• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Hiç aldırma ilk zamanlar benim eşimde öyle panik yapıyordu bir gün öyle bir baskı yaptı ki bende patladım verdim kucağına al doyur o zaman mamayla dedim bizimde ilk zaman aldığımız mama çöp oldu
Ben mama kullanmak istemiyordum hatta geçen buraya da yazdım süt taşıyor diye 2 gündür çok emdiğinden mi süt gelmiyor bile emiyor yine ağlıyor ağlayıp emdikçe öyle söylüyor bende bağıracağım daha sabır ediyorum oğlum mama istese geçen hafta içerdi zaten 3 haftayı geçen mamada kullanılmıyormuş sanırım

Ben mama kullanmak istemiyordum hatta geçen buraya da yazdım süt taşıyor diye 2 gündür çok emdiğinden mi süt gelmiyor bile emiyor yine ağlıyor ağlayıp emdikçe öyle söylüyor bende bağıracağım daha sabır ediyorum oğlum mama istese geçen hafta içerdi zaten 3 haftayı geçen mamada kullanılmıyormuş sanırım
Gelmiyor diye düşünme süt üretimi o emdikçe devam eder mama karşıtı asla değilim ama sütüm varken mamaya yönelmek bana doğru gelmiyor sütüm az ve çocuğum doymuyorsa takviye elbette gerekiyor. Sen çiş kaka bezini takip et belirtilen sayının altında kalıyorsa takviye gerekebilir. Evet 4 hafta içinde tüketilmesi lazım

Gelmiyor diye düşünme süt üretimi o emdikçe devam eder mama karşıtı asla değilim ama sütüm varken mamaya yönelmek bana doğru gelmiyor sütüm az ve çocuğum doymuyorsa takviye elbette gerekiyor. Sen çiş kaka bezini takip et belirtilen sayının altında kalıyorsa takviye gerekebilir. Evet 4 hafta içinde tüketilmesi lazım
Yoo geliyor da eskisi gibi değil mamayı 2 hafta kullandım sarılık geçsin diye onda bile çoğu zaman içmedi geçen hafta da verdim ama kendi içmedi bende tekrar almadım zaten vermek istemiyordum şimdi de eşim sabrımı zorluyor bu kadar emen çocuk da değildi Bi huzursuz burda genel olarak bu sorunları yaşayan çok oldu zaten atlatacağız İnş

Bebeğim yeni bir huy edindi😑 Banyo yaparken hiç ağlamıyor ama banyodan çıkınca havluya saracağım zaman o kadar çok ağlıyor ki 15 dakikada ancak sakinleşiyor. Yeni başladı bu durum. Banyo yaptırırken başına böyle bir şey gelen var mı?

Bebeğim yeni bir huy edindi😑 Banyo yaparken hiç ağlamıyor ama banyodan çıkınca havluya saracağım zaman o kadar çok ağlıyor ki 15 dakikada ancak sakinleşiyor. Yeni başladı bu durum. Banyo yaptırırken başına böyle bir şey gelen var mı?
Ay aynısını yaşıyoruz elim ayagima dolaşıyor giydiremiyorum bile bazen çıplak çıplak kucağıma alıp sakinlestirmeye çalışıyorum katıla katıla agliyor banyo yaparken gıkı cikmiyor

Ne yiyeceğimizi şaşırdık aklımız fikrimiz süt oldu 🤭😁şunu duydum birde Dereotu iyiymiş çiğ şekilde yenmeliymiş

Ay aynısını yaşıyoruz elim ayagima dolaşıyor giydiremiyorum bile bazen çıplak çıplak kucağıma alıp sakinlestirmeye çalışıyorum katıla katıla agliyor banyo yaparken gıkı cikmiyor

Kızlar benimde öyle en baştan beri havluya sarıldığı an ağlıyor hemen memeye koyuyorum mecbur orda sakinleşiyor havlunun içinde yorganın altında o şekilde emziriyorum sonra bıraktırınca giydiriyorum.

Süt için 2 tane takviye alıyorum, hergün dereotu yiyorum aklım fikrim hep sütte birde sabahlaro tahin 😂 ama işe yarıyor sanırım .

Kızlar benimde öyle en baştan beri havluya sarıldığı an ağlıyor hemen memeye koyuyorum mecbur orda sakinleşiyor havlunun içinde yorganın altında o şekilde emziriyorum sonra bıraktırınca giydiriyorum.

