- 27 Nisan 2022
- 1.468
- 1.755
- 40
Canım benimki onda uykuya dalmıyor, sıkıntı orda, güzel vakit geçiriyor sadece.Bazen gündüz 10 dakikada dalıyor gece uyku saati oluşturmaya çalışıyoruz şuan geçen gece 30 dakika ugrastirigimizi biliyorum.Bebegim 10 haftalık Eger ana kucağından alırken uyanma derdin varsa daldiginda dakika tut 27/28. Dakika da kucağına al pis pislamaya basla yerine götürürken 30. Dakikada derin uykuya geçiyorlar
Onun muadili var şu an indirimde ama acaba işe yarar mı bilemediğim için sorayım dedim
Bende de babybjörn var, uyumuyor. Çevreyi görebildiği için çok güzel oyun alanı oluyor, taşımak zorunda kalmadan bebekle ilgilenebiliyorsun.
Canım benimki çok uykusu varsa uyuyor. Ya da dediğim gibi eşim hafif hafif sallıyor. Ben sallamaya karşı olduğum için yapmıyorum.
Benim bebeğim de babybjörnde uyuyor bazen mutluluktan ağlayacak gibi oluyorumhafif sallayınca 5 dkda falan uyuyo
Çok geçmiş olsun canım. Umarım toparlar ve kavuşursunuzKolon kanseriyle başladı karaciğere yayılmış ordan safra kesesinde taş oluşmuş ameliyat oldu ama iyi olmadı yemiyor içmiyor sapsarı oldu çok üzülüyorum dua edin ne olur
Hafif sallamiyor musun ya bir bebek öyle rahat bişeyde nasıl uyumaz.Belki zamanla huyu değişir canim uyumaya da başlar inşallahCanım benimki onda uykuya dalmıyor, sıkıntı orda, güzel vakit geçiriyor sadece.
Biz de 8.hafta atağındayiz gece zor dalıyor ama uyudu mu da tam uyuyor hep kucağımda dalmak istiyor.Ayyy bu 12. Hafta atağı ne fena bi şeymiş çocuk kıvranıyor iki gündür uykusuz aksi nalet
Bende de babybjörn var, uyumuyor. Çevreyi görebildiği için çok güzel oyun alanı oluyor, taşımak zorunda kalmadan bebekle ilgilenebiliyorsun.
Muadilinin babyjornden hiç farki yok mantık aynı al dene bebek sevmezse iade edersin canım ama cidden bebeğim ve kendim için yaptığım en iyi şey
Benim bebeğim de babybjörnde uyuyor bazen mutluluktan ağlayacak gibi oluyorumhafif sallayınca 5 dkda falan uyuyo
Ay kızlar Babybjörn muadilini aldım. Çok hevesliyimMuadilinden herkes memnun canım. Ben alışveriş konusunda çok şanslı değilim, o yüzden orijinaline gittim.
Aynı durum bende de geçerli.
Ben de onda uyumuşsun istiyorum, hatta arada gelip bakıyorum uyudu mu diye, yok
Burnunu kontrol ettin mi canım ? Benim kızım burnu az bişey bile tıkalı olsa huysuzlanıyor, burnundan nefes alıyor ya bebekler o yüzden emmiyor olabilir ya da ağzının içine bir bak pamukçuk falan olmuş olabilir miAz önce bebeğim ne yaptıysam emmedi aç olduğunu biliyorum. Bezini çıkardım kucağıma öyle aldım ve emdi bezi dolu değildi ten teması mi istiyor ki kuzum
Yok canım tikali değildi. Anca dediğim gibi bezini cozunce emdi ama pişik falan değildi. Anlamadım uyudu uyandı şimdi tekrar uyutmaya çalışıyorumBurnunu kontrol ettin mi canım ? Benim kızım burnu az bişey bile tıkalı olsa huysuzlanıyor, burnundan nefes alıyor ya bebekler o yüzden emmiyor olabilir ya da ağzının içine bir bak pamukçuk falan olmuş olabilir mi
Grubun çoğu ocean kullanıyoruz d vitamini memnunuz canım bunu bilmiyorumSevgili güzel anneler, yine yardıma ihtiyacım var. Geçen gün kontrole gittik doktor d3 vitamini, probiyotik ve gaz damlası olan bir ilaç verdi. 3 ü biraradq bunu kullan yeterli dedi. Her yerde satulan bir ürün değil, sitesinde de açıklama bulamadım. İçime sinmedi ama doktor dedi diye ses etmedim. Bugün eşim aldı geldi ama içeriği görünce emin olamadım. Size sorayım dedim. Hem içerik hem yaş aralığı kuşku yaptı bende. Haksız mıyım bakar mısınız
Amin canım Allah raAllah'ım acil şifalar versin inşallah ya şafi ismi hürmetine
Allah razı olsun canım senin babacığınla nurlar içinde yatsın İnşallahAh canım çok iyi anlıyorum seni. Babam aynı süreci yaşadı maalesef. Babamın mide ile başladı. Tümör safrayı tıkadı. En son benim babam da sapsarı olmuştu. Allah'ım babaciğına şifa versin. Ben babamı kaybettim maalesef. Çok gençti. 55 yaşındaydı. İçimde yaradır. Dualarım babanla. Allah sana ve ailene güç versin.
