-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #13.681
Canim o beyaz gürültü de kafam şişti ben uyuyakalıyorum bizim bebek cin gibi bana bakiyor. Kolik herhalde çocuğum.duzeltilmis 120 gunlukten once uyku egitimi yok canim henuz küçükler daha çeşit cesit huylar cikar bunlar degisir. beyaz gürültü deniyor musun? bebekler küçükken sakinleştirmede cok etkili. ilk 3 ay gunde 20 saat falan sac kurutma makinesi çalıştırdım ben :)
olabilir Allah yardim etsin bugunler gececek hep bunu düşün. bir daha bu kadar küçük olmayacaklarCanim o beyaz gürültü de kafam şişti ben uyuyakalıyorum bizim bebek cin gibi bana bakiyor. Kolik herhalde çocuğum.
İşin aslı reflüsünü kendi tetikliyor gibi çocuk. Gece beslenmelerinde asla kusmuyor. Uykusunda alt değiştirip besleyip gaz çıkartıp yatırıyoruz. Ama gündüz beslenmelerinde daha uyanık ve sürekli bi hareket ve ıkınma halimde olduğu için kendi kendini kusturuyor resmen. Buna çözüm bulamadım.Bizde buyukte reflu vardi. Gastrotus bizde hicbir ise yaramadi, thickener kullanmadim. Biz gaviscon infanttan fayda gorduk. Yarim sachet cok az sicak suda cozdurup mamaya ilave ettik. Cozdurmezseniz biberon emzigini tikar dikkat edin. Reflu cok ise gunde 4, daha az ise 2 kez yeterli geliyor. Kilo alimi duzgun, kabiz olmadi. Reflumuz de gecti gibi birsey, midedeki kapakcik zamanla tam randimana geciyor.
Tek ihmal etmemeniz gereken gazi cikartmak, hemen yatirmamak (emzirme yastigi ile belden destekleyebilirsiniz, uyurken bile oyle uyuyabilir hatta)
Kucuk olanda emme sorunumuz vardi, beslenme sonrasi uykuya geciste emzik kullanmak kaslari gelistiriyor ama acken emzik vermeyin. Emzirme danismani onerilerim soyleydi; Es anli beslerseniz iyi emen cekerken diger gogusten de sut akacagindan emmesi kolaylasir. Memeyi makas yapmayin, 4 parmak altta bas parmak ustte destekleyin, uyudukca sıkarak agzina sut akitin boylece emme refleksi yeniden baslar. Olmuyorsa daha sık emzirin, iki kere emzirin vb. Ikinci emmeye ayni memeden baslatin ki yagli sut emebilsin vb vb..
10 gundur daha basariliyiz, tek ya da iki seferde kendini doyurabiliyor sanki
Ben gündüzleri emen kızımı aktif emziriyorum 4 beslenme boyunca. Gece geriye kalan 4 beslenme boyunca ikisine de mama veriyoruz, mama ile daha hızlı beslendikleri için kalan vakitte hemen sütümü sağıp ememeyen kızıma gündüz öğünü çıkarıyorum. Gece mama almaları hem uzun süre toklukta sağlıyor 3 saat kesintisiz uyuyolar bana da uykuya vakit kalıyor.Kızlar süt sağma olayını nasıl yapıyorsunuz? Ben emmeyen kızımı emzirmeye çalışmaktan ve diğerini emzirmekten fırsat bulamıyorum, daha doğrusu olan fırsatta da uyuyorum
Titresimli anakucagini tavsiye ederim. Biz fisher price safari almistik işe yariyoduCanim o beyaz gürültü de kafam şişti ben uyuyakalıyorum bizim bebek cin gibi bana bakiyor. Kolik herhalde çocuğum.
