• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Arkadaşlar kanamam halen devam,siz de durum nasıl?Gerci kan sulandirici kullanıyorum, onunda etkisi var ama

Deniyorum, kucakta da sallıyorum, geziyorum. Ama bi ağlama başladıysa hicbir şey susturmuyor. Ben de diyorum 3 saat falan takmayim önce 2 den başılayıp 15 er dk da olsa süreci uzatmaya çalışayım. Ama emme bittikten 3 saat sonraya dayanmamiz mümkün değil cidden
Ya kıyamam bebişe.
İnsaAllah süreyi dediğiniz gibi zamanla oturtursunuz🤲🏻

Arkadaşlar kanamam halen devam,siz de durum nasıl?Gerci kan sulandirici kullanıyorum, onunda etkisi var ama
35. Günde kesildi kanamam, zatn sonlara doğru leke şeklinde geliyordu.
Gebelik boyunca kan sulandırıcı iğne kullandim ama doğumdan sonra hiç kullanmadim.
Gebelikte kullaniyor muydun?

Bu doktorlarda kimseninkini begenmiyo anlamadim kac kilo almasi gerekiyomus ayda internette gunluk 25 30 gram yeterli yaziyo ama doktorlar begenmiyo
Biraz burun kıvırdı kilo alımı fena değil dedi bir kilo almasını isterlermiş hatta benim bebek 3 kilo doğdu 2860’a düştü bir ay kontrolünde 3780’di neredeyse bir kilo almış ama dedim biz aldığı kiloyu doğum kilosu üzerinden hesaplarız bir ay daha mama başlamayalım bir ay sonra bakalım dedi 600 ve üzeri iyi diye biliyordum bende hatta ama

Biraz burun kıvırdı kilo alımı fena değil dedi bir kilo almasını isterlermiş hatta benim bebek 3 kilo doğdu 2860’a düştü bir ay kontrolünde 3780’di neredeyse bir kilo almış ama dedim biz aldığı kiloyu doğum kilosu üzerinden hesaplarız bir ay daha mama başlamayalım bir ay sonra bakalım dedi 600 ve üzeri iyi diye biliyordum bende hatta ama
Ilk defa boyle bisey duydum benim doktorum verdigini de hesaba katiyo ilk oglumdada o sekilde bakilmisti dogduktan sonra verip yerine aldigida kilo olmuyomu sacmalamis yani 300 400 gram veren bebekler var az da degil kayip sayilmicakmi yani yerine gelen de kilo olmuyo mu tovbe estagfurullah bosuna panik yaptiriyolar 1 kiloya yakin almis zaten bebis yeterli o yeterli 😂

Kayinvalidemlerle konusmuyordum 1 yildir eltimin ve kv nin yalanlarindan adami doldurmalarindan kaynakli kaynim ve kayinvalidem kizim 25 gunlukken gormeye geldi kayinpederim gelmemisti ben evlerine gitmedigim icin cunku son ayrilisimizda kufur ederek bizi evden kovmustu durduk yere hemde ve alkolik bi adam hic bizim ailemize uygun degiller anlatsam roman olur neyse biz seferihisarda oturuyoruz onlar sığacıkta 5 km falan aramız bugun esim babasina getirdi kizimi gorsun diye bende destekledim elimden baska bsy gelmiyo cnku benide parkta indirdiler aLdim milkshakemi yaktim sigarami size icimi dokmek istedim iste sanki körmüsum gozum acilmis gbi oldu heryer capcanli bi iyi geldi vallahi can skici durumlar kendim icin degil esim icin uuzuluyorum ama kabul edebilecegim seylerde yasanmadi herkes yerinde sag olsn
Canım ben de istiyorum ki görüşmeyelim. Ne evime gelsinler ne barkıma. Normalde eşimle tanışalım 7 sene oldu kaç senedir 1 kez ağzımı açıp tek bir ters bişey söylemedim. Her yaptığım hareketi açıklamak zorunda kaldım onlara karşı hep hesap sordular hep saygımı korudum. Ama doğumdan sonra bende sabır kalmadı. Hep bebeğimi doyuramadığı ima etti kayınvalidem. Doğuma diye geldiler bir gram faydalarını göremedim. Gittiler bir süre sonra eşime görüşmek istemiyorum dedim. Kabul etti başta sonra olmaz dedi. Ben iletişim kurmak istemiyorum. Bağları kendi açımdan koparmak istiyorum. Eşim ve kızım görüşsünler ama ben evime almak istemiyorum. Ama şu an hiç bir şey yapamıyorum.

Ya kaç kilo aldı bebek benimki 780 gram almış az buldu doktor nasıl yapıyorsanız bende bir deneyeyim ☺️
Ya suan bilmiyorum benimki ilk 2 hafta cok yavas kilo aldi. 2 haftalikken dogum kilosuna yeni gelmisti. Ben o zaman yanlis emziriyomusum bebis sadece ucunu emiyomus sutu bosaltamiyomus fln. Sonrasinda 2 saati gecirmeden besle dedi emzirme danismani. Dogru emzirme seklini gosterdi. Emzirdikten sonra sag bi bak kalmis mi dedi kalani icir dedi. Bende oyle basladim. Emzirdim sagdim baktm kalan var mi diye sonra kalani icirdim. Baktim zamanla bebis bosaltmaya basladi emdikten sonra cok sut cikmadi. Artik sagmiyorum mesela. 8 gunde 500 gr almis bebis.

