• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Siringayla ver canim. Hemsire parmagini sokuyor bebegin agzina, parmagin yanindan da siringayi veriyo bebek ordan emiyo.

Bu arada bizim sarilik total bilrubin 14 cikmis d. Bilrubinde daha oncekine gore dusmus. Insallah yatmayacagiz bugun. Daha dr la gorusmedik. Ama dusecek insallah allahimmm nolur dussun artik
Dusmeye başladıysa super canim

Bio gaia ve sab simplex kullanıyoruz düzenli kullanımda faydasını görürmüşüz inşallah görürüz 🥺 tecrübeli anneler ne zman geçiyo bu gaz çıkarırken zorlanma dönemleri 🥺
Valla canim her bebeğin ki farklı oluyor ama 3,4 ay ortalama

Bio gaia ve sab simplex kullanıyoruz düzenli kullanımda faydasını görürmüşüz inşallah görürüz 🥺 tecrübeli anneler ne zman geçiyo bu gaz çıkarırken zorlanma dönemleri 🥺

Canım 2. Ayda pick yapar genelde 3 aydan sonra biter gider😕 sen yediklerine daha dikkat et belki ordan da gaz alıyordur mamalar zaten yapıyor

Ya bu emzirme işi vallahi çok zor oturana kadar annenin canına okunuyor
Baştan beri diyorum ya herşeyden çok bundan korkuyorum yarası ayrı dert tutturması ayrı dert
Neyse buna şükür diyelim
Bakalım benimki nasıl olacak 🥲

Ya bu emzirme işi vallahi çok zor oturana kadar annenin canına okunuyor
Baştan beri diyorum ya herşeyden çok bundan korkuyorum yarası ayrı dert tutturması ayrı dert
Neyse buna şükür diyelim
Bakalım benimki nasıl olacak 🥲
Belim kopuyor ,sırtım ağrıyor, Ela ya meme dayanmaktan.Tam inat bu kiz ,yok açmıyor ağzını

Bende ondan aldım hemen hastanenin karşısında bulduk hemen sütüm arttı ,ve bebek çekmeye başladı o çektikçe daha da arttı..sıcak duş aldım eve gelir gelmez, bestlak damla aldım bi de, valla güzel arttırdı hımana caydan kaç tane içiyorsun? Hurma yiyin birde mutlaka,ne kdr sürede emziriyorsunuz bana doktor dedimsarılık olmasın bol bol emzirin maksımum saat aralgı 2 saat olsun
10 gün boyunca saat kurup 2 saate bi kalktım canım. Ama zaten en geç 2 saatte ağlıyor bebis. Artık saat kurmuyorum kendine zaman uyanırsa kalkıyorum. Genelde 2 , 2 buçuk saate kalkıyor zaten. Humanadan da 1 bardak içiyorum ben günlük. Bi de doktorum kahvaltıda dereotu ye bol bol dedi

Kızlar selam Laçin benim huzursuzluğumu bence hissediyor sabahtan beri memede kıpır kupür yatakta kupür kıpır bir türlü rahat edemedi yavrum. Sürekli huzursuz. Ben de rahatlayamıyorum eşim arıyor molalarda bana diyor 2 haftaya işten ayrılacağım diyor. Lohusa kadını bu kadar strese sokmak normal mi ya. Adam resmen çocuğu olduğundan beri ayarlarını bozdu. Nasıl geçiniriz demek yok. Çıkcam da çıkcam. Bende de sabır kalmadı çık o zaman diyorum. Öfff 😟

Kizlar sariligimiz 14,5 cikti. Bundan sonra yukselmez buyuk ihtimalle dedi ama pazar gunu gelin acilden baktirin tekrar dedi. P.tsi gelelim diyorum gec olabilir diyor 😅😅 e hani yukselmezdi bu ne yaman celiski 😅 off pazar gunude duserde insallah kurtuluruz biter gider ya.

Neyse en azindan yatmadik bu sefer ona sukur😅😅

Kizlar sariligimiz 14,5 cikti. Bundan sonra yukselmez buyuk ihtimalle dedi ama pazar gunu gelin acilden baktirin tekrar dedi. P.tsi gelelim diyorum gec olabilir diyor 😅😅 e hani yukselmezdi bu ne yaman celiski 😅 off pazar gunude duserde insallah kurtuluruz biter gider ya.