Bizimde akrabalar cagirip duruyor, 2 saatlik bi yolculuk ama gozumuz kesmiyor. Hastaneye giderken bile aglayip duruyolar. Oto koltugu mu aldiniz nasil gotureceksinizKızlar bir çılgınlık yapıyoruz pazartesi sabah önce Diyarbakırdan Ispartaya görümceme gidip bir gece kalacağız ve oradan hep beraber İzmir'e geçeceğiz bakalım iki çocukla nasıl olacak yolculuk valla çok korkuyorum ama tamam demiş bulundum eşimeAllah'ım sen yardım et malum ilk anneliğim ve ilk yolculuğumuz olacak her türlü pratik fikirlere açığım ne yapmalıyım ne yapmamalıyım neler almalıyım yanıma vs vs tecrübeli anneler yardım lütfen
Oto cam golgeligi, termos, oto koltuguna muslin kilif, bir de ince giydirin. Daha buyuk olsa birsuru sey olabilir ama kucak bebegi bizimkiler. Bol bol sabir ve kolaylik diliyorum, zor ama gidilirKızlar bir çılgınlık yapıyoruz pazartesi sabah önce Diyarbakırdan Ispartaya görümceme gidip bir gece kalacağız ve oradan hep beraber İzmir'e geçeceğiz bakalım iki çocukla nasıl olacak yolculuk valla çok korkuyorum ama tamam demiş bulundum eşimeAllah'ım sen yardım et malum ilk anneliğim ve ilk yolculuğumuz olacak her türlü pratik fikirlere açığım ne yapmalıyım ne yapmamalıyım neler almalıyım yanıma vs vs tecrübeli anneler yardım lütfen
Mamayı biberonla mı veriyorsun peki canım? Bizimkilere veremiyorum biberonla beklediğimizde memeden uzaklaştıkları içinBen gündüzleri emen kızımı aktif emziriyorum 4 beslenme boyunca. Gece geriye kalan 4 beslenme boyunca ikisine de mama veriyoruz, mama ile daha hızlı beslendikleri için kalan vakitte hemen sütümü sağıp ememeyen kızıma gündüz öğünü çıkarıyorum. Gece mama almaları hem uzun süre toklukta sağlıyor 3 saat kesintisiz uyuyolar bana da uykuya vakit kalıyor.
ultrasonla mi bu sonuca vardilar?Kızlar merhaba oğlumun kafası sola doğru hafif yatikti doktora götürdüm sag boyun kası 5 mm sol 6.9 mm çıktı sertlik,kalinlasma, ödem var dedi masaj yapın dediler geçer dedi Dr ama içim rahat etmiyor bu konuda bilgisi olan varmi.
Kızlar merhaba oğlumun kafası sola doğru hafif yatikti doktora götürdüm sag boyun kası 5 mm sol 6.9 mm çıktı sertlik,kalinlasma, ödem var dedi masaj yapın dediler geçer dedi Dr ama içim rahat etmiyor bu konuda bilgisi olan varmi.
Ultrasonla bakiliyor canim. Biz ilk farkettik fizik tedavi uzmanina gittik ultrason cekildi hafif varmis. Sonra egzersizleri yaptik ama kafamız takıldı var herhalde yine diye tekrar fizik tedavi uzmanina gittik bir dunya sey saydi bize. En son ortopediye gittim yok dedi. Bugunde baska bir ortopedi uzmanina gittim yok dedi. Ama ultrason çektirdi. Cikmadi. Zamanla egzersizlerle duzelmis.ultrasonla mi bu sonuca vardilar?
benim kızımdan boyun ultrasonu istedi doktor ama 1 ay daha var randevuya özele goturucem sanirim
Evet biberonla veriyorum, şimdilik emen kızımda bi sıkıntı yaşamadım ikisini birden alıyor. Ztn o emmese sağma yaparak sütüm bnreye kdr giderdi bilmiyorum, emmesi sütümü olumlu yönde etkiliyor en azındanMamayı biberonla mı veriyorsun peki canım? Bizimkilere veremiyorum biberonla beklediğimizde memeden uzaklaştıkları içindiğer türlü de ayrı zor oluyor
Evet canm devlete götürmüştüm bnde. İlk ortobodiye götürdüm ultrason çektiler sonra fiziğe yonlendirdiler. İyi yaparsın ne kadar erken okadar iyiultrasonla mi bu sonuca vardilar?
benim kızımdan boyun ultrasonu istedi doktor ama 1 ay daha var randevuya özele goturucem sanirim
Yapmaya çalışıyorum ama oğlum kendini çok kasıyor musade etmiyo Dr dedi çok zorlama boyun kasları yirtilabilir dedi. Bende oyuncaklarla dikkatini çekmeye çalışıyorum masaj yapıyorum. Kaç aya iyileşti seninki İnş bnmkide iyileşir hemenBilgim var canim. Benim çocuğumun da oyleydi biz egzersiz yaptik bugun de ortopedi doktoruna goturduk bir sorun yok dedi. Ultrason cekildu duzelmis. Belirli egzersizleri var canim. Kafasini sağa dondurup 10 sn tutun sonra sola cevirip 10 sn tutun. Bunu gunde 3 set seklinde 15 defa yapin. Bir de sağa doğru eğip kulaklar sag omzuna yapışacak sekilde 10 sn tutun sonra ayni şekilde sol tarafa yapin. Bunu da gunde 3 set seklinde 15 defa yapin.
