2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Hmm tamam bir de önce bezi değiştirmeyi deneyeyim. Bazen 7-8 saati buluyor sabah uyandığında değiştirmem. sadece çiş olsa da vicdan yapıyorum, çok üzülüyorum.
Yok canım ya vicdan yapma. Bırak uyusun kuzu. Altını açınca uykusu açılır. Ben sabah emmesinde genelde kaka yapıyor onu bekliyorum 😅

İlk dozu 2.ayda yaptırınca ne kadar zamanda bir yaptırmak gerekiyor peki
Markaya göre değişir iiyor canım ,bazı markalarda 2 doz arası 3 ay bazısında 2 ay, senin hangi marka kullanacağına doktorunla karar verirsen canım en doğrusunu o söyler,,mesela bizim çocuk doktoru Synagis aşısı oluyoruz diye menenjiti 1 yaşından sonra yaptır dedi

Markaya göre değişir iiyor canım ,bazı markalarda 2 doz arası 3 ay bazısında 2 ay, senin hangi marka kullanacağına doktorunla karar verirsen canım en doğrusunu o söyler,,mesela bizim çocuk doktoru Synagis aşısı oluyoruz diye menenjiti 1 yaşından sonra yaptır dedi
Bizim doktor nimenrixle bexsero yazdı haftaya yapılacak ikisi bir

Normalde bu aşıların ücretsiz olması lazım ,aslında Sağlık bakanlığına Cimerden hepimiz yazsak ,biz iyi kötü verebiliyoruz ama ya veremeyen 😞

Ben yine siz ne yapıyorsunuz sorumla geldim🤣

biz normalde salonda uyuyorduk ben oğlumla uyuyorum. (Hamileyken sürekli ahkam keserdim birlikte uyumam alışmasın diye) eşim diğer koltukta(sanki kalkıyor puşt)

Bugün de pılımızı pırtımızı toplayıp odaya geçtik. Oğlum kolik. Çok şükür geceleri artık rahatım ama sürekli düzensiz aralıklarka uyanıyor sakinleştiriyorum ve meme veriyorum.

Bu eşle doğurup hassas olan hiç ben olamadım. Adam oğlumu beşiğe bırakmayacağımı anlayınca aldı yastığı sığmayız diye bahaneyle trip atıp küstü gitti. 🤣🤣🤣

Gitsin umrumda değil de sadece bu gece yanımda yatacak sanıyor 🤣 anlatıyorum ayrılmaz diye ama uykudan mı anlamak mı istemedi bilmem🤣
Neyse sorum şu ben bal yanağımdan 2 3 hafta daha ayrılmıcam sizce nasıl anlatmalıyım veya siz ne yaptınız
Evde karanlıkta bi trip makinesi dolaşiyor 🤣🤣sinirle nefes verişini odadan duyuyorum 🤣
Valla biz de 3 kişi yatıyoruz ya da yatağın yanına sallanan ana kucağı almıştık bazen ona yatiriyorum eşim de benden çok onla yatmayı sevdi 😅 kızım aramıza girdi 🤪

Doktorum a gündüzleri toplasan 1 saat uyumuyor dedim. Normal dedi. 🙄
Onlar da her şeye fizyolojik diyor ama gel bebişe sor.
Benim ki de öyleydi. Kucaktan inince etini kesmişler gibi bağırıyordu. Ara ara yere bıraktım yanında oturdum. Önce 3 dakika 5 dakika derken şimdide oyun halısı aldım geç alıştı ama alıştı. Uyanıkken bıraktığım için uyurkende uyanmaz oldu. Uyuyor yere bırakınca bi gözlerini açıyor sonra geri kapıyor. Tabi bu huyu da değişebilir
Biraz büyüsün deneyeceğim. Bu aralar çok ağlıyor gözünden yaş gelecek şekilde kıyamıyorum. Oyun halısını bizimki de sevmedi ama hala umudum var.
Geçenlerde sormuştum gruba bika marka tavsiye edildi. Ama ben hala karar verip alamadım. Bebekle mi gidip bakmak lazım acaba öyle daha mı iyi olur ki ? Babymall da deneme ürünleri vardı

Söylüyorum aslında ama kırıcı bir yapım yok ama sinirlenince yıkıcı bir yapım var. Sevmiyorum bu özelliğimi ama ne yapayım işte. Birine kızarsam ve tepkimi belli edersem bir daha eskisi gibi olamam gibi geliyor. Yarın öbür gün hiçbirşey olmamış gibi davranamıyorum. Annem kırdığının farkında değil, güzellikle söylüyorum. Mamayı o yokken bıraktırmayı denemek istiyorum ama benim kız da memeden ayrılmıyor, memede uyursa veya kendi bırakırsa sorun yok. Ama bazen abartıyor emmeyi beya uykuya dalamıyor, memeyi çok emiyor, memede süt bitincede sinirleniyor veya memeyi ağzına sokup sokup çıkartmaya başlıyor bir yerden sonra. Bakıyorum iyice oyuna çevirmiş, yara yapacak, çekiyorum memeyi, bu seferde ağlıyor mecbur mama veriyorum. 30 luk verince hemencecik bitiriyor onu daha çok ağlıyor. O yğzden 60 lık veya 90 lık yapıyorum susması için. 3 aylık olana kadar idare edeyim dedim, çok farklı düzenler denedim ama mutlaka o mamaya yolumuz düşüyor.

Yirim onu ben 🤣 canım yanlış anlama ama o ekran onun minik beynini çok karıştırır bu da uyumasını dünyaya tepkilerini allak bullakk eder. Çünkü o daha tanımıyor dünyayı ve tv ekranını bizim gibi algılamıyorşar muhtemelen. Dün bikaç kişi ile görüntülü görüştük, kızıma da ekranı çevirdim ve huzursuzlandı, gecede uyumakta zorlandı mesela. Ben telefona bağladım. Mümkün olduğu kadar uzak tutmakta fayda var. İnstada dijitalbaba orhan toekr var tavsiye ederim
Ergobaby beğendim canım ama fiyatı bana bakıyor ben fiyatına.

X