2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
doktorlarında bu konuda neden görüş farkları var anlamış değilim 🧐 kimisi ek gıda öncesi gece bir kez dahi olsa emzirin diyor kimisi uyandırmayın diyor. Kuzu bu arada 60 günü bitince 2 aylık diyoruz dimi 3. aya girdiği için 3 aylık demiyoruz 😀
Evet çok farklı yaklaşıyorlar. Bir doktordan diğerine değişiyor.

Annelerim benim kızımın dişi çıkıyor sanırım ya 3 aylık daha normal mi? Sol alt dişinin olduğu yer Baya beyaz ve şiş ve eli hep ağzında. Çok üzülüyorum daha çok küçük. Ben de ilk dişimi 3.5 aylıkken çıkarmışım annem çıktıktan sonra fark etmiş ama eşim 1 yaşına kadar hiç diş çıkarmamış. İnşallah en azından 1 ay sonra çıkar
Ayni sorun bizde de var :KK43: sorun mu bilmiyorum tabi de 😁 oglum dis kasittiriyo bize. Haftaya 3.5 aylik olacak ben bide ise baslayacagim:/ alt disleri hep sertlesmis beyaz beyaz olmus. Kizim 1 yasinda cikarmisti bu erken gelecek galiba:KK43:

ben o şuna alışır yapmayın buna alışır yapmayın sözlerine çok katılmıyorum o yüzden bebek açıkcası nasıl istiyorsa ona ayak uydurup gidiyorum eğer kilo verdiyse ki senin melek baya da vermiş ben olsam 1 defa da olsa kalkıp emziririm ben gece 12-3-6-9 şeklinde emziriyorum
Kendi uyanıyor 4-5 saatte bir o zaman emziriyorum onun dışında uyandırmiyorum dün mesela 22.30 da uyudu 4 te uyandı emzirdim 4 buçukta uyudu 8 de uyandı emzirdim sonra 10 buçukta uyandı emzirdim böyle böyle değişiyor

Kızlar göğüs pompasi ne kullanıyorsunuz? Mochi almıştım ben , süt sagamiyorum, gelmiyor. Şimdiye kadar çoğunlukla emzirdim pek sagarak ilerlemedim. Ve yine şuana kadar anne sütü ile ilerledik. Çalışmaya baslicam göğsümden süt çıkaramıyorum. Bebiş emdiginde geliyor. Doymasa bizimki çıldırır. Son kontrolde kilo alımı güzel demişti doktor. Manuel pompa olduğundan mi acaba. Mama vermek zorunda kalmak istemiyorum, bu sorunu nasıl çözebilirim
Philps tekli var bende memnunum mochi de var ama bebek emerken diğer memeden süt sağıyor o, makina almak istemezseniz emzirirken mochi kullanın

Kendi uyanıyor 4-5 saatte bir o zaman emziriyorum onun dışında uyandırmiyorum dün mesela 22.30 da uyudu 4 te uyandı emzirdim 4 buçukta uyudu 8 de uyandı emzirdim sonra 10 buçukta uyandı emzirdim böyle böyle değişiyor
e araları çokta değilmiş aslında, 1 gibi uyansa emzirsen o arayı kısa tutmaya çalışsan belki kiloyu da toparlarız. Uykuda çok önemli tabi dediğin gibi

Ben çoklu gıda alerjisi diyeti yapıyorum, neredeyse her şey yasak, hamile kaldığım kilonun da 5 kilo altına düştüm, memnun değilim.

Canım benimkinde de oluyor ara ara. Sindirimden kaynaklı olabilir, tam sindirememiştir, çok sık emmiştir vs. Eğer başka bir sıkıntı yoksa (mukus, kan, kötü koku gibi) çok üstünde durmuyor doktorlar. Tabi yine sen kendi doktorunuza danış.

Ellerini yeni yeni keşfettiklerinden hep ağızlarına götürüyorlar ama tabi senin de erken çıkmış dişin, o yüzden diş çıkarma olabilir.
Evet canım ellerini keşfediyor şu an ama bana diş gibi de geliyor diş yeri kabarmış ve beyaz çünkü

Bize de göz doktoru öyle açıklama yaptı. Ben de ilk 3 ayda şart olduğunu bilmiyordum🤷🏻‍♀️ evet ışıkla bakıyor ama farklı farklı ışıklar farklı aletler kullanıyor.
Bakayım bu kreme teşekkürler🥰

Serla Serla nın önerdiği ile aynı ürün mü acaba

Bende de weledanin pişik kremi var çok memnunum gerçekten. Onun nemlendiricisi mi var ona da bakayım.

