2022 ikiz annesi olacaklar

Canım biraz uzun olacak ama benim kızımın kafası çok belirgin şekilde yamuktu ve tortikollis riski de vardı yani kafası hep aynı yöne eğik olarak duruyordu. Biri özel biri devlette 2 ayrı beyin cerrahına götürdüm. (Burada önemli ayrıntı beyin cerrahının uzmanlık alanının bebek ve çocuklar olması gerekiyor internetten araştırabilirsin.) Duyduklarım hiç hoş şeyler değildi kafatasının yarılması kaynayan kemiklerin kırılması ve beyin içi basıncın rahatlatılarak beynin büyümesine alan açılması gibi. açıkçası 2 doktor da benzer şeyleri söyledi ameliyat olabilir dediler ve ikisi de kızım çok küçük olduğu için tomografi çekmek istemediler. Bir ay süre verdiler bana bu süre içinde kızımı sürekli diğer tarafa yatırmam istendi, ben gece bile 50 kez kalkıp kızımın kafasını çeviriyordum kızım da ben de perişan olduk bide Sürekli kızımın kafasının fotoğrafını çekmem istendi düzelme olup olmadığının kontrolü için. Verilen sürenin sonunda geçen hafta doktora götürdüm ve doktor istediğim ölçüde bir düzelme maalesef yok dedi, acil tomografiye yönlendirdi. Daha 4 aylık olan minicik bebeğime kurşun yelekler giydirdiler, halasının kucağında girdi tomografiye… çok ağladım. Neyse ki sonuç temiz geldi, ameliyata gerek yokmuş, beyin gelişimi etkilenmezmiş yatırma pozisyonuna dikkat edilerek az da olsa düzelir dedi beyin cerrahı ama kızım hayatı boyunca yamuk kafa olarak kalacakmış. Bide saçları uzayınca belli olmaz filan diye teselli ettiler ama bakıcaz artık.

Eklentiler

• DB4E7372-5841-4D9F-8FEF-CD3B206780C5.jpeg
    187,8 KB · Görüntüleme: 224
  • 6CAACF01-63B5-4818-9C2A-466A7ACED1B4.jpeg
    134,8 KB · Görüntüleme: 211
oy kiyamam kafa şekli tıpkı benim bebeğimin kafa şekli. ama benimki saçlı oldugu icin belli olmuyor ben de banyoda saçı islakken fotograf cektim. benim yasadiklarimi da anlatayim. 4 aylikken falan farkettim durumu devlete goturdum cochk doktoru anlamadi bile bence bisey yok gibi ama boyundan bi ultrason isteyelim dedi kendinden emin olmadan. ultrason tarihi ağustosun ortasi. ben de o ara tasindim. internetten doktor aramaya basladim. internette plagiosefali ile ilgili bir siteye mesaj attim. fotograf istedi attim. bana pozisyon kaynakli bir yamukluk oldugu ve kask takmadan geçmeyeceği soylendi. beyin gelisiminde hiçbir sıkıntı yaratmazmis fakat yüzünde ve kulaklarinda asimetriye sebep olacakmis ileride o kisinin soyledigine göre. bu bozukluğun olculmesi icin radyasyon icermeyen bir ölçüm cihazı varmis onu önerdi bir de. ben doktor yonlendirmeden o islere girmedim. lutfen tomografi cektirmeyin gereksiz diye uyardi beni. nihayetinde bir doktor buldum cocuk beyin cerrahi ama randevuya gec kaldim odasini bulana kadar. ben de yeni randevu aldim suan onu bekliyorum. bu aradan ozelde bir yetişkin beyin cerrahina ve bir yetiskin ortopedi sine muayene ettirdim hiçbir sorun olmadigini soylediler. boyundan ve beyinden ultrason istediler. cektirdim sorun gözükmedi. ama hala daha cocuk beyin cerrahina gostermek istiyorum. duzeltmek icin kask gerekiyor mu cocugumun yüzü asimetrik olsun istemem canim sıkkın. bak fotoğrafı şöyle

