• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Canım meme reddi olabilir mi? Ben de 2 gündür mama veriyorum günde 4 kez az önce ağladım da geldim. Kızım 70 dk ağladı memeyi almamak için. Siringayla verince lıkır likir içiyor ama memeyi ağzına aldığı gibi çığlık kıyamet ağlıyor. Meme reddini araştırdım çok uyuyor. Emzik ve biberonlari kaldirdim. Ağlamaktan bayilsa da vermicem plastik bir şey. Memeye aldığında ağlıyor ya misal siringayla iki üç damla süt dikiyorum üstten, memeyi alıyor,emmeye başlıyor. Sonra tekrar memeyi bırakıp ağlıyor vs.

Aynı aynı bZmde öyle
Silikon var diye yapıyordu ama süt geç geliyor diye çıldırıyor biberonu verdiğimde lıkır lıkır içiyor
Bende biberonlaa yukarıdan memeye damlatıyorum aynı senin gibi öyle tuttu memeyi 🥲
Bugün slikonu çıkardım boş emzireyim dedim şimdi de meme ucunu tutamıyo kayıyo ağzından sinir oldu silikonu istiyo allahım sabır🥴🥴

Canım meme reddi olabilir mi? Ben de 2 gündür mama veriyorum günde 4 kez az önce ağladım da geldim. Kızım 70 dk ağladı memeyi almamak için. Siringayla verince lıkır likir içiyor ama memeyi ağzına aldığı gibi çığlık kıyamet ağlıyor. Meme reddini araştırdım çok uyuyor. Emzik ve biberonlari kaldirdim. Ağlamaktan bayilsa da vermicem plastik bir şey. Memeye aldığında ağlıyor ya misal siringayla iki üç damla süt dikiyorum üstten, memeyi alıyor,emmeye başlıyor. Sonra tekrar memeyi bırakıp ağlıyor vs.

Başta bi süre çekmeleri gerekiyor ya memeden süt geç geliyo bence o yüzden deliriyolar
Yukardan damlatarak bi süre kandırcaz artık canım

Aynı aynı bZmde öyle
Silikon var diye yapıyordu ama süt geç geliyor diye çıldırıyor biberonu verdiğimde lıkır lıkır içiyor
Bende biberonlaa yukarıdan memeye damlatıyorum aynı senin gibi öyle tuttu memeyi 🥲
Bugün slikonu çıkardım boş emzireyim dedim şimdi de meme ucunu tutamıyo kayıyo ağzından sinir oldu silikonu istiyo allahım sabır🥴🥴
Canim meme agzindan kayiyorsa capraz besik tutusu diye yaz bak googledan oyle tut o sekilde daha rahat tutuyorlar. Bi elinle bebegin kafasini arkadan memeye dogru bastir cunku kafalarini dengeleyemiyo onlar sen elinle tut arkadan memeye dogru hafif bastir. Kafasini geri itmesine izin verme sag elinlede memenin kahverengi kismini elinle buzusturup bebenin agzina tepistir, ucunuda birakma yine tutmaya devam et ki birakinca meme genisleyip bebisin agzindan kacabilir. Ben tutturamadigim zamanlar hep bu pozisyonda tutturabilmistim.

Of kızlar dünden beri berbatım
Kızım şimdide memeyi istemiyor tutmamak için nasıl ağlaamak görseniz kalkanla veriyordum
Ona süt geç geldiği için sinirleniyo sanırım 2 gün kaşıkla yedi ona mı alıştı bilmiyorum . Çok sinirlerim bozuldu o iki gün önceki meme doluluğumda yok sizinkiler nasıl sertleşme oluyormu hala yoksa geçtimi 1 haftada inermi normalmi offf yoksa sütümmü çekildi 2 gün emmesi diye noldu ben anlmadım niye deliriyo bu çocuk tutmak istemiyo
Ama göğsümden hep süt akıyo mesela olmasa akar mı
Bu arada benimde memelerim gayet yumusak. Ilk gunlerde oluyo o sertlik onun disinda annenin vucut yapisina gore de degisiyormus bu sertlik yumusaklik olayi ama yumusamasi normalmis. Buna memelerin egitilmesi diyolar hatta.

