2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Ben mayıs ayını ideal bir doğum zamanı olarak düşünüyorum. İşte kış hamileliği geçirdik rahat geçti. Bebeğide sıcak havalarda büyüttük üşürmü derdi olmadı. Ancak gündüzler çok uzun herkes dışarda ve siz evdesiniz. Tüm yaz evdeydik bizde. Birkaç kez tatile gittik annelere vs gittik ama ben sürekli çalışan biri oldğm için yazın evde çok sıkıldım. Klima açtk biz zaten bebeklerin en sevmediği şey sıcak. Sıcakta hem beslenmiyorlar hem uyumuyorlar. Sıcak bizden daha çok bunaltıyor onları.
Evet sicak konusunun o avantaji var at pusete cik kafa rahat oluyor :) bakalim klimaya alistircam acip valla uzerine uflemesin oda serinlesin en azindan yoksa ne ben ne o uyuyabilir :))

Kızlar bebeğimin ellerinden tutunca kendini ayağa kaldırıyor, çok da hoşuna gidiyor diye ayakta tutuyordum ama az önce okudum ayağa kaldırmayın bacak ve kalça için iyi değil diyorlar, birşey olmamıştır değil mi? Offf dönmeyi beceremiyor ama ayağa kalkarken zıpkın gibi.

Kızlar yeni bir atak dönemi başlıyor sanırım birinden kurtulduk birine bulaştık..
Kızım kucağımda uyumak istiyor yerine koyunca kıyameti koparıyor ve saat 16 dan beri süt içmedi meme reddi yapıyor zorla veriyorum ağlıyor.. ek gıda yüzünden olabilir mi hani onun tadını aldı süt istemiyor fln.. bugün avakado ve muz karıştırıp verdim seve seve yedi..
Sütü bu yüzden reddediyor olabilir mi..
Aşırı derecede yorgunum kucağımdan inmiyor napicam şaşırdım 😢
Biz 3 gündür öyleydik canım hasta diye öyle yapıyor diye düşündük ama ne gece ne gündüz uyudu kucağımda uyutuyordum yere bıraktığım dakika ağlıyordu aynı sütü de fazla içmiyordu bugün doktora götürdüm bronşit olacakmış az kalsın antibiyotik verdi ondan mıdır nedir şükür bugün biraz uyudu Bi de gece YouTube da gece uyumayan nazar değen çocuklara dua var onu dinlettik o da etki etmiş olabilir dene belki işe yarar meme reddi de ek gıda kaynaklı olabilir ek gıdaya geçmedim ama ara sıra ağzına bişeyler veriyorum mandalina ve kavun yaladı sonra da vermiyorsun diye kıyameti kopardı biraz önce bu ara pek emesi yok bizimkinin

Kızlar bebeğimin ellerinden tutunca kendini ayağa kaldırıyor, çok da hoşuna gidiyor diye ayakta tutuyordum ama az önce okudum ayağa kaldırmayın bacak ve kalça için iyi değil diyorlar, birşey olmamıştır değil mi? Offf dönmeyi beceremiyor ama ayağa kalkarken zıpkın gibi.
Bizimki 3 aydan önce başladı canım oturmayı ve ayakta durmayı çok seviyor illa istiyor daha bizimkiler bassın diye doğduğunda başladılar alıştırmaya

Daha kış gelmeden az serinlik çöker çökmez hemen hemen hepimiz bebişleri hasta ettik kızlar. Kışın Allah yardımcımız olsun

Bizimki 3 aydan önce başladı canım oturmayı ve ayakta durmayı çok seviyor illa istiyor daha bizimkiler bassın diye doğduğunda başladılar alıştırmaya
Oğlum da asla yatmak istemiyor ya oturacak ya da dikilecek ama erken bastırmayın kalçası zarar görebilir falan diye okuyunca bir an hata mı yapıyorum dedim.

Oğlum da asla yatmak istemiyor ya oturacak ya da dikilecek ama erken bastırmayın kalçası zarar görebilir falan diye okuyunca bir an hata mı yapıyorum dedim.
Yok canım ya basmaları lazım ki dirençleri artsın zaten çok uzun süre bastırmıyoruz

Daha kış gelmeden az serinlik çöker çökmez hemen hemen hepimiz bebişleri hasta ettik kızlar. Kışın Allah yardımcımız olsun
Aynen canım ya ilkinde bu kadar çektik 3 gün sonra bugün çok şükür uyku yüzü gördük ağlamaktan Bi hal olmuştu gece gündüz demeden hiç uyumadı kışın nasıl edersek artık

Bizimkinin en sevdiği oyunlardan biri bu. Bunu yapabiliyor olması sağlıklı oldğnu gösteriyor. Ayakta çok tutmazsanız zarar vermezsiniz aksine kaslarının güçlenmesine yardımcı olmuş olursunuz.