Neyse en azindan yatmadik bu sefer ona sukur😅😅
Buna da şükür canım, artık ne derlerse mecburuz ,napalım

Canım 2. Ayda pick yapar genelde 3 aydan sonra biter gider😕 sen yediklerine daha dikkat et belki ordan da gaz alıyordur mamalar zaten yapıyor
3. Aya biticekse ona da razıyım 🥲 hem psikolojik olarak zorluyo beni hem fiziksel olarak 5 dk bi vaktim yok hem de öyle kıvranırken görünxe içim parçalanıyo 🫠🫠

Benim de sorunum şu ki kizlar Ela ya meme veriyorum aç olmasina aç ama bazen aliyor emiyor bazen cok açta olsa ağzına koyup asla emmiyor ,dudakları bir büzmesi var cadının.Simdi saat 9 gibi 15 dakika falan emdi uyuyor.Ben emdiğinden doyuyor mu ,süt geliyor mu anlamiyorum ,sonra sarılıktan oyle uyumasın yavrum.Of nasil anlayacağım ya ,biberonu tamamen kessem diyorum ,o zamanda korkuyorum sekeri düşüp uyuyacak mi diye
Kaşık biberon diye bi şey var ya onla ver canım. Şırınga tarzı o da

Kızlar 2 gündür sinir harbi yaşıyorum 2 gün önce eşim laçini pışpışlıyordu uyutmak için ben de içeride bi işim vardı onu hallediyordum. Odaya bi geldim uyuyakalmış eşim. Kolunda Laçin ile. Kolu düşmüş Laçin düşmek üzereydi. Laçini tuttuğum gibi bağırmaya başladım. Ben bağırınca eşim uyandı. Laçin ağlamaya başladı. Kovdum odadan kocamı laçini uyuttum. İçeri gittim eşime ana avrat düz gittim evden kovdum. Dedim gelme bir daha bu eve. Kapı dışarı ettim. 1 saat sonra geldi konuştuk başta reddetti. Uyumadım dedi inkar etti. Dedim ben manyak mıyım sana iftira mı attım. Konuştuk söz verdi bir daha olmayacak dedi. İyi dedim. Dün laçini emzirdim yatırdım ağladı. 2-3 kere yine emzirdim yatırdım ağlayınca tüm gün mama vermemiştik ben de eşime dedim mama ver ben bi tuvalete gideyim bi geldim mamayı vermiş Laçin kolunda uyumuş bu da uyumuş. Baktım Laçin yine düşecek neredeyse çocuğu sakince kolundan aldım sessizce bunu uyandırdım çıkardım balkona nasıl bağırıyorum. Kendimi kaybettim dedim tedavi ol. Bugün çift terapisi randevusu almış yarın gideceğiz. Yoksa ben bu adamı boşayacağım. Bugün de beni aramış işten ayrılcam diyor. Dedim ne halt edersen et bıktım senden. 24 günlük çocuğu olan adamın yaptığına bakar mısınız?
Çift terapisine randevu alacağına uyku polikliğine alsaydı keşke 😳 duşta uyumak nedirr. Onu yazmasan yorgunluntan falan uyuyakaldı diyeceğim ama trafikte, duşta bunlar çok korkutucu 🤧🤧

3. Aya biticekse ona da razıyım 🥲 hem psikolojik olarak zorluyo beni hem fiziksel olarak 5 dk bi vaktim yok hem de öyle kıvranırken görünxe içim parçalanıyo 🫠🫠
Canim büyüdükçe gaz geçecek ama kucak isteyecek ,ilgi isteyecek ,bu süreç böyle evrilerek değişecek. Yeter ki sağlıklı olsunlar inşallah, ama biz uykusuzluğa ve bu rutine alışacağız.Hatta gece de10 kere kalkip ise gidecegiz ,rabbim her şeyi ayarlıyor galiba.Analik boşuna kutsal değil.Ben anne olmadan önce de dünya da en sevdiğim varlık annem di.Ama yapı olarak fevri ve kaprisli bir insanım ,bazen anneme istemeden yukselirdim.Anne olduktan sonra anladım ki ben ne kadar nankörmüşüm ki fena evlat da değilimdir, iyi evlat olduğumu sanırdım. Oysa annelikte verilen emek karşısında bu bir hicmis. Rabbim içimize o sevgiyi koyuyor ,o sevgiyi koymasa kimse dayanamazdi galiba.Yeter ki sağlık olsun bir sekilde geçecek bu süreçler.Azcik yüzleri gözleri açılsın, bir gülmeye başlasınlar, yani simdi de gülüyorlar da ,bilinçli gülsünler, her sey unutulacak insallah.Sonra benim gibi ikinciye bismillah diyeceksiniz😃