Şükür hep sağlıklı olsun kuzucuklarimiz🥰
Bilmiyorum aybı kreöden mi bahsediyoruz. Benim söylediĞim kremi içeren başka bir kremi daha var mustela nın cold cream özlü nemlendirici diye geçiyor olması lazım

bu gece hiç dokunmadım ağlasın beni uyandırsın dedim 4 saat uyudu ağladı uyandım ama bu kez de vicdan yaptım çocuğu ağlatacak derece niye uzun süre emzirmiyorum diye. 🤕 normalde de 2-3 saatte bir uyanıyorum. Deliksiz uyumak çok istiyorum her anne gibi ama emzirmeyince de çok üzülüyorum 😄 neyse 6 ay ben bu düzende gideyim sonra ben de uyandırmayı düşünüyorum
Benim bebek tam ağlamadan uyanmış oluyorum ben. Yok ya vicdan yapma çünkü uyku da beslenmek kadar önemli ve 4 saat çok uzun bir süre değil büyüyorlar artık. Evet 6. Ay ek gıdayla beraber daha tok yatabilir ve uzun uyuyabilirler🤗

Bilmiyorum aybı kreöden mi bahsediyoruz. Benim söylediĞim kremi içeren başka bir kremi daha var mustela nın cold cream özlü nemlendirici diye geçiyor olması lazım
Senin söylediğine baktım gramaji az ve stick şeklinde değil mi? Bir de mustelanin atopik ciltler için stelatopia isimli bir serisi var onda da çok iyi yorumlar var. Sanıyorum mustela alacağım ama hangisi daha iyi olur bilemedim

Ben de aynı şekilde 3 saate bir emziriyorum 3 aylık oldu çok iştahlı emiyor demek ki acıkıyor diye düşünüyorum doktorum artık uyandırma ama 6 saati geçirme dedi ben sanırım yine 3 max 4 saate bir emziririm ama uykusuna da yazık mı ediyorum diye düşünüyorum bir de çok gazlı uyanıyor sabahları gece beslenip hareketsiz kaldığı için sanırım
Benim bebişte bu aralar böyle sabahları aşırı gazlı uyanıyor ve tuvaletini yapıyor arkasından ikinarak. Dediğin gibi gece daha uzun uyuyup hareketsiz oldukları için sanırım ama o kadar gazlı uyanmalar ne zaman biter acaba çok acı çekiyor gibi uyanıyor çünkü🥺
Annelerim benim kızımın dişi çıkıyor sanırım ya 3 aylık daha normal mi? Sol alt dişinin olduğu yer Baya beyaz ve şiş ve eli hep ağzında. Çok üzülüyorum daha çok küçük. Ben de ilk dişimi 3.5 aylıkken çıkarmışım annem çıktıktan sonra fark etmiş ama eşim 1 yaşına kadar hiç diş çıkarmamış. İnşallah en azından 1 ay sonra çıkar
Ayy daha erkenmiş ya kıyamam ağrısız sızısız çıksın inşallah.
Bazı bebekler erken çıkarırmış tabi doktoruna sormakta fayda var bence.

Benim bebek tam ağlamadan uyanmış oluyorum ben. Yok ya vicdan yapma çünkü uyku da beslenmek kadar önemli ve 4 saat çok uzun bir süre değil büyüyorlar artık. Evet 6. Ay ek gıdayla beraber daha tok yatabilir ve uzun uyuyabilirler🤗
Şaban gibi 6. aya şunun şurasında ne kaldı canım diye diye kendime avunuyorum 😀

is yerin nasil bir yer bilmiyorum ama tasinabilir hafif olanlari bildiklerimi ekliyorum
manuel pompa var

medela swing var ,

bu benim kullandigim hastane tipi olan

lansinoh elektrikli , bunu kullanmadm bilmiyorum

pompa icinde sudyenler var suna benzer , elle tutmana gerek yok

Çok teşekkür ederim 🙏🙏

Ya şu saatleri görüncr özendim resmen ben emzirdiğimde maksimum uyuması 2 saat oluyor. Şu son günler ilk mama ile uyutsam bile saat başı uyanmaya başladı niye böyle oluyor anlamıyorum uykusuzluktan mahvoldum

Ya şu saatleri görüncr özendim resmen ben emzirdiğimde maksimum uyuması 2 saat oluyor. Şu son günler ilk mama ile uyutsam bile saat başı uyanmaya başladı niye böyle oluyor anlamıyorum uykusuzluktan mahvoldum
Ben de aynen bizim saat aralığı acılacagına kısalıyor uykusuzluktan mahvoldum valla bide dün sünnet yaptırdık iyice tükenmişlik sendromu yasıyorum 🙄🤷

Kanguru aldım ama bebeğim sevmedi 😐 çok güzel hayaller kurmuştum. Niyeyse daha takmadan yaygara koparıyor. Bacaklarını ayırmak hoşuna gitmiyor sanki. Ya da ben mi yapamıyorum. Kollukları bile takmadan başlıyor ağlamaya.

Benim bebişte bu aralar böyle sabahları aşırı gazlı uyanıyor ve tuvaletini yapıyor arkasından ikinarak. Dediğin gibi gece daha uzun uyuyup hareketsiz oldukları için sanırım ama o kadar gazlı uyanmalar ne zaman biter acaba çok acı çekiyor gibi uyanıyor çünkü🥺

Ayy daha erkenmiş ya kıyamam ağrısız sızısız çıksın inşallah.
Bazı bebekler erken çıkarırmış tabi doktoruna sormakta fayda var bence.
Bir gün bile gazsız uyandığımız olmadı her sabah 7.30da alarm gibi ağlayarak uyanıyo 6da emiyor Baya da gaz çıkarıyor ama 1 saat sonra yine aynı
İnşallah bu kadar erken çıkmaz ya çok üzgünüm

X