Evet sicak konusunun o avantaji var at pusete cik kafa rahat oluyor :) bakalim klimaya alistircam acip valla uzerine uflemesin oda serinlesin en azindan yoksa ne ben ne o uyuyabilir :))
Biz ilk iki buçuk aylıkken denize soktuk çok sevmedi korktu. O tatilimizde eşimle başbaşaydk çok keyif alamadık birimiz hep bebekle ilgilendi diğeri denize girdi. Diğer tatilimizde dört aylıktı. Ve daha kalabalıktk. Kızım bu sefer korkmadı o da suya girdi bizde yakınlarımıza bırakıp eşimle beraber denize girebildik. Daha rahat ettik.

Herkes cok guzel zaman diyor genelde bu tatil iside bebege bagli biraz bakalim daha 40i cikmayan bebeklerle tatile gidenler goruyorum uyuyolarsa demek :KK70: kismet saglikli olsun da yazi geciririz bir sekilde artik
Vala benim oglum gazlıydı ayy ne uyku ne durmak cok agladigi donemlerdi , ben pek tatil dusunemedim. Bebekten bebege de degisiyor bazısı hem sakin hem uyuyan bebek oluyor. Bir de biz kızım kucukken gitmistik o tatilden bisey anlamadik , ne yemek yiyebildik ne etkinliklerinden faydalanabildik. O yuzden esime dedim ayni seyleri yasamak istemiyorum bu seneyi pas geciyorum seneye daha fazla tatil istiyorum 😂

Daha dun konustuk esimle. Diyorum bizim bebe niye dönmüyor, o da dedi illa donmesimi gerekiyor cocuk ellerinden tutunca nerdeyse yuruyecek , sen donmek diyorsun.. yatarken ellerinden tutup oturur pozisyona getirirken hopp ayaga kalkiyor , hosuna gidiyor. Kısa sureli durduklari icin ben bir problem olacagini dusunmuyorum.

Vala benim oglum gazlıydı ayy ne uyku ne durmak cok agladigi donemlerdi , ben pek tatil dusunemedim. Bebekten bebege de degisiyor bazısı hem sakin hem uyuyan bebek oluyor. Bir de biz kızım kucukken gitmistik o tatilden bisey anlamadik , ne yemek yiyebildik ne etkinliklerinden faydalanabildik. O yuzden esime dedim ayni seyleri yasamak istemiyorum bu seneyi pas geciyorum seneye daha fazla tatil istiyorum 😂
Biz ilk iki buçuk aylıkken denize soktuk çok sevmedi korktu. O tatilimizde eşimle başbaşaydk çok keyif alamadık birimiz hep bebekle ilgilendi diğeri denize girdi. Diğer tatilimizde dört aylıktı. Ve daha kalabalıktk. Kızım bu sefer korkmadı o da suya girdi bizde yakınlarımıza bırakıp eşimle beraber denize girebildik. Daha rahat ettik.
Biz cok gezen bi ciftiz yurtdisi vs bol yurumeli tatillerimizde oluyo o yuzden en basindan alistirmam gerekli ama sanirim cocuktan cocuga degisiyor iste :) ilk etapta kayinvalide anne kim gelebiliyosa onunla gitmek lazim 😄

Bugün devlet hastanesine kontrole gittik. Menenjit aşısını sordum, bana bir liste verdi 3 şık arasından istediğinizi yaptırın dedi. Siz yaptırdınız mı ya da hangilerini yaptıracaksınız?

Eklentiler

• IMG-20221005-WA0000.jpeg
    IMG-20221005-WA0000.jpeg
    55,8 KB · Görüntüleme: 40
Doktora gittikkk deniz suyunu sıkmayın keşke almasaydınız dedi. Eczacı önerdipi içün almıştık. 🤷‍♀️Nazalnem diye bir sprey önerdi. Onu aldık. Kışın burnu kuruyunca da günde 1 damla kullan dedi. Aklınızda bulunsun kızlar. Bebişlerin burnu kurursa

Kızlar uykularınız nasıl , emerek mi uyuyorlar ? 2 gündür ne oluyor anlamadım 4. Ay atağında bile böyle değildi gözündrn uyku akıyo ama meme çıkarınca uyanıyo saat başı istiyor 🥲.

Kızlar uykularınız nasıl , emerek mi uyuyorlar ? 2 gündür ne oluyor anlamadım 4. Ay atağında bile böyle değildi gözündrn uyku akıyo ama meme çıkarınca uyanıyo saat başı istiyor 🥲.
Bizimki emerek uyuyordu şimdi uyumuyor canım Bi de 3 gün hiç uyumadı sürekli kucağımdaydı bizim yatak da yatıyordu kokumuza alıştı herhalde dün annem gil de deliksiz uyudu yanımda bugün beşiğinde yatırdım sürekli uyandı sersem oldum yine bizimle yatmaya alışmasını hiç istemiyorum

Kızlar kaç gündür oğlum yanımızda yatıyordu ya sanırım kokuma alışmış dün gece beşiğinde yatırdım sürekli uyandı bugün de yanına başımdaki eşarbı bıraktım akşam üstü 2-3 saat uyanmadı acaba böyle alıştırsam kötü mü olur iyi mi

X