2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Ayy evet emerek uykuya dalıyor ondan maalesef dedim 😅 akşam uykusundan önce rutin yapıyorum sonra emziriyorum biraz pispis yapıp yatağına yatıyorum. Uykuya desteksiz dalıyor yani. Ama gece uyandığında imkanı yok emmeden uyumuyor kıyametler kopuyor kaç kere denedim olmuyor😐
İşte her bebişin huyu farklı. Benimki de asla ama asla piş piş ile uyumuyor. ille kucakta gezerken uyuyacak. Gece uyandığında asla piş piş ile dönmez uykuya. Hemen kucağa gelir, saniyesinde uyur Ama sen 1-2 gece zahmet çekip gece beslenmesine geçebilirsin. gece tok yatıyor zaten, altını da almış oluyorsun. Bir rutini de var diyorsun. E demek ki gece alışkanlıktan emiyor. açlıktan değil 🤷🏻‍♀️ Mesela 8’de emzirdin diyelim, ilk uyanması kaçta oluyor? Atıyorum 1’de mi uyanıyor, sen 12’de emzir, o 1’de uyansa Da bileceksin Ki alışkanlıktan kalktı. Ne kadar uyumazsa uyumasın illa ki bi yerde uyuyacak. Diyelim zorla 3’te uyudu, sen 4’te bir daha emzir o uyurken. Bir daha sabah kalktığında emzirirsin günaydın diyerek. Böylece akşam 8’den sabah 8’e toplamda 4 emme yapar.

İşte her bebişin huyu farklı. Benimki de asla ama asla piş piş ile uyumuyor. ille kucakta gezerken uyuyacak. Gece uyandığında asla piş piş ile dönmez uykuya. Hemen kucağa gelir, saniyesinde uyur Ama sen 1-2 gece zahmet çekip gece beslenmesine geçebilirsin. gece tok yatıyor zaten, altını da almış oluyorsun. Bir rutini de var diyorsun. E demek ki gece alışkanlıktan emiyor. açlıktan değil 🤷🏻‍♀️ Mesela 8’de emzirdin diyelim, ilk uyanması kaçta oluyor? Atıyorum 1’de mi uyanıyor, sen 12’de emzir, o 1’de uyansa Da bileceksin Ki alışkanlıktan kalktı. Ne kadar uyumazsa uyumasın illa ki bi yerde uyuyacak. Diyelim zorla 3’te uyudu, sen 4’te bir daha emzir o uyurken. Bir daha sabah kalktığında emzirirsin günaydın diyerek. Böylece akşam 8’den sabah 8’e toplamda 4 emme yapar.
Ben bunu denedim canım ilk önce 12ye doğru emzirdim sonrasında uykuya devam etti heh çok iyi diye sevindim hatta ondan sonra bi uyudu 4 saat kesintisiz ben kendim kalktım baktım hala uyuyor emzireyim acıktığı için uyanmasın dedim beşiğinden aldım emzirdim ve emmesi bitince sabah olmuş gibi uyandı iki saat de uyumadı 😅 sonra sinirden yemin ettim bi daha uyuyan çocuğa dokunmicam diye 😅

Ben de geçen hafta böyleydim bi de sürekli ağlayasım geliyordu hiçbir şey yapamıyorum evi temizlemem lazım ona bile isteğim yok çocuk uyuyunca ben de uzanıyorum ne iş yapmaya ne başka bişeye hevesim kalmamış gibiydi bu hafta biraz daha iyiyim ama iyi olmak adına bişey yapmadım belki haftasonu dışarı çıktık o iyi gelmiştir😔
Dışarı çıkmak gerçekten iyi geliyor ben hafta sonu cumartesi pazar mutlaka çıkıyorum
Bugün ki rutinim mesela çamaşır yıka as kızıma kahvaltı hazırla kendim hemen aparatif yedim bugün
O uyudu saçlarıma maşa yaptım kendimi iyi hissediyorum bakım yapınca
Eşim yine iyi dayaniyorsun bu gece hep kucagindaydi dedi sabah cidden geceleri çok uyanıyor göz altlarında halka oldu kendimi çok çirkin hissediyorum bazen o gün bakım tyapıyorum

Kuzum maşallah çok sevindim❤️
Kaçırmış olmak istemem müsait zamanda yazar mısın neler yaptın nasıl ilerledi süreç.
Diş yüzünden anamız ağlıyor şimdide üst iki diş geliyor😒 hic kendimde değilim kusura bakma
Sizin yine çıkıyor bizde dış yok kaşıntısı aşırı var huzursuzluk gecede 4... küsur kez uyanma artık 9aylik olucak gece uyumam lazım ama ancak yatarak memede uyuyor birak geri uyanıyor iyice alıştı
Ben aslında uyku düzeni sağlamıştım disindeki o huzursuzluk birde demir damlası artti bı ara kabız oldu neyse ki gıdalarla çözdüm durumu

En çok da akşam çay dizi yapmayı özledim bazen kitap okumayı kahve içmeyi
Dün akşam yemeğini yedi yok saat 10 uykuya geçmedi

Bizim minnok da kendine koca adam sandığından dolayı artık gündüzleri uyumama kararı almış😂 günlerdir gündüz uyutamıyorum çocuğu şaka gibi🙈 10 dk uyuyup uyanıyo. Gece uykusunu uzattı gündüz uyumayarak kendince

