• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar benim kafaya taktiğim birşeyler var fikir verin lütfen 13 Ağustos da doktora gittim 6 kiloydu bugün bakiyorum aşağı yukarı doğrudur 6200 çıkıyor 6100 ancak o kadar cisli bez alıyorum bazen çok dolu bazen yarı dolu şimdi kaka yaptı neden kilo alımı az benle mi ilgilidir doğum kilomun altına düştüm şuan 52 di 51 50 gibi seyrediyor kız bana rahat vermiyor durmak yok yemek de öyle kaçar gibi yiyorum gece uyanmakvs derken ek gıda da sadece sabah veriyorum bugün havuç verdim yedi yemem de demiyor günde birkez mi vermeli
Bizimde bezleri cisli oluyor ama 5.ay ile birlikte kilo alımı çok düştü. Yapacak bir şey yok artık hareketli oldukları için az kilo alıyorlar . Anne sutu alan bebekler daha da az kilo alıyor. Ben kafaya takmamaya çalışıyorum bu durumu sağlıklılar ya yeter

Valla benim hep düşük kilolu kızım :KK43: 6280 en son 5.ay kontrolünde. Sütüm de var (sağarak verdiğim ve arttığım için eminim) doktor süte karıştırmak için eoprotin anne sütü zenginleştiriciden günde 1 kaşık herhangi bir öğüne eklemeyi önerdi. Bir de başka 1 öğün 1 çay kaşığı zeytinyağı, başkasında da 1 çay kaşığı pekmez önerdi.

Hiç korkmayın aynısı bende de oldu doğumdan sonra. Bu karpal tünel sendromu. Elinize giden medyan sinir tam el bileğinde sıkışıyor. O da ilk 3 parmakta uyuşukluk, ağrı gibi semptomlar yapıyor. Emg ile tanı doğrulanır (ben çektirmedim :p) sonra da uygun bir el bilekliği takılır. El bilekliği sizin bileğinizi bükmemenizi sağlıyor. El ve ön kol sopa gibi bükülmeden kalıyor :) semptomlar iyileşiyor. Fizik tedaviye gidebilirsiniz bileklik için. İlerlerse ameliyatlık olabiliyor o yüzden bilekten kırma hareketini çok yapmayın. Geçmiş olsun :)
Noroloji uzmani bulmusken ben de birsey danisanilir miyim .
Eşimin abisi 3 ay önce beyin kanaması gecirdi.
Ondan önce ağır bi korona atlatmisti. Korona asilarinida cok ağır gecirdi. Koronadan sonra toparlanamadi. Gece horlamasi ve nefesi kesildigi için Maske kullanmaya başlamıştı.
Neyse beyin kanaması anorysma dediler.
Kanamyi durdururken beyin felç i olmus.
Beyninin sol tarafında.
Su an sag tarafini hareket ettirmeye başladı.
Daha büyük sorun konuşma. Aphasi gecer mi bilmiyoruz.
Tedavi oluyor şuan.
Siz ce bu anorysma durumu için çocuklarımi ve eşimi emara göndermem mi lazim?
Aklımda deli sorular ve korkular.

Kızlar benim kafaya taktiğim birşeyler var fikir verin lütfen 13 Ağustos da doktora gittim 6 kiloydu bugün bakiyorum aşağı yukarı doğrudur 6200 çıkıyor 6100 ancak o kadar cisli bez alıyorum bazen çok dolu bazen yarı dolu şimdi kaka yaptı neden kilo alımı az benle mi ilgilidir doğum kilomun altına düştüm şuan 52 di 51 50 gibi seyrediyor kız bana rahat vermiyor durmak yok yemek de öyle kaçar gibi yiyorum gece uyanmakvs derken ek gıda da sadece sabah veriyorum bugün havuç verdim yedi yemem de demiyor günde birkez mi vermeli
4.aydan sonra kilo alımları azalıyor zaten. Aylık 300 500 arası almaları yeterliymis. Hatta 9.aydan sonra 150 300 arası alacaklarmis. Sürekli hareketliler artık. Normal.

Meyve yedirin meyveyi seviyorlar genelde 😊
Meyve verirsen sebze yemez. Tatlıya alışınca. Bugün yoğurt içtik bardaktan. Benim kız kaşık sevmiyor 😂 kabak yedj akşam önce filede verdim. Sonra normal ağzına blw verdim emdi baya 😂