Süt için 2 tane takviye alıyorum, hergün dereotu yiyorum aklım fikrim hep sütte birde sabahlaro tahin 😂 ama işe yarıyor sanırım .
Tahini nasıl ve kaç kaşık yiyorsunuz?
Banyoyu seviyor banyo yaparken hiç sorun yok. Ama öyle bir ağlıyor ki üzülüyorum nedeni de bulamadım niye böyle yapıyor hep böyle devam ederse yandık 😐

İmdat kızım meme emmek istemiyoooor. En son 2 de 3/4 dk emdi o kadar oda zorla. Kızlar ne oldu anlamadım hiç açta. Napıcam 😭😭

İmdat kızım meme emmek istemiyoooor. En son 2 de 3/4 dk emdi o kadar oda zorla. Kızlar ne oldu anlamadım hiç açta. Napıcam 😭😭
Uyuyor mu canım şekeri düşmüş olabilir biraz sağıp ver kaşıkla istersen doyarsa uyanır ya da ağlıyorsa gazı vardır ondan da emmiyordur

Uyuyor mu canım şekeri düşmüş olabilir biraz sağıp ver kaşıkla istersen doyarsa uyanır ya da ağlıyorsa gazı vardır ondan da emmiyordur
Hayır hayır ağlıyor sürekli. Azıcık emdi zor bela. Yarında 2. Ay aşılarımız var bakalım napıcaz 😭

Kizlar ben gecen size mama sormustum ya. Verme dediniz ama ben vermeyi tercih ettim. Simdi gelismeleri aktaricam ve fikrinize ihtiyacim var.

Cogu kisi mama verme diyince vazgecmis gibiydim, arada kalmistim. Ama ara sira huzurlu olsak da, cogu zaman yine uzun uzun emip yine de doymuyor gibi tekrar tekrar meme istediginde delirdigim oluyordu. Neyse bir gun cok kotu derecede surekli meme istedi agladi falan, canimdan bezdim. O aksam da bi yemege davetliyiz. Neyse gozumu kararttim hemen bi biberon ve mama aldirdim esime. Yemege gitmeden once bi deneyelim dedik 30 ml mama yaptik, sabahtan beri aglayip meme isteyen bebegim, istahla mamayi emdi ve huzurla uyudu. Birden bire 😳 cok sasirdim ve cok üzüldüm, bu cocuk bu zamana kadar doymuyor muymus dedim. Neyse biz hazirlanip evden cikana kadar uyudu, onu giydirip hazirkamak icin kaldirmasam uyanmazdi bile, sonra arabada da uyudu. Mamayi emince biz de yanimiza mama aldik, disarda emzirmekle ugrasmam karni da doyar diye ic huzuruyla mutlu mutlu gittik. Sonra orda davetlilere gülücükler sacti bi muddet. Sonra yine krizi tuttu. Neyse mama vericem zaten rahatligiyle hazirladik mamayi verdik. Asla biberonu agzina almadi. Ama kiyamet kopuyo agliyo. Neyse ben yenegi falan biraktim odaya ciktim emzirdim yine , ama oluru yok, surekli agliyo doymuyo, tekrar inemedim yemege, zehir oldu. Esimi cagirdim eve donduk. Butun bunlar cuma oldu. O gunden beri ara sira mamayi tekrar tekrar denedim, neredeyse her gun. Asla biberonu agzina almiyor. Hatta normal sakin halinde biberon verince agliyor. Yine surekli emzirmeye devam ediyorum ama bugun mesela yine cok zorladi. Surekli emiyor, yatagina birakiyorum, 10 saniye sonra elini emme sesi geliyor. Bir muddet sonra agliyor meme bulamayinca. Ve hala biberonu almiyor. Neden olabilir bu ya Cok zor durumdaydim, cok yoruldum
Canım bisey sorcam mesela biberonu 1_2 emip sonra mı istemiyor yoksa direk ağzına bile almıyor mu benim oglumdayken de 1,5 ay cok guzell alirdi takviye olarak verirdim sonra kendi icmek istememeye basladi en son kendi 1_2 cekip itmeye başladı ben artik sutun yettiğini düşünüyordum ama geniz eti varmış biberondaki coklu ve hizli gelmeden dolayi nefes almasi zorlandığı icin icmek istememiş, dr a ilk 1,5 ay içiyordu ama dedim genelde 1,5_2 aydan itibaren belli olur büyür dedi

Hayır hayır ağlıyor sürekli. Azıcık emdi zor bela. Yarında 2. Ay aşılarımız var bakalım napıcaz 😭
Bugün sağlık ocağı açık değil bence canım arefe günü ya biraz sağıp kaşıkla vermeyi dene sen aç kalmasın yine de

Canım bisey sorcam mesela biberonu 1_2 emip sonra mı istemiyor yoksa direk ağzına bile almıyor mu benim oglumdayken de 1,5 ay cok guzell alirdi takviye olarak verirdim sonra kendi icmek istememeye basladi en son kendi 1_2 cekip itmeye başladı ben artik sutun yettiğini düşünüyordum ama geniz eti varmış biberondaki coklu ve hizli gelmeden dolayi nefes almasi zorlandığı icin icmek istememiş, dr a ilk 1,5 ay içiyordu ama dedim genelde 1,5_2 aydan itibaren belli olur büyür dedi
Yok direkt hic agzina almiyor. Emzige de aynisini yapmisti. Dudagina degdirince agzini bi açıyor sonra diline deger degmez meme olmadigini anlayinca agliyor başını çeviriyor agzini kaçırıyor

Back