- 18 Eylül 2021
- 1.901
- 2.000
Altlarının açılması hoşlarına gidiyor canım, rahatlamıştır umarım. Bazen oluyor böyle, geçen gün bizde çok uğraştık niye ağladığını durmadığını çözmek için. Gaz mı sıkıştırdı bir yeri mi ağrıdı çözemedik, onlar da daha çok minik, duygularını tanımlayamıyorlar.Yok canım tikali değildi. Anca dediğim gibi bezini cozunce emdi ama pişik falan değildi. Anlamadım uyudu uyandı şimdi tekrar uyutmaya çalışıyorum
Sağol canım bende ilk kez duydum. Bide içeriği ve yaş hakkında yazılanlar yüzünden tereddüte düştüm.Grubun çoğu ocean kullanıyoruz d vitamini memnunuz canım bunu bilmiyorum
Sen yaparsın merak etmeKız inşallah takdirini hakederim çünkü devam ettiremeyecekmişim gibi geliyorhamile pilatesi bünyeme çok iyi geliyordu o yüzden hiç aksatmadan yaptım ama bu ingilizce olayıni çok istememe rağmen üşeniyorum
300 tek öğünde değil canım, 60 veya 90 ml falan hazırlıyorum mamayı, genelde 60 olunca bitiyor 90 olunca az bişey kalıyor. Günde bir kaç kere hazırlıyoruz. Sonra anne sütünü istediği kadar içiyor. Toplamda günlük mama miktarı 300 ml. Civarında. Eskiden yazıyordum ama şu ara bıraktım, üşeniyorum yazmayaGeçen biri emzirme danışmanının videosunu attı %5 yediklerimiz %15 ictigimiz sıvı ve su %80anenenin sütüne güvenmesi sütu artirir diyordu sen sutune güven 300 tek öğünde mi yiyor çok değilmi 2.5 aylikbebek maksimum 160 içer gibi geliyor bence bol sen o miktarı ikiye besleme zamanını kısalt bilmedim 250 yaşını doldurmus bebek icer.
Bende eğitime gidemedim sayılır yarım gittim, işyerim sıkıntılıydı canım, doğum izninden sonrada çok ağırlaştım gidemedim. İşte onlar bilmiyorlar başkarına gelmemiş. Annem siz mama yemezdiniz diyor. Ama benim bebeğim alıştı, ikk başlarda ememedi çocuk mama yedi, alışık olunca arıyor artık. Bakalım azaltmaya çalışıyorum 2 gündür. Aşarız inşallah bunu daP pembeumutyildizi birde benim annem de benzer seyler soylerdi emzirdigim donem, sutcu de sut kalmadi fln die memem yumusak oldugu icin. halbuki yumusak meme bebek emdikce taze sut uretirmis. bende bilmedigimden cok uzulurdum. benim essekligim hamilelikte egitim alacak zamani yaratmadim kendime.
ama tabi ben soyledim anneme cok guzel motivasyon veriyorsun sagol ya fln die sonra bir sasirdi , ben kotu olarak soylemiyorum fln dedi .bende acikladim , ben zaten kendimi kotu hissediyorum , sizin boyle saka yapmaniz beni iyi etkilemiyor aksine yetemedigimi dusunup daha cok uzuluyorum dedim sonra soylemlerini degistirdi daha dikkat etmeye basladi. benim sana tavsiyem sende konus annen ile.
benim hatam iste annem biliyor iki cocuk buyuttu diye ona guvenmem oldu ama tabi aradan kac sene gecmis . simdi ben nasil dersem oyle besliyor kizimi ama en basta iste tecrubesizlik cok etkiledi beni
Çok geçmiş olsun canımCanım kolon kanseriydi zaten karaciğere sıçramış sonra ağrıları başladı safra olduğunu öğrendik şimdi sapsarı ameliyat oldu ama geçmedi şimdi tekrar hastanede yatıyor yarın tekrardan bir ameliyata alacaklar inşallah iyi olur
Canım bence biberon verirken azını içir biraz doyunca meme ver. Bi de ben genelde gece uykusunda veya uykulardan uyandığı anda emziriyorum yoksa asla meme almıyor benim bebe hele de uykusu varken veya ağlarken.Kizlar ben bebeğimi komple memeye hala geciremedim sütümü sağıp veriyorum ve artık çok yoruldum öneriniz var mı nasıl komple memeye geçebilirim?
