Şimdi bizden bebeklere göbek bağından östrojen geçiyor ya o doğumdan bir süre sonra vücutta kalıyor o yüzden vajinal akıntı görülüyor bebeklerde bu da oranın nemli kalmasını sağlıyor yani yapışıklık olmuyor bir süre sonra östrojen hormonu etkisini kaybettiğinden vajinal bölge kuruyor ve her altını sildigimizde üst doku hafif de olsa zedelendiği için vücut yeni doku üretiyor orası için. Sürekli bitişik olduğu ve nemli olmadığı için de dudakları birleştirebiliyor. İncecik zar gibi bir doku bazen yarısıni kapatıyor bazen hepsini benim kızda idrar deliğinin altına kadar gelmiş tam kapatmamis doktor biraz açmaya çalıştı bana da gösterdi nasıl açtığını her altını açmada böyle aç yapismasin dedi bugün sabah altını alirken bir baktım açılmış komple
küçücük bir nokta yapışık kalmış sadece ortasında o da gider kısa sürede diye düşünüyorum. Sürekli yapışık kalma durumlarında da idrar tam bosaltilamadigi için idrar yolu enfeksiyonu olabilirmiş bebekler. Dikkat etmek lazım doktorumuz kontrol etmese asla gormezdim haberim olmazdı.