• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Bacim sen benim gectigimiz haftalarda yasadigim seyleri yasiyosun. Benimde boyleydi ayni. Ben emzirdim sonra sagdim kalani siringayla parmagimi emdirerek bebege yandan verdim. Boylece emmesi hic etkilenmedi. Ve sutumde boyle boyle artti.

Simdi senin kiz emmeye yeni basliyor gibi ilk gunleriniz gibi dusun. Henuz tam etkili ememiyordur cunku etkili emdiklerinde o yutkunma sesi duyuluyor lok lok.

Ela emiyor ama muhtemelen butun sutu bosaltamiyor memenden sen eger o sutu bosaltmazsan vucudun sute cok ihtiyac yok deyip az sut uretecek. Ama emzirdikten sonra sagarsan vucudun bebegin sute daha cok ihtiyaci var diyip sutunu daha cok uretecek.

Emenlerde sagimi hiperlaktasyon olmasin diye onermiyorlar. Ama bu ilk gunler icin gecerli degil bence. Aksine sutu arttiriyo. Sutun iyice cogaldigina emin olduktan sonra zaten sagman gerekmiyor. Ben mesela artik sagmiyorum bebegimin kilo alimi iyi cunku. ilk 14 gunluktu biz daha dogum kilosuna yeni gelmistik. Sonra sana anlattigim seyi yaptim nerdeyse 1 kiloya yaklasmak uzere kilosu bebegin.

Ben inaniyorum sen bu emzirme isini cozeceksin 💪
Insallah kuzum ,sağolasın 🥰
Yaa yerim sizi😄 🧿
İyi ki yazdım buraya, şimdi bende oğlumla güzel hayaller kurabilirim🥺
Yaaaaa hic merak etme bana o kadar düşkün o kadar romantik o kadar sevgi dolu ki inanamazsin

Ela şimdiden tarafini belli etti.3 gündür gündüz 10 dakika uyumuyor ,akşam babasi eve girmeden 5 dakika önce bir uysallaşıyor,ne desem adam inanmiyor tabi.Resmen babacı çıktı. Gece zaten eğer esim bakmıyorsa ki hafta ici bakmiyor, asla ses duymuyor.Kizin bütün eziyeti bana resmen.

Yaa yerim sizi😄 🧿
İyi ki yazdım buraya, şimdi bende oğlumla güzel hayaller kurabilirim🥺
Emzik ver,emme refleksi yatissin, ek gıdaya geçince beslenmesine dikkat et.Abur cuburdan basit karbonhidratlardan uzak tut .Cocugunu sev ,kimseyi dinleme.Gunde 60 cc icin ben neler vermezdim ,hatta bir ara bir süt anne olayına girdim 3 günlük, o ayrı bir travma oldu bende ,kadin beni bilerek ya da bilmeden ruhen paramparça etmişti.Bosuna kendimi heba ettim ,emzirmesen bile bebek sen deki huzursuzluğu anlar.Oglum açlıktan katiliyordu ama benim verdiğim biberonu bile içmiyordu ,komsum geldi aldi kucagina ,cocuk 2 dakika da koca biberonu hupletti.Enerji cok onemli swn onu sev ki zaten seviyorsun.Annene cok şaşırdım. Ben ölümden döndüm gerçekten de zor döndüm o yuzden mi bilmem ama hickimse bu konuda beni kırmadı ama ben kendi kendimi yedim.Bir de her yerde anne sütü güzellemeleri senin gibi çaresiz anneleri o kadar yaralıyor ki ,ama iste yaşamayan bilemez.2 kuzenim de var asla anne sutu icmemisler ,cok güzeller, boylu poslu ve zekiler ,gayette sagliklilar. Ah 27 yaşındaydım, mutlu olmaya cok ihtiyacım vardı ,bu uzuntulerden yaşadığıma bile sevinememistim.Sakin bu anne sütü meselesine takılma. Ben kızımı da emziremeyecegim diye kendimi hazırlamıştım, biberonlar ,mamalar her sey hazırdı ama kizim kendiliğinden ilk gün tuttu memeyi ,sonra sarilik yuzunden sekteye uğradık, o biraz ugrastiriyor ama genede o kadar uzulmeyecegim bu sefer ,çünkü biliyorum ki dünyanın sonu değil

Kizlar bebegimin burnunu her beslenme oncesi temizliyorum hrr seferinde o kadar cok akinti cikiyor ki. Sizin de oyle mi merak ediyorum normal mi bu kadar akinti sumuk cikmasi acaba? Surekli tikaniyo zaten, gecen hafta hasta olmustu atlatamadi mi acaba hala

