2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Çok mantıklı ama ben hep tatlı yiyodum

Bizim ki de kaşıkla yemeği sevmiyor.
Eline vereceksin. Amaaan icsinler bakalım ana sütünü bir yaşına kadar.
10. Aydan sonra masada ne varsa ondan verecegim. Iki ayda daha böyle tatsiz tuzsuz devam.

Ben kahve tiryakisiyim dün köpüğünden sürdüm diline bayıldı bayıldı fincana uzanmaya başladı sıpa

Gönüllü perişanlık yaşıyorum babası da bir hafta yok sabahtan aksama ben ben ana kucağına koydur yedir yika gezdir emzir çok bunaldım çok yese hadi yine neyse yemiyor
Ah canım yaa… Allah kolaylık versin arkadaşım güç kuvvet versin inşallah.. geçeceğini düşünerek geçirmek en iyisi böyle dönemleri, ayrıca birçoğumuz da yaşıyoruz aynı durumları, yalnız değilsin Kendine de bakmayı unutma lütfen, en olmadı eczaneden vitamin al yorgun düşersin çok da koyverirsen.. bir de küçülen çoraplarına bakliyatları koy ver eline bakalım canım sevecek mi, bizimkini güzel oyaladı, mercimek, nohut, prinç falan biraz seni rahat bırakır belki..

Cici bebe ekmeğinden çok memnunum bu arada lezeti guzel ve guzel dağılıyor corbada. Normal ekmek hamur hsmur oluyo corbada.

Hamilelik boyunca tükürdüm ne sevdim bilmiyorum ama benim kiz tuzlu seviyo bizik yediklerimizi seviyor. Yogurt corbasi tarhana favorimiz eti cici bebe ekmegiyle. Bebekce seyleri sevmiyoruz kasik mama pure vs

Hepiniz kemikli ılık suyu kullanıyor musunuz benim kız ikidir anlıyor ve o yemeğe ağız kapatıyor
Sanırım bana çekti tatlı pek sevmiyor ve et sevmiyorum ben maalesef kıyma yerim parça et yemem olmasa aramam balık tavuk yerim

Ben daha denemedim
Ben de senin gibi sayılırım
Sadece köfte kebap yerim parça et vs sevmem
Hatta balık bile az kıyısından
Umarım sevdiririm bebeye

Ben de kemikli ilik suyu vermedim henüz. sabahları bazen yulaf, meyve, ceviz karışımı; bazen labne,zeytinyağ, yumurta sarısı karışımı; bazen hazır çorba (instada aldım bebekler için) yapıyorum yedirmek için. Öğlenleri de meyve, yoğurt ya da yulaf+meyve filan veriyorum. Bazen patates/havuç/kabak haşlıyorum zeytinyağ içine, tamamen spontane gelişiyor. bu akşam mesela avakodo-yoğurt-ceviz-zeytinyağ karışımı yedirdim.
bu aralar ekmek içi yiyor asddagahshddff kaynanam tutundu ekmek yesin diye, habire ekmek veriyor çocuğa. Tembihliyorum bu kadar verme diye ama önüne geçemiyorum, ben işteyken de veriyor çünkü biliyorum. Kuru üzüm yedirmiş geçen gün, kakasında bütün bütün çıktı
Bazen de kavanoz mama yiyor. Bebe Muhallebisi veya pudingi yaptıysam hurma özü ya da keçiboynuzu özü ile tatlandırıyorum. Şu 7. Ayı bi dolduralım Kısmetse her şeyi yediricem. Şimdi bile masada özendiği bi şey olursa tattırıyorum. geçenlerde fırın palamut tattırdım Bayağı sevdi.

