2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Ne zamana kadar sürecek doktora gitmeyi düşünüyorum. Ortopediciye başka bir şey için gitmiştim emzirmeden kaynaklı bel düzleşmesi olduğnu söylemişti.
O sızı kalır derler arada sırada gelip gidiyor. Sizin ki dediğiniz gibi emzirme pozisyonundan kaynaklı olabilir. Ben artık çoğunlukla yatarak emziriyorum hem dinleniyorum hemde öyle uyuyakalıyor. Oturarak emzirdiğimde mutlaka arkama yaslanıyorum bebeğe doğru eğilmeyin arkanızda destek olsun öyle öyle geçer inşallah

Kiz bebekleriniz gece uykusuna kacta geciyor ? Kacta uyutuyorsunuz
7 gibi benim ki huysuzlanmaya başlıyor tabi gündüz hiç doğru dürüst uyumadığından 8de sızıp kalıyor her gün banyo emzirme rutinini oturttum dışarda olmadığımız sürece böyle ilerliyoruz artık

Canim peki gece kac defa uyanıyor ve sabah kaçta kalkıyor?

7-8 gibi uyuyor 9 da uyanıp beslenme aktivite oyun isitor sonra 11-12 de uyuyor gece 4 gibi kalkıyor emiyor tekrar uyuyor . 7 de tekrar kalkıp emip uyuyor 10 a kadar . Oglen uykusuna da 12.30 da geçiş yapiyor .
Ben 7-8 de gece uykusuna başlasın istiyorum yani o aradaki uyanıp oyun istemesini nasil engel olabilirim onu yapmaya çalışıyorum

Bizimki akşam 6 dan sonra nadir uyuyor 11-12 gibi gece uykusuna geçiyor 3-4 gibi uyanıyor şaşmaz sonrasında bazen saatte 1 uyanır ama genel olarak tam 7 de uyanır beslenir oyun ister 9 gibi de uyur 11-12 gibi uyuyup uyanmalar başlar

Gece 2 kere falan uyanıyor. Dün mesela annemgil
vardı 9 gibi odasında uyudu bende gece yanına kıvrılmıştım sabah 5de uyandı. Kalktığı zaman hiç ışık açmıyorum gece lambasında emziriyorum sonra piş piş yaparak uyutuyorum. Bazen bezini bile almıyorum çizgi kontrolü yapıyorum çok çok doluysa alıyorum. Bez alırken uyku açılıyor. Gaz içinde uyandırmıyorum kendisi uyurkende çıkartıyor artık. Arada bi sırıtıyor konuşma istiyor ama gece pek pas vermiyorum bi gece uykumuz var çünkü gündüzleri pek uyumuyor.

Kızlar, peluş çıngıraklar, peluş top falan aldım kızıma. Temizliği nasıl olacak. Çamaşır Mak yıkasam bazıları titreşimli ve müzikli bozulur muhtemelen. Yıkamadan da veremem herşeyi ağzına alıyor. Islak bezle silsemde içim rahat etmez. Nasıl dezenfekte edebilirim. Özel bir temizleme sıvısı falan var mıdır.

Ben geçen gün titreşimli olanı makineye attım hiç bişey olmadı çıngıraklı topunu düdüklü oyuncaklarını da hep attım bozulma olmadı müzikli olanlar bozulabilir ama

Aaa benim kızımda böyle. 5 te kalkar uyumaz bende mecbur kalkıyorum. Altını falan yıkıyorum emziriyorum oynatıyorum, iyice yorulup 9/10 da tekrar uyuyor. Hsonlarıda 9/0 a kadar yatıyor. Bugün 9.30 ta kalktı.
Bebem düzenli olarak hafta içi 6 hafta sonu 8-9 gibi uyanıyor. Hafta sonu neden 8 9 çünkü babacığı izinli çünkü hafta içi annesine garezi var

Ben geçen gün titreşimli olanı makineye attım hiç bişey olmadı çıngıraklı topunu düdüklü oyuncaklarını da hep attım bozulma olmadı müzikli olanlar bozulabilir ama
Düdüklüleri bende atıyordum da. Titreşimi müziği bozulmasın diye atmayayım dedi. Yazık, ama atmadan nasıl vericem. Hemen ağzına alıp yemeye başlar çünkü.

Ben aksam 7.15te yıkıyorum 7.30 da emzirmeye basliyorum dalması 8 bucuk. Ama gece 4 bazen 5 te uykusu cok hafifliyor ondan sonra bize uyku yok emzir koy uyaniyor tekrar kucagima aliyorum tekrar koy derken sabah 6 bucuk 7 oluyor. Gunduz uykusu yok gibi bisey. 10 dk max.20 dk.

Herkes uyuyor diyor sanırım bir uyumaya benim bebegim. Ozellikle son 3 gecedir perisan etti beni. Sanirim 10 kez kalkiyordur ve tekrar dalamiyor beklenen dogum tarihine gore baktim atak haftasindayiz , umarim gecicidir. Dogdugundan beri kesintisiz 4 saat uyumamisimdir ve sabahlari zar zor en gec 7 ye kadar uyutabiliyorum. Ay bizim bu uyku sorunumuz ne olucak. Bi de ben eylulde yarim gun çalısmaya baslicam.

Işe donen var mı arkadaslar

Düdüklüleri bende atıyordum da. Titreşimi müziği bozulmasın diye atmayayım dedi. Yazık, ama atmadan nasıl vericem. Hemen ağzına alıp yemeye başlar çünkü.
Evet bende tercih etmem yıkamadan ama müzikli olanlara naparız bilmem Plastik olanlarıda kaynattım bi güzel sonra biberon emzik temizleyicisiyle tekrar yıkadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…