2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Kızlar göğüs pompasi ne kullanıyorsunuz? Mochi almıştım ben , süt sagamiyorum, gelmiyor. Şimdiye kadar çoğunlukla emzirdim pek sagarak ilerlemedim. Ve yine şuana kadar anne sütü ile ilerledik. Çalışmaya baslicam göğsümden süt çıkaramıyorum. Bebiş emdiginde geliyor. Doymasa bizimki çıldırır. Son kontrolde kilo alımı güzel demişti doktor. Manuel pompa olduğundan mi acaba. Mama vermek zorunda kalmak istemiyorum, bu sorunu nasıl çözebilirim

Kızlar göğüs pompasi ne kullanıyorsunuz? Mochi almıştım ben , süt sagamiyorum, gelmiyor. Şimdiye kadar çoğunlukla emzirdim pek sagarak ilerlemedim. Ve yine şuana kadar anne sütü ile ilerledik. Çalışmaya baslicam göğsümden süt çıkaramıyorum. Bebiş emdiginde geliyor. Doymasa bizimki çıldırır. Son kontrolde kilo alımı güzel demişti doktor. Manuel pompa olduğundan mi acaba. Mama vermek zorunda kalmak istemiyorum, bu sorunu nasıl çözebilirim
mochi bir pompa degil canim, o hali hazirda emzirirken diger meme deki sutu biriktirmek icin.

Pompa istiyorsan elektirikli birsey almalisin

Alırken manuel göğüs pompası diye sattılar ne bileyim 😊 sen kullaniyo musun, hangi marka almak gerek acaba
canim benim 3 farkli makinam var ama ben sagip biberonla veriyorum. o yuzden farkli farkli var.

Ana makinam spectra s2 gol , hastane tipi gbi motor gucu cok yuksek.
ikinci makinam medela pump in style ama bunu cok begenmedm , canimi cok yakti neden bilmiyorum.
ucuncu de giyebilir sarjli pompa , momcozy diye bir marka.

Sen eger sagim yapip buzluga aticam diyorsan, makina da almak istemiyorsan , direk hastane tipi kirala bir kac ay icin. bosuna o kadar para verme pompaya.

Eklentiler

• AA981B02-1CC3-494F-A07D-8F1115E1B848.jpeg
    AA981B02-1CC3-494F-A07D-8F1115E1B848.jpeg
    77,6 KB · Görüntüleme: 46
  • 90746466-46D8-48A2-B8E9-CB1D2493EB4D.jpeg
    90746466-46D8-48A2-B8E9-CB1D2493EB4D.jpeg
    60,8 KB · Görüntüleme: 47
  • A617DD3B-948A-44EF-A4F9-01C374B6B071.jpeg
    A617DD3B-948A-44EF-A4F9-01C374B6B071.jpeg
    135,3 KB · Görüntüleme: 57
canim benim 3 farkli makinam var ama ben sagip biberonla veriyorum. o yuzden farkli farkli var.

Ana makinam spectra s2 gol , hastane tipi gbi motor gucu cok yuksek.
ikinci makinam medela pump in style ama bunu cok begenmedm , canimi cok yakti neden bilmiyorum.
ucuncu de giyebilir sarjli pompa , momcozy diye bir marka.

Sen eger sagim yapip buzluga aticam diyorsan, makina da almak istemiyorsan , direk hastane tipi kirala bir kac ay icin. bosuna o kadar para verme pompaya.
Aslında iş yerinde de kullanabileceğim bişey olmalı, hafta da 1,2 gün iş yerinde kalan gunlr evden çalışarak ilerleyecegim. Sırf işe gidiyorum diye mama başlamak istemiyorum. Ondan sordum aslinda ne alsam diye

Benim bebiş maksimum bir defa 4 saat uyuyor o da her gün olmuyor. 6. Aydan sonra bebek uyanmazsa uyandırmayın deniyor genellikle ama doktorların görüşleri farkli olabiliyor bazı doktorlar çok daha erken aylarda uyandırmayın diyorlar. Açıkçası benim kız uyanmasa 5-6 saat kaldırmam ama kendi uyanmaya devam ettigi icin emzirmeye devam ediyorum bana da sanki hep böyle surecekmis gibi geliyor bazen bıkacak gibi olunca kendi kendime en fazla ne kadar sürecek ki elbet büyüyecek en fazla 2 yaşına kadar emecek tadını çıkar diye nasihat veriyorum 😄
bu gece hiç dokunmadım ağlasın beni uyandırsın dedim 4 saat uyudu ağladı uyandım ama bu kez de vicdan yaptım çocuğu ağlatacak derece niye uzun süre emzirmiyorum diye. 🤕 normalde de 2-3 saatte bir uyanıyorum. Deliksiz uyumak çok istiyorum her anne gibi ama emzirmeyince de çok üzülüyorum 😄 neyse 6 ay ben bu düzende gideyim sonra ben de uyandırmayı düşünüyorum

Ay ben de 40 im çıkınca adet olmuşum haberim yok bebeğim 2 ay 10 günlük ikinci adetim yaklaşıyormus kontrolde doktorum söyledi.