Online hiç denemedim canım. Sanki etkili olmazmış gibi bir hisse kapılıyorum. Tez zamanda geçer inşallahgecicek tabiki de canim ama biraz daha zamani var sadece
bende zaman bulunca bir arastiracagim iyi birini ve online gorusebilecegim.
Amin canım çok teşekkür ederim Allah razı olsuncanim yalniz degilsin.
Ben ota b.ka aliniyorum ve cok da uzuluyorum. Bu hormonlarin eski halini almasi kendimizi hamilelikten oncesi gibi hissetmemiz yaklasik iki sene suruyormus o yuzden hirpalama kendini ve hicbirseyide icine atma. aglamak istiyorsan agla
Psikiyaritye degil de psikologa gitsen ? sohbet etmis gbi olursun hemde sana yol gosterir.
Ben de bir iki ay daha izleyecegim kendimi , baktim isin isinden cikamiyorum terapiye baslayacagim
cok gecmis olsun canim , insallah tez zaman da eski sagligina kavusur baban
Canım kolon kanseriydi zaten karaciğere sıçramış sonra ağrıları başladı safra olduğunu öğrendik şimdi sapsarı ameliyat oldu ama geçmedi şimdi tekrar hastanede yatıyor yarın tekrardan bir ameliyata alacaklar inşallah iyi olurRabbim şifa versinçok geçmiş olsun nesi var canım
Amin canım inşallah dualarınızı eksik etmeyinRabbim şifa versin tez zamanda ayaklandırsın başınızdan eksik etmesin
Amin canım.Allah razı olsun canım senin babacığınla nurlar içinde yatsın İnşallah
Benimki de sağdığım sütü içmiyor midesi bulanıyor anlamadım neden öyle yapıyorKizlar ben bebeğimi komple memeye hala geciremedim sütümü sağıp veriyorum ve artık çok yoruldum öneriniz var mı nasıl komple memeye geçebilirim?
Azimli anneYok kız ben bakıcı aramıyorum kendim bakacam kızıma işten ayrıldımingilizceyi kendim öğreteceğim kucağıma alıp etraftaki nesneleri anlatmaya başladım her gün 1 saat yapacağım bunu bir de bugün armuttan piyano dersi talep ettim eve hoca cagiracagim kızım büyümeden öğreneyim de ona öğreteyim
Sen az veriyorsun mamayı, kolaay bırakırsın7z gibi duruyor. biz 300 ü geçiyoruz , meme de emiyor, hala uyumayınca nnem mama verelim cdiyor. Birkaç kere dedi bunu annem sütün doyurmuyor diye, kötü niyetli değil ama kırdığının da farkında değil. Bende doğru kabul ettim galiba, doyurmuyor diye düşünüyorum. Bilmiyorum belki de kızım alışkanlık yaptı. Memede vakit geçirmeyi de emmeyi de seviyor. Çok kilolu sayılmaz 5 i yeni geçti. 2,5 aylık henüz. Qma hareketli, kilosu artmıyor o yüzden galibaBende aynıyım cnm her anne aynı dertten muzdarip.ustelik benim 3. Olmasına rağmen.ikisini doğru düzgün emziremedim acemilikdi gençtim yaralar oluştu.oglumda kararlı oldum emzirmeye devam ettim acılara rağmen gene yara oldu fakat kizlarimdaki gibi kan içinde acı içinde değildim 65gün acı çektim hala emziriyorum 3aylik olacak haftaya mamada veriyorum senin gibi çok huysuzlanirsa sağımda yapıyorum 2. Ay kontrolde kilo alımı fazla mamaya kes dediler azalttım 3 haftadır emip mutlu ayrıldığında vermiyorum mama günde 3 2 ogune bazen 1 öğüne indirdim 60 CC ye( her öğün 100 veriyordum.)neyse geçen eltim geldi kv ye üst katimda bu arada 1 ayda 3 defa çocuğu görmüştür eltimle konusuyorduk ben mutlu mutlu artık mamayi indirdim beni emiyor diyorum benim kv evelde biraz zayıflamış diye araya giriyor yoo dedim gayet iyi 9 -6 ay tulumlar oluyor çocuğa 3-6 ay dar geliyor.bukadar pisikoloji bozulmaz anam faydan yok zararın olmasın bozuldum açıkçası bitmiyor yani moral bozmalar.ama eşime lafincarptim çocuk ağlayınca bu çocuk doymuyirmu acaba mamami versem diye soylendim yoo kiloda almamış gibi geliyor yok dedi gayet iyi obezmi yapacan cocugu dedi ama annen böyle böyle dedi dedim yok dedi gayet iyi o gerekini soylesin diye .bazen direk bunu şöyledi diye siikayet yerine üstte cikacan boyle hanimlar.neyse haftaya bakalım belli
olacka kaç Gr aldığı boyu ona göre devam edecem
