2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Uyudu şimdi çok şükür 🙏🏻☺️ bu arada doktorumuza sordum gece uyanmiyor ben de uyandırmiyorum uyandırmam gerekir mi dedim çok güzel hiç dokunma dedi uzun süre uyumanin da faydası var hem sana hem bebeğe dedi
Ay benim kızımda uyanmıyor gece maşallah mı demek lazım bilemedim😅bazen diyorum aç mı bırakıyorum acaba bebişimi ama aç olsa uyanır ağlar diye düşünüyorum. Sadece yanyana yattığımız için kıpırdanınca uyku arasında meme veriyorum ama o sırada ben de uyuyor oluyorum 🙈

Ay benim kızımda uyanmıyor gece maşallah mı demek lazım bilemedim😅bazen diyorum aç mı bırakıyorum acaba bebişimi ama aç olsa uyanır ağlar diye düşünüyorum. Sadece yanyana yattığımız için kıpırdanınca uyku arasında meme veriyorum ama o sırada ben de uyuyor oluyorum 🙈
Doktorumuz o uyanmadan uyandırma dedi ben de uyandırmiyorum zaten acıkınca gıcırdamaya başlıyor ağlamıyor da 😂

Evaante Evaante canım sen mi yazmıştın bebekte vajinal yapışıklık konusunu. Şimdi temizlerken farkettim ince bir zar gibi azıcık var. Doktora da sormadım. Senin doktorun ne demişti?

Evaante Evaante canım sen mi yazmıştın bebekte vajinal yapışıklık konusunu. Şimdi temizlerken farkettim ince bir zar gibi azıcık var. Doktora da sormadım. Senin doktorun ne demişti?
Şimdi bizden bebeklere göbek bağından östrojen geçiyor ya o doğumdan bir süre sonra vücutta kalıyor o yüzden vajinal akıntı görülüyor bebeklerde bu da oranın nemli kalmasını sağlıyor yani yapışıklık olmuyor bir süre sonra östrojen hormonu etkisini kaybettiğinden vajinal bölge kuruyor ve her altını sildigimizde üst doku hafif de olsa zedelendiği için vücut yeni doku üretiyor orası için. Sürekli bitişik olduğu ve nemli olmadığı için de dudakları birleştirebiliyor. İncecik zar gibi bir doku bazen yarısıni kapatıyor bazen hepsini benim kızda idrar deliğinin altına kadar gelmiş tam kapatmamis doktor biraz açmaya çalıştı bana da gösterdi nasıl açtığını her altını açmada böyle aç yapismasin dedi bugün sabah altını alirken bir baktım açılmış komple 😍 küçücük bir nokta yapışık kalmış sadece ortasında o da gider kısa sürede diye düşünüyorum. Sürekli yapışık kalma durumlarında da idrar tam bosaltilamadigi için idrar yolu enfeksiyonu olabilirmiş bebekler. Dikkat etmek lazım doktorumuz kontrol etmese asla gormezdim haberim olmazdı.

Kızlar selam nasılsınız?

Ya oğlum hep sırt üstü yatıyor daha önce yan yatırmayı denemiştim ama yine sırt üstü dönüyor bir yolunu bulup. Kafasının arkasında biraz düzleşme olmuş. Dün gece yan yatırmaya çalıştım, bütün gece ikimiz de sürekli uyandık. Sabah da uğraştım kabul etmedi kesinlikle. Kundak yapıp düz kafa yastığı ile düz yatırdım yine. Henüz 2 ayı doldurmadı. Bu şekilde uğraşarak sonuç alabilir miyim sizce ya 😣 çok üzüldüm benden dolayı böyle olmasına ama yatıramadım bir türlü yan şekilde 😔 yaşayan var mı bu durumu?