Canım benim kızım üstünden kayıp duruyordu. Çocuğu yamuk yumuk buluyordum her seferinde. Beşiğin en dibine kadar kayıyordu.
Hadi ya bizimki okdr Kaymiyo sepet besigin icine koydum ama uzerini ince yorganiyla ortuyorum yanlarindan sikistiriyorum dye kaymiyo olabilir

İyi akşamlar anneler size danışmam gereken bir konu var
oğlum bir sol memeyi emerken sütun gittiğini anlıyorum yutkunmasından filan ama sağ göğsümde bunu farkedemiyorum.sadece memeyi boşaltmasından anlıyorum ve surekli yutkunma sesi duymuyorum ben ilk bir kaç dakika filan duyuyorum normal mi bu?gogsumu sıkınca sut geliyor ama emdikten sonra kontrol ediyorum

Kızlar selam,
Herkese çokça kolay gelsin.
5 sene sonunda bebeğime kavuşma sevincini yaşattırmıyorlar ya bana cahil insanlar. Sanki bebeğim oldu derdim oldu gibi hissediyorum.sezaryan doğum yaptim solunum sıkıntısından 8 gün kuvozde kaldı bebeğim.eve gelince naptimsa göğsümü tutmadı .aç bıraktım,biberonu kestim, kaşık biberon aldım naptim ettim olmadı. Bebeğim yalnızca mama ile büyüyor, süt sağma makinası ile 24 saatte anca 60 ml süt elde edebiliyorum😔 onu da çığlık çığlığa sağıyorum,en yüksek ayarda anca geliyo sütüm zaten iyice azaldı düzenli sağım yapamıyorum çünkü. .Neymiş mama ile büyüyen bebeklerin kemikleri boş kalıyormuş, çabuk hastalanıyorlarmış büyümüyorlarmış 🙁
İçim acıyor yavruma baktıkça. Sürekli dalgınım, üzgünüm.bebeğim beni sevmediği için göğsümü tutmuyor diye düşünmeye bile başladım.napcam bilmiyorum geçecek mi bu günler? Bebeğim ileride sağlıklı bir birey olacak mı? Lütfen birşey deyin çok ihtiyacim var:KK43::KK43:
Yapmayin kendinze bunu benim oglumda mamayla buyudu zımba gbi masallah hicde hasta olup durmaz emenlerden iyi masallahi var bende cok eziyet etnistim kendime emzirmek icin cok ugrasmistim 5.5 ay zar zor sagarak gunde 1 2 biberon verebildim sutumu sonrada biraktim ipin ucunu siz yine sagin şifa niyetine aldigini alsin buyudugunde kendime bu eziyeti bosuna yapmisim diyeceksiniz karsinizda car cur konustugunda 😂 sunun surasinda ek gidaya gececekler 5 6 ay sonra saglikli guzel beslersiniz nolacak yani kimseye bKmayin siz gelen sorar giden sorar emiyomu diye emiyo dersin gene solicek bsy bulurlar yani o mamalar da gosterildigi gbi bos seyler degil iclerinde birsuru vitamin mineral var sonucta takmayin kafaniza hic

Ayy kalbime indi L Larissa 😖 endişe ettim çok , hiç kusmuyodu emmeden sonra bı ıkı damla yanağından süzülüyodu .. bu bldıgın kustu benm kızım.. doktoruna yazdım smdı , cuma kontrol amaclı gelin bi bakayım dedi ateşi varmı dye sordu 37 ydi ateşi o an anında baktım.. damla koymuştum mama içine o mu bozdu acaba ? Ya da ben hç süt +mama vermedim, bu ilk.. baktım emmiyo arada verebilirsiniz demişti doktoru bir daha karıstırmıcam kesinlikle sadece anne sütü ya da mama vermem gerekırse de sadece mama hzırlıcam .. gaz damlasını da ne sıklıkla kullanmalıyım netleşmiş olur hem.. aklıma takıldı düzrnli mi almayız gerektiğinde mi L Larissa
Endişe etme canım muhtemelen fazla geldi o yüzden. 37 çıkan ateş de beslenirken efor sarfettikleri içindir. Biz de mama vericeğimiz zaman meme+mama yapıyoruz, bazen de gaz damlasını damlatıyorum mamaya bende ama sorun olmadı bunlarla ilgili değildir ya fazla gelmiştir ondandır zaten ağzındakini çıkarmış gibi telaş yapma 🙏🏼

Of kızlar dünden beri berbatım
Kızım şimdide memeyi istemiyor tutmamak için nasıl ağlaamak görseniz kalkanla veriyordum
Ona süt geç geldiği için sinirleniyo sanırım 2 gün kaşıkla yedi ona mı alıştı bilmiyorum . Çok sinirlerim bozuldu o iki gün önceki meme doluluğumda yok sizinkiler nasıl sertleşme oluyormu hala yoksa geçtimi 1 haftada inermi normalmi offf yoksa sütümmü çekildi 2 gün emmesi diye noldu ben anlmadım niye deliriyo bu çocuk tutmak istemiyo
Ama göğsümden hep süt akıyo mesela olmasa akar mı