Yumusak diye sutumuz yok degil. Sutumuz var. Olmasa akar mi hem akmaz 😊hep guzel dusunelim guzel olsun bebiside germeyelim gerilip onlar hissediyo 🥰

Canim meme agzindan kayiyorsa capraz besik tutusu diye yaz bak googledan oyle tut o sekilde daha rahat tutuyorlar. Bi elinle bebegin kafasini arkadan memeye dogru bastir cunku kafalarini dengeleyemiyo onlar sen elinle tut arkadan memeye dogru hafif bastir. Kafasini geri itmesine izin verme sag elinlede memenin kahverengi kismini elinle buzusturup bebenin agzina tepistir, ucunuda birakma yine tutmaya devam et ki birakinca meme genisleyip bebisin agzindan kacabilir. Ben tutturamadigim zamanlar hep bu pozisyonda tutturabilmistim.

Kızzz ben bilmeden çapraz tutuşu keşfetmişim yaaaah😂 kynanam kafasını bastırıo ben memeyi sıkıyorum ağzına tepiyorum anam koluma yastık besliyo biz baya çete gibi çocuğun üstüne çöküyoruz meğer neyse doğru yoldaymışz😂

Bu arada benimde memelerim gayet yumusak. Ilk gunlerde oluyo o sertlik onun disinda annenin vucut yapisina gore de degisiyormus bu sertlik yumusaklik olayi ama yumusamasi normalmis. Buna memelerin egitilmesi diyolar hatta.

Yumusak diye sutumuz yok degil. Sutumuz var. Olmasa akar mi hem akmaz 😊hep guzel dusunelim guzel olsun bebiside germeyelim gerilip onlar hissediyo 🥰

Oh iyi bari rahatladım
Erkenden yumuşadı gibime geldi benim daha yeni çünkü ama olmasa da akmaz dediğin gibi
Birini emerken ötekinden akan süt batırıyo üstümü başımı yani. Pedde kullanmıyorum gümüş kpaktan sızıyo.

Kızzz ben bilmeden çapraz tutuşu keşfetmişim yaaaah😂 kynanam kafasını bastırıo ben memeyi sıkıyorum ağzına tepiyorum anam koluma yastık besliyo biz baya çete gibi çocuğun üstüne çöküyoruz meğer neyse doğru yoldaymışz😂

Oh iyi bari rahatladım
Erkenden yumuşadı gibime geldi benim daha yeni çünkü ama olmasa da akmaz dediğin gibi
Birini emerken ötekinden akan süt batırıyo üstümü başımı yani. Pedde kullanmıyorum gümüş kpaktan sızıyo.
Mochi al bacim cok iyi oluyo o akan sut icin baya birikiyo. O birikenide siringayla veriyodum emmenin ustune baya kilo almasini hizlandirdi bebisin 😄

