2022 ikiz annesi olacaklar

kizlar uyku egitimi guzel bir sey baglanmamizin etkilenmediginden eminim. zaten tek basina birakip cikmiyorum uyuturken yanlarindayim gerekince destek oluyorum. ayni anda uyuyp ayni anda uyandirmam ve uzun (1-2 saat) uyumalari cok iyi geldi. artık bebekleri tek basima bakabiliyorum. hala daha öğrenme surecim devam ediyor ama bu kadarina da bin şükür.

Bizde hep cocukyukari bakiyor. Ortopedi doktoru da ne istiyorsun çocuktan nasil rahatsa oraya baksin dedi. Sasirdim kaldim valla.

Canim uyku eğitimini nasıl verdin. Bende bebeklerden biri tükenene kadar aglior kucağımda da durmuyor uykusu gelince en son artik yorgunluktan cocuk uyuyakalıyor. Diger bebek ise kucağımda uyuyakalıyor.

Henuz duzeltilmis 16 gunlukler. Acaba ne zaman uyku eğitimine başlayabilirim. Bir de birlikte uyumaya da alıştılar. Birbirlerini göremeyince de ağlıyorlar. Biri ağlayınca oteki de agliyor. Çıldırmamak elde değil valla

danismanla anlastim. kendimce guvenli baglanmaya zarar vermeyecek yolu ve danismani secmeye calistim korkum oydu çünkü. duzeltilmis 120 günlük olmalari gerekiyor en az ondan oncesinde mümkün olduğu kadar kucak ve temas olmali imis o yuzden tam bir egiitmden soz edilemez. 0-4 aylik dönemde de çiçek ailem akademisinn uygulamasinu satin almistim ordaki yazanlari uyguladim ön hazirlik oldu. 120 günlük olunca da başka bir danismanla calistim

Uykuya gectiklerinde hemen uyuyorlarmi benm bebeklerim genelde 15 20 dk beşikte yatıp yuvarlanıp oyun oynuyorlar uykuları gelince mizirdanmaya başlıyorlar emzik verip uyuyorlar. Seninkiler boylemi canm

Bizde hep cocukyukari bakiyor. Ortopedi doktoru da ne istiyorsun çocuktan nasil rahatsa oraya baksin dedi. Sasirdim kaldim valla.
Demekki bisey yok canm sıkma canını olsa doktorlar bilirdi heralde. Mesela bnm bebeğim düz durmuyor sola doğru eğik duruyo kafası sıkıntı olduğu belli oluyor

Uykuya gectiklerinde hemen uyuyorlarmi benm bebeklerim genelde 15 20 dk beşikte yatıp yuvarlanıp oyun oynuyorlar uykuları gelince mizirdanmaya başlıyorlar emzik verip uyuyorlar. Seninkiler boylemi canm
10 dakika icindw genelde uyuyorlar ama seninkiler kadar sakin degiller bir tanesi cok mizildak uykuya gecene kadar agliyor tepiniyor popoya patpat istiyor çoğunlukla bazen de çok uykusu geldiyse arkasini döndüğü gibi uyuyor. öbürü yavrum pek aglamaz genelde kendisi korumaliklardaki suratlara bakar güler uyur. nadiren aglar agladigi zaman hic kiyamam okşuyorum o zaman karnini ovaliyorum sikayet ede ede uyur. 30 dakika kadar uzadigi oluyor o zaman muhtemelen saatlerde bir hata yapmış oluyorum veya bebegin bir sıkıntısı oluyor uyuyamiyor anca öyle.

Kizlar bir sey sorcam. Benim bebekler 2 aylik duzeltilmis 16 gunlukler. Bebeklerden biri elini ağzına goturuyor ama diger bebek bu refleksi hic yapmiyor. Kacinci hafta itibariyle yapması gerekiyor?

Gunlerdir aklimda donence almak var.

Park yataklar icin hangi model uygun oluyor? Neyi tavsiye edersiniz? Bir de bizde 2 bebek ayni beşikte yatiyor 2 tane ayri mi almak lazim

Bizimkilerinde gece uykusu fena değil maşallah diyim ama gündüzleri çok kötü
Götürebildin mi doktora kuzuları?

Kuzum eşim evde ya eskiden faydası yoktu ama bu aralar onlara çıngırak falan sallıyor derken biraz oyaliyor. Ben sağım yapabiliyorum. Ama tabi ki zor oluyor. Benimkiler memede çok uzun kalıyor inan emzirmek daha zor.