Ah bu kayinvalideler bizimki de geçen Antep fıstığı vermiş çocuğun içinde şişmiş kakasinda kocaman kocaman çıktı. Allahtan alerjisi filan yokmuş çok sinir oldum

Canım benim kız da acaip huysuzdu ben diş diş diyodum millet bakıp daha damağı yumuşak diş gelmez diyip moralimi bozuyodu bi sabah ansızın dişi çıktı çocuğun belki senin de öyle olur

Maşallah valla canım bu konuda çok iyisin ben çalıştığım için sanırım bu kadar sistematik gidemiyorum

Ah bu kayinvalideler bizimki de geçen Antep fıstığı vermiş çocuğun içinde şişmiş kakasinda kocaman kocaman çıktı. Allahtan alerjisi filan yokmuş çok sinir oldum
Ben de kuru üzümü görünce bi rahatladım en azından çıktı diye gülsem mi kızsam mı şaşırdım artık. Anneme ne dersem yapıyor, onu yedir bunu yedirme şu saatte yatır, tv telefon yok gibilerinden ama kaynana youtube açıp uyutuyor oğlanı çıldırıyoRum ben işteyken de yaptığı için önüne geçemiyorum. eşime diyorum, annen gelmesin, versin bakıcı parası, 2 hafta benim annem 2 hafta bakıcı şeklinde gidelim diye, ben tanımadığım insana çocuk emanet edemem diyor Sanki annelerimize uzakta olsak bakıcıya emanet etmek zorunda kalmayacaktı

Maşallah valla canım bu konuda çok iyisin ben çalıştığım için sanırım bu kadar sistematik gidemiyorum
Hahahahahah ben de aynı şekildeyim. Çocuk ne bulduysa yiyor, asla saatim ya da düzenim yok. Sadece düzenim sabah ve öğlen şeklinde veriyoruz, bir de eğer yerse akşam yemeğinde bizimle bi şeyler yediriyorum. Yoksa bugün muz verdim yarın elime vereyim diyemiyorum. ne varsa evde yedirmeye çalışıyorum.

Ben de öğlenleri çorba akşamları da yatmadan muhallebi yapmaya çalışıyorum muhallebiyi baya seviyor çorbadan da canı isterse içiyor istemezse o da yok sabahları da babası avokado labne bebe bisküvisi lor peyniri karışık gidiyor yumurta sarısı veremiyorum cildi kabardığı için onu verebilsem her sabah iyi olurdu
ama ben de yavaş yavaş yediklerimizden vermeye başlicam inşallah nereye kadar böyle ayrı hazırlayabilirim bilmiyorum

Fıstık da zararlı şuan
Canım benim kız da acaip huysuzdu ben diş diş diyodum millet bakıp daha damağı yumuşak diş gelmez diyip moralimi bozuyodu bi sabah ansızın dişi çıktı çocuğun belki senin de öyle olur
Ay gerçekten mi aniden mi çıktı öyle herşeyi ağzına sokuyor sırt üstü bir saniye durmuyor yüz üstü dönüp ağlıyor yada ağzına elini herşeyi sokup ağlıyor ne zaman bitecek bu durum
A azaria birşeyler yaz nolur çok ihtiyacım var bittik durumdayım

Ya biz daha geçen hafta doktora gittik diş yok henüz dedi ama bi anda çıkıverir mi bizimde bilmiyorum. Çünkü uykudan ağlayarak uyanması yoktu hiç. Dün gündüz her uykusundan aglayarak uyandı ben yanında yatmama rağmen 2 dk falan bi sakinleşemedi. Hemen elini ağzına attı ben ordan şüphelendim ama bakalım. Senin kuzunun da incileri hayırlı olsun
Gümüş tamamen aynı şeyleri yasiyoruz bebisim. Daha geçen yere yorgan serdi. Üstünde bütün oyuncakları öyle oynuyo diyodum yaa dünden beri yorganın üstüne sırt üstü koyarsam direk ağlamaya başlıyor. Kucağıma yapıştı bildiğin bugün de dünden hallice. Bi de 2 gündür sol kulağıyla agzi arasinda kalan yeri eliyle boyle ileri geri bi hareket yapiyo yanak kismini yani acaba kulağı falan mı aciyo ama elleyince bi tepki aglama falan da yapmiyo

Üzülme canim geçiyor.
Hava yagmurlu değilse al bebeğini dışarıya cik.
Bebekler en güzel sokakta vakit geçiriyorlar.
Bebek arabasiyla inebiliyorsan in. Komsudan falan yardim iste. Ben de simdi yavruları alıp cikacagim sokağa.

Canım kaynana bakicidan iyidir emin ol. En azından canı kani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…