Çok teşekkür ederim

benim doğum sonrası geçmeyen şiddetli sırt ağrılarım sonucunda MR çekildi ve sringomiyali teşhisi konuldu. Beyin cerrahı, emzirdiğim ve şu anlık büyük bir risk teşkil etmediği için ilaç tedavisi veremeyeceğini söyleyip düzenli mr ile takip önerdi Ama Aklıma takılan bazı şeyler var:
fizik tedavi doktoru (MR isteyip teşhisi koyan) “bebeği bile kaldırma felç kalırsın, çok ciddi bir hastalık” derken beyin cerrahı çok da önemsemedi, bu konuda hangi doktora inanmalıyım?
birkaç hafta önce 2 kez bayıldım. Her bir doktorun yönlendirmesiyle Nöroloji, KBB, dahiliye, kardiyolojiye çıktım. EEG, kalp ultrasonu, EKG, beyin MR, kan tahlilleri ve fiziki muayene normal ancak son giittiğim nöroloji doktoru (2 farklı nöroloji doktoruna gittim) boyun MR da istedi ve radyoloji raporunda yazmamasına rağmen sırtımdaki sringomiyalinin boynumda da olduğunu, tekrar beyin cerrahının görmesinin gerektiğini söyledi. Henüz randevu alıp gidemedim, bu bayılmalar sringomiyali yüzünden olabilir mi? (Diğer branş doktorları yorgunluk, stres kaynaklı psikolojik olabilir dediler)
İlk doğumum belden uyuşturmalı oldu (spinal ya da epidural bilmiyorum hangisini yaptılar). 2.ye doğum yapsam yine belden uyuşturmalı yapabilir miyim, s.miyaliyi daha kötü etkiler mi?
bebeğim geceleri hasbelkader 3-4 saat uyursa ben sanki felç kalmışım gibi hareket edemiyorum. Özellikle sırt üstü yattığımda, ne sağa ne sola dönebiliyorum. milim milim hareket edebiliyorum. Normal bir insan 3 saniyede yataktan fırlarsa ben 3 dakikada anca hareket edip kalkabiliyorum. Özellikle omurgamı sanki betona bağlamışlar da aşağı çekiyorlar. Sırtım değil de omurgam dehşet ağrıyor. bu kas ağrısı mı yoksa s.miyali mi Ağrısı mı?
Ve son olarak babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?
şaka bir yana, ciddi anlamda üzüldüm rahatsızlığımı öğrenince. Bu soruları bazen o anki stresle sormayı unuttuğum bazen de net bir cevap alamadığım için kafama daha da takmıştım.