Sağol canım, yazdan bu yana kötü günler geçirdim. İnşallah son bulur. Pozitif insanlsta, beni destekleyecek insanlara ihtiyacım var. Aksine çevremdekilrt hep olumsuz bakan insanlar. Bu da bana istemesem de yansıyor. Herşeye olabilir insanlık hali boşver derim aslında ama insanlar böyle olmayınca bende vir yere kadar. Annem kötü niyetli değil ama beni üzdüğünün de farkında değil. İşk hamile kaldığımda da sürekli düşürmemden korkuyordu. Çok etkilemişti bunlar beniÜzüldüm canım yaşadıklarına. Ya takmayıp cevap vereceksin. Benim sütüm de maşallah dediğin gibi akıyor, çocuk olması gerekenden fazla kilolu, çökelek gibi kusuyor kayınvalidem her ağladığında aç bu çocuk dedi oysaki kolik olduğu için ağlıyordu. Eşim de doymuyor galiba demeye başladı ben de başta güzel güzel anladım sonra patladım bu çocuk doymuyorsa nasıl bunlar oluyor doktor gece yatmadan uzun süre uyusun diye 1 sefer verdiğim mamayı bile verme gerek yok dedi ediyorum kadın bana doktorlar ne anlar diyor şaka gibi. Laftan anlamayana ne kadar anlatsan da boş. Ben takmadım duymadım bile bir süre sonra kendi kendine konuştu durdu ben de bildiğimi yaptım. Sen de tıka kulağını ve bildiğini yap. Zor biliyorum ama senin psikolojin bebeğini de etkiliyor o yüzden kendine iyi bakmalısın yatırırken de ben pışpışlayarak ve beşiği sallayarak yatırıyorum ve kolumu çekerken başı ve poposunu aynı anda koyuyorum. Bir de ev sıcaksa ya da onu kalın giydiriyorsan da uyumayabilir. Tam tersi serinse de sıcaklık istediği için yapabilir. İş konusu da önemli değil robot değiliz yapabildiğini yap yapamadığını bırak. Bir de durup seni izliyorsa uyumasını bekleme ben öyle yapıyorum. Bir yandan onunla konuşuyorum bir yandan işlerimi yapıyorum o da beni izliyor. Oyuncak da asıyorum onlar da dikkatini çekiyor. Fakat öncelikle sakinleş ve sana iyi gelecek şeyler yap. Yarım saatliğine yürüyüşe gitmek bile olabilir. Mutsuz ya da sıkkın gibi bir halin var çevrendekiler sayesinde. Sen o haldeyken bebeğin de aynı şeyleri hissediyordur dediğim gibi. Unutma bebeğin ve senden daha önemli kimse yok boşver onlar kendi kendine konuşup dursunlar takma ve lafını söyle
Elimi başının altına getiremiyorum, galiba başı,boşa geliyor. Beceremiyorum bi türlü yatırmayı. Annem güzel yatırıyor ya o kadar izledim öğrenemedim bi türlü. Bakalım olur inşallahCanım yatağına götürdüğünde koymadan önce kolunu Çek, elini getir başının altına. Beşiğe bırakırken de sırasıyla önce ayaklar, toto, bel ve en son kafa. Elin de kafanın altında bir süre kalsın, kafasını koyacağı yer ısınsın, ondan sonra yavaşça çek.
Onlar hep konuşur! Konuşur! Eşin bari yapmasın,ç sana bıraksın bebek aç mı yok mu durumunu!
Bugün benim kız da pek uyuyamadı, kahvaltı yapamadım, yemek yapayım dedim et yandı onla ilgilenirken, ekmek yapayım dedim ekmek yandı, glütensiz karabuğdaydı tadı da berbat oldu zaten. Doğumdan beri tekim ama bugün hüngür hüngür ağladım. Annem rahatsız bir süredir, bi şey yapamıyor bana. Benim de diyetim çok katı, ne dışarıdan bi şey yiyebiliyorum, ne peynir ekmek atıştırabiliyorum.
Bebekten bebeğe her şey değişiyor. Ayrıca tecrübe başka bi şey, ama bi bebeğin neye ihtiyacı olduğunu en iyi annesi bilir! En iyi o tanır çünkü.
Bebek uyuduğu gibi sen de uyu canım! (Bunu biri daha derse terlikle dalıcam.)
Karnı tok olunca bebek güzel uyur! (Hı hıı evet!!!)
Ne güzel uyutup kendine vakit ayırıyorsundur!! (Yaaa tabi!)
Boş ver evi, sen o uyuduğu gibi dinlen, kendine vakit ayır! (Ahaha ahahahs!!!!)
Emzik ver canım, uykuya kolay dalsın! (Ben dalıcam haberi yok!)
Kucağa alıştırmışsın, bak yatağına koyunca uyanıyor! Alıştırma kucağa!! (Oldu canım!)
Gündüz az uyut, geceye kalsın uykusu (yenidoğan ve gündüz-gece???)
Aaah ah! Herkes konuşur. Ama Kimse sormaz!!