Kızım şimdide memeyi istemiyor tutmamak için nasıl ağlaamak görseniz kalkanla veriyordum
Ona süt geç geldiği için sinirleniyo sanırım 2 gün kaşıkla yedi ona mı alıştı bilmiyorum . Çok sinirlerim bozuldu o iki gün önceki meme doluluğumda yok sizinkiler nasıl sertleşme oluyormu hala yoksa geçtimi 1 haftada inermi normalmi offf yoksa sütümmü çekildi 2 gün emmesi diye noldu ben anlmadım niye deliriyo bu çocuk tutmak istemiyo
Önce sakinleşiyoruz😅 sütün düşmanı stres. Emmiyorsa sağarak verin bir süre biraz da emzirmeye çalışın. Sütünüz hemen artmaz ama hemende çekilmez zaten🥰

Olmayan sut nasıl aksın, sütlerin seninle merak etme 😊 sakinleş bi. Bazen yumuşak oluyordu benim de çok telaş yapıyordum. Süt yok diye çocuğa o yumuşak memeyi vermiyordum. Sonra birkaç kere vverdim baktım bizimki lıkır lıkır içiyor yok sandığın memeden. Bu da normal 😊 bebeğinin alismasina gelince bence bu kadar çabuk alışmazlar. Ben gün de 1 kere falan sağdıgim sütü biberonla veriyorum. Ki bir-çok kişi burda hem meme hem mama biberon durumunda. Bebisler emmeye devam ediyor. Bizim stresimiz çok etkiliyor bebekleri. Sen sakinleş yoluna girecek😊

Önce sakinleşiyoruz😅 sütün düşmanı stres. Emmiyorsa sağarak verin bir süre biraz da emzirmeye çalışın. Sütünüz hemen artmaz ama hemende çekilmez zaten🥰

Olmayan sut nasıl aksın, sütlerin seninle merak etme 😊 sakinleş bi. Bazen yumuşak oluyordu benim de çok telaş yapıyordum. Süt yok diye çocuğa o yumuşak memeyi vermiyordum. Sonra birkaç kere vverdim baktım bizimki lıkır lıkır içiyor yok sandığın memeden. Bu da normal 😊 bebeğinin alismasina gelince bence bu kadar çabuk alışmazlar. Ben gün de 1 kere falan sağdıgim sütü biberonla veriyorum. Ki bir-çok kişi burda hem meme hem mama biberon durumunda. Bebisler emmeye devam ediyor. Bizim stresimiz çok etkiliyor bebekleri. Sen sakinleş yoluna girecek😊

Ah güzellerim haklısınız
Ben aşırı stres yaptım çok gerildim üzüldüm
Çocuğa da yansıdı sanırım🥴
Biberon başlığı ne kullanıyorsunuz avent çok akıtıyor yaaa yeni alıcam bende

Kızlr diyetisyenin verdiği listeyi ekliyorum

Eklentiler

• 20B28487-D221-45F8-AFC6-84861FC9A3F3.jpeg
    20B28487-D221-45F8-AFC6-84861FC9A3F3.jpeg
    93,9 KB · Görüntüleme: 53
  • 93C26500-13F6-451C-8067-705F0638A353.jpeg
    93C26500-13F6-451C-8067-705F0638A353.jpeg
    135,6 KB · Görüntüleme: 49
Ah güzellerim haklısınız
Ben aşırı stres yaptım çok gerildim üzüldüm
Çocuğa da yansıdı sanırım🥴
Biberon başlığı ne kullanıyorsunuz avent çok akıtıyor yaaa yeni alıcam bende
Vallahi avent kullanıyorum ama kendi imkânlarımla rahatsız ediyorum 🤣🤣 emerken hafif cekiyorum aşağı doğru tutuyorum. Uğraşıyor süt az gidiyor. Rahatlığa alışıp beni bırakmasın diye 😅😅

Canım meme reddi olabilir mi? Ben de 2 gündür mama veriyorum günde 4 kez az önce ağladım da geldim. Kızım 70 dk ağladı memeyi almamak için. Siringayla verince lıkır likir içiyor ama memeyi ağzına aldığı gibi çığlık kıyamet ağlıyor. Meme reddini araştırdım çok uyuyor. Emzik ve biberonlari kaldirdim. Ağlamaktan bayilsa da vermicem plastik bir şey. Memeye aldığında ağlıyor ya misal siringayla iki üç damla süt dikiyorum üstten, memeyi alıyor,emmeye başlıyor. Sonra tekrar memeyi bırakıp ağlıyor vs.

Back