2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Emzirmeye gidiyorum bakan kadının evine. İş yerime yakın birine baktırıyorum yoksa çok küçük acıkır o kadar saat 🥺 sağmayı da düşündüm de çok az süt gelir şu an eskisi gibi değil ki. Siz ne yapacaksınız ilk günler zor oluyor ama zamanla alışırsınız siz de
Bende süt iznini kullanmayı düşünüyorum. 6 aylık olana kadar 3 saatmiş 6 aydan sonra 1.5 saat. 3 saat iyi de 1.5 saat git gel bakalım nasıl olacak zaten 4.5 aylık şimdi

Bebekleriniz gece kesintisiz kaç saat uyuyor? Benim bebek 4 buçuk aydır 2 saatte bir emmek için uyanıyor ve artık çok yoruldum gece uykumu kesinlikle alamıyorum. Uygulamada 11 saat kesintisiz uyuyabilir yazmışlar okudukça hüzünleniyorum 😂
Bende sendenim 😁 valla o uygulamadaki yazılanları gorunce bende kalp krizi gecircek gibi oluyorum 😁 benim bebemde cok sık uyaniyor sansim yaver giderse ilk uykusunu 3 saat sonra hep saat başı kalkiyor. Ama o ilk uykusundayken ben uyuyor olmadigim icin yatiyorum ve saat basi kalkiyorum sabah 6-7 arasi da komple uyaniyoruz sabah oluyor bize. Gece 2-3 gibi uykusu hafifliyor iyice emzirip koyuyorum uyaniyor emzirip koyuyorum uyaniyor koy al koy al biraz benim yatakta biraz bazen pusette bazen kucagimda sabah ediyoruz. Daha soylee bebegim yataginda sabah olmus uyanmiss guluyor seklinde hic gormedim. Ama ben her aksam uyuturken cok umutlu bir sekilde bu aksam uyuyacak diye yatiriyorum, o da her gece inat bir sekilde uyaniyor. Bir gun umutlu anne kazanacak inaniyorum 😁

Kızlar sizin eşlerinizde kıskanıyor mu 😂😂
Kızım bana alıştıkça benimle konuştukça babamız çok kıskanıyor. Hahahah bugün tüm gün kızı bana vermedi. Emzirmeden emzirmeye. Benimle daha çok ilgileniyormuş 😂😂😂
Bizim oğlan da anne benzeri ses çıkarıyor ona söyleniyor baba desin diye uğraşıyor 🤭 tabii bize alışacaklar çocuklar akşama kadar onlarla uğraşıyoruz

Bugün hem burda hem soranlara kızım gece uyuyor dedim demez olsaydim nazar olduk 😂 9 dan beri 20 dakikada bir uyaniyor vallahi tukendim en berbat gecemizi yasiyoruz suan

Ayyy arkadaslar arkadaslar benim bebe 2 gundur memeyi damagıyla sıkıstırıp kafasini geri cekiyor ayy gogus ucumu mahvetti , neden yapıyor acaba boylee anlamadim🤦‍♀️
Benim ki hep yapardı onu ucunda bir yer kopmuştu hatta sallanıyordu et”im. Gazdan yapıyor hemen çıkarıp gazını çıkarıtıyotum ağızdan ya da popodan çıkarıyor geri devam ediyor. Yapmadan önce mutlaka yakalamaya çalış 😅

Bu söylediğiniz fiyatta devlet desteği var mı acaba heyet raporunuz var mıydı
Merhabalar hayır heyet raporumux yoktu, devlet desteğide yok maalesef. Fakat fiyatlar bence baya değişmiştir siz mutlaka tekrar sorun 25 i bile bulmuş olabilir

Bu çeneyle erken konuşmazsan görürüm ben seni diyorum oğluma uyanık olunca 5 dk susmuyor parmağı da ağzında konuşup duruyor çenesiz olacak herhalde ama bende sabah uyandığında karşısına geçip 1 saat konuşuyorum benden de kaynaklı olabilir 2 gündür eşime sinir oldum evdeydi çocukla 1 kelime konuşmadı kriz geçirecektim 😡 taş olsa çatlardı valla
Bizimki de inanılmaz konuşuyor gözünü açar açmaz başlıyor gören şok oluyor bazen emerken bile konuşuyo geri emmeye devam ediyor falan çook komik 😂

Bebekleriniz gece kesintisiz kaç saat uyuyor? Benim bebek 4 buçuk aydır 2 saatte bir emmek için uyanıyor ve artık çok yoruldum gece uykumu kesinlikle alamıyorum. Uygulamada 11 saat kesintisiz uyuyabilir yazmışlar okudukça hüzünleniyorum 😂
Benim 1 kez uyanıyorum 3-4 gibi emziriyorum gözünü açmadan tekrar uyuyot 7 e kadar tekrar emziriyorum 9 a kadar uyuyor tekrar. MAŞASLLLAH DİYİM😅

Bizimki de inanılmaz konuşuyor gözünü açar açmaz başlıyor gören şok oluyor bazen emerken bile konuşuyo geri emmeye devam ediyor falan çook komik 😂
Bizim de öyle canım anne sesi çıkarıyor durmadan babam çok seviniyor konuşuyor mu diye 🤭 3 buçuk aylık konuşamaz ama sürekli bişeyler anlatıyor gibi

Bugün hem burda hem soranlara kızım gece uyuyor dedim demez olsaydim nazar olduk 😂 9 dan beri 20 dakikada bir uyaniyor vallahi tukendim en berbat gecemizi yasiyoruz suan
Kıız bari 6 saat uyuyor demeydin 😂😂😂 düzelir inşallah canım. Arada bebeklere geliyor. :)
M MAdes hahaha o konuda zaten çocukla ciddi ciddi konuşuyor baba demek çok daha kolay diye anlatıyor 😂😂 anne demenin zorluklarından falan dem vuruyor. Diyor ki bu beni sevsin de. İkinci çocuk seni sevsin hep senle ilgilensin. 😂😂 Benle de bir pazarlık halinde 🤷