Kızlar basina boyle bisey gelen varmi gercskten soktayim normalde tansiyonum 10 a 6.5 u gecmezdi hamileykende ayni sekilde dun ilk defa kafam sersem gibi olunca bi olceyim dedim 12.5 9.0 u gordum anesteziden sonra boyle olan cok oluyomus simdide 10 a 8 8.5 10 a 7.5 civarinda seyrediyor napmam gdrekiyo bilemedim acaba gecici bi durummu ve nezamandir boyle hic fikrim yok cok moralim bozuldu

Kızlar basina boyle bisey gelen varmi gercskten soktayim normalde tansiyonum 10 a 6.5 u gecmezdi hamileykende ayni sekilde dun ilk defa kafam sersem gibi olunca bi olceyim dedim 12.5 9.0 u gordum anesteziden sonra boyle olan cok oluyomus simdide 10 a 8 8.5 10 a 7.5 civarinda seyrediyor napmam gdrekiyo bilemedim acaba gecici bi durummu ve nezamandir boyle hic fikrim yok cok moralim bozuldu
Normalde yüksek bir değer degil arkadasim ama senin normalin hep düşükse o zaman nasıl değerlendirilir bilemiyorum.Yediklerinin tuzuna biraz dikkat et.Eğer cok rahatsiz ederse bir dahiliye uzmanına gidersin olmazsa.Ama cok yüksek değerler olmadığı için bir sey yapacaklarını sanmam.Dogum vücutta bir cok şeyi değiştiriyor, belki artik yeni normalin bu olacaktır.

Onu da denedim mama verdiğimde de aynısı 😢 yatağa koyuyoruz 10 dk sonra bi çığlık ayakları karnına çeke çeke ağlama ıkınmalar ve ardından çok sesli bir gaz 😢 ama bu döngü hiç bitmiyo bi düzen kuramıyoruz
Kolik olabilir mi acaba canım. Sen bi doktora göster bence damla veriyorlar gaz için

Kolik olabilir mi acaba canım. Sen bi doktora göster bence damla veriyorlar gaz için
2 kontrolde de aynısı canım karnı şiş çünkü çok gazlı bi bebek. Verdi damla kullanmaya başladık ama bi süre geçmesi gerekiyomuş etki etmesi için. İnşallah eder bir an önce kıyamıyorum öyle sancılandığında görmeye 🤧🤧 ama dışarda uyuyo ilginç bi kız 😅

2 kontrolde de aynısı canım karnı şiş çünkü çok gazlı bi bebek. Verdi damla kullanmaya başladık ama bi süre geçmesi gerekiyomuş etki etmesi için. İnşallah eder bir an önce kıyamıyorum öyle sancılandığında görmeye 🤧🤧 ama dışarda uyuyo ilginç bi kız 😅
Bizimki de pusete koyup arabaya bindiğimiz an inene kadar çok derin uyuyor. Hamileyken fıldır fıldır gezdim, alıştı heralde diyorum 🤣 3 gündür bizde de gaz sancıları var. Baya ağlıyor sıkıyor kendini. Bugün bebeyagi ile karnına masaj yaptım. Gaz kaka ne varsa çıktı. Dene istersen

Kızlar bebişim uyumuyor 🤦🏻‍♀️ Çok yoruldum artık 😓 dün biraz dışarı çıktık dışardayken gayet güzel uyudu, eve geldik yine uyumamaya huzursuzlanmaya başladı. Banyo da yaptırıyoruz asla mahmurlaşmıyor çocuk napıcaz bilmiyorum ne gece ne gündüz uyumuyo hep bi ıkınma halinde. Gazını da çıkartıyo ama hala ıkınıyo hiç bitmiyo ıkınması
Canım benim de aynı mahvolduk inan nasıl çaresiz hissediyorum kendimi 😓

Belim kopuyor ,sırtım ağrıyor, Ela ya meme dayanmaktan.Tam inat bu kiz ,yok açmıyor ağzını

Bak ya Eloşa inat çıktı
Olsun annesi daha inattır sıktır göğsünden dudağına sütün tadını alımca açsa karnı mecbur alır bence pes etme iyice alışmasın sarılık riski bittiyse biberona ara ver bakalım ne yapacak

O zorlanmalar biter cnm 3 aydan sonra rahat çıkarır artık olsa bile haklısın kolay mı öyle görmek
Madem dışarda mutlu hergün bi temiz hava missss gezerken gazı mazı unutuyo demek😍😍

Back