Kızlar çişinin rengi fazla mi sarı normal mi

Eklentiler

• IMG-20220901-WA0047.webp
    IMG-20220901-WA0047.webp
    22,5 KB · Görüntüleme: 47
Bizde bugün kontrole gittik. Umarım sonunda doğru doktoru buldum🙏🏻🙏🏻 özel bir muayene haliyle oldukça ilgiliydi doktor. 1 saat 15 dk kadar sürdü muayene. Her detayı en ince ayrıntısına kadar konuştuk. Ek gıda icin acele etmememi söyledi. 10 Eylül gibi tatile gidicez bende dönünce baslicam 193 günlük falan olucak.o zamana kadar da desteksiz oturursa benim icin iyi olur. Sebze, yogurt ve en son meyve olarak yapıcaz tadımları. Meyveden sonrada yumurta sarısı dedi doktor. Bakalım hem heyecanlıyım bu konuda hemde stresliyim becerebilecek miyim diye. Bazı günler hiç yerinde durmuyo mesela ne ara ne hazırlıcam gibi düşünüyorum. Günde iki öğün şeklinde biri öğleden önce biri de öğleden sonra dedi. Ne ara büyüdüler de ek gıda konuşur olduk 🙈 menenjit aşılarını konuştuk bi de. Her iki tipi de yaptirmamız gerektiğini söyledi. Allah hepimize güç kuvvet versin aşıların bir dozu bile ne kaadar pahalı 😂😂

Noroloji uzmani bulmusken ben de birsey danisanilir miyim .
Eşimin abisi 3 ay önce beyin kanaması gecirdi.
Ondan önce ağır bi korona atlatmisti. Korona asilarinida cok ağır gecirdi. Koronadan sonra toparlanamadi. Gece horlamasi ve nefesi kesildigi için Maske kullanmaya başlamıştı.
Neyse beyin kanaması anorysma dediler.
Kanamyi durdururken beyin felç i olmus.
Beyninin sol tarafında.
Su an sag tarafini hareket ettirmeye başladı.
Daha büyük sorun konuşma. Aphasi gecer mi bilmiyoruz.
Tedavi oluyor şuan.
Siz ce bu anorysma durumu için çocuklarımi ve eşimi emara göndermem mi lazim?
Aklımda deli sorular ve korkular.

Çok geçmiş olsun :( bazı anevrizmalar genetik oluyor ama çoğu değil. Ailede 2 kişi veya daha fazlasında anevrizma varsa kesin tetkik önerilir ama 1 kişiyse biraz muallak. Sigara içmemeye ve tansiyona dikkat etmek lazım hep. Kontrolde de alt tarafı mr çekiliyor. Atla deve değil :p ben olsam bir mr ile kontrol ettirirdim eşimi. 40 yaşın üstünde sorun çıkartma riski - eğer varsa - daha yüksek çünkü. Ama çok büyük ihtimalle hiçbir şey çıkmayacak :)

Çok geçmiş olsun :KK43: bazı anevrizmalar genetik oluyor ama çoğu değil. Ailede 2 kişi veya daha fazlasında anevrizma varsa kesin tetkik önerilir ama 1 kişiyse biraz muallak. Sigara içmemeye ve tansiyona dikkat etmek lazım hep. Kontrolde de alt tarafı mr çekiliyor. Atla deve değil :p ben olsam bir mr ile kontrol ettirirdim eşimi. 40 yaşın üstünde sorun çıkartma riski - eğer varsa - daha yüksek çünkü. Ama çok büyük ihtimalle hiçbir şey çıkmayacak :)
Çok teşekkür ederim.

Biraz bekledi mi ciş canım genelde 2 saati gecip degistirirsem boyle oluyo bizde de
Çok bekletmem ama bilmiyorum o ara belki biraz beklemiş olabilir bez harcama konusunda benim kafa müsrif biri yoktur ağlar altını açarım azıcık yapmış at çöpe artık sadece geceleri masraf yok sabah yapmış oluyor bazen 4 5 gibide değiştiriyorum ama çoğunlukla 6 7 arasi alıyorum
Sormamin nedeni sütum mu azaldı dedim birde memeyi çek bırak ağla yapıyor gündüz birde bugün ucunu sıkıştırıp sıkıyor çekiyor gülüyor nasıl acıyor

Bu arada mama tabağı gelince çok mutlu oluyor havuç yedi seviyor kaşık gelince ağzını açıyor üstüne su veriyorum çok az geri çekiyorum bıraksam içecek sapır şupur
Ben yemek yerken gülüyor ağzıma bakıyo resmen

Bu arada mama tabağı gelince çok mutlu oluyor havuç yedi seviyor kaşık gelince ağzını açıyor üstüne su veriyorum çok az geri çekiyorum bıraksam içecek sapır şupur
Ben yemek yerken gülüyor ağzıma bakıyo resmen
Yemeye hevesliler
Benimki de meme çekip bırakıyor ve felaket ısırıyor
Doktor dişleri kaşındığı için yapıyordur demişti
Dişleri çıkınca kemirecekler bizi bunlar 🤭

