• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Herkes aynı şeyi söylüyor ve evet bebek kolları sıçrarken korkuyor ama Ela resmen özgür ruh.Deliriyor kollarını çıkaramayınca, bu arada kısmetse yarın ilk tırnak kesimini yapacağım, sizler kestiniz mi arkadaşlar?
Bizimkide bir başka özgür ruh😅 ben de yarım kundak için çok hevesliydim ama çocuğum yoğunbakımda sere serpe yatmaya alışmış gelince baktık kendini uyandırmıyor kundaksız devam ediyoruz. Uyurken şekilden şekle giriyor kundak bize olmazmış🥲

Herkes aynı şeyi söylüyor ve evet bebek kolları sıçrarken korkuyor ama Ela resmen özgür ruh.Deliriyor kollarını çıkaramayınca, bu arada kısmetse yarın ilk tırnak kesimini yapacağım, sizler kestiniz mi arkadaşlar?
Benim kızımın da iki koluda havada uyuyor. Hemşire yarım kundak yap annesi kolları yorulur dedi ama asla yaptırmıyor. Derin uykuda olsa bile uyanıyor. Dahası eldiven takmaz, sol gözünü kıstırıyor sürekli zor kurtarıyoruz, gazı gelince kulağını çekiyor falan :)
Tırnaklarını 7 günlükken kesmeye başladık. Güçlü tırnakları ve sürekli kendini tırmalıyor. Eldiven asla taktırmıyor 🤷

Ben bugun 4. Yu kestim annem kendini yirtti 40 i cikmadan kesmeeee diye capa gbi tirnakla dogdu yani nasi kesmiyim eldivende sevmiyo hurafe dinleyemedim kestim gitti 😂

Yarım kundağa bebeği alıştırırsanız hem siz cok rahat edetsiniz hem bebek bizimkide asla ilk basta kabul etmedi tam uykuya dalmaya calısırken o arada yapıyorum artık alıstı ınanılmaz iyi geldi elleriyle yoluyordu cnku kendisinş smdı deliksiz uyuyor ama eldiven kullnmayın sakın dedi doktor bıze eldıvenlerı kullanmıyoruz artık

Yarım kundağa bebeği alıştırırsanız hem siz cok rahat edetsiniz hem bebek bizimkide asla ilk basta kabul etmedi tam uykuya dalmaya calısırken o arada yapıyorum artık alıstı ınanılmaz iyi geldi elleriyle yoluyordu cnku kendisinş smdı deliksiz uyuyor ama eldiven kullnmayın sakın dedi doktor bıze eldıvenlerı kullanmıyoruz artık
Yarım kundak nimet resmen.oğlum bir hafta yoğun bakımda kaldı orada da kundakliyorlardi bizde evde devam ettik simdi kundak yapmadığımda uyumuyor sanki alıştı valla

Yarım kundak nimet resmen.oğlum bir hafta yoğun bakımda kaldı orada da kundakliyorlardi bizde evde devam ettik simdi kundak yapmadığımda uyumuyor sanki alıştı valla
Aynı biizimkide öyle kendisi aglamaklı stresli oldugunda ellerını bır kasıyorki asla aşağı indiremezsin ve emzirirken gözlerini yoluyo eller hep yüzünde, anne karnında da öyleydi benim kızım elleri hep yüzündeydi.. elleriyle derdi var asırı uyandırıyordu kendını ve aglayarak hızursuzca uyanıyordu annem sagolsun dedi kızım kundak yapalım doktora sorduk yarım kundak yapın ama eldıven kullanmayın dedi,ılk gunler zor oldu hep kıpırdandı ellerı cıkarmaya calıstı ama suan alıstı dırek uykuya gecıyor kundak yapınca rahatlıyo sanki.. ama ayaklat hep serbest bızım yarım kundak sadece

