• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
arkadaşlar bi yardımcı olurmusunuz?? bebeğim uykudan uyandı uyanır uyanmaz meme emmeye geçemıyo mıkır mıkır ağlıyor mızırdanıyodu memeye verdım sıddetlı bı aglama basladı cırım cırım! Bende kıyamadım sagılmış sütüm vardı biberonla az bsy onu verdim 25 cc flndır, karnı gurul gurul memeyi vereyim dedim kıyameti kopardı ama nasıl ağlamak hala gözler kapalı bende cok az 30 cc mama yaptım ıcınede simplex damlattım gunluk aldıgımız doz 10 damla , onu verdim hala mışıl mışıl uyuyordu ,10 15 dk fln gectı gecmedi bi kusma 🤮 resmini atayım hıc boyle kusmamıstı bgune kadar bebeğim! Neden olmuş olabilir ya hemen terse cevırdım yanındaydm Allahtan miray hiç kusmadı bgüne kdr.. ne olmuş olabilir bu arada biz hiç mama vermiyoruz normalde sadece anne sütü .. emıyor ztn bgun boule bı drum oldu cok aglayınca kıyamadım gazı vardı muhtemelen.. sonra ztn asırı ıshal seklınde cktı alttan..
Sakin ol annesi. Kızın mamayı hiç yutmadan kusmuş. O sebeple hepsi gelmiş sanrm olduğu gibi. Olabilir böyle şeyler dert etme☺️ Ateşi uykuda yada çok kalın örttüysen 37 gelebilir. Bi tık havalandırıp ölçebilirsn. Bi de ben koltuk altı/ kulak ikisini birden teyit ediyorum. İçim daha rahat ediyor. Sen meme vermeye devam et. Gezerek yada emzirme pozisyonunu değiştirerek emzirmeyi dene. Etkili oluyor genelde.

Ay niye sevmediniz ki sevi bebeyi ben cok memnunum dogdugundan beri ustunde yatiyor
Canım benim kızım üstünden kayıp duruyordu. Çocuğu yamuk yumuk buluyordum her seferinde. Beşiğin en dibine kadar kayıyordu.

Yoruldum😅oysa yeni dinlenecektim.Tabi bu söylediğim yavrularimdan bağımsız, Allahima şükürler olsun ,ikisi için de ama ben tükendim, ben beceriksizim
Ay kendini suçlayıp durma ya beceriksiz falan değilsin sakin ol ☺️ Hepimiz tükeniyoruz ama haklısın ben bugün nefes alamıyorum yine tıkandım yeminle 😔

Benim kizkardesim yillarca parmağını emdi ne yaptiysak asla vazgecmedi simdi çenesi bozuldu ,ameliyat oldu ,bir yıldır çekmediği kalmadi.Elini emmeye meyilli olmasa emzik vermezdim ama elini emmeye meyilli var o yuzden vereceğim, oğlum 2 yasina kadar emzik emdi, sonra da cok şükür rahatlıkla bıraktık
Emzik vermeye neden bu kadar karşı herkes anlamadım elbette olumsuzluk yaşayan vardır her şey de olduğu gibi emziğin iyi tarafları da kötü tarafları da var bir kere çene refleksini güçlendiriyor benim gibi bebeği zayıf doğmuş anneler için bu bir avantaj bebeğin anneden bağımsız uykuya dalabilmesini sağlıyor eğer bebeğimi emzirdiysem ve memede uyumadıysa emziği veriyorum sakinleştiriyorum ve uyuyor bir diğeri boğulmayı önlediğini okudum bir kitapta ve çok da sembolik bence bebek diyince benim zihnimde oluşan bebek imajının hep ağzında emzik var ☺️Bir de çok uzun vadeli kullanımlarda iki yaşın üzerindeyse ve hala emziği terketmediyse günde 24 saat emzikleyse gibi durumlarda daha çok zararlı diye biliyorum. Bu kadar üzmeyin kendinizi bütün seçimlerimizin olumlu ve olumsuz yanları var önemli olan olumlu yanları için varsa bir risk bu riski almaya değer mi

