2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
iyi akşamlar💐 fırsat bulup giremiyorum pek buralara umarım herşey yolundadır. Sabah 5 te kalktığımda sol gögsümde çok kötü bir ağrı ve şişlik vardı. Hiç böyle olmamıştı sadece doğumdan sonra olmuş ve sağınca geçmişti. Bu defaki çok acıyor ılık kompreks emzirme sağma yaptım meme boşalıyor ancak memenin bir yerinde elime gelen sertlik var acıyor geçmiyor. Böyle bir şey yaşayan ve çözüm bilen var mı? Geçer mi? Mastit olmaktan korkuyorum
canim soguk uygula mastit ihtimali varsa.

evet sut akisi icin sicak yada ilik uygulaniyor ama mastit enfeksiyon oldugu icin sicak tert tepiyormus. yayiyormus
Diyet değil de sporunuza bende eşlik etmek isterim günlük hedef belirleriz
oluur🥰
Ben bu alerji diyeti ile hamilelik öncesi kilomun da altına düştüm, mutlu muyum hayır, dümdüz oldu popom, yandan bakınca düz sopa gibi. Zaten hiçbi zaman şekilli değildim ama böyle de aşırı sağlıksız oldu, bir de canının yasak olanları çekmesi var 😔 süt için beslenme ve moral çok önemli. Diyete bulaşma bence. Sadece akşamları ekmek, hamurişi ve tatlıyı çıkarabilirsin. Belli bir saatten sonra yememeye özen göster. Onun dışında ye bence. Spor mantıklı ve gerekli tabi.
benim en buyuk sorunum gece yemek🤦🏼‍♀️
aslinda aksam hep 6 dan once yiyoruz
Ben doğum kiloma indim 15 günde ama şimdi aldigimi hissediyorum her emzirmeden sonra mutfağa koşuyorum gece de dahil aslında super olur diyet spor çocuğun masrafı bitmiyor ki bi diyetisyene gideyim yaza fit olayim kızımla şıkır şıkır giyinip gezeyim istiyorum
bence diyetisyensiz hallederiz ya
🥰

Tamamdır. Memeden ne kadar emiyor bilemiyorum ama mamayı şuan her fırsatta vermeye çalışıyorum bi kere de çekse kardır diye. Bide bu drum yüzünden gazla uğrayaşmaya başladım tekrardan sürekli.

Doğum kilosunu 3. Ayda mı 2 ye katlaması gerekiyordu 4. Ayda mı onu hatırlayamadım.

3.ayda ikiye katlanması gerekiyorsa ben yandım. 3140 doğdu, 2,5 aylık ve geçen hafta 4960 idi. Şimdi anca 5100-5200 gibi olmuştur.
Kızlar bazı kaynaklarda 5.ayda ikiye katlamali diyor bazı kaynaklarda 6.ayda diyor ama bana bu 2 kat olayı çok mantıksiz geliyor 2 kilo doğan bir bebeğin 4 kilo olmasiyla 4 kilo doğan bir bebeğin 8 kilo olması aynı zaman diliminde çok mantıklı değil gibi ☺️ bence örneğin 1 ayda 500-600gr alması üzerinden değerlendirilmeli sanki

ayy 5 kg almisim yaa , sonunda cesaret edip tartiya ciktim 🥲

Birlikte diyet ve spor mu yapsak ? motivasyon olur
Sporu da 6 aydan sonra önermiyorlar mı sezaryen için? Benim de göbek fena. Gebelik kilom duruyor hatta almaya devam ediyorum ama çok zayıf hamile kaldım ben kilo kalabilir diyorum kendi kendime ama diyet olmasa da spor yapmak çok isterim

Sporu da 6 aydan sonra önermiyorlar mı sezaryen için? Benim de göbek fena. Gebelik kilom duruyor hatta almaya devam ediyorum ama çok zayıf hamile kaldım ben kilo kalabilir diyorum kendi kendime ama diyet olmasa da spor yapmak çok isterim
agir spor degil kuzum benim dedigim, ne bileyim 30-45 dk yuruyus fln.
Yoksa agirlikli fln calismak icin en az 6 ay diyorlsr dedigin gibi

Kızlar spora ben de varım, aslında şu anda da kilolu değilim ama 56 kilo ile hamile kalmıştım 72 kiloyum. Ben hamilelikte 30 kilo aldım maalesef, doğumdan sonra 14 kilo vermişim. Vücut kitle endeksim normal çıkıyor ama kendimi çok hantal hissediyorum

ayy 5 kg almisim yaa , sonunda cesaret edip tartiya ciktim 🥲

Birlikte diyet ve spor mu yapsak ? motivasyon olur
Ben de 17 kilo aldım. Dokuz kilosu gitti. Sekiz kilo kaldı. 66 kiloda kaldım. Canım çok sıkılıyor bu duruma. Ara sıra tartıya çıkıyorum 66 çıkıyorum hep. Almıyorum ama veremiyorum da. 😭😭 kilodan nefret ediyorum. İki çocukla düzenli spor yapabileceğimi sanmıyorum. Çok katı olmamakla birlikte dikkat edebilirim. Birlikte yaparsak belki gece yemeleri, ekmek, pilav, makarna gibi şeyleri kisarim. Ben de varım yani. Ne yapsak haftalık kontrol falan mı. Spicelover Spicelover sanki sen diyetisyenmissin gibi sana hesap mı versek🤣🤣 Ay bilemedim. Şu kilo sayfalarını da hiç takip etmedim. Ne yapıyorlar ki acaba?