Emzik ver,emme refleksi yatissin, ek gıdaya geçince beslenmesine dikkat et.Abur cuburdan basit karbonhidratlardan uzak tut .Cocugunu sev ,kimseyi dinleme.Gunde 60 cc icin ben neler vermezdim ,hatta bir ara bir süt anne olayına girdim 3 günlük, o ayrı bir travma oldu bende ,kadin beni bilerek ya da bilmeden ruhen paramparça etmişti.Bosuna kendimi heba ettim ,emzirmesen bile bebek sen deki huzursuzluğu anlar.Oglum açlıktan katiliyordu ama benim verdiğim biberonu bile içmiyordu ,komsum geldi aldi kucagina ,cocuk 2 dakika da koca biberonu hupletti.Enerji cok onemli swn onu sev ki zaten seviyorsun.Annene cok şaşırdım. Ben ölümden döndüm gerçekten de zor döndüm o yuzden mi bilmem ama hickimse bu konuda beni kırmadı ama ben kendi kendimi yedim.Bir de her yerde anne sütü güzellemeleri senin gibi çaresiz anneleri o kadar yaralıyor ki ,ama iste yaşamayan bilemez.2 kuzenim de var asla anne sutu icmemisler ,cok güzeller, boylu poslu ve zekiler ,gayette sagliklilar. Ah 27 yaşındaydım, mutlu olmaya cok ihtiyacım vardı ,bu uzuntulerden yaşadığıma bile sevinememistim.Sakin bu anne sütü meselesine takılma. Ben kızımı da emziremeyecegim diye kendimi hazırlamıştım, biberonlar ,mamalar her sey hazırdı ama kizim kendiliğinden ilk gün tuttu memeyi ,sonra sarilik yuzunden sekteye uğradık, o biraz ugrastiriyor ama genede o kadar uzulmeyecegim bu sefer ,çünkü biliyorum ki dünyanın sonu değil
Emzik veriyorum da bazen tutuyo bazen tutmuyor, çok tembel bi bebek sanki, aşırı da sinirli tıpkı babası deli etti beni.
Bebeğin senden başkasını emmesi çok üzücü, çok iyi anlıyorum. Teyzem ve qblamin memesine yapıştı bu bebek bi beni istemiyor. kendimi onlar daha önce emzirdi göğüs uçları var o yüzden tutuyo diye teselli ediyorum.
Sizin yaşadıklarınzı okuyunca kendi derdim hiç birseymis. Rabbm sizi evlatlariniza bağışlasın
Ela da memiş sevdalısı olsun insaAllah🥰
Annem konusuna gelince gerçekten çok üzerime geldi. Sabah akşam ağlıyordum, aklıma çok kötü şeyler geliyodu lohusayim sonuçta. Kardeşime dedim ki bak ben kötü günler yaşıyorum, anneye söyle böyle şeyler yapmasin sebebim olur dedim ama yok. Bu defa da ona kızmış ablana destek oluyosun o zıkkımı bebeğe vercek diye.
Tuhaf olan Annem emzirmeyi asla sevmeyen bir kadındı, kardeşlerimi memeden doyurmadan zorla kopardığıni hatırlıyorum.
Kardeşlerim çığlık çığlığa açlıktan ağlardı 😔
Yüzüne çok vurmak istedim ama yapamadim.
Sütüm olupta bebeğimi aç birakacagima mama ile doyururum daha iyi.

Yapmayin kendinze bunu benim oglumda mamayla buyudu zımba gbi masallah hicde hasta olup durmaz emenlerden iyi masallahi var bende cok eziyet etnistim kendime emzirmek icin cok ugrasmistim 5.5 ay zar zor sagarak gunde 1 2 biberon verebildim sutumu sonrada biraktim ipin ucunu siz yine sagin şifa niyetine aldigini alsin buyudugunde kendime bu eziyeti bosuna yapmisim diyeceksiniz karsinizda car cur konustugunda 😂 sunun surasinda ek gidaya gececekler 5 6 ay sonra saglikli guzel beslersiniz nolacak yani kimseye bKmayin siz gelen sorar giden sorar emiyomu diye emiyo dersin gene solicek bsy bulurlar yani o mamalar da gosterildigi gbi bos seyler degil iclerinde birsuru vitamin mineral var sonucta takmayin kafaniza hic
Haklısınız..
Tam da ikna olmuşken bu defa da kaynanm geliyo😂 birkaç gün kalacak bende, kesin der niye süt vermiyosun falan Allah'tan ki eşim destekçim o açıklayacak konuştuk.
Ayrıca annem kadar anlayışsız değil,çok şükür hemen ikna olan biri ama ben yine de korkuyorum şunu da bi atlatsam tamam,sonra keyfime bakcam🙄😄
Paşanıza masaAllah sağlıkla büyüsün 😘
Bu gibi msjlari okudukça içim ferahliyor iyi ki KK Kadınları 😍