Kızlar selam,
Herkese çokça kolay gelsin.
5 sene sonunda bebeğime kavuşma sevincini yaşattırmıyorlar ya bana cahil insanlar. Sanki bebeğim oldu derdim oldu gibi hissediyorum.sezaryan doğum yaptim solunum sıkıntısından 8 gün kuvozde kaldı bebeğim.eve gelince naptimsa göğsümü tutmadı .aç bıraktım,biberonu kestim, kaşık biberon aldım naptim ettim olmadı. Bebeğim yalnızca mama ile büyüyor, süt sağma makinası ile 24 saatte anca 60 ml süt elde edebiliyorum😔 onu da çığlık çığlığa sağıyorum,en yüksek ayarda anca geliyo sütüm zaten iyice azaldı düzenli sağım yapamıyorum çünkü. .Neymiş mama ile büyüyen bebeklerin kemikleri boş kalıyormuş, çabuk hastalanıyorlarmış büyümüyorlarmış 🙁
İçim acıyor yavruma baktıkça. Sürekli dalgınım, üzgünüm.bebeğim beni sevmediği için göğsümü tutmuyor diye düşünmeye bile başladım.napcam bilmiyorum geçecek mi bu günler? Bebeğim ileride sağlıklı bir birey olacak mı? Lütfen birşey deyin çok ihtiyacim var:KK43::KK43:

Emzik vermeye neden bu kadar karşı herkes anlamadım elbette olumsuzluk yaşayan vardır her şey de olduğu gibi emziğin iyi tarafları da kötü tarafları da var bir kere çene refleksini güçlendiriyor benim gibi bebeği zayıf doğmuş anneler için bu bir avantaj bebeğin anneden bağımsız uykuya dalabilmesini sağlıyor eğer bebeğimi emzirdiysem ve memede uyumadıysa emziği veriyorum sakinleştiriyorum ve uyuyor bir diğeri boğulmayı önlediğini okudum bir kitapta ve çok da sembolik bence bebek diyince benim zihnimde oluşan bebek imajının hep ağzında emzik var ☺️Bir de çok uzun vadeli kullanımlarda iki yaşın üzerindeyse ve hala emziği terketmediyse günde 24 saat emzikleyse gibi durumlarda daha çok zararlı diye biliyorum. Bu kadar üzmeyin kendinizi bütün seçimlerimizin olumlu ve olumsuz yanları var önemli olan olumlu yanları için varsa bir risk bu riski almaya değer mi
Aynen işte ben de karsi değilim, oğlum iki yasina girince kolaylıkla bıraktık, oğlum beni hic emememisti ben de emme ihtiyacını gidermesi icin vermistim.Ama Ela emmeye başlayınca vermeyeyim dedim ,dedim dedim de bugün farkettim ki olmayacak.Bir de ellerini emmeye meyilli var ,anne karnında bile emiyordu ,el emmeyi emzik gibi kesmekte mümkün degil ,o yuzden el emeceğine emzik emsin

Kızlar selam,
5 sene sonunda bebeğime kavuşma sevincini yaşattırmıyorlar ya bana cahil insanlar. Sanki bebeğim oldu derdim oldu gibi hissediyorum.sezaryan doğum yaptim solunum sıkıntısından 8 gün kuvozde kaldı bebeğim.eve gelince naptimsa göğsümü tutmadı .aç bıraktım,biberonu kestim, kaşık biberon aldım naptim ettim olmadı. Bebeğim yalnızca mama ile büyüyor, süt sağma makinası ile 24 saatte anca 60 ml süt elde edebiliyorum😔 onu da çığlık çığlığa sağıyorum,en yüksek ayarda anca geliyo sütüm zaten iyice azaldı düzenli sağım yapamıyorum çünkü. .Neymiş mama ile büyüyen bebeklerin kemikleri boş kalıyormuş, çabuk hastalanıyorlarmış büyümüyorlarmış 🙁
İçim acıyor yavruma baktıkça. Sürekli dalgınım, üzgünüm.bebeğim beni sevmediği için göğsümü tutmuyor diye düşünmeye bile başladım.napcam bilmiyorum geçecek mi bu günler? Bebeğim ileride sağlıklı bir birey olacak mı? Lütfen birşey deyin çok ihtiyacim var:KK43::KK43:
Saçmalamasinlar benim oğlum kolostrum sütü bile icmedi ,bugun sınıflarında en uzun boylu ve en zeki çocuk. Zamaninda ben de kendimi cok üzdüm, ben kendim yogun bakimdaydim sütümü sagip hep tuvalete dökmüşlerdi o halimle süt için ağlardım.Simdi cok pişmanım sakın üzülmeyin.