Canım biz ilk aydan sonra iki saatte bir uyandırıp emzirmeyi bıraktık 7 saat de uyuduğumuz oluyor doktora sordum hocam uyuyor uyandırmiyorum dedim çok iyi uyku da lazım bebeğe dedi. Ama kilo alımına hemen yansıdı bence ilk ay 1250 gr aldı bebeğim ikinci ay 700 Gr aldı . Ayrıca gece uyandırıp emzirmeye alisabilirmis bebekler onlar uyanmadan uyandirmayin diyorlar
kuzu işte ben de uyandırmayım diyorum ama kilosu düşer diye açıkcası cesaret edemiyorum zaten sol göğsümden artık hiç süt gelmiyor sağdan zar zor idare ediyorum 😥 bir kaç ay daha böyle devam edeyim bari de ek gıdaya geçer geçmez gece artık ben de uyandırmam

kuzu işte ben de uyandırmayım diyorum ama kilosu düşer diye açıkcası cesaret edemiyorum zaten sol göğsümden artık hiç süt gelmiyor sağdan zar zor idare ediyorum 😥 bir kaç ay daha böyle devam edeyim bari de ek gıdaya geçer geçmez gece artık ben de uyandırmam
Ben de 1250 den 700e düşünce acaba uyandırsam mi diye düşünüyordum ama uyandirinca da ona alisiyormus bebekler napsam bilemedim.

Ben de 1250 den 700e düşünce acaba uyandırsam mi diye düşünüyordum ama uyandirinca da ona alisiyormus bebekler napsam bilemedim.
ben o şuna alışır yapmayın buna alışır yapmayın sözlerine çok katılmıyorum o yüzden bebek açıkcası nasıl istiyorsa ona ayak uydurup gidiyorum eğer kilo verdiyse ki senin melek baya da vermiş ben olsam 1 defa da olsa kalkıp emziririm ben gece 12-3-6-9 şeklinde emziriyorum

ben o şuna alışır yapmayın buna alışır yapmayın sözlerine çok katılmıyorum o yüzden bebek açıkcası nasıl istiyorsa ona ayak uydurup gidiyorum eğer kilo verdiyse ki senin melek baya da vermiş ben olsam 1 defa da olsa kalkıp emziririm ben gece 12-3-6-9 şeklinde emziriyorum
Ben de aynı şekilde 3 saate bir emziriyorum 3 aylık oldu çok iştahlı emiyor demek ki acıkıyor diye düşünüyorum doktorum artık uyandırma ama 6 saati geçirme dedi ben sanırım yine 3 max 4 saate bir emziririm ama uykusuna da yazık mı ediyorum diye düşünüyorum bir de çok gazlı uyanıyor sabahları gece beslenip hareketsiz kaldığı için sanırım

Annelerim benim kızımın dişi çıkıyor sanırım ya 3 aylık daha normal mi? Sol alt dişinin olduğu yer Baya beyaz ve şiş ve eli hep ağzında. Çok üzülüyorum daha çok küçük. Ben de ilk dişimi 3.5 aylıkken çıkarmışım annem çıktıktan sonra fark etmiş ama eşim 1 yaşına kadar hiç diş çıkarmamış. İnşallah en azından 1 ay sonra çıkar

Ben de aynı şekilde 3 saate bir emziriyorum 3 aylık oldu çok iştahlı emiyor demek ki acıkıyor diye düşünüyorum doktorum artık uyandırma ama 6 saati geçirme dedi ben sanırım yine 3 max 4 saate bir emziririm ama uykusuna da yazık mı ediyorum diye düşünüyorum bir de çok gazlı uyanıyor sabahları gece beslenip hareketsiz kaldığı için sanırım
ben geceleri altını değiştirmiyorum gazını da almıyorum. Uykusunu çok açmadan mayışık halde emzirip bırakıyorum bazen uykusu açılıyor o zamanlar emzik veriyorum uyuyor hemen

