2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar menülerinizi paylaşır mısınız ben çok zorlanıyorum bu ek gıda işinde ya Instagram sayfalarında koca koca menüler görünce de şasırıyorum hiç öyle koca tabak yediğimiz bişey yok bizim. Yulaf+muz+anne sütü dün sabah verdim yedi birazcık. Bugün de yulaf+muz+yoğurt olarak verdim kahvaltıda. Yiyo ama ağzını acmak yok ne kadar girerse ağzına 10 çay kaşığı falan yemiştir. Geri kalanını mama sandalyesi ellerimiz ve ayaklarımız yedi

Kiz daha ne yesin bebe 10 çay kaşığı yaklaşık 3 yemek kaşığı yeter . İyi bence çok zorlamaya ger3k yok . Ben yoğurdu filan 2 yemek kaşığı koyuyorum . Yemek te 1 çay bardağı koyuyorum o da anca 3 yemek kaşığı filan oluyordur onu bile bitirmiyor

Ben epey bi çeşitlendirdim artık , sabahları 2.öğünü kahvaltı ek gıda şeklinde veriyorum. 1çay bardağında irmik ya da yulaf ya da prinç unu önce muhallebi şeklinde yapıyorm hemen kaynıo zaten, içine bebe bisküvisi, yumurta sarısı, bebek loru be pekmez sabit ürünler gibi, meyve atıyorum illa muz olur , elma, şeftali, avakado gibi.. yarım cevizi de ezip kattığım oluyor.. yarısını yiyior bu şekilde.. sebzeli püreleri çok sevmiyo ama, sanırım meyveyle çok besledim benim yüzümden:)) akşamları da iki akşamda 1 veriyorm ek gıda gibi püreler yanında da yoğurt genelde, havuç , patates, kabak klasik, bebek tarhanası bazen, sebzeli bebek çorbaları aldm ama sıvı şekilde pek sevmedi yemedi genelde.. böyle yani..

Kuzum oyle 10 kaşığın hepsi dolu dolu midesine inmiyo ama. Ağzından çıkarıyor bidaha sokuyorum vesaire bi savas gibi bi de bunu sevdi ama yumurta versem yemiyo mesela kahvaltıda gibi. Doktor avucunun içi kadar bi öğünde yemesi yeterli dedi ama bu yulaflı karışım dışında biseyin yedirmek çok zor.
Olay sebzelerde bitiyo kuzum zaten. Sebze bizimki de yemiyo. Dün uykudan önce bebek tarhanası yaptım ilk defa ama 2 çay kaşığı anca aldı ağzına istemedi. Sonra emdi uyudu mesela. Daha bizim başlayalı 1 ay olmadı ama iştahlı kocamandı tabaklar yemiyoruz yani

Ben kahvaltiyi kesinlikle bulamaç vermiyorum yumurtayı ayri peyniri ayri meyve puresini ayri yediriyorum kahvaltıda. Şuandaki amacımız zaten tatlara alistirmak damak tadını yanlış oluşturursak sonrasi cok zor
Kahvaltida yumurta, labne, yulaflı meyve püresi ya da sade meyve püresi veriyorum. Hergün aynı şeyden sıkılmasın diye bazen bikaç bebe biskuvisiyle meyve karşımı yapıyorum yumurta, peynir, pekmezi bu karışımın içine eklemiyorum ayrıca yediriyorum.
Öğle menüsünde de ilikli ve etli ya da kıymalı sebze çorbası ya da tarhana veriyorum. Çorbalarını bazen şehriyeli bazen yoğurtlu terbiyeli yapıyorum. Tarhana dışındaki çorbaları 2 günlük pişiriyorum ertesi gün de yiyor.
Herşeye pekmez koymuyorum tatlı şekerli yemeye alişmasin diye pekmezi minnacık bi kaşıklık bişey hazirlayip ona karıştırıp veriyorum vitaminini alsın yeter. Yoğurdu da yemeklerle vermiyorum yemeklerdeki demir emilimini engellemesin diye akşamüstü tek başına yoğurt veriyorum
Haftada 1 kez kahvaltida pirinçunlu meyveli bi karışım yapiyorum
Haftada 1 kez de kahvaltıda kaşık mamasıyla meyveli karışım yapiyorum
Akşam için ayrıca yemek muhallebi bişey vermiyorum
Yani sabah meyve öglen et ve sebze akşamüstü yoğurt yemiş oluyor
Tabi yumurtayı peyniri hep aynı şekilde yiye yiye sıkılmasın diye bazen labneyle yumurtayı çırpıp tavada pişiriyorum püre gibi yumuşacık bi yumurta oluyor haşlanmış yumurtayı isteksiz yerken bunu bayıla bayıla yiyor
3 öğüne 8. Ayda geçicez

Bence gayet iyi miktar yemiş baby
Canım irmik pirinç unu muhallebi ne kadar dan yapıyorsun hergün mu yapıyorsun tarif verir misin

Sen baya ilerledin bu ek gıdada. İnşallah bizde bu aşamalara geliriz

Sen baya ilerledin bu ek gıdada. İnşallah bizde bu aşamalara geliriz
Tarhana yada sebze çorbasını ölçülü olarak bir yaz canim ne kadar su ilikli su yani kalirsa dolaba koyup ertesi gün yediriyor musun
Yemen'de mucizeler yaratan ben kızıma yapamıyorum sanki sanırsın hiç birşey bilmiyorum
Pirinç unu irmik birer kere yapıyorum haftada bir kerede kaşık maması bende
Ama benim kız kaşık mamasını iki tatlı kaşığı yiyor düşün azıcık

Tarhanayı ilk defa dün yaptım ama 2 kaşık zor aldı ağzını açmiyo bizim problemimiz o. Yoksa ağzını açsa yiyo yani. Ben sanırım ek gıdayı ne zaman vericem doğru zamanı bulamadım. Genelde uykudan uyanınca emzirin 1 saat sonra ek gıda verin diyolar. Cidden en çok o zaman yedi şimdiye kadar. Uyanınca direk ek gıda verince yemiyo bizimki. O zaman hem çok ac olmuyo hemde uykusunu aldığı için yemesi kolaylaşıyo gibi. Onun dışında tarhana içinde google bebek tarhana çorbası yazdım bildiğin çok yaratıcı 1 yemek kaşığı bebek tarhanası 2 çay bardağı su. Pisince uzerine zeytinyağı. Vala dün içmeyince kaldırdım. Birazdan vermeyi denicem bakalım. Bugun sadece sabah yazdığım o yulaf+muz+yogurt karışımını yedi o kadar.