Kızlar selam,
Ya sacmalama allah askina oyle sey olur mu hic 🤜
Bebegin seni sevmez olur mu onlar daha anne karnindan severek bilerek doguyorlar bizi. Ve bebekler dogar dogmaz annelerini tanirmis. Emmeyebilir. Bazi bebekler emmeyebiliyor. Bende 4 ay emmisim annemi sadece, sonra hep mamayla buyumusum hatta eskiden mama bile olmayinca bebe buskuvisi veriyorlarmis e hani onlarn kemikleri mi bos onu diyen halt esmis. Gayette dolu kemigim 😄😄

Sen kimseyi dinleme lutfen. Normal dogum yapmasak, emzirmesek bile biz anneyiz kimseye bunu sorgulamak dusmez. Bebeklerimizde bizi seviyor.

Banada bebegi hasta ettin bi bebege bakamadin diyorlar. Desinler. Insanlar konusacak yer ariyo. He de gec. Bunu 2. Cocugumda daha iyi anladim. Onlar kirilmasin uzulmesin diye susunca sen uzuluyosun. Kim ne derse cevabini ver cekinme. Ve asla baskalarinin sacma sapan cahilce fikirlerini onemseme. Kendin ve bebeginin iyiligi icin 💪

Ya kızlar bugün emiyor gibi ama oyle ses gelmiyor ,yutkunma sesi,acaba yalandan mi emiyor,yumuşak yumuşak, :KK54: her emme de yutkunma sesi lazım mı 😏hiç anlamiyorum.Bir de emiyor ya ,sağmayacak mıyım bugün?
Bacim sen benim gectigimiz haftalarda yasadigim seyleri yasiyosun. Benimde boyleydi ayni. Ben emzirdim sonra sagdim kalani siringayla parmagimi emdirerek bebege yandan verdim. Boylece emmesi hic etkilenmedi. Ve sutumde boyle boyle artti.

Simdi senin kiz emmeye yeni basliyor gibi ilk gunleriniz gibi dusun. Henuz tam etkili ememiyordur cunku etkili emdiklerinde o yutkunma sesi duyuluyor lok lok.

Ela emiyor ama muhtemelen butun sutu bosaltamiyor memenden sen eger o sutu bosaltmazsan vucudun sute cok ihtiyac yok deyip az sut uretecek. Ama emzirdikten sonra sagarsan vucudun bebegin sute daha cok ihtiyaci var diyip sutunu daha cok uretecek.

Emenlerde sagimi hiperlaktasyon olmasin diye onermiyorlar. Ama bu ilk gunler icin gecerli degil bence. Aksine sutu arttiriyo. Sutun iyice cogaldigina emin olduktan sonra zaten sagman gerekmiyor. Ben mesela artik sagmiyorum bebegimin kilo alimi iyi cunku. ilk 14 gunluktu biz daha dogum kilosuna yeni gelmistik. Sonra sana anlattigim seyi yaptim nerdeyse 1 kiloya yaklasmak uzere kilosu bebegin.

