• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Emzirme odalarını kullanıyorum ben canım, geçen yemeğe gittik. Orda üstüme örtü attım emzireyim dedim kıyamet koptu 🤣🤣
Iste muhtemelen bizde de kıyamet kopar.Emzirme suresi de cok uzun biz de ,emzik niyetine oldugu icin,emzirme odasinda oturacaksam anlami yok diye evdeyim hep.Dogumdan beri hastane dışında dışarı hic çıkmadım, psikolojim hic iyi değil. Sadece gecen aksam arkadaşa gittim ,onda da cay bile içemedim hep emzirdim ,bir bardak soğudu, ikinci bardağı yarim ictim ,kalktim.Bilmiyorum napicam ,en azindqn memlekete gidersem ben çıkmasam da ailem olur ,birileri gelir falan ,herhalde daha iyi olurum.

Iste muhtemelen bizde de kıyamet kopar.Emzirme suresi de cok uzun biz de ,emzik niyetine oldugu icin,emzirme odasinda oturacaksam anlami yok diye evdeyim hep.Dogumdan beri hastane dışında dışarı hic çıkmadım, psikolojim hic iyi değil. Sadece gecen aksam arkadaşa gittim ,onda da cay bile içemedim hep emzirdim ,bir bardak soğudu, ikinci bardağı yarim ictim ,kalktim.Bilmiyorum napicam ,en azindqn memlekete gidersem ben çıkmasam da ailem olur ,birileri gelir falan ,herhalde daha iyi olurum.
Canım tam olarak ben 😏

Kesin mi diyorsun 😅 oğlumda çok okudum hepsi fasa fiso ,çocuk ne istiyorsa onu yapmak zorunda kalıyorsun, hiçbirini uygulayamadımm ama iyi diyorsan bunu da alayim
Daha çözüm evresine gelmedim ama neden ağlarlar ve ağlamak saldığımız kadar kötü müdür gibi sorulara ışık tutuyor kafanı açıyor

Daha çözüm evresine gelmedim ama neden ağlarlar ve ağlamak saldığımız kadar kötü müdür gibi sorulara ışık tutuyor kafanı açıyor
Muhtemelen tam bir çözüm de olmayacak canım, ben cok okudum onları, bebek ağlar işte korkar ağlar,güven ister ,sevgi ister,gazi olur vs vs.Bebek uzun bir sure kendini annenin bir parçası ve kaybolmuş gibi hissediyormuş o yuzden devamli bizimle olmak istiyorlar gibi mantıklı açıklamalar var ama mucize ve somut bir çözüm yok ,3 yasina kadar kimininki daha rahat kiminin ki daha sancılı bu süreç devam edecek, yeterki sağlıklı olsunlar, inşallah

Kızlar size bir şey danışacağım cumartesi kardeşimin düğünü var haliyle abiye giyeceğim bebeğim mecburen biberonla içecek öncelikle endişem emzik de almıyor beni de ememeyecek umarım krizsiz atlatırız sorun ise şu dondurulmuş sütlerim var onlardan çıkarıp evden buz aküsüyle termal gözlere koyacağım e orada çocuğum her an ağlayabilir öyle olduğunda hemen meme veriyordum ordan nasıl ılıtıp elimin altında her an hazır süt bulundurcam ne yapmam lazım birini evde tam çözdürüp öyle mi yola çıkayım akşamları çok sıcak değil Temmuz Ağustos gibi o sıcaklıkta bozulmaz heralde

Hiç memnun değilim böyle bir duruma denk gelmesi haftaya da Kütahya’nın bir köyüne oğlan evinin düğününe gitçez yolları çok kötüymüş kardeş olmasa kılımı kıpırdatmam da işte 😕

Kızlar size bir şey danışacağım cumartesi kardeşimin düğünü var haliyle abiye giyeceğim bebeğim mecburen biberonla içecek öncelikle endişem emzik de almıyor beni de ememeyecek umarım krizsiz atlatırız sorun ise şu dondurulmuş sütlerim var onlardan çıkarıp evden buz aküsüyle termal gözlere koyacağım e orada çocuğum her an ağlayabilir öyle olduğunda hemen meme veriyordum ordan nasıl ılıtıp elimin altında her an hazır süt bulundurcam ne yapmam lazım birini evde tam çözdürüp öyle mi yola çıkayım akşamları çok sıcak değil Temmuz Ağustos gibi o sıcaklıkta bozulmaz heralde
Canım yanına termos ile kaynar su ve bir kase al bebisin aclik sinyali verdiğinde sıcak su dolu kasede sütü çözdürün ve ılıtın biberona koyup verirsiniz

Ya da söylede yapabilirsiniz ilk biberona koyun çözdürüp 3 saat bekleyebiliyor o vakitte acikmis olur hafif ılıtır verirsiniz doyduktan bir saat sonra yeniden çözdürür biberona koyarsınız acıktıginda hemen ılıtır verirsiniz

Kızlar 2 gündür sütüm aşırı derecede azaldı kızım normalde sadece 1 memeyi emince bile doyar memede uyurdu şu anda 2 memeyi de emiyor süt gelmeyince memede ağlıyor. Asla doymuyor. Mama veriyorum her emzirme sonrası doysun diye. Mesela daha 2-3 gün öncesine kadar emmeye başladığında diğer mememden süt akardı. Mochi takardım en az 20 30 cc süt toplardım şimdi asla akmıyor. Ağlaya ağlaya emziriyorum resmen 55 günde sütüm gitti.