Canım
Bence gayet iyi miktar yemiş baby

Canım irmik pirinç unu muhallebi ne kadar dan yapıyorsun hergün mu yapıyorsun tarif verir misin
Canım 1 çay bardağı suya 1 yemek kaşıpı koyuyorum unlardan, her sabah yapıyorum, işte diğerleriyle karıştırınca epey bi oluyor, yarısını anca yiyor:)))

Tarhana 1 çay bardağı suya 2 tatlı kaşığıyla cezvede yapıyorum.
Sebze çorbası mesela 1 küçük havuç, 1 kuçük yeşil kabak ya da balkabağı, 1 diş sarımsak bunların hepsini küçük gözde rendeliyorum 5 buz küpü kadar da ilik suyu ekliyorum bu yetmediyse çok az da normal su ekliyorum toplam su sebzelerin çok az üstüne kadar oluyor yoğun bir çorba olsun diye. Buzlukta pişmiş incik etleri hazirlamistim ondan atıyorum hepsi bir toplam 20 dk filan pişiyor altini kapatinca zeytinyağı ekliyorum. Yarisini o gun yediriyorum yarisi tencerede duruyor dolaba kaldiriyorum ertesi gün için.
Eğer yoğurtlu yapacaksam tarifi aynı bu şekilde pişiriyorum son 5 dk kala yarim cay bardagi yogurda 1 tatli kasigi tam bugday unu karsitirip yavas yavas corbaya ekliyorum.
Eğer pirinçli ya da sehliyeli yapacaksam baştan sebzelerle bir ekliyorum
Sebzeler baska baska seylerle yapmaya calisiyorum bazen arpacik soğan ekliyorum, patates, kopya biber artık ne varsa o gün

Yaptığım herşey çöp oluyor
Canım

Canım 1 çay bardağı suya 1 yemek kaşıpı koyuyorum unlardan, her sabah yapıyorum, işte diğerleriyle karıştırınca epey bi oluyor, yarısını anca yiyor:)))
Her sabah yaptığım muhallebi neyse artık irmik pirinci unu yapınca içine ne ekliyorsun yumurta peynir mi
Canım sorması ayıp ama kilosu nasıl bebeğinin benimki zayıf iyi mi olur

Canım 1 yemek kaşığı tarhana 2 çay bardağı su yaptım sıvı oldu benim ki de zor yedi bugün bir yemek kaşığı irmik bir çay bardağı su olarak yapayım

Canım benim kızım 6bçk aylık 8kg, yani be çok ne az sanırım.. ben 40ndan sonra emziremedim kızıma, hep mama devam ettik, şimdi işte kahvaltısına 1yumurta sarısı, 2 bebek bisküvisi, yarım çay kaşığı pekmez ve bebek loru mutlaka ekliyorum, meyvelerle de senginleştiriyorum:))) muz olur elma olur şeftali ılur, kabız gibiyse mesela günkurusu suda kaynatıp ekliyorum gibi gibi öğünler canım.. kilo konusunu çok bilemiyorum ama yararı oluyor mu falan

İlik suyu konulan tarhanayı yemiyor birşey yemiyor ya sinir oluyorum artık ağzını kilitliyor tamam

Gönüllü perişanlık yaşıyorum babası da bir hafta yok sabahtan aksama ben ben ana kucağına koydur yedir yika gezdir emzir çok bunaldım çok yese hadi yine neyse yemiyor

Gönüllü perişanlık yaşıyorum babası da bir hafta yok sabahtan aksama ben ben ana kucağına koydur yedir yika gezdir emzir çok bunaldım çok yese hadi yine neyse yemiyor
Kıymalı tarhanayı cok sevdik biz yoğurt çorbası köfte palamut patates vs ama bebeklere göre olan mama muhallebi karişimları sevmedi. Birde öylemi denesen acaba bizim yemeklerimizden yediriyorum acı cok kullanirdık sadece bibersiz yapıyorum.

Bende bunaldım bugun gercekten efsane mızmız sabahtan bu yana 6 da kalktı zaten sürekli mizirdanip agliyo bugun. Doktor daha dis yok demese kesin diş dicem uykusundan aglayarak uyaniyo resmen. Benimki de yemiyo gümüş ayni agzini kitliyo öyle olunca insanın bişey yapası da gelmiyo yani gerçekten bende bunaldım bugün yalan yok.

Kızlar hamileyken en çok neleri tuketiyordunuz onları bi düşünün?bence aşina oldukları tatları yiyorlar . Biz antepte olduğumuz için ben hamileyken hep et tarzı yiyordum . Ek gidaya gecince sebzeleri hiç sevmedi mesela . Ama eti severek yiyor . Çorbalara filanda et suyu koyduğumda severek yiyor ama normalde yemiyor. Hamileyken karnabaharrda her hafta yerdim dün karnabahar verdim onu da afiyetle yedi normalde karnabahar cocuklar tarafından pek sevilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…