Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benimde vücudu 3 hafta kafası 5 hafta önde doktor sezeryan olursun dedi normal doğum istiyordum hayirlisi32. Hafta itibarıyla 4-5 hafta öndeydi canım
Rota bizim ilk aşımızdı. Yurtdışındayız. Maalesef 1 hafta 10 gün kadar ishal yaptı. Kokulu ve yeşil, ağrılı kakalara neden oldu. Kızım geceleri uyanıp ağlayarak kaka yaptığı için gece uykuları epey bölündü, huysuzlandı. Ama çevremdeki diğer anneler yan etki olmadı dedi. Belki benim kızım ilk aşı olduğu için çok etkilendi. Umarım sizin kuzunuza da yan etkisi hiç olmazarkadaşlar merhaba bu rota virüs asisini yaptıran oldumu birde yan etkileri oldumu onu soracaktim
Çok üşeniyorum Kafam o kadar dolu ki. Günlük yediklerimi toparlayıp yazabilir miyim onu da bilmiyorum. Ben yetişemiyorum kızlar ya. İki çocukla hayat hepten zorlaşıyor. Ve evdeyim. İşe başlayınca nasıl olacak merak ediyorum. Bebeğimle yeterince ilgilenemediğimi hissediyorum. Çünkü zaman bulamıyorum. Hele tatil olup da eşim ve oğlum evde oluncaOnlar okula gidince en azından onlar gelene kadar bebeğimle yeterince vakit geçiriyorum ve bu beni tatmin ediyor. Tutunamayanlar'daki şu cümle dilimde: Bat dünya bat...ya ben cok eskiden bir diyet forumundaydim . gunluk yediklerimizi yazardk sporumuzu yazardik ve sadece hafta da bir gun tartilirdik .
ben de cok bilgili degilim ama yapabiliriz
Özellikle çalışan anneler için uyku arkadaşı iyi oluyo. Fakat uyku arkadaşıni çocuk kendi seciyor. Benim oğlum yumuşak bı battaniyesi vardı onu arkadaş edindi. Uyuyacahi zaman hep onu alırdı yanina
Anladım o halde uyku düzeni oluşturmaya çalışırken uyku arkadaşı da denemek lazımEvet 4.aydan sonra vericem ben de. Uyku arkadaşı ile kendilerini daha güvende hissediyorlarmış, bir de uyku eğitimi için öneriyorlar, bir rutin oluyormuş. Vs vs. İşte be yazılsa yapmaya çalışıyoruz
Kız hiç güleceğim yoktu. O ne öyle ifritin oğlu Alemsin gerçekten. Görmüyor mu öyle yazdığını. Hele yanındaki şeyBildirimlere bakamadım 2721 den okumaya çalışıyorum
Çocuk uyuyunca sende uyu diyen ve sadece ama sadece yarım saat ulaşamayınca ortalığı ayağa kaldıran kocam
Kendime gelemedim 1 saattir
Yan etkileri ağır olan bir aşı diye okumuştum da bir yerde .birde isteğe bağlı ya yaptırmakla yaptırmamak arasında kaldım.ama doktorların çoğu öneriyor yapılması lazım diyorRota bizim ilk aşımızdı. Yurtdışındayız. Maalesef 1 hafta 10 gün kadar ishal yaptı. Kokulu ve yeşil, ağrılı kakalara neden oldu. Kızım geceleri uyanıp ağlayarak kaka yaptığı için gece uykuları epey bölündü, huysuzlandı. Ama çevremdeki diğer anneler yan etki olmadı dedi. Belki benim kızım ilk aşı olduğu için çok etkilendi. Umarım sizin kuzunuza da yan etkisi hiç olmaz
o durumu yaşadığında 1,5 aylık gibiydiYa öylemi sizinki 35 günlük falanmiydi
şöyle bir bilgi buldum nerde günde 1 lt. üretecek meme inek miyiz biz mümkün mü var mı 1 lt. üreten arkadaşlarHemde nasıl rahatlarım. Ama tabi tam değil. 3. Ayı doldurduğu güne kadar tarttırmıcam. Doktords tarttırırım. O gğnü bekliyorum bakalım.
Çocuk zaten az yiyor farkındayım ama gelişim geriliği geldi direk aklıma. Zaten herşeyden nem kapar hale geldik. Bakalım her yediğini uygulamaya kaydediyorum.
Bende doktora gidince belli olcak. Az farkındayım da o kadar değil.
