2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Çok para da vermek istemiyorum emzige begenmezse çöp olacak 🤦🏻‍♀️ elini emmeye alışmasını da istemiyorum bilemedim beni emse daha doğru olacak sanırım 😝
Benim kızım da emzik emmiyor bazen çok ihtiyaç duyuyorum özellikle uykuya geçişte fakat elini yumruk yapıp emmesi beklenen bir durum ve emsin diyor genellikle doktorlar tabi en iyisi kendi doktoruna danışmak😊

Hanımlar yeni sorularım:

Bebiş gaz çıkardığında kokuyor mu? Alt açma esnasında denk gelirseniz özellikle?

Uyku arkadaşı veriyor musunuz, 4 ayı mı bekliyorsunuz? Bu su samuru nasıldır? Onun yerine bezden daha kolay sarılabileceği bir bebek mi iyidir?
Benimkinin kokuyor gazi evet hatta büyüdükçe artıyor gibi geldi bana

Uyku arkadaşı şart birsey mi yani faydası nedir uykuya dalması mı kolaylaşıyor hiç araştırdığım bir konu değil o sebeple ben de soruna soruyla karşılık veriyorum 😊

Hanımlar yeni sorularım:

Bebiş gaz çıkardığında kokuyor mu? Alt açma esnasında denk gelirseniz özellikle?

Uyku arkadaşı veriyor musunuz, 4 ayı mı bekliyorsunuz? Bu su samuru nasıldır? Onun yerine bezden daha kolay sarılabileceği bir bebek mi iyidir?
Bağırsakları geliştiği için artık bebeklerin kokuyor, floraları oluşuyor diye biliyorum.

Ben şu an vermiyorum ama verirsem de şu jellycat hoşuma gidiyor ama çok pahalı ya

Hanımlar yeni sorularım:

gazi kokuyor ya , bir ara kakasi da baya kokuyordu ama o gecti

uyku arkadasi daha vermiyorum ben oglen uykusunda muslin ortuyoruz onu eliyle uyku arasinda yuzune kadar tasiyor. korkuyorum birsey olacak diye

Kızlar selamlar, oğlum bugün sünnet olacak, genel olarak önerilerinizi alırım. Bir de ulaşın kakası hep pipisine kadar çıkıyor ya, sünnette orayı temiz tutmak ekstra önemli diye biliyorum. Bunu yaşayıp çözüm bulanınız var mı? Doktor sünnet külodu önerdi, ebebekten aldım ama inanılmaz kullanışsız ve de hijyeni sağlamayan bir şey gibi görünüyor. Hijyenik gelmediği için yıkanabilir olmasına rağmen 3 tane sünnet külodu aldım. Çünkü bebek bezi işlevi de olmasına rağmen, bebeğin totosunu ve pipisini temiz tutabilecek bir şey değil diye düşünüyorum ama darbelerden koruması amaçlı kullanıcam.

Kızlar bebeğim avent emzik almıştı Air night olanlardan sonra uzun bir süre kullanmadık şimdi elini sapır şupur emmesin diye emzik başlıyim dedim aventi almıyor tutamıyor bir türlü başka ne denemeliyim
Bibs anatomik kauçuk emzik onerebilirim 👍 dış hekimleride öneriyor canım. Benim oglum avent Air night,avent soothie, bıbs arasından bıbs i seçti ☺️

Kızlar selamlar, oğlum bugün sünnet olacak, genel olarak önerilerinizi alırım. Bir de ulaşın kakası hep pipisine kadar çıkıyor ya, sünnette orayı temiz tutmak ekstra önemli diye biliyorum. Bunu yaşayıp çözüm bulanınız var mı? Doktor sünnet külodu önerdi, ebebekten aldım ama inanılmaz kullanışsız ve de hijyeni sağlamayan bir şey gibi görünüyor. Hijyenik gelmediği için yıkanabilir olmasına rağmen 3 tane sünnet külodu aldım. Çünkü bebek bezi işlevi de olmasına rağmen, bebeğin totosunu ve pipisini temiz tutabilecek bir şey değil diye düşünüyorum ama darbelerden koruması amaçlı kullanıcam.
Selam canım bende bunu düşünüyorum kara kara

Kızlar bebeğim avent emzik almıştı Air night olanlardan sonra uzun bir süre kullanmadık şimdi elini sapır şupur emmesin diye emzik başlıyim dedim aventi almıyor tutamıyor bir türlü başka ne denemeliyim
Valla ben tutmazsa boşa param gitmesin diye wee aldım şak diye tuttu sonra chicco damaklı kaucuk emzik aldım ona da bayıldı ama çok kokuyor diye içime sinmiyor vermiyorum kauçuk öneriyor doktorlar sanırım memeye daha çok benzediği için