Ya da söylede yapabilirsiniz ilk biberona koyun çözdürüp 3 saat bekleyebiliyor o vakitte acikmis olur hafif ılıtır verirsiniz doyduktan bir saat sonra yeniden çözdürür biberona koyarsınız acıktıginda hemen ılıtır verirsiniz
Canım çok teşekkür ederim tavsiyelerin için

Canım benimde ağustosta kuzenimin düğünü var ,aynen kara kara düşünüyorum yaaa ben normal günlerde bile düşünüyorum bu emzirme olayını.Kiyafeti uygun bulabilseydin gelin odasinda emzirirdin aslinda ,kesin daha konforlu olurdu.Hic bilemiyorum ki nasil yapacaksın, Allah kolaylik versin

Kızlar 2 gündür sütüm aşırı derecede azaldı kızım normalde sadece 1 memeyi emince bile doyar memede uyurdu şu anda 2 memeyi de emiyor süt gelmeyince memede ağlıyor. Asla doymuyor. Mama veriyorum her emzirme sonrası doysun diye. Mesela daha 2-3 gün öncesine kadar emmeye başladığında diğer mememden süt akardı. Mochi takardım en az 20 30 cc süt toplardım şimdi asla akmıyor. Ağlaya ağlaya emziriyorum resmen 55 günde sütüm gitti.
Canim Ela da bazen öyle yapiyor süt olmadığından diye yorumlama direkt, bazen huysuz oluyorlar.Bol su ic ,sakin ol ,insallah eskiye döner

Kizlar philips avent shoothie mi normal emziği mi, son olarak onu da deneyelim dedik ,daha doğrusu eşim ısrar ediyor ama hangisi ona karar veremedik, vakit bulup hangisinin farki nedir onu bile arastiramadim

Kizlar philips avent shoothie mi normal emziği mi, son olarak onu da deneyelim dedik ,daha doğrusu eşim ısrar ediyor ama hangisi ona karar veremedik, vakit bulup hangisinin farki nedir onu bile arastiramadim
Ben hamileliğimde ikisini de almıştım yoğun bakim sürecinde shoothie tipi emzik vermişler ki benimde onceligim evde o olacaktı gayette güzel tuttu simdi onunla devam ediyoruz bir süre sonra da diğerine geçeceğiz.damak yapısı icin bu daha uygun diye biliyorum birde estetik olarak benim hoşuma gidiyor 🙈

Ben hamileliğimde ikisini de almıştım yoğun bakim sürecinde shoothie tipi emzik vermişler ki benimde onceligim evde o olacaktı gayette güzel tuttu simdi onunla devam ediyoruz bir süre sonra da diğerine geçeceğiz.damak yapısı icin bu daha uygun diye biliyorum birde estetik olarak benim hoşuma gidiyor 🙈
🥰

Canim sana cunku sutun yaramiyo dediler mama ver dediler. Haliyle etkinlendin bundan ve sutun azaldi sut cok psikolojik etkenlerden etkilenen bi sey.
Mama verdigin icinde bebek daha az emdiyse ondan dolayi da azalmis olabilir sutun ama bunlar hep anlik seyler sakın sutum bitecek emmeyecek vs diye dusunme. Bazen anlik meme redleri olabilir ama hepsi gececek bizler pes etmeyip emzirmeye devam ettikce ve sutumuzun olduguna inandikca sutumuz bitmeyecek ve bebislerimizi emzirecegiz 💪
Shoothie cok agir bi emzik ben ikisinide denemistim philips aventin ultra air ve ultra soft daha hafifler ve emzik reddetme orani cok az olan emzikler. Ultra air veya ultra soft modellerini tavsiye ederim zaten ikiside asagi yukari aynilar.

Ben bips almistim bide tipini seviyorum ama kizim onu cok sevmedi

Canım ben avent ultra air ve bibs deluxe almıştım. Avent ultra airi genelde her bebek tutuyormuş. Benim oğluş ikisinide tuttu. Ama bibs olanı daha uzun emiyor.

Kızlar sağlık ocağından aradılar verem aşısı,5 Li karma aşı bi aşı daha söyledi ama aklımda kalmadı.Üç tane aşı söyledi.Bebeğim 2 aylık .Aramızda yaptıran var mı

Kızlar bebeğimin yüzünde minik minik ucları beyaz sivilceler cktı bunlar isilik mi? Bi yanagında vardı dıgerınde yoktu smdı öbür yanağada atladı cıkardım üstünğ basını acaba isilik mi olduk ya kırmızı kırmızı noktacıklar sdece yüzde var ne yapmak lazım soydum bebeği kısa kolluylayıx evde evde 26.5 fln derece 26 fln bzim!?

Back