Ben bugun 4. Yu kestim annem kendini yirtti 40 i cikmadan kesmeeee diye capa gbi tirnakla dogdu yani nasi kesmiyim eldivende sevmiyo hurafe dinleyemedim kestim gitti 😂
Ay ne oluyormuş ki ,Ela nin daha yeni uzadi

Ela sabahtan beri bas bas bağırıyor 😔 annem olmasa bitiktim. İki kisi gene bitiğiz ,ev karisik ,her yer kirli bir kisi gezdiriyor ,diğeri zorunlu islerini yapıyor, sanırım gazımız yeni başladı😔

Tırnakları ben de büyük kızımda 4 günlükken kestim ama bu biraz minik diye kıyamadım, 10 gün falan beklemistim.
Doktordan geldik şimdi, 10 günde 10 Gr kaybetmiş. 2540 gram. Kafayı yicem, aşırı moralim bozuldu. Sanki biraz almış gibi geliyordu bana. Günde 4 kez mama vercez emzirmenin üstüne. 3 gün sonra 50 gram almamissa özel mamaya başlanacak 🙁

Kızlar laçinin gözünün altında yine hemanjiom gibi bişey çıktı. Vallahi bezdim ya burnunda var karnında var bacağında var. Eğer bu da hemanjiomsa doktor çocuk Hematolojisine gönderecek. Zaten burnundakinden dolayı korkuyorum çünkü burun göz ve dudak tehlikeli. Büyürse nefes almada problem çıkartabiliyor. Öfff yani 😟

Kızlar bebeklerinizi ne kadar süre emziriyorsunuz?
Bize hastanede 15er dakika iki memeyi emecek denmişti. Tam bu şekilde emziriyorum ama erken uyanıp yine istiyor sanki doymamış gibi. O yuzden emzirip sonra sağıp sağdıklarımı da vermeye başladım ama memede ne kadar emdigini bilmedigim için biberonla kac cc vereyim nerden bileceğim

Boyle olmasin diye bi de 50 dk emzirmeyi denedim böyle de kustu. Bu bebeklerin tartıdan tartiya degil de anlık olarak doyduğunu nasıl anlayacağız :)

Tırnakları ben de büyük kızımda 4 günlükken kestim ama bu biraz minik diye kıyamadım, 10 gün falan beklemistim.
Doktordan geldik şimdi, 10 günde 10 Gr kaybetmiş. 2540 gram. Kafayı yicem, aşırı moralim bozuldu. Sanki biraz almış gibi geliyordu bana. Günde 4 kez mama vercez emzirmenin üstüne. 3 gün sonra 50 gram almamissa özel mamaya başlanacak 🙁
Yaa neden öyle olmuş peki kilo alamamasıyla ilgili bi şey söyledi mi? Siz de üzmeyin kendinizi olan sütünüz de gitmesin 🙏🏼 Ne yapalım anne sütüyle beslenemiyorsa mama ile beslensin yeterki aç kalmasın. Ben anne sütü almışım 1 yaşına kadar kardeşim zar zor 6 ay alabilmiş ama benden daha sağlıklı, ben en ufak şeyde hasta olup dururum🤧🤧

Bize hastanede 15er dakika iki memeyi emecek denmişti. Tam bu şekilde emziriyorum ama erken uyanıp yine istiyor sanki doymamış gibi. O yuzden emzirip sonra sağıp sağdıklarımı da vermeye başladım ama memede ne kadar emdigini bilmedigim için biberonla kac cc vereyim nerden bileceğim

Boyle olmasin diye bi de 50 dk emzirmeyi denedim böyle de kustu. Bu bebeklerin tartıdan tartiya degil de anlık olarak doyduğunu nasıl anlayacağız :)
Keşke mideleri şeffaf olsa da görsek 🥲 valla en zoru bu doydu mu doymadı mı anlayamıyoruz anca tartıdan tartıya 🥲 belki ilerde onu da anlarız ama ben şuan malesef anlayamıyorum her ağladığında meme veriyorum o da aç gibi saldırıyo 🥲