Oyy maşallah tosbiş olmuş bu kızKizim tahtin da uyurken
Bebeğin en zor dönemleri bu dönemler . 40 gün bebekler genelde uyuyor ama sonrasında 3 aya kadar hayata adapte olmak ve uykusuzluk ağlama ile geçiyor ilk bebeğimde ben de bitmeyecek diye çok ağladım tecrübelerim bu kez bitecek diyor biraz bu yüzden sabrediyorum. Hep söylerim bebeğin 40 ı, 3 ayı , 6 ayı ve 1. Yaşı bunlar en büyük değişimleri ve toparlanmaları geçirdiğimiz dönemler . En güzeli ise 6 ayda oturuyorlar mama sandalyesine koltuğa yere her yere güvenle koyup ellerin serbest kalabiliyorsun. Demem o ki az daha sabır tünelin sonu ışık kızlarBende aynı durumdayım bebişim ağlıyor ben ağlıyorum kuzumun bir sorunu da yok ben aşırı hastayım dinlenmem lazım çok yoruldum. Hep böyle gidecek gibi geliyor sanki yetişemeyeceğim hiç bir şeye baş edemicem gibi.
Dün de ben ilk defa süt sağıp verdim uyuyordu bir 15 dakka uyanmasını bekledim süt soğuktu haliyle biberonla verince bir midesi bulandı önce acaba biraz ılıtıp mı vermek lazımBenimki de sağdığım sütü içmiyor midesi bulanıyor anlamadım neden öyle yapıyor
Sling kanguru uyutma garantili resmen. Uykusunun geldiğini hissettiğin zaman slinge koy hafif hafif yaylanma hareketi yap pış pış yap poposuna uyur çok geçe kalmadan.Hanımlar gece geç saatlere kadar uyumayan bebişim var. Uyuyamadığı için memeyle kavga ediyor. Kucakta uzun gezdiremiyorum, bileğimde ödemden dolayı ağrı var ve bir süre geçmeyecekmiş. Sling şu anda tek çare görünüyor. Hiç denemedim bebeğim 2 aylık alışır mı acaba? Bir de tavsiye edeceğiniz model marka var mı?
Hepsiburadada canım İnstagramda biri paylaşmıştı fiyatı düştü diye. Markası merfbabyMerhaba hangi sitede indirimde canım?
İnşallah sever içinde yarım saat oyalansa bile benim için çok iyi olurAğızları var dilleri yok, ah keşke ne hissettiklerini, üşüyor mu sıcakladı mı bilsek.
İlk seferlerde ağladı benimki ama zamanla sevdi. Seninki de sevecek bence.
Uyku sersemiyken doyurmaya calis bir kaç gün elbet inadı bir yerde kirilacaktir.Farkli emme pozisyonları da denemeni öneririm.Bu süreçte ten teması da önemli.Tamamen üstsuz emzirip duşa birlikte girerek aranizdaki bağı arttirabilirsin.Memenin akışı da bebek için çok önemli.Memeyi teklif ederken mutlaka meme ucunu sıkarak süt getir sonra memene masajla süt akışını hızlandır inşallah bir gün tamamıyle memeyi kabul eder.Kizlar ben bebeğimi komple memeye hala geciremedim sütümü sağıp veriyorum ve artık çok yoruldum öneriniz var mı nasıl komple memeye geçebilirim?