Bana emzirme danismaninin dedigi 2, 2 bucuk saati gecirmeden emzir dedi. Ilk 1 ay boyle devam et sonrasinda bebek uyandikca emzirirsin dedi. O zaten aciktikca uyanir dedi. Burda da arkadaslara 3 saatten once emzirme demisler. Herkes farkli bir sey diyor. Valla ben 3 saati beklesem emzirmek icin bebegim katilir aglamaktan heralde. Ilk kizimizda her istediginde emziriyordum bunda da oyle yapacagim ben. Bebek bakim isleri birazda icgudu bence. Anneler bebegine neyin iyi geldigini hissederler 😊

Bu arada sizin kilo aliminizda gayet iyi bence. Baska bi dra gitseniz muhtemelen kilo alimini begenecekti. Hic uzulup strese sokmayin kendinizi. Eger emzirmeniz oturduysa sagmaniza gerek bile yok.

Canım ben de istiyorum ki görüşmeyelim. Ne evime gelsinler ne barkıma. Normalde eşimle tanışalım 7 sene oldu kaç senedir 1 kez ağzımı açıp tek bir ters bişey söylemedim. Her yaptığım hareketi açıklamak zorunda kaldım onlara karşı hep hesap sordular hep saygımı korudum. Ama doğumdan sonra bende sabır kalmadı. Hep bebeğimi doyuramadığı ima etti kayınvalidem. Doğuma diye geldiler bir gram faydalarını göremedim. Gittiler bir süre sonra eşime görüşmek istemiyorum dedim. Kabul etti başta sonra olmaz dedi. Ben iletişim kurmak istemiyorum. Bağları kendi açımdan koparmak istiyorum. Eşim ve kızım görüşsünler ama ben evime almak istemiyorum. Ama şu an hiç bir şey yapamıyorum.
Sutun yok fln derse gel emzireyim bi bak cok merak ediyorsan annecigim de 😅😅 allahim ya bitmiyor bu sutun yetiyor mu, bu cocuk ac muhabbetleri. Bana bunda diyen olmadi daha da ilk kizimda esimin annanesi beni her gordugunde sutun yetiyor mu cocugum diye soruyordu bebem tosun gibiydi bide. Belli olmuyo mu annane demistim en sonunda 😅😅 ama her seferinde de sorulur mu ay. Yetiyosa yetiyo napcan emzircen mi yetmiyosa ne sorup duruyon anlamiyom ki

Sutun yok fln derse gel emzireyim bi bak cok merak ediyorsan annecigim de 😅😅 allahim ya bitmiyor bu sutun yetiyor mu, bu cocuk ac muhabbetleri. Bana bunda diyen olmadi daha da ilk kizimda esimin annanesi beni her gordugunde sutun yetiyor mu cocugum diye soruyordu bebem tosun gibiydi bide. Belli olmuyo mu annane demistim en sonunda 😅😅 ama her seferinde de sorulur mu ay. Yetiyosa yetiyo napcan emzircen mi yetmiyosa ne sorup duruyon anlamiyom ki
Baktı ki 😂 doğuma geldikleri zaman evde yatak odasına girdi oturdu gözünü dikti emziremediğimi söyleye söyleye emzirmemi izledi.

Cok sinir bozucu ve yipratici durumlar gercekten benim tahammulumu cok zorlamislardi basta yiprandim ama suan cok rahatim kv geldi dogumda gormesinler girmesinler evime demedim hizmetimi de yaptm selamimi da verdim ama otesi olmaz benden bukdar sonucta bana gelmediler dedim daha olgun kafayla dusunmeye calistim ona gore davrandim cocuklar ve esim gider ama ben yokum bazi seyleri onceden dusunup yapacaklar bizde sabir tasi degiliz kendi aileme gostrrmeyecegim müsamayı gosterdm esimin ailesine ama biyere kadar nasil rhat edeceksen oyle yap kmse icin huzurunu bozma

Dün bir emzirme danismaniyla görüştüm online, meme reddi değil ama meme grevi yaşadığınız dedi. Kaşık biberonu önerdi mama vermek için, edsye de alisirmis bebek. Zaten benim de aklıma takılmıştı oradan gelirken aynı anda memeden de geliyor bu sefer de o miktara alışacak diye. Bugün de kaşık biberon alacağım, sanırım pazartesiye gelir. Doktor kontrolü de var bugün, çok heyecanlıyım ne diyecek bakalim.

35. Günde kesildi kanamam, zatn sonlara doğru leke şeklinde geliyordu.
Gebelik boyunca kan sulandırıcı iğne kullandim ama doğumdan sonra hiç kullanmadim.
Gebelikte kullaniyor muydun?
Evet gebelikte de kullandim

Kızzz ben bilmeden çapraz tutuşu keşfetmişim yaaaah😂 kynanam kafasını bastırıo ben memeyi sıkıyorum ağzına tepiyorum anam koluma yastık besliyo biz baya çete gibi çocuğun üstüne çöküyoruz meğer neyse doğru yoldaymışz😂

Oh iyi bari rahatladım
Erkenden yumuşadı gibime geldi benim daha yeni çünkü ama olmasa da akmaz dediğin gibi
Birini emerken ötekinden akan süt batırıyo üstümü başımı yani. Pedde kullanmıyorum gümüş kpaktan sızıyo.
Ben göğüs kalkanı kullanıyorum dger memeye takıyorum solu emerkeb sagda sut brıkıyo onuda verıyorum bebeye sonra ..göğüs kalkanını uyurkende kullanıyorum kım ıcat ettıyse Allah razı olsun ,uyanır uyanmaz aglamasın dye tıkıyorum o uykuda bırıkeni. Gmüş kapak taktgım zmnlarda heryer sut oluyo uykudan uyanınca..gumus kpak emdıkten hmen snra takıyotun yatmadan once kalkanı .. yanlız deliksiz olan aparatı kullanın .. sut bırıksın

Back