Kıız bari 6 saat uyuyor demeydin 😂😂😂 düzelir inşallah canım. Arada bebeklere geliyor. :)
M MAdes hahaha o konuda zaten çocukla ciddi ciddi konuşuyor baba demek çok daha kolay diye anlatıyor 😂😂 anne demenin zorluklarından falan dem vuruyor. Diyor ki bu beni sevsin de. İkinci çocuk seni sevsin hep senle ilgilensin. 😂😂 Benle de bir pazarlık halinde 🤷
Oldu deseydin bizimki de aynı canım baba demiyorsun gelsin annen alsın diyor bebişko da anne diye bağırıyor arkasından

Kızlar şimdi oğlum 3 buçuk aylık ya ayakta tutmaya çalışıyorum sol ayağını düz basıyor sağ ayağının sadece yan tarafına basıyor çok nadir düz basıyor o da uğraşırsam sizinkiler nasıl dikkat ettiniz mi hiç

Merhaba arkadaşlar..
Dün kızımın 4. ay aşısı vardi ve rutin kontrölu.
6 kg 60 cm baş çevresi 38.5 cıktı ve baş çevresine şüphelendiler..
Başka doktora sevk edildi orda bakıldı ve bıngıldak kapanmış olabilir dedi ve beyin gelişimi durur kapandıysa çünkü çok erken denildi..Normalde 12 ila 18 ayda kapanırmis.. Başka bir doktora gittik bence açık bıngıldak dedi yinede bir film çekip bakalım dedi..
Film çekildi bıngıldak açık ve beyinde herşey normal çok şükür..
Ama neden 38.5 normalde en az 39.5 olmalı bu ayda dedi doktor..
Dün sabahtan beri öldüm öldüm dirildim vallaha gözümün yaşı hiç dinmedi..
Size danışmak istedim özellikle aynı hafta kızı olan arkadaşlar kızınız 'ın baş çevresi kaç? Nolur bana yardımcı olun kafayı yemek üzereyim.. 😭
RABBİM kimseyi evladı ile sınamasın inşallah 😭
Benim de kizim 2 aylik asisinda ebe bingildagi simdiden kapanmaya baslamis dedi insallah bu olcude kalir yoksa sikinti dedi cok korkuyorum.doktorumuza sordum 2. Ay olcumlerinde kafa cevresi 37,2 3. Ayda degerlendircez dedi bende cok kafama takiyorum insallah yavrucaklarimiz iyidir.

İnş canım ama kız erkek fark ediyor sanırım nörolojiye mi randevu aldın bıngıldağı kapansada sutürlar kapanmayıp gelişimi devam ederse sıkıntı olmaz dediler canım bu ay işte yarım cm tek büyümüş bakalım kontrole az kaldı ne diyecekler sağlık ocağında ebe sıkıntı yok dedi ama yine tedirginim
Sizinki kac aylik .Benimki 1 ayinda 3cm büyüyüp 2.ayinda 1,2 büyümüs saglik ocagi bingildaginin 2.ay olarak kapanmaya baslamasi icin cok erken dedi .doktor 3. Aya bakcaz dedi cok tedirginim

Benim de kizim 2 aylik asisinda ebe bingildagi simdiden kapanmaya baslamis dedi insallah bu olcude kalir yoksa sikinti dedi cok korkuyorum.doktorumuza sordum 2. Ay olcumlerinde kafa cevresi 37,2 3. Ayda degerlendircez dedi bende cok kafama takiyorum insallah yavrucaklarimiz iyidir.
Sizde takip edebilirsiniz evde. Ben ölçüyorum kızımın kafa çevresini..
Geçen ayın sonunda 38.5 di şuan 39.3 Yani büyüyor çok şükür.. bu şekilde kendimi rahatlattim ve bizde emar çekildi bıngıldak açık çok şükür.. sizde emar cektirin emin olun öyle dışardan kapalı demeyle inanmayın bizede kapalı dediler en iyisi emar kesin sonuç verir..

Geçen ayın sonunda 38.5 di şuan 39.3 Yani büyüyor çok şükür.. bu şekilde kendimi rahatlattim ve bizde emar çekildi bıngıldak açık çok şükür.. sizde emar cektirin emin olun öyle dışardan kapalı demeyle inanmayın bizede kapalı dediler en iyisi emar kesin sonuç verir..
Bizim normal dogumdu kafa sekli biraz yamukta tam nereden olculuyor bilmiyorum evde olctugumda daha fazla cikiyor

Kapali demedi de 2,5 dedi kapanmaya 6 ayda baslamasi gerekiyor sizinki baya kapanmis dedi

Sizinki kac aylik .Benimki 1 ayinda 3cm büyüyüp 2.ayinda 1,2 büyümüs saglik ocagi bingildaginin 2.ay olarak kapanmaya baslamasi icin cok erken dedi .doktor 3. Aya bakcaz dedi cok tedirginim
3 buçuk aylık canım ilk ay 1 cm büyüdü 2.ay 4 cm büyüdü 3. Ay da yarım cm büyümüş 1. Ayında çocuk doktoruna götürmüştüm ultrasonla baktırdı süturlar açık sıkıntı yok dedi 2. Ay götürdüm baş çevresini ölçtü gelişmiş sıkıntı yok dedi 3.ayda noröloji doktoruna götürdüm bıngıldağı hala açık sıkıntı yok ne zaman sağlık ocağı gelişim durmuş doktora götür derse o zaman getir dedi

X