Ben inaniyorum sen bu emzirme isini cozeceksin 💪

Saçmalamasinlar benim oğlum kolostrum sütü bile icmedi ,bugun sınıflarında en uzun boylu ve en zeki çocuk. Zamaninda ben de kendimi cok üzdüm, ben kendim yogun bakimdaydim sütümü sagip hep tuvalete dökmüşlerdi o halimle süt için ağlardım.Simdi cok pişmanım sakın üzülmeyin.
Yaa kıyamam neler yaşamışsınız :/
MasaAllah nazarlardan korusun Rabbim .
Bana bu kötülüğü yapan çok yakinimdakiler, dolayısıyla istemesem de görüşmek zorunda kalıyorum.. anlamıyorlar işte
İçime su serptiniz teşekkür ederim:KK16:

Ya sacmalama allah askina oyle sey olur mu hic 🤜
Bebegin seni sevmez olur mu onlar daha anne karnindan severek bilerek doguyorlar bizi. Ve bebekler dogar dogmaz annelerini tanirmis. Emmeyebilir. Bazi bebekler emmeyebiliyor. Bende 4 ay emmisim annemi sadece, sonra hep mamayla buyumusum hatta eskiden mama bile olmayinca bebe buskuvisi veriyorlarmis e hani onlarn kemikleri mi bos onu diyen halt esmis. Gayette dolu kemigim 😄😄

Sen kimseyi dinleme lutfen. Normal dogum yapmasak, emzirmesek bile biz anneyiz kimseye bunu sorgulamak dusmez. Bebeklerimizde bizi seviyor.

Banada bebegi hasta ettin bi bebege bakamadin diyorlar. Desinler. Insanlar konusacak yer ariyo. He de gec. Bunu 2. Cocugumda daha iyi anladim. Onlar kirilmasin uzulmesin diye susunca sen uzuluyosun. Kim ne derse cevabini ver cekinme. Ve asla baskalarinin sacma sapan cahilce fikirlerini onemseme. Kendin ve bebeginin iyiligi icin 💪
Haklısın aslında onlara hak verdiğimden değil üzüntüm, saçmalıyorlae biliyorum ama bana bu kötülüğü yapan öz annem :/
Bana bu bebek senin yüzünden büyümeyecek, sağlıksız olacak gibi laflar etti hep, bilerek emzirmediğimi bile düşündü. En son cevap verdim kalbini kırdım 3 gün aramadı ohh dedim sonunda rahatladim. Ama o durmadi başka insanlardan beni aramasini,mamayi kötülemesinj istedi.Bu kadin ben bilerek emzirmiyorum diye düşünüyor dedim kalktim evlerine gittim. 5 gün boyunca denedim, yavrum ağladı,hazirladigim mamayi vermeme izin vermedi, çok aç kaldı bebeğim.neyse dedim dediği olsun yeter ki bi salsın beni . En sonunda kendisi şahit oldu çabalarıma ikna oldu duruma. Şimdi ise saçma sapan insanlar konuşmaya başladı bu yüzden evden çıkmıyorum 🙍🏻
Şu ek gıda dönemi gelse de rahatlasam diyorum :/
Bu arada çok teşekkür ederim kafamdaki olumsuzluklar puff olup uçtu gitti sanki umarım geçici olmaz🙄

Yaa kıyamam neler yaşamışsınız :/
MasaAllah nazarlardan korusun Rabbim .
Bana bu kötülüğü yapan çok yakinimdakiler, dolayısıyla istemesem de görüşmek zorunda kalıyorum.. anlamıyorlar işte
İçime su serptiniz teşekkür ederim:KK16:
Hic merak etmeyin bugun çok pişmanım üzülüp heba ettiğim zamana.simdi kizimada veriyorum gun icinde.Oglum 8 yasinda cok şükür guven bana ve iliskimiz de cok romantik