Kızlar merhaba. 6. Ay aşılarımızı olduk bugün. Umarım ateşimiz yükselmez. Kontrolümüzde vardı geçen. Kronolojik 6 ay 2 haftalık,düzeltilmiş 4 ay 6 günlük olduk. Kızım 62 cm 6 kilo. Oğlum 63 cm 6,7 kilo. Doktorumuz ek gıdaya başlamadan önce oturtun ondan sonra başlayın dedi. Destekli oturtmaya başladık bir iki haftaya ek gıdaya başlamayı düşünüyoruz. Covidden dolayı cigerlerimizde birşey çıkmadı şükür. Benimkiler yan yatmaya bayılıyor sanki bir yetişkin gibi yatıyorlar çok tatlı. Gündüz bakımevine vereceğimi söylemiştim vermedim. Annemle biraz ağır konuştum galiba etkili olmuş hemen ertesi günü bilet alın dedi geldi. Tabi psikolojimin iyi olmadığını da anladı en sonunda onunda etkisi var. Daha iyiyim çok şükür. Rabbim darda olan tek bakan tüm annelere yardım etsin gerçekten hem ev hem bebekler çok zor en azından annem bebeklerin yanında duruyor ben evin işlerine bakarken. Yakında işe başlayacağım bakalım hakkımızda hayırlısı

Canım çok benziyor evet hatta bizimki biraz daha yamuk. Bizim durumumuzu çocuk doktorumuz fark etti ilk olarak ve hemen beyin cerrahiye yönlendirdi. Elle muayeneler yapıldı. İki Beyin cerrahi doktorumuz da kask tedavisiyle ilgili çok fazla bilimsel çalışma olmadığını söyledi ve pek taraftar da değillerdi o tedaviye. Dediğim gibi bir süre beklendi radyasyona maruz kalmaması için fakat istenen oranda bir düzelme olmayınca tomografi gerekli görüldü. Bir de bu tarz beyin ameliyatları 6. Aydan önce yapılırsa daha çok fayda sağlıyor zamanımız daraldı gibi bir açıklama yaptılar. Çok korktum çok zor günler geçirdim ama Şuan içim rahat bebeğim sağlıklı olsun da varsın kafası yamuk olsun sorun değil yani. Boyun yamukluğu, yüz asimetriğinde sıkıntı ve tortikollis için De çocuk doktorumuz bazı egzersizler önerdi onları uyguladık ve bol bol yüz üstü egzersizler yaptırdık hala da yaptırıyoruz. Büyük oranda düzeldi o da bir şey kalmadı gibi. İçini rahat tut uzmanlığı bebek ve çocuklar olan bi beyin cerrahına da götür bence

cok sevindim canim annen ne kadar kalacak seninle? ben taşındigim yerde tekrar bakici aramaya basladim

carsamba randevum gideceğim insallah eşim de anlamayan doktorlarin söylediği gibi birak düzelir diyor bana tortikolis hareketlerini bile gostermediler neyseki bebegim yüzüstü vakit gecirmeye basladi soyledigin gibi tek tarafa dönme olayi azaldi epey. bir de bayadir düz kafa yastigi kullaniyorum o da olmasa daha siddetli olacaktı. bu bebek karnimdan ilk cikarilan bebek yani aşağı sıkışmış olan senin de öyle miydi?

cok sevindim canim annen ne kadar kalacak seninle? ben taşındigim yerde tekrar bakici aramaya basladim
Şimdilik zaman belirtmedi bakalım işe başlayacağımı biliyor. Telefonda çocukları bakımevine vereceğimi söyledim verme ben geleceğim dedi demekki baya kalmayı düşünüyor. Zaten süt izni vs derken iş yerinde fazla kalmam gün içinde gelirim eve yine yani sadece başlarında dursa yeter mamasını içiririm altlarını değiştiririm ben gelir giderim.

Allah yardimcin olsun her şey gönlünce olur inşallah. tek diyebileceğim bu zamanlar hızlıca geçecek. büyük çocuğum 4 yasinda kreşe gidiyor onun da zorluklari var elbet ama bakici anneanne vs gibi degil cok şükür dili dönüyor her seyi anlatıyor zaten aksamlari da kendi oynuyor daha keyifli bu zamanlar.

