2022 ikiz annesi olacaklar

eskiden kundak yaparlarmis ya zaten tahta gibi büyüdük :) büyük ablamin gazini bir kez bile cikarmamis annem yoktu oyle gaz cikarma. diyo
Esimin annesi esimde 3. Ay da ek gidaya baslamis esimde. Tam 3. Aya girdi yogurt yiyordu diyor. Mamayi da sütle yapar verirmiş. Siz de oyle yapin diyor. Doktor onermiuor diyorum. Siz doktorlara bakmayin diyor. En son esime senin niye bagirsak sorunun var belli oluyor dedim.

Zeka kartlarıyla bebekleri oynatiyorum diye eskiden zeka karti mi vardi yapmayın oyle seyler diyor. insanoglu bencil oluyor kendi icin teknolojinin son nimetlerinden faydalanır ama baskasi söz konusu olunca eskiler de eskiler.. Sonra dusunuyorum da eskiden biz bu şartlarda bu günlere geldiysek bizim bebekler hayli hayli gelir.

yüzüstü hic yatirmadim ben o riske giremem ama dönmeye başladıgi anda bir tanesi hep yüzüstü uyumaya basladi mudahale de kabul etmiyor. onun kafasi yuvarlacik
Ben ilk dogdugu zamanlar yüzüstü yatiriyordum. Sonra doktor aman ha dedi. Oyle yatirinca gözünüzün onunden bir dakika bile ayirmamalisiniz dedi. Sonra tabi bir daha o şekilde uyumalarina izin vermedim.

Ya canim ben yamuk kafayi anlamiyorum galiba. Bana normal geldi bebegin kafasi bizde de ben sag taraf biraz egri gibi diye surekli sola yatiriyorum. Haftasonu doktoruna sordum, bir saga bir sola yatir dedi. Kafa yapısı nasılsa oyle kalacak zaten dedi. Sırt üstü yatirinxa basılır dedi duz kafa yaptıklarını kullan sırt üstü yatirirsan dedi.
Diger bebekde de hep yukari basini kaldırıyor dedim. 2 ortopedi doktoruna gittim 2 fizik tedavi uzmanina gittim 1 coxuk norologuna gittim sorun yok dediler. Kendi doktorlari da boyle doktor doktor gezip endişelenmeyin dedi. Bir cocuk norologuna yonlendircem ondan sonra daha da artik doktora gitmeyin dedi. Bebek nereye isterse bakar napacaksin dedi. Ama hala içimde bir şüphe var. Bebek neden kafasini surekli yukari kaldırıyor anlamis degilim. Reflu icin bebelac thickener 100 ml de bir ölçek mamaya katılacak sekilde bir sey verdi. Refludan dedi. Reflu ile alakası ne anlamis degilim ben hala.
Doktorlara güvenmekten başka çaremiz yok maalesef zaten sizin Bebeğin durumunda ciddi bir risk görseler gerekli yönlendirmeyi yaparlar bence. Allah hepimizin yavrularını korusun 🙏🏻

Kızlar bebeklerinize kitap okumaya başladınız mı? Nasıl kitaplar almalı,var mı önerebileceğiniz kitaplar,ya da henüz erken mi?

Kızlar bebeklerinize kitap okumaya başladınız mı? Nasıl kitaplar almalı,var mı önerebileceğiniz kitaplar,ya da henüz erken mi?
Biz okuyoruz fırsat buldukça. İlgilerini çekiyor gibi. Bizim kitapların listesini paylaşayım inceleyin isterseniz. Tabi bazıları biz ebeveynler için:)
Görsellere ek olarak
hediye gelen şu kitapları da çok beğendim (0-6 ay için);
- Lena & Mama “Meyveler ve Sebzeler”
- Lena & Mama “Doğa”

Eklentiler

• 4D5B9463-66AA-497F-8667-3AC1260AADE0.jpeg
    4D5B9463-66AA-497F-8667-3AC1260AADE0.jpeg
    76,3 KB · Görüntüleme: 39
  • BE2CA60B-65A6-4F37-A1FE-8D6ABD54F0E4.jpeg
    BE2CA60B-65A6-4F37-A1FE-8D6ABD54F0E4.jpeg
    65,4 KB · Görüntüleme: 41
  • 1E8F65E5-2C86-43D1-AF1E-4AA659250271.jpeg
    1E8F65E5-2C86-43D1-AF1E-4AA659250271.jpeg
    75,7 KB · Görüntüleme: 38
Ben ilk zamanlardan beri okuyorum. Zamanla daha çok ilgilerini çekmeye başladı. Resimlerini filan güzel inceliyorlar. Hepsiburada’da üç kitap 25 TL gibi kampanyalar oluyor, ben oradan 30a yakın aldım. Adı hoşuma gidenlerden aldım denemek için, çoğunun çizimleri filan çok güzel çıktı. Öyle kampanya filan bulursan iyi oluyor