Hep benzer şeyler canım. Hastalık, yorgunluk da tabi ki tetikliyor. Böyle gitmeyecek tabi ki. Biraz zamana ihtiyacımız var sanırsamBende aynı durumdayım bebişim ağlıyor ben ağlıyorum kuzumun bir sorunu da yok ben aşırı hastayım dinlenmem lazım çok yoruldum. Hep böyle gidecek gibi geliyor sanki yetişemeyeceğim hiç bir şeye baş edemicem gibi.
Evet ah bir anlayabilsek ne istiyorlar . Gerçi yavaş yavaş tanımaya başladık gerisi kolaylıkla gelir umarımAltlarının açılması hoşlarına gidiyor canım, rahatlamıştır umarım. Bazen oluyor böyle, geçen gün bizde çok uğraştık niye ağladığını durmadığını çözmek için. Gaz mı sıkıştırdı bir yeri mi ağrıdı çözemedik, onlar da daha çok minik, duygularını tanımlayamıyorlar.
Sağol canım bende ilk kez duydum. Bide içeriği ve yaş hakkında yazılanlar yüzünden tereddüte düştüm.
Sen yaparsın merak etmeeğlenceli hale getir İngilizce oyunlar fakan var mesela
300 tek öğünde değil canım, 60 veya 90 ml falan hazırlıyorum mamayı, genelde 60 olunca bitiyor 90 olunca az bişey kalıyor. Günde bir kaç kere hazırlıyoruz. Sonra anne sütünü istediği kadar içiyor. Toplamda günlük mama miktarı 300 ml. Civarında. Eskiden yazıyordum ama şu ara bıraktım, üşeniyorum yazmaya
Bende eğitime gidemedim sayılır yarım gittim, işyerim sıkıntılıydı canım, doğum izninden sonrada çok ağırlaştım gidemedim. İşte onlar bilmiyorlar başkarına gelmemiş. Annem siz mama yemezdiniz diyor. Ama benim bebeğim alıştı, ikk başlarda ememedi çocuk mama yedi, alışık olunca arıyor artık. Bakalım azaltmaya çalışıyorum 2 gündür. Aşarız inşallah bunu da
3 gün sonra 3 aylık olucak gerçekten dediğin gibi 40 ı çıkınca bi güncelleme gelmişti bakalım 3 6 arası nasıl geçecek. Oturması da çok rahatlatıcak beni kusması sanıyorum ki azalır oturunca. Ben kendimde sıkıntı olduğunu düşünüyorum zor bir bebek değil çünkü hep ilgi istiyor sohbet gezme oyun falan. Yemekti temizlikti hiç yapamıyorum tam düzenimizi kuramadım sanki.Bebeğin en zor dönemleri bu dönemler . 40 gün bebekler genelde uyuyor ama sonrasında 3 aya kadar hayata adapte olmak ve uykusuzluk ağlama ile geçiyor ilk bebeğimde ben de bitmeyecek diye çok ağladım tecrübelerim bu kez bitecek diyor biraz bu yüzden sabrediyorum. Hep söylerim bebeğin 40 ı, 3 ayı , 6 ayı ve 1. Yaşı bunlar en büyük değişimleri ve toparlanmaları geçirdiğimiz dönemler . En güzeli ise 6 ayda oturuyorlar mama sandalyesine koltuğa yere her yere güvenle koyup ellerin serbest kalabiliyorsun. Demem o ki az daha sabır tünelin sonu ışık kızlar
Açık açık konuş o zaman seni içten içe depresyona sürüklediklerini üzdüklerini bilsinler. Anlarlar diye bekleme boşuna belli ki anlamayacaklar. Pozitif insanlar değilse de yorum yapmamalarını işte destek olmuyorlar bari köstek olmasınlar. Mama konusu da her öğünde 30 ver üstüne emzir zamanla mama ihtiyacı da kalmayacaktır ben o şekilde günde 1 e düşürdüm hatta bazı akşamlar onu da kesmek için vermiyorum ama çok sık uyanıyor fakat gündüz iki bebekle çok koşuşturma içinde olduğum için genelde uyuyup dinlenemiyorum diye veriyorum mamayı İşte.Azimli annehakikaten takdir ettim, seni yoga yaptığın için takdir etmiştim zaten bide bunun için ettim