Şimdi bizden bebeklere göbek bağından östrojen geçiyor ya o doğumdan bir süre sonra vücutta kalıyor o yüzden vajinal akıntı görülüyor bebeklerde bu da oranın nemli kalmasını sağlıyor yani yapışıklık olmuyor bir süre sonra östrojen hormonu etkisini kaybettiğinden vajinal bölge kuruyor ve her altını sildigimizde üst doku hafif de olsa zedelendiği için vücut yeni doku üretiyor orası için. Sürekli bitişik olduğu ve nemli olmadığı için de dudakları birleştirebiliyor. İncecik zar gibi bir doku bazen yarısıni kapatıyor bazen hepsini benim kızda idrar deliğinin altına kadar gelmiş tam kapatmamis doktor biraz açmaya çalıştı bana da gösterdi nasıl açtığını her altını açmada böyle aç yapismasin dedi bugün sabah altını alirken bir baktım açılmış komple 😍 küçücük bir nokta yapışık kalmış sadece ortasında o da gider kısa sürede diye düşünüyorum. Sürekli yapışık kalma durumlarında da idrar tam bosaltilamadigi için idrar yolu enfeksiyonu olabilirmiş bebekler. Dikkat etmek lazım doktorumuz kontrol etmese asla gormezdim haberim olmazdı.
Sağol canım çok açıklayıcı yazmışsın 💐 Sen yazmasaydın benim de haberim olmazdı. Şimdi ben kendim silerken mi açayım korkup yapamam ki. Bir dahaki doktor kontrolünü mü beklesem? Açmazsak sıkıntı mı olur?

Sağol canım çok açıklayıcı yazmışsın 💐 Sen yazmasaydın benim de haberim olmazdı. Şimdi ben kendim silerken mi açayım korkup yapamam ki. Bir dahaki doktor kontrolünü mü beklesem? Açmazsak sıkıntı mı olur?
Şimdi doktor söylemeden mudahale etme istersen telefonda sorabilirsin bir sonraki kontrol çok uzak bir tarihse. Yoksa kontrolü bekleyebilirsin sonuçta hiç görmesek öyle devam edecekti 🙈

Şimdi doktor söylemeden mudahale etme istersen telefonda sorabilirsin bir sonraki kontrol çok uzak bir tarihse. Yoksa kontrolü bekleyebilirsin sonuçta hiç görmesek öyle devam edecekti 🙈

Şimdi yazdım bakalım ne diyecek. Senin doktor dikkatli bakıyor demek ki. İki hafta beklerim kendisi açar

Bana da bı ise yaramıyor gibi geliyor da hiç bişey yapamamak canımı çok sikiyo o yüzden vermeye devam edicem 😊 3 ayda rahatliyo diyolar ya merakla bekliyorum 9 Şubat'ı tam 3 aylık olacak bizimki. Sihirli değnek değmiş gibi herşey birden düzelecek mi 😂 yoksa yine bı hedef mi gösterilecek 6 ay olsun rahatlarsıniz gibi. İse de baslicam valla yüreğim kaldirmaz
Canım tabi ki sihirli değnek değmeyecek. Ama azalacak ve yavaş yavaş bitecek. Büyük oğlumunki dört ay sürdü. Allah yardımcın olsun 🙏

Kızlar oğlum dün gaz çıkarırken iki kez burnundan da çıkardı. Hiç olmazdı. Dün de doktor kontrolümüz vardı. Ama kontrolden sonra oldu. Var mı yaşayan? Sadece anne sütüyle kilo alımı baya iyiydi doktorun nazarı mı değdi acaba diyorum 🤔😅🤦 Çok beğendim çok beğendim diyip duruyordu 🙄

Benim instagram da sedos.guler 😇

Bendeki son havadisleri vereyim dün doktor kontrolümüz vardı. Diyete devam ediyoruz. Kakası düzeldi ancak ciltteki problemler devam ediyor süt ürünleri ve kuruyemiş kısıtlaması şeklinde devam ediyoruz dana etine falan girmedi. Alerji testi yapmak istemedi 6.aydan sonra besin açmayla devam edicekmiş. Önceki aylara göre kilo alımı çok az ama önceden tosun olduğu için şimdilik mama takviyesine ihtiyacımız yok dedi. İhtiyaç duyduğumuzda alerji maması reçete edecekmiş bana da kalsiyum şurubu verdi.

Selam kızlar sabaha karşı emerken Ağız dolusu kustu çok korktum resmen foşur foşur çıkardı üst baş kalmadı 😞 Şimdi iyi şükür galiba çok emdi ondan kustu
Benim kızımda bir kaç kez kusmuştu ebesine sordum bazen hazım problemi yaşaya biliyorlarmış. Kilosunu etkilemediysen sonra telaşlanma dedi. Kusmalar sıklaşırsa doktoruna götürün dedi.

X