Valla canim hic sorma o kasilmalari. Fizik tedavi uzmani o kasilmalari gorup cocuga serebral palsi hipertonik bile olabilir dedi. Hemen noroloji doktorunda soluğu aldik. 1 ayda duzeldi. Ben ozellikle kafasini ceviremedigi tarafa doğru yatirdim hep. Yüreğim dayanmıyor egzersizi yaptiramiyordim kasilmalarindan dolayi. Babasi yaptirdi hep. Egzersuzleri de yemekten onxe uyku uyanıklık arasında yaptiriyordu. Böylelikle kasilma olmuyordu. Banyodan onc3 hep yağlı masaj yaptırmaya çalıştım bir de ayrıca. Hala bile bence cok az kaldı. Sadece ultrasonda cikmiyor sanki. Kendi sağına dogru kafasini dondurmeyi zor tercih ediyor. Istanbukdaysan baltalimaninda doc. Dr evren akbiyik varmis. Cocuk ortopedisinde uzmanmis. Ben bir de ona randevu almaya calisicam. Simdi nesnelere odaklanma süresi xok az. Duzeltilmis 16 gunluk falan. Bir de bu hastalık bu bebeklik döneminde düzeltilmez ise ileride ameliyat gerekebiliyormus. İsterseniz siz de bir cocuk ortopedisine goturun.Yapmaya çalışıyorum ama oğlum kendini çok kasıyor musade etmiyo Dr dedi çok zorlama boyun kasları yirtilabilir dedi. Bende oyuncaklarla dikkatini çekmeye çalışıyorum masaj yapıyorum. Kaç aya iyileşti seninki İnş bnmkide iyileşir hemen
Yapmaya çalışıyorum ama oğlum kendini çok kasıyor musade etmiyo Dr dedi çok zorlama boyun kasları yirtilabilir dedi. Bende oyuncaklarla dikkatini çekmeye çalışıyorum masaj yapıyorum. Kaç aya iyileşti seninki İnş bnmkide iyileşir hemen
Egzersizi oyuncaklarla dikkatini çekerek yaptırıyorum yinede zor tabi uyuduğu zamn düzeltiyorum ama bnmki baya hareketli yan donuyo o tarafa doğru uyuyo düzeltiyorum tekrar donuyo. Doktor önemli bisey değil dedi duzelir %90 dedi ama şimdi sen öyle deyince bilemedim. Birde Bn Mardinde oturuyorum iyi doktor bulamıyoruz özelde devlete götürdüm daha iyi anlarlar diye. Olmazsa memlekettede giturucem kafaya takmaya başladım iyiden. Seninki duzelir daha çok küçük bide ultrasonda cikmadiysa yoktur heralde olsa çıkar hemen. İns duzelirler yaValla canim hic sorma o kasilmalari. Fizik tedavi uzmani o kasilmalari gorup cocuga serebral palsi hipertonik bile olabilir dedi. Hemen noroloji doktorunda soluğu aldik. 1 ayda duzeldi. Ben ozellikle kafasini ceviremedigi tarafa doğru yatirdim hep. Yüreğim dayanmıyor egzersizi yaptiramiyordim kasilmalarindan dolayi. Babasi yaptirdi hep. Egzersuzleri de yemekten onxe uyku uyanıklık arasında yaptiriyordu. Böylelikle kasilma olmuyordu. Banyodan onc3 hep yağlı masaj yaptırmaya çalıştım bir de ayrıca. Hala bile bence cok az kaldı. Sadece ultrasonda cikmiyor sanki. Kendi sağına dogru kafasini dondurmeyi zor tercih ediyor. Istanbukdaysan baltalimaninda doc. Dr evren akbiyik varmis. Cocuk ortopedisinde uzmanmis. Ben bir de ona randevu almaya calisicam. Simdi nesnelere odaklanma süresi xok az. Duzeltilmis 16 gunluk falan. Bir de bu hastalık bu bebeklik döneminde düzeltilmez ise ileride ameliyat gerekebiliyormus. İsterseniz siz de bir cocuk ortopedisine goturun.
İnşallah hiçbir zaman sıkıntı yaşamazsın canımEvet biberonla veriyorum, şimdilik emen kızımda bi sıkıntı yaşamadım ikisini birden alıyor. Ztn o emmese sağma yaparak sütüm bnreye kdr giderdi bilmiyorum, emmesi sütümü olumlu yönde etkiliyor en azından