Spicelover ın attığo bir denklem vardı çocuğun günde kaç ml tüketmesi ile ilgili onu bulamadım. Bide o süt artı mama mı yoksa sadece mama miydi? Mesela örneğin günde toplam 100 ml süt 500 ml mama totol 600 mğ yoksa sadece mamayla beslenme miydi?
biz yaptirdik canim. bir kac gun kakasi suluydu ve o iki gun biraz daha fazla gazi oldu o kadar. bir de her kakali bezden sonra iki hafta boyunca ellerinizi hemen yikayin dedilerarkadaşlar merhaba bu rota virüs asisini yaptıran oldumu birde yan etkileri oldumu onu soracaktim
iki cocuk dusunemiyorum suanÇok üşeniyorum Kafam o kadar dolu ki. Günlük yediklerimi toparlayıp yazabilir miyim onu da bilmiyorum. Ben yetişemiyorum kızlar ya. İki çocukla hayat hepten zorlaşıyor. Ve evdeyim. İşe başlayınca nasıl olacak merak ediyorum. Bebeğimle yeterince ilgilenemediğimi hissediyorum. Çünkü zaman bulamıyorum. Hele tatil olup da eşim ve oğlum evde oluncaOnlar okula gidince en azından onlar gelene kadar bebeğimle yeterince vakit geçiriyorum ve bu beni tatmin ediyor. Tutunamayanlar'daki şu cümle dilimde: Bat dünya bat...
ya benim bebegim 6 kg ustu ben gunde 450 ml ortalama sut sagiyorum , 120-180 ml de mama yiyor. 1 kg cok yani bence .şöyle bir bilgi buldum nerde günde 1 lt. üretecek meme inek miyiz biz mümkün mü var mı 1 lt. üreten arkadaşlar
- 2 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 313 ml
- 2.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 391 ml
- 3 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 469 ml
- 3.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 548 ml
- 4 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 626 ml
- 4.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 704 ml
- 5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 782 ml
- 5.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 861 ml
- 6 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 939 ml
- 6.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı:1000 ml
Evet doktorları dinlemek lazım. Çok ağır ishallere, hastaneye yatışlara falan sebep olabiliyormuş virüs aşısız çocuklarda. 1 haftalık yan etkiler bunun yanında bir şey değil. İkinci dozda daha az yan etki olur dedi doktorumuz. BakalımYan etkileri ağır olan bir aşı diye okumuştum da bir yerde .birde isteğe bağlı ya yaptırmakla yaptırmamak arasında kaldım.ama doktorların çoğu öneriyor yapılması lazım diyor
Kanka yabacı bir kadın 6lt süt veriyormuş. 1 lt esamesi okunmaz lakin o meme bizde yokşöyle bir bilgi buldum nerde günde 1 lt. üretecek meme inek miyiz biz mümkün mü var mı 1 lt. üreten arkadaşlar
- 2 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 313 ml
- 2.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 391 ml
- 3 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 469 ml
- 3.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 548 ml
- 4 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 626 ml
- 4.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 704 ml
- 5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 782 ml
- 5.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 861 ml
- 6 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 939 ml
- 6.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı:1000 ml
Sütüm çok sanıyordu yokmuş meğer 450 ml hiç sağmadım 50 ml falan ancak. Ama sürekli emziriyorum ben. Hak diyince meme guk diyince meme veriyorum. Hiç meme de süt bekletmiyorum ondan mı kiya benim bebegim 6 kg ustu ben gunde 450 ml ortalama sut sagiyorum , 120-180 ml de mama yiyor. 1 kg cok yani bence .
Fakat sutu yeten bir anne 1 kg uretiyordur kuzum cok rahat. benim sutum az oldugu halde 450 ml sagiyorsam zaten sadece emziren mama vermeyen bir kisi iki katimi uretiyordur kolaylikla
Ben kusunca tekrar meme veriyorum canı isterse emiyor canı istemezse emmiyor ama genel olarak veriyorum. Analık iç güdüsü aç kalmasın iç rahatlığı yaniKızlar bebeğimiz kusunca tekrar emzirmeli miyiz ? Gece uykusuna geçmeden önce bazen kusuyor baya acaba acıkıyo mu kustuğu için eşim fazlasını çıkarıyor diyor ama bana sanki midesi boşalmış gibi geliyor
Ay bir kadın cocugunun okuldaki beslenmesine kek yaparken evde sut kalmadı diye kendi sütünü sagip katmış ya o geldi aklıma 6 lt nedir ya maşallahKanka yabacı bir kadın 6lt süt veriyormuş. 1 lt esamesi okunmaz lakin o meme bizde yok