Valla ben tutmazsa boşa param gitmesin diye wee aldım şak diye tuttu sonra chicco damaklı kaucuk emzik aldım ona da bayıldı ama çok kokuyor diye içime sinmiyor vermiyorum kauçuk öneriyor doktorlar sanırım memeye daha çok benzediği için
Wee kokmuyor değil mi o nasıl

Biz de yaptırdık sünneti canım. Sünnet olmadan emzirdim sık sık rahat girdi ağlamamış hiç o esnada. Sonrası için de karton bardakların iki tanesini iç içe geçirip yarısı kadarını kestik o kısma oturttuk sonra bezini kapattık. O şekilde tavsiye ettiler hastaneden. Bikaç gün içinde hızlıca iyileşiyor zaten

Bildirimlere bakamadım 2721 den okumaya çalışıyorum 🤣

Çocuk uyuyunca sende uyu diyen ve sadece ama sadece yarım saat ulaşamayınca ortalığı ayağa kaldıran kocam
Kendime gelemedim 1 saattir :KK53:

Eklentiler

• IMG_20230123_114624.jpg
    IMG_20230123_114624.jpg
    42,3 KB · Görüntüleme: 71

Uyku arkadaşı şart birsey mi yani faydası nedir uykuya dalması mı kolaylaşıyor hiç araştırdığım bir konu değil o sebeple ben de soruna soruyla karşılık veriyorum 😊

Bağırsakları geliştiği için artık bebeklerin kokuyor, floraları oluşuyor diye biliyorum.

Ben şu an vermiyorum ama verirsem de şu jellycat hoşuma gidiyor ama çok pahalı ya

gazi kokuyor ya , bir ara kakasi da baya kokuyordu ama o gecti

uyku arkadasi daha vermiyorum ben oglen uykusunda muslin ortuyoruz onu eliyle uyku arasinda yuzune kadar tasiyor. korkuyorum birsey olacak diye

Evet 4.aydan sonra vericem ben de. Uyku arkadaşı ile kendilerini daha güvende hissediyorlarmış, bir de uyku eğitimi için öneriyorlar, bir rutin oluyormuş. Vs vs. İşte be yazılsa yapmaya çalışıyoruz 😂

3.ayda ikiye katlanması gerekiyorsa ben yandım. 3140 doğdu, 2,5 aylık ve geçen hafta 4960 idi. Şimdi anca 5100-5200 gibi olmuştur.
Hemen hemen aynı gidiyoruz seninle 3170 şuan 5100 tam kıyafetle ve dolu bezle yani şuan derken ayın 19 unda 2 ay 19 günlüklen
Ayrıca ilk paragrafı üç kez menemen diye okumam 😔😔 alerji diyeti başıma vurdu.
🤣🤣 yasak yasak gazlı çok şey var onda🤣 geri dönüp bakınca harbiden benziyor🤣
neden gaz basladi ki kuzum ?
her bebek de kilolu olacak diye birssy yok ya.

sen ve esin nasil bebeklermissiniz ?

biz hala kullaniyoruz. dr devam edin bagirsak florasina iyi gelir dedi.
Çok fazla biberon dayatmaya başladım. 5 ml çekse kardır diye. O da çektikleri tekrar gazı arttırrı haliyle
Ben 3.5 doğmuşum ama anne sütünü hiçbir şekilde içmemişim. Aptamille büyümüşüm annem ek gıda verememiş
Kızlar bazı kaynaklarda 5.ayda ikiye katlamali diyor bazı kaynaklarda 6.ayda diyor ama bana bu 2 kat olayı çok mantıksiz geliyor 2 kilo doğan bir bebeğin 4 kilo olmasiyla 4 kilo doğan bir bebeğin 8 kilo olması aynı zaman diliminde çok mantıklı değil gibi ☺️ bence örneğin 1 ayda 500-600gr alması üzerinden değerlendirilmeli sanki
Öyle düşününce evet ama Zaten ortalaması o ama 5. Ay çok fazlaymış. Bizim artış düzensiz sıkıntı orda

Özellikle çalışan anneler için uyku arkadaşı iyi oluyo. Fakat uyku arkadaşıni çocuk kendi seciyor. Benim oğlum yumuşak bı battaniyesi vardı onu arkadaş edindi. Uyuyacahi zaman hep onu alırdı yanina

arkadaşlar merhaba bu rota virüs asisini yaptıran oldumu birde yan etkileri oldumu onu soracaktim

arkadaşlar merhaba bu rota virüs asisini yaptıran oldumu birde yan etkileri oldumu onu soracaktim
Biz de ilk dozu yaptık diğer aşılarla beraber olduğu için bilemiyorum etkisini kızım genel olarak huzursuzdu ama bence çok etkilemeyen bir aşı sadece hemşire bize bezini eldivenle değişin demişti

X