Gaz damlası en iyisi hangisi yahu😔herkes bir sey diyor ,bizim doktor direkt gaz damlası degil ama icinde karışımlar olan probiyotik bir damla verdi,bugüne kadar hiç gazımız yoktu ,cok iyiydi ama yavrum bugün uğundu, dün de huzursuzdu zaten, bir de gaz damlası mı versem acaba,sanki nurse Harvey daha iyiydi diye hatırlıyorum

Emzirme konusunda sayılara takılmamayı bebiş memeyi ne zaman bırakırsa o zaman bırakmayı öneriyorlar ve emen bebek için de sağım önermiyorlar. Doyduğunuda kaka ve çiş çıkışına göre ve kilo takibiyle anlayabiliriz😃

Gaz damlası en iyisi hangisi yahu😔herkes bir sey diyor ,bizim doktor direkt gaz damlası degil ama icinde karışımlar olan probiyotik bir damla verdi,bugüne kadar hiç gazımız yoktu ,cok iyiydi ama yavrum bugün uğundu, dün de huzursuzdu zaten, bir de gaz damlası mı versem acaba,sanki nurse Harvey daha iyiydi diye hatırlıyorum
Canım biz bio gaiga probiyotik ve sab simplex gaz damlası kullanıyoruz. Ama doktor karnını dinledi ona göre verdi bize gaz damlasını. Belki kullanıcak kadar değildir. Bi sonraki kontrolü ne zaman Ela’nın? Biz günde 3 kez kullanıyoruz dün 2 kez verdim azaltmaz olaydım kız resmen gazla uyudu gazla uyandı 🥺

Yaa neden öyle olmuş peki kilo alamamasıyla ilgili bi şey söyledi mi? Siz de üzmeyin kendinizi olan sütünüz de gitmesin 🙏🏼 Ne yapalım anne sütüyle beslenemiyorsa mama ile beslensin yeterki aç kalmasın. Ben anne sütü almışım 1 yaşına kadar kardeşim zar zor 6 ay alabilmiş ama benden daha sağlıklı, ben en ufak şeyde hasta olup dururum🤧🤧
Sebebiyle ilgili bir şey demedi, süt az olup yetmyiyor olabilir dedi sadece 😢

Canım biz bio gaiga probiyotik ve sab simplex gaz damlası kullanıyoruz. Ama doktor karnını dinledi ona göre verdi bize gaz damlasını. Belki kullanıcak kadar değildir. Bi sonraki kontrolü ne zaman Ela’nın? Biz günde 3 kez kullanıyoruz dün 2 kez verdim azaltmaz olaydım kız resmen gazla uyudu gazla uyandı 🥺
Esimi aradim bir gaz damlası al diye ,o da doktora sormadan almayalım dedi.Tabi çocuğun nasil ağladığını görmediği için.Haftaya pazartesi ama böyle giderse belki cumartesi götürürüm, 1 ay dolunca demisti iste doktor.Oyle acı acı ağlıyor ki biryerine bir sey olmus gibi korktum.Azcik dalıyor, sonra icli icli ,çığlık çığlığa ağlıyor. Doktor da su an İstanbul da galiba ,oyle bir paylaşım yapmıştı 4,5 gun kongredeyim gibi bir seyler.Insanin elinden bir şey gelmiyor.Annem de benden beter panik oluyor ,cok üzülüyor. Gezdir ,pispis yap ,salla ,hicbir şey fayda etmiyor bugün. Probiyotik damlamiz var ama artık kesmiyor anlaşılan

Emzirme konusunda sayılara takılmamayı bebiş memeyi ne zaman bırakırsa o zaman bırakmayı öneriyorlar ve emen bebek için de sağım önermiyorlar. Doyduğunuda kaka ve çiş çıkışına göre ve kilo takibiyle anlayabiliriz😃
Maşallah, şunu farkettim deneyimsiz olmana rağmen icimizde en sağduyulu ve sakin ilerleyen sensin arkadaşım, biraz da karakter meselesi galiba bu işler

Back