sabah havuç ve kabak buharda haşladim verdim .Biraz önce tatlı patatesi buharda haşladım avakado ile karıştırıp verdim.Akşam ilk defa kuru fasulye tatiricam, doktorum kuru bakliyatlarin ozellikle menüde olmasi gerektigini vurguladı. Maalesef yogurt konusunda bir turlu ilerletemedik, cok farkli şekillerde mayaladim ama olmadı sevmedi ne probiyotik ,ne hazir maya ne klasik.Okulda bir arkadaş yoğurdu mayalarken seker koy o zaman bak nasıl yer dedi ama ben daha 9 yaşındaki çocuğuma bile şekeri cok kısıtlı veriyorum ,koyamam dedim.Hayirlisi bakalim

Şekerli yiceğinie hiç yemesin daha iyi
Ama ben çocuklugumda hatırlıyorum sade yemezdim bana annem öyle verirdi
Patates havuç kabak üçgeninde boğulacaz bu kış desene
Kusufasulye hiii erken vermiş gaz yapmasın çocuga gerçi azıcık tatmaktan bişey olmaz ama ilk defa duyuyorum
Bizimki avokadoyu sevdi yoğurdu katıp dene istersen sende

Selam bugün sabah yumurta sarısı verdim haşladım sarısını ezip verdim. Yerken arada 2-3 kere alıştırma bardağı ile su veriyorum. Gayet güzel içiyor. Philips aventin pembe alıştırma bardağını aldım. Hem hafif hem de sadece bu bardakla içebiliyor. İncimiz daha çıkamadı maalesef. Öğlen de yer elması ve kabağı haşladım ezdim verdim. Akşam da keçiboynuzu pekmezi ve yoğurdu karıştırıp verdim. Yarınki menümüz de sabah ayva-armut-elma haşlayıp suyuyla birlikte blenderdan geçirip vericem. Öğlen yer elmasını haşlayıp vericem. Akşam da muzu ezip yoğurtla karıştırıp vericem. Yarın yer elmasının 2. Günü. 3. Günden Sonra bebek tarhanasını deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…