Kızlar bugün kontrole gittik. Midesi gaz dolu dedi. Ve bunun tek çaresi 3 saatte bir emzirmekmis. Ağladıkça vermeyeceksin reflu olur diyor. Ve bizim çocuğu dayandirabildigim en fazla 2 saat. Nasıl yapacağım bilmiyorum var mı deneyimi olan 😪

Kızlar bugün kontrole gittik. Midesi gaz dolu dedi. Ve bunun tek çaresi 3 saatte bir emzirmekmis. Ağladıkça vermeyeceksin reflu olur diyor. Ve bizim çocuğu dayandirabildigim en fazla 2 saat. Nasıl yapacağım bilmiyorum var mı deneyimi olan 😪
Canim emzik dene, kiyamam yavruma

Kızlar bugün çocuğuma güncelleme geldi çok güzel uyuyor 2 saat sonunda uyandırıyorum ağlamıyor güzel güzel uyanıyor etrafına bakıyor gülmeye çalışıyor değişik sesler çıkarıyor. Bugün ilk kez sevinç çığlığı gibi bir çığlık attı. Maşallah yaa ben de oturdum dinlendim uyudum bişeyler izledim falan oh ya 🥰🥰🥰 çok rahat geçti bugün tahtalara vuruyorum dilimi ısırıyorum. Maşallah 🥰

Noluyormus gaz dolu olunca? Bebeginde olagandisi bir durum var miydi peki?
Ben her istediginde emziriyorum gazinida cikariyorum. Gazini cikarmazsam kusuyor.

Kayinvalidemlerle konusmuyordum 1 yildir eltimin ve kv nin yalanlarindan adami doldurmalarindan kaynakli kaynim ve kayinvalidem kizim 25 gunlukken gormeye geldi kayinpederim gelmemisti ben evlerine gitmedigim icin cunku son ayrilisimizda kufur ederek bizi evden kovmustu durduk yere hemde ve alkolik bi adam hic bizim ailemize uygun degiller anlatsam roman olur neyse biz seferihisarda oturuyoruz onlar sığacıkta 5 km falan aramız bugun esim babasina getirdi kizimi gorsun diye bende destekledim elimden baska bsy gelmiyo cnku benide parkta indirdiler aLdim milkshakemi yaktim sigarami size icimi dokmek istedim iste sanki körmüsum gozum acilmis gbi oldu heryer capcanli bi iyi geldi vallahi can skici durumlar kendim icin degil esim icin uuzuluyorum ama kabul edebilecegim seylerde yasanmadi herkes yerinde sag olsn

Hii kıyamam.
Benim bebişte aynı ya 2 saatte bi 90 cc istiyor. Baktım gaz sancıları artıyor beşikte sallayıp oyaladım hep. 2.5 saate çıkardım:110:
Şu an biraz daha iyi, beşikle oyalasanız?

Canım geçmiş olsun.Reflü olursa Peki geçimi mi olurmuş kalıcı mı

Noluyormus gaz dolu olunca? Bebeginde olagandisi bir durum var miydi peki?
Ben her istediginde emziriyorum gazinida cikariyorum. Gazini cikarmazsam kusuyor.
Gaz sancılarından 4 gündür çok aşırı ağlıyor. Damla falan fayda etmiyor. Olması gerekenden fazla kilo almış bebeğin midesine de zarar verir bu durum o yüzden emzirme düzenini oturacaksın dedi

Hii kıyamam.
Benim bebişte aynı ya 2 saatte bi 90 cc istiyor. Baktım gaz sancıları artıyor beşikte sallayıp oyaladım hep. 2.5 saate çıkardım:110:
Şu an biraz daha iyi, beşikle oyalasanız?
Deniyorum, kucakta da sallıyorum, geziyorum. Ama bi ağlama başladıysa hicbir şey susturmuyor. Ben de diyorum 3 saat falan takmayim önce 2 den başılayıp 15 er dk da olsa süreci uzatmaya çalışayım. Ama emme bittikten 3 saat sonraya dayanmamiz mümkün değil cidden

Back