Ben ilk zamanlardan beri okuyorum. Zamanla daha çok ilgilerini çekmeye başladı. Resimlerini filan güzel inceliyorlar. Hepsiburada’da üç kitap 25 TL gibi kampanyalar oluyor, ben oradan 30a yakın aldım. Adı hoşuma gidenlerden aldım denemek için, çoğunun çizimleri filan çok güzel çıktı. Öyle kampanya filan bulursan iyi oluyor
Kac aylikken okumaya başladınız? Duzeltilmis aylarına gore mi okumaya başlayacağız. Simdilik ben sadece bol bol konusuyorum.

Kac aylikken okumaya başladınız? Duzeltilmis aylarına gore mi okumaya başlayacağız. Simdilik ben sadece bol bol konusuyorum.
Ben de konuşma niyetine okuyordum açıkçası :) Doktorun artık kitap okuyun dediği zaman düzeltilmiş iki aylıklardı ama ben kesin bir zamanı olduğunu düşünmüyorum. Her zaman konuşacak bir şey bulamıyordum, kitaptan bi cümle okuyup onunla ilgili konuşuyordum ben de ☺️

Ben de konuşma niyetine okuyordum açıkçası :) Doktorun artık kitap okuyun dediği zaman düzeltilmiş iki aylıklardı ama ben kesin bir zamanı olduğunu düşünmüyorum. Her zaman konuşacak bir şey bulamıyordum, kitaptan bi cümle okuyup onunla ilgili konuşuyordum ben de ☺️
Hangi kitapları aldiniz? Ben de alayim madem.

Biz okuyoruz fırsat buldukça. İlgilerini çekiyor gibi. Bizim kitapların listesini paylaşayım inceleyin isterseniz. Tabi bazıları biz ebeveynler için:)
Görsellere ek olarak
hediye gelen şu kitapları da çok beğendim (0-6 ay için);
- Lena & Mama “Meyveler ve Sebzeler”
- Lena & Mama “Doğa”
Teşekkürler inceleyeceğim hepsini. Bu arada ''30 milyon kelime''
farkındalık oluşturmak için zorunlu eğitimde ders içeriklerinin birinde bahsi geçmesi gereken bir kitap ki,henüz daha evliliğe bile adım atmadan her birey kitaptan haberdar olsun ve ebeveyn olmadan ilk 3 yıl kelime sayısının önemini anlasın.

Kizlar yeni doğum yaptım şırınga ile beslenecek dediler anne sütü az olduğu için. Ama şırınga tam bir eziyet. Bu grupta yazılanları okurdum şimdi yaşayınca daha iyi anlıyorum.Doktor önermiyorum diyor ama biberon vercem geceleri en azından. ucu anne ucuna benzeyen varmış. Siz hangi biberon kullandınız. Yardıma ihtiyacım var.

Kizlar yeni doğum yaptım şırınga ile beslenecek dediler anne sütü az olduğu için. Ama şırınga tam bir eziyet. Bu grupta yazılanları okurdum şimdi yaşayınca daha iyi anlıyorum.Doktor önermiyorum diyor ama biberon vercem geceleri en azından. ucu anne ucuna benzeyen varmış. Siz hangi biberon kullandınız. Yardıma ihtiyacım var.
Allah analı babalı büyütsün. Bana da kuvözden çıkarken biberon kullanmayın kaşık biberon kullanın demişlerdi . Hemen yandaki eczaneden kaşık biberon almıştık eve gelmeden. Denediğimizde tam bir işkence olduğunu anladık,2. Denemeye teşebbüs etmedik. Lansinoh un biberonunu kullandım ,meme reddi de yaşamadık. Hiç zorlama kendini ver biberonu.

Biz uzun bi sure şiringayla besledik süt gelir umuduyla. Tam bir işkence hem bize hem cocuga. Ama iki cocugumdan biri direk biberonla basladi, asla memeyi kabul etmedi. Şiringayla bi sure besledigim cocuguma sütümun gelmeyecegini anlayinca biberona gecmistim onda meme reddi olmadi. Bizim biberonlarimiz dr browns tu.

X