Kızlar spora ben de varım, aslında şu anda da kilolu değilim ama 56 kilo ile hamile kalmıştım 72 kiloyum. Ben hamilelikte 30 kilo aldım maalesef, doğumdan sonra 14 kilo vermişim. Vücut kitle endeksim normal çıkıyor ama kendimi çok hantal hissediyorum
Canım ben de 56 kilo ile hamile kaldım 72 kilo ile doğuma gittim şimdi 61 kiloyum ama 56nin da altına inmek istiyorum malum emzirirken ağzım boş durmuyo hiç🤦🏻‍♀️

Ben de 17 kilo aldım. Dokuz kilosu gitti. Sekiz kilo kaldı. 66 kiloda kaldım. Canım çok sıkılıyor bu duruma. Ara sıra tartıya çıkıyorum 66 çıkıyorum hep. Almıyorum ama veremiyorum da. 😭😭 kilodan nefret ediyorum. İki çocukla düzenli spor yapabileceğimi sanmıyorum. Çok katı olmamakla birlikte dikkat edebilirim. Birlikte yaparsak belki gece yemeleri, ekmek, pilav, makarna gibi şeyleri kisarim. Ben de varım yani. Ne yapsak haftalık kontrol falan mı. Spicelover Spicelover sanki sen diyetisyenmissin gibi sana hesap mı versek🤣🤣 Ay bilemedim. Şu kilo sayfalarını da hiç takip etmedim. Ne yapıyorlar ki acaba?
ya ben cok eskiden bir diyet forumundaydim . gunluk yediklerimizi yazardk sporumuzu yazardik ve sadece hafta da bir gun tartilirdik .

ben de cok bilgili degilim ama yapabiliriz🙈

Kızlar bebeğim avent emzik almıştı Air night olanlardan sonra uzun bir süre kullanmadık şimdi elini sapır şupur emmesin diye emzik başlıyim dedim aventi almıyor tutamıyor bir türlü başka ne denemeliyim

Kızlar bebeğim avent emzik almıştı Air night olanlardan sonra uzun bir süre kullanmadık şimdi elini sapır şupur emmesin diye emzik başlıyim dedim aventi almıyor tutamıyor bir türlü başka ne denemeliyim
Bizim denemediğimiz emzik kalmadı, beni emzik olarak kullanıyor hiçbirini kabul etmiyor çok nazlı bu bebişler

Benimki uykuya dalmak istediği zaman yapıyor onu 💆 birkaç saniye sonra da basıyor çığlığı memede durmak için 🤣
Çok para da vermek istemiyorum emzige begenmezse çöp olacak 🤦🏻‍♀️ elini emmeye alışmasını da istemiyorum bilemedim beni emse daha doğru olacak sanırım 😝

Çok para da vermek istemiyorum emzige begenmezse çöp olacak 🤦🏻‍♀️ elini emmeye alışmasını da istemiyorum bilemedim beni emse daha doğru olacak sanırım 😝
Ben zaten çok emzik kullanmak istemiyordum başlarda, sonra sonra deneyelim dedik çünkü yatınca asla durmuyor sürekli kucakta ve ayakta gezmek ya da arabayla gezdirilmek istiyor ama kızım da annesi gibi düşünüp emzik kullanmak istemiyormuş meğer 🤣

Birde size relaktaz damla verdimi damlayi kullaninca oglim daha cok kusmaya basladi sanki benim

Yok canım öyle bi damla vermedi. Bir tek, biogaia kullanıyorduk onu maflor ile değiştirdi.

Kızlar bazı kaynaklarda 5.ayda ikiye katlamali diyor bazı kaynaklarda 6.ayda diyor ama bana bu 2 kat olayı çok mantıksiz geliyor 2 kilo doğan bir bebeğin 4 kilo olmasiyla 4 kilo doğan bir bebeğin 8 kilo olması aynı zaman diliminde çok mantıklı değil gibi ☺️ bence örneğin 1 ayda 500-600gr alması üzerinden değerlendirilmeli sanki
Bu çok mantıklı bir bakıl açısıymış. Doğru diyorsun tabi.

Avent’in soothie’si belki olabilir ama çok pahalı dediğin gibi. Nuk, oioi biraz daha uygun. Wee’ye de bakabilirsin. Benimkinin yüzüne büyük gelmişti, yanaklarda çenede iz yapmıştı.

Hanımlar yeni sorularım:

Bebiş gaz çıkardığında kokuyor mu? Alt açma esnasında denk gelirseniz özellikle?

Uyku arkadaşı veriyor musunuz, 4 ayı mı bekliyorsunuz? Bu su samuru nasıldır? Onun yerine bezden daha kolay sarılabileceği bir bebek mi iyidir?

X