Amin canım Rabb hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Sende vicdanlı merhametli bir bakıcı bulursun inşallah Evet geçecek geçince üzüleceğiz belkide ne çabuk geçti diye

Ya canim ben yamuk kafayi anlamiyorum galiba. Bana normal geldi bebegin kafasi bizde de ben sag taraf biraz egri gibi diye surekli sola yatiriyorum. Haftasonu doktoruna sordum, bir saga bir sola yatir dedi. Kafa yapısı nasılsa oyle kalacak zaten dedi. Sırt üstü yatirinxa basılır dedi duz kafa yaptıklarını kullan sırt üstü yatirirsan dedi.
Diger bebekde de hep yukari basini kaldırıyor dedim. 2 ortopedi doktoruna gittim 2 fizik tedavi uzmanina gittim 1 coxuk norologuna gittim sorun yok dediler. Kendi doktorlari da boyle doktor doktor gezip endişelenmeyin dedi. Bir cocuk norologuna yonlendircem ondan sonra daha da artik doktora gitmeyin dedi. Bebek nereye isterse bakar napacaksin dedi. Ama hala içimde bir şüphe var. Bebek neden kafasini surekli yukari kaldırıyor anlamis degilim. Reflu icin bebelac thickener 100 ml de bir ölçek mamaya katılacak sekilde bir sey verdi. Refludan dedi. Reflu ile alakası ne anlamis degilim ben hala.

Peki bir tarafa yatırmaya duzelmez mi bu durum? Ben de ortopedi doktoruna randevu almayi planlıyorum. Ne yapmam gerekeceginu soracağım.

mama koyulastirici vermis ben epeydir kullaniyorum bu kafasi yamuk olan kizima. refluyu ciddi oranda yatistiriyor ama vermedigimde yine ayni ne icebiliyor ne ictigi midesinde kaliyor. verince her sey guzel :)

Peki bir tarafa yatırmaya duzelmez mi bu durum? Ben de ortopedi doktoruna randevu almayi planlıyorum. Ne yapmam gerekeceginu soracağım.
bir tarafa yatmiyor ki bu bebeler artik. farkettigimde benim biraktigim pozisyonda birkac dakikadan fazla kalmayacak kadar hareketliydi yani 4 ay civari. suan 6ya doğru gidiyoruz. şişik tarafa yatırdığım anda popoyu kivirip diğer tarafa dönüyor soyledigin pozisyonu kontrol etme ilk 3 ay falan olur bence

Bizimkiler de yamukluk var. Bir tanesi yamuk yani. Doktor genetik olarak kafa yapısı nasılsa oyle olacak dedi. Ama bir tarafı daha iceride gibi geliyor bana. O nedenle sisik olan tarafa doğru yatiriyorum. Surekli o tarafa donduruyorum cocugu. Cocuk da benden sikildi artik. Ama duzelir mi bilmiyorum. Aslinda en guzeli yuz üstüne yatmalari. Ani bebek ölümü sendromu riski fazla diye onu zaten gece hic yapmiyorum.

mama koyulastirici vermis ben epeydir kullaniyorum bu kafasi yamuk olan kizima. refluyu ciddi oranda yatistiriyor ama vermedigimde yine ayni ne icebiliyor ne ictigi midesinde kaliyor. verince her sey guzel :)
O da zor bulunuyor. Bugun mamasina koydum kafasini yukari kaldirip garip hareketler yapmadi uykusunda. Oyle gerinmeler falan olmadi. Cok ilginc. Ben surekli norolojik bir sey olduğunu düşünüyordum.

Ya bizim bakici kazak. Kiz bizde bebeklerin kafasi sarılıp kenarlarına havlu koyulur dedi. Kafasi yamuk olurmus yoksa. Bi dene dedim de. Cocuk robokop gibi oluyor. Bu ne yahu yapma dedim sonra.

yüzüstü hic yatirmadim ben o riske giremem ama dönmeye başladıgi anda bir tanesi hep yüzüstü uyumaya basladi mudahale de kabul etmiyor. onun kafasi yuvarlacik

Ya bizim bakici kazak. Kiz bizde bebeklerin kafasi sarılıp kenarlarına havlu koyulur dedi. Kafasi yamuk olurmus yoksa. Bi dene dedim de. Cocuk robokop gibi oluyor. Bu ne yahu yapma dedim sonra.
eskiden kundak yaparlarmis ya zaten tahta gibi büyüdük :) büyük ablamin gazini bir kez bile cikarmamis annem yoktu oyle gaz cikarma. diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…