Aslında iş yerinde de kullanabileceğim bişey olmalı, hafta da 1,2 gün iş yerinde kalan gunlr evden çalışarak ilerleyecegim. Sırf işe gidiyorum diye mama başlamak istemiyorum. Ondan sordum aslinda ne alsam diye
is yerin nasil bir yer bilmiyorum ama tasinabilir hafif olanlari bildiklerimi ekliyorum
manuel pompa var

medela swing var ,

bu benim kullandigim hastane tipi olan

lansinoh elektrikli , bunu kullanmadm bilmiyorum

pompa icinde sudyenler var suna benzer , elle tutmana gerek yok

Canım elektrikli almalısın. Bende lansinoh tekli var, memnunum. Philips avent de alabilirsin. Ama elektrikli şart. İlk başlarda çok az gelir bu seni korkutup üzmesin. Sonra sonra bollaşır.

bu gece hiç dokunmadım ağlasın beni uyandırsın dedim 4 saat uyudu ağladı uyandım ama bu kez de vicdan yaptım çocuğu ağlatacak derece niye uzun süre emzirmiyorum diye. 🤕 normalde de 2-3 saatte bir uyanıyorum. Deliksiz uyumak çok istiyorum her anne gibi ama emzirmeyince de çok üzülüyorum 😄 neyse 6 ay ben bu düzende gideyim sonra ben de uyandırmayı düşünüyorum

Canım o 4 saat sonra uyandıysa 4 saatte acıkmış demektir. Emme refleksleri kuvvetli küçük bebeklerin, o yüzden saat başı da versen emer. Doktorlar da 1,5-2 aydan sonra artık uyandırmayın diyorlar.

Kızlar gece uykularınız nasıl? 5-6 saat deliksiz uyku düzeni ne zaman gelecek acaba, kaç aya kadar gece emzirmelerine devam edin diye öneriyor doktorlar
Benim doktor 1,5 aydan sonra artık uyandırma demişti, ama bebiş sık sık uyanıyordu, zaten ilk birkaç gün dışında hiç kendim uyandırmadım. Ya uyumazdı ya saat gibi uyanırdı. 2 aydan sonra artık uzun uyumaya başladı, 5-6 saat kesintisiz emmeden uyuduğu oluyor.

kızlar bu arada kilo durumunuz ne?

Ben çoklu gıda alerjisi diyeti yapıyorum, neredeyse her şey yasak, hamile kaldığım kilonun da 5 kilo altına düştüm, memnun değilim.

Kızlar bebeğimin kakasında beyaz beyaz parçalar var kaymak gibi böyle pirinç taneleri kadar sizde de var mı?

Canım benimkinde de oluyor ara ara. Sindirimden kaynaklı olabilir, tam sindirememiştir, çok sık emmiştir vs. Eğer başka bir sıkıntı yoksa (mukus, kan, kötü koku gibi) çok üstünde durmuyor doktorlar. Tabi yine sen kendi doktorunuza danış.

Annelerim benim kızımın dişi çıkıyor sanırım ya 3 aylık daha normal mi? Sol alt dişinin olduğu yer Baya beyaz ve şiş ve eli hep ağzında. Çok üzülüyorum daha çok küçük. Ben de ilk dişimi 3.5 aylıkken çıkarmışım annem çıktıktan sonra fark etmiş ama eşim 1 yaşına kadar hiç diş çıkarmamış. İnşallah en azından 1 ay sonra çıkar

Ellerini yeni yeni keşfettiklerinden hep ağızlarına götürüyorlar ama tabi senin de erken çıkmış dişin, o yüzden diş çıkarma olabilir.

Canım elektrikli almalısın. Bende lansinoh tekli var, memnunum. Philips avent de alabilirsin. Ama elektrikli şart. İlk başlarda çok az gelir bu seni korkutup üzmesin. Sonra sonra bollaşır.

Canım o 4 saat sonra uyandıysa 4 saatte acıkmış demektir. Emme refleksleri kuvvetli küçük bebeklerin, o yüzden saat başı da versen emer. Doktorlar da 1,5-2 aydan sonra artık uyandırmayın diyorlar.
doktorlarında bu konuda neden görüş farkları var anlamış değilim 🧐 kimisi ek gıda öncesi gece bir kez dahi olsa emzirin diyor kimisi uyandırmayın diyor. Kuzu bu arada 60 günü bitince 2 aylık diyoruz dimi 3. aya girdiği için 3 aylık demiyoruz 😀

Benim doktor 1,5 aydan sonra artık uyandırma demişti, ama bebiş sık sık uyanıyordu, zaten ilk birkaç gün dışında hiç kendim uyandırmadım. Ya uyumazdı ya saat gibi uyanırdı. 2 aydan sonra artık uzun uyumaya başladı, 5-6 saat kesintisiz emmeden uyuduğu oluyor.
ben 5-6 saatlere cesaret edemiyorum hala 😓

X