Haklısın aslında onlara hak verdiğimden değil üzüntüm, saçmalıyorlae biliyorum ama bana bu kötülüğü yapan öz annem :/
Bana bu bebek senin yüzünden büyümeyecek, sağlıksız olacak gibi laflar etti hep, bilerek emzirmediğimi bile düşündü. En son cevap verdim kalbini kırdım 3 gün aramadı ohh dedim sonunda rahatladim. Ama o durmadi başka insanlardan beni aramasini,mamayi kötülemesinj istedi.Bu kadin ben bilerek emzirmiyorum diye düşünüyor dedim kalktim evlerine gittim. 5 gün boyunca denedim, yavrum ağladı,hazirladigim mamayi vermeme izin vermedi, çok aç kaldı bebeğim.neyse dedim dediği olsun yeter ki bi salsın beni . En sonunda kendisi şahit oldu çabalarıma ikna oldu duruma. Şimdi ise saçma sapan insanlar konuşmaya başladı bu yüzden evden çıkmıyorum 🙍🏻
Bu arada çok teşekkür ederim kafamdaki olumsuzluklar puff olup uçtu gitti sanki umarım geçici olmaz🙄
Tobe tobe

Banada bi cocuga bakamadin hasta ettin diyen kendi oz annem. Ayrica bizde sarilik olduk 27ydi degerimiz yattik ciktik. Her kontrole gittigimizde gitme artik cocuk iyi dedi. Beni huzursuz etti. Sonra degeri tekrar 18e cikti bi daha yatis yaptik. Sonra tekrar gitmemiz gerekti kontrollere her seferinde gidip durma. Yok bilmemkiminde sarilik olmus onlar gitmemis kendi kendine gecmis sarilik. Herkese sarilik diyolarmis bilmem ne diyip durdu surekli huzursuz etti. Ama ben dinlemedim artik o konustu ben riske atamam dedim gittim kontrollerime.

Konusuyolar yani. Kendi annelerimizde konusuyor. Yapacak bir sey yok konussunlar. He diyip gecicez napalim. Onlar farkli bi jenerasyon bizden farkli hayatlari olmus fikirleri farkli. Onlari boyle kabul edecegiz artik annelerimiz yani napalim atsan atilmaz 😅😅😅

Sakin ol annesi. Kızın mamayı hiç yutmadan kusmuş. O sebeple hepsi gelmiş sanrm olduğu gibi. Olabilir böyle şeyler dert etme☺️ Ateşi uykuda yada çok kalın örttüysen 37 gelebilir. Bi tık havalandırıp ölçebilirsn. Bi de ben koltuk altı/ kulak ikisini birden teyit ediyorum. İçim daha rahat ediyor. Sen meme vermeye devam et. Gezerek yada emzirme pozisyonunu değiştirerek emzirmeyi dene. Etkili oluyor genelde.
Gezerek emzirmeyi demiycem bı dahakine biberon sansına gecmeden once,15dk brini 15-20 dk diğerini emziriyorm bzen sonrasnda aglayabıluyo yetmiyo mu acaba emdiği? Süpheye dşüyorum sagılmış varsa verıyorum mecburen,bende hem temassız hem kulaktan ölçer vardı ikisyle teyıt ettm,bde antıbıyotık kullanmya basladm ıgne vruluyorum crp yuksek cktı acaba onuda mı etkilemiş olablır?

Oturdum ağlıyorum kendime sövüyorum senin neyine 2.cocuk diye ,gerçekten benim neyime ya
Şu an en zor dönemleri, ben büyük kızımda da en çok yenidoganken, 2. Olarak da 1.5-2 yaş arasında zorlanmistim. Bu dönemin yarısına geldik sayılır, geçecek. Gece güzel uyuduklari, emmeyi öğrendikleri, büyükleri zamanlar gelecek 🙏🙏

Gezerek emzirmeyi demiycem bı dahakine biberon sansına gecmeden once,15dk brini 15-20 dk diğerini emziriyorm bzen sonrasnda aglayabıluyo yetmiyo mu acaba emdiği? Süpheye dşüyorum sagılmış varsa verıyorum mecburen,bende hem temassız hem kulaktan ölçer vardı ikisyle teyıt ettm,bde antıbıyotık kullanmya basladm ıgne vruluyorum crp yuksek cktı acaba onuda mı etkilemiş olablır?
Bebik bırakınca memeyi diğerme geçersin. Saat tutmana gerek yok canm. İki haftadam snra bebikler aç oldğnu aranarak yda ağlayarak anlatabiliyormş. Antibiyotik konusunu hiç bilmiyorm🤷🏼‍♀️

Back