Ben bunu denedim canım ilk önce 12ye doğru emzirdim sonrasında uykuya devam etti heh çok iyi diye sevindim hatta ondan sonra bi uyudu 4 saat kesintisiz ben kendim kalktım baktım hala uyuyor emzireyim acıktığı için uyanmasın dedim beşiğinden aldım emzirdim ve emmesi bitince sabah olmuş gibi uyandı iki saat de uyumadı 😅 sonra sinirden yemin ettim bi daha uyuyan çocuğa dokunmicam diye 😅
Erken pes etmişsin 🤭 benim oğlan dün akşam tam 22.30 ve 2.30’da alarm kurmuş gibi uyandı. yani gece beslenmelerinden Tam yarım saat önce. Eşime kalsa emzir uyusun mantığındaydı ama emzirmedim. Israrla uyuttum, o uyuduktan sonra emzirdim. tam 23 veya 3 olmadı ama sonuçta emerek uykuya dönmedş 🥹

Kızlar kafayı yemek üzereyim ek gıda almıyor bebeğim sürekli memede yoğurt meyve asla yemiyor öğün olusturamadik tam yemeye başlamıştı üst dişler patladı aç geziyor su bile icmiyor doktorlarda kilosu iyi deyip geçiyor ne yapabilirim sizce

Kızlar kafayı yemek üzereyim ek gıda almıyor bebeğim sürekli memede yoğurt meyve asla yemiyor öğün olusturamadik tam yemeye başlamıştı üst dişler patladı aç geziyor su bile icmiyor doktorlarda kilosu iyi deyip geçiyor ne yapabilirim sizce
Dişlerden dolayı huzursuz belli ki. Bence hiç zorlama. Bu sefer inada binip mama reddine gidebilir.

Emekleme guncellemesiyle beraber hic oturamiyorum taşlara yatiyor sandalyeleri çekip bırakıyor parmagi sıkışıyor, kafasini peteklere çarpiyor emekleme çok zormuşş önce bikaç adım atmaya basladi birkac gunde hemen hizlandi son hız gidiyor şimdii 😄 gece de yine uyumadik her uyanmada uykuya donmesi 1,5 saat suruyor saate bakıyorum hep ayni. 4 dişi var ama başka dişler de geliyor o yuzden yattimi bi rahat edemiyor döne döne uyaniyor emeklemeyle benim kalan doğum kilolari da gidecek anlaşılan

Kızlar merhaba endişeli bi anne olarak size danışmam gereken bişi var benim 40 günlük bir bebeğim var ve dudağımdaki kızarıklığı fark etmeden yavrumu öpmüş bulundum sanırım uçuk çıkarıyorum daha yeni kızarıklık halinde internette inanılmaz korkunç şeyler yazıyor başına gelen bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. Korkuyorum

Zorlama kesinlikle ama teklif et yılmadan bıkmadan.neler verdin yemedi fikir veremiyorum başka şeyler dene
Kızlar merhaba endişeli bi anne olarak size danışmam gereken bişi var benim 40 günlük bir bebeğim var ve dudağımdaki kızarıklığı fark etmeden yavrumu öpmüş bulundum sanırım uçuk çıkarıyorum daha yeni kızarıklık halinde internette inanılmaz korkunç şeyler yazıyor başına gelen bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. Korkuyorum
İnternette okuyup panik olmayın yanlış
Bebeğinizi öpmeyin an itibariyle guzelcede yıkayın minigi kafanıza çok takiliyrsa doktora gidin sorun

Zorlama kesinlikle ama teklif et yılmadan bıkmadan.neler verdin yemedi fikir veremiyorum başka şeyler dene

İnternette okuyup panik olmayın yanlış
Bebeğinizi öpmeyin an itibariyle guzelcede yıkayın minigi kafanıza çok takiliyrsa doktora gidin sorun
Yarın doktor kontrolümüz var görüşeceğim ama canım çok sıkkın 😓

Zorlamıyorum ama ilk günlerden beri kaşık reddi var zaten
Bizde de oyleydi ama artık geçti. Mesela baslarda çorbayı yogurdu bardakla içiyodu kaşıkla kesinlikle yemiyodu. Bende o şekilde yedirdim yeter ki yesin diye. Sonra ara ara kaşık teklif ettim kaşığa da alıştı şimdi. Bi de öyle deneyin. Daha sıvı şeyler bardakla içirerek

Ya bende emziremiyorum yaa daha tam çıkmamış bi lokma dişiyle oyle bi ısırıyor ki daha doğrusu damagiyla ısırıyor buna nasıl çözüm buldunuz aglicam resmen ya

En çok da akşam çay dizi yapmayı özledim bazen kitap okumayı kahve içmeyi
Dün akşam yemeğini yedi yok saat 10 uykuya geçmedi
Yine bitmeyen atak döneminde bizimkiler
Bide her zamanki bahanem diştendir kesin var 🥹 analar boşuna çabuk yıpranmıyor 😩

Benim oğlan da hastalandığı dönem öyleydi ne kahvaltı ne çorba meyve yoğurt hiçbişey
Tüm gün mememde yaşadı
İyileşince boğazı açıldı elimdeki herşeye bakıyor 🫢 yer annesi merak etme sen hele kilosu iyi demişse doktorlar hiç sıkıntı etme

İşin uzmanı olmamakla birlikte şuan kızarıklık şeklindeydi ve yara gibi açık değilse sorun olacağını düşünmüyorum
İnternete bakınca herşey inanılmaz korkunç
Geçen gece benim oğlan kucağımda irkildi inler gibi ses çıkarı
İnternette dünya kadar felaket hastalık yazıyor
Umuyorum bişey olmayacaktır ama aklınızda çok takılıyorsa doktorunuza danışın 🌺 geçmiş olsun

X