Canım gayet normal havuç olması onlar tamamen sindiremezler .hatta büyüdüğünde de görüceksin .benim kardeşimin kızı on bir aylık bezelyeler bütün çıkıyor nerdeyse 😅benimkinde de havuç çıkıyor .ben önce havuç patates kabak iki gün tadım yaptırdım tek tek .onlar bitince ucunu karıştırıp verdim .dün de içine ayrıca pirinç atıp verdim .dün e bebekten bebek tarhanası aldım .2?3 gün de bunu denicem.bu arada bizimki öyle ayıla bayıla yemedi bunları .dün kardeşim kızına irmikli muzlu mama yapmıştı .iki kaşık ondan verdi .tekrar versin diye ağladı .onlarda biliyor ağızlarının tadını .
Ne bileyim korktum, vermedim bi daha havuç 🥲 bugün azıcık muz verdim, anne sütü kattım içine. Karnı toktu, çok sevmedi gibi geldi ama yarın biraz daha açken tattırıcam bakalım nasıl davranacak. 🤭

Bugün kontrole gittim doktor 7.ay bitimine kadar günde tek öğün ver dedi

4.aydan sonra kilo alımları azalıyor zaten. Aylık 300 500 arası almaları yeterliymis. Hatta 9.aydan sonra 150 300 arası alacaklarmis. Sürekli hareketliler artık. Normal.

Meyve verirsen sebze yemez. Tatlıya alışınca. Bugün yoğurt içtik bardaktan. Benim kız kaşık sevmiyor 😂 kabak yedj akşam önce filede verdim. Sonra normal ağzına blw verdim emdi baya 😂
Ben ilk tüm sebzeleri verdim şimdi sabah sebze ikindide meyve veriyorum. Meyveden sonra sebzelerden soğuması değil. Ama napayım tek yesin yarasın 😔🤣 süt alerjisi testte çıkmadı diye yoğurt mayaladım verdim o gün çok ağladı. Ben o sebeple yoğurdu bi müddet daha veremeyeceğim. Bizimki De kaşık delisi

Sorabilirsiniz tabi ki :)
Çok teşekkür ederim 🌸 benim doğum sonrası geçmeyen şiddetli sırt ağrılarım sonucunda MR çekildi ve sringomiyali teşhisi konuldu. Beyin cerrahı, emzirdiğim ve şu anlık büyük bir risk teşkil etmediği için ilaç tedavisi veremeyeceğini söyleyip düzenli mr ile takip önerdi Ama Aklıma takılan bazı şeyler var:

fizik tedavi doktoru (MR isteyip teşhisi koyan) “bebeği bile kaldırma felç kalırsın, çok ciddi bir hastalık” derken beyin cerrahı çok da önemsemedi, bu konuda hangi doktora inanmalıyım?

birkaç hafta önce 2 kez bayıldım. Her bir doktorun yönlendirmesiyle Nöroloji, KBB, dahiliye, kardiyolojiye çıktım. EEG, kalp ultrasonu, EKG, beyin MR, kan tahlilleri ve fiziki muayene normal ancak son giittiğim nöroloji doktoru (2 farklı nöroloji doktoruna gittim) boyun MR da istedi ve radyoloji raporunda yazmamasına rağmen sırtımdaki sringomiyalinin boynumda da olduğunu, tekrar beyin cerrahının görmesinin gerektiğini söyledi. Henüz randevu alıp gidemedim, bu bayılmalar sringomiyali yüzünden olabilir mi? (Diğer branş doktorları yorgunluk, stres kaynaklı psikolojik olabilir dediler)

İlk doğumum belden uyuşturmalı oldu (spinal ya da epidural bilmiyorum hangisini yaptılar). 2.ye doğum yapsam yine belden uyuşturmalı yapabilir miyim, s.miyaliyi daha kötü etkiler mi?

bebeğim geceleri hasbelkader 3-4 saat uyursa ben sanki felç kalmışım gibi hareket edemiyorum. Özellikle sırt üstü yattığımda, ne sağa ne sola dönebiliyorum. milim milim hareket edebiliyorum. Normal bir insan 3 saniyede yataktan fırlarsa ben 3 dakikada anca hareket edip kalkabiliyorum. Özellikle omurgamı sanki betona bağlamışlar da aşağı çekiyorlar. Sırtım değil de omurgam dehşet ağrıyor. bu kas ağrısı mı yoksa s.miyali mi Ağrısı mı?

Ve son olarak babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi? 😂

şaka bir yana, ciddi anlamda üzüldüm rahatsızlığımı öğrenince. Bu soruları bazen o anki stresle sormayı unuttuğum bazen de net bir cevap alamadığım için kafama daha da takmıştım.

Kızlar kızım gece beslenmeyi red yapmıyor gündüz başlıyor çek bırak agla ne yapmalıyım bilmiyorum havuç verdim bugün 2.gun onu yedi sürekli elinde ağzında huzursuzluk bana bir fikir verin tek başıma ne dusunecegimi şaşırdım çok bunaldım 🥺

Back
X