Ben de bir durum güncellemesi yapayım. Bugün kontrolümüz vardı. Kızlardan biri 600, diğeri 800 gr almış. Bu aya göre kilo alımları çok iyi, ilk aylarda 600 olsa burun kıvırabilirdik ama şu an hareketleri arttığı için kalori yakımları da fazla. O yüzden 600e seviniyoruz dedi.

Düzeltilmiş 3, kronolojik 5 aylıklar. Destekli oturtabilirler, süreleri onlara kalmış dedi. Ne kadar oturmak isterlerse serbest. Karın kaslarını güçlendirmek içi fış dış kayıkçı oynayacağız bol bol. Ayaklarını da yere bastırabilirsiniz yavaş yavaş. Korkmayın kolay kolay zarar veremezsiniz artık dedi. Hatta kıyamıyoruz demeyin sonra pelte gibi bebekleriniz olur dedi

Veee bence sürpriz haber: Hazır hissettiğimiz zaman ek gıdaya başlayabilirmişiz. Üç gün kuralıyla, sebzelerden başlayarak tadım yapacağız. Ek gıda için düzeltilmiş yaşı beklemek zorunda değiliz, bebek de anne de hazırsa kronolojik yaşa göre tadım yapabiliriz dedi. Blender kullanmak, bebeği zorlamak yok. Amaç tatları öğrenmek.

Ek gıdayı beklemiyordum, hem şaşırdım hem heyecanlandım. Ben ne almalıyım ek gıda için bilgisi olan var mı? Ürün öneriniz varsa çok makbule geçer

Ay ne guzel, simdilik meyve icin cam rende, sebze icin ise ( kabak havuc patates ilk basta) buharda pisirebileceginiz herhangi bir kap ile iyi zeytinyagi lazim.
Dur influencer linkimi de paylasayim ; ekte benim ek gida listem var. Og natural ya da soul kitchen karisimlari iyidir... https://ty.gl/tstns8s2a6

Benimkiler kafalarını kaldırıyor kollarından tutunca kalkıyorlar. Bende bir iki kere kaldırdım. Doktora söyleyince omzunu çıkarırsın daha çok erken yapma dedi üzülmüştüm. Sizin doktorunuz izin vermiş biraz için rahatladi gerçi benimkiler küçük yine sizinkilere göre.
Ay ek gıda çok heyecanlı bende hemen başlamak istiyorum.
Ben bir tane mama robotu aldım aşırı güzel bisey şimdi kendimize kullaniyorum
Blender kullanmadan ben biraz korkarım.
Çatalla mi ezeceksin yoksa direkt blw mi deneyeceksin?

Maşallah kuzulara
Bende ek gıdaya 10 gün sonra başlayacak bir ana olarak kenardan önerileri bekleyeyim

Link en sevdiğim Çok teşekkür ediyorum, hemen alışverişe başlayalım

Ben hiç kaldırmamıştım da eşim merak edip sordu, doktor da öyle dedi. Bellerinden tutup oynatmak belki iyi olabilir. Eşim horon oynatacakmış, öyle diyor Şaka bir yana ben yine dikkat ederim, korkarım biraz, doktor bizi cesaretlendiriyor.

Çatalla ez dedi doktor, ben de öyle yaparım. Bence blw için küçükler sanki. Çatalla verirken de bebeğin dokunmasına izin verin dedi ama. Mesela havucu ezip veriyorsan eline bir parça havuç ver, baksın, tanısın, koklasın dedi.

Genel planı görelim diye tüm ayları taslak olarak açıkladı. 9.ayda sofraya bizimle birlikte yemeğe oturacaklarmış, çok hoşuma gitti

Hanımlar merhaba , 33+4 te doğum yapmıştım hatırlayanlar vardır , çok aktif olamıyorum çocuklardan malum

Aranızda beslenme problemi yaşayan varmı daha doğrusu şöyle gece gündüz mama anne sütü farketmeksizin 1,5 saatte bi istiyorlar şuan 2,5 aylık oldular doğal olarak benim uyku sorunum oluştu 1,5 saatte bi beslemek çok zor 90 cc alıyorlar azda değil fazlasını versem almıyo kusuyolar , önerisi olan varmı gece uykularını 3 saate çıkarmam için

Biraz daha sabir bence, duzeltilmis 40 gunu bi gorsunler mama/meme dozu arttikca uyku uzuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…