Sen az veriyorsun mamayı, kolaay bırakırsın7z gibi duruyor. biz 300 ü geçiyoruz , meme de emiyor, hala uyumayınca nnem mama verelim cdiyor. Birkaç kere dedi bunu annem sütün doyurmuyor diye, kötü niyetli değil ama kırdığının da farkında değil. Bende doğru kabul ettim galiba, doyurmuyor diye düşünüyorum. Bilmiyorum belki de kızım alışkanlık yaptı. Memede vakit geçirmeyi de emmeyi de seviyor. Çok kilolu sayılmaz 5 i yeni geçti. 2,5 aylık henüz. Qma hareketli, kilosu artmıyor o yüzden galiba
Sağol canım, yazdan bu yana kötü günler geçirdim. İnşallah son bulur. Pozitif insanlsta, beni destekleyecek insanlara ihtiyacım var. Aksine çevremdekilrt hep olumsuz bakan insanlar. Bu da bana istemesem de yansıyor. Herşeye olabilir insanlık hali boşver derim aslında ama insanlar böyle olmayınca bende vir yere kadar. Annem kötü niyetli değil ama beni üzdüğünün de farkında değil. İşk hamile kaldığımda da sürekli düşürmemden korkuyordu. Çok etkilemişti bunlar beni
Elimi başının altına getiremiyorum, galiba başı,boşa geliyor. Beceremiyorum bi türlü yatırmayı. Annem güzel yatırıyor ya o kadar izledim öğrenemedim bi türlü. Bakalım olur inşallah
O laflara bende gıcığım. Bide şey var annelik kolay değil
Kanguru araştırıyorum. Ergobaby tula beğendim ama fiyatının maşallahı varSling kanguru uyutma garantili resmen. Uykusunun geldiğini hissettiğin zaman slinge koy hafif hafif yaylanma hareketi yap pış pış yap poposuna uyur çok geçe kalmadan.
58 günlüğüz yaklaşık 1.5 haftadır akşam 6dan bazen öğlenden gece 2lere kadar uykuya dalamıyor. Bu durum gittikçe şiddetlenmeye başladı.8. Hafta ataginda olanlar sizin de bebekleriniz uykuya dalmakta zorlanıyor mu ?
Ay aynisi akşam üzeri bir uyanış sonra uyuyamiyor gece 2 3 oluyor saat defalarca uyudugunda yatiriyorum 5 dk sonra uyanıyor uykusuzluktan ağlıyor58 günlüğüz yaklaşık 1.5 haftadır akşam 6dan bazen öğlenden gece 2lere kadar uykuya dalamıyor. Bu durum gittikçe şiddetlenmeye başladı.
Ay biz de bugün kontrole gideceğiz aşılarını da yaptıracağız çok korkuyorum2. Ay aşılarını yaptırdım. Yavrum çok ağladı
Biz de bugün tam 2 aylığız atak dönemindeyiz 1 de 2 de anca dalıyor bizim kız da huysuzlaniyor ağlıyor meme vereyim diyorum daha çok ağlıyor sonra omzuma alıp azıcık sallaninca uyuyor8. Hafta ataginda olanlar sizin de bebekleriniz uykuya dalmakta zorlanıyor mu ?
12de uyandi mizmizlandi yarım saat uyudu uyumadi uyandı şimdi haber kanali izliyor dedem gibiAy biz de bugün kontrole gideceğiz aşılarını da yaptıracağız çok korkuyorum
Biz de bugün tam 2 aylığız atak dönemindeyiz 1 de 2 de anca dalıyor bizim kız da huysuzlaniyor ağlıyor meme vereyim diyorum daha çok ağlıyor sonra omzuma alıp azıcık sallaninca uyuyordün gece 12 buçuk gibi uyudu 6 buçukta uyandı